Valko-Venäjä

Valkovenäjän vaaleissa on oppositio muuten lainasi aika paljon Navalnyin pelikirjasta.
 
Valkovenäjän vaaleissa on oppositio muuten lainasi aika paljon Navalnyin pelikirjasta.
Hmm... Jos tuo pitää paikkaansa, niin voisiko Venäjä olla sekaantunut tähän enemmän kuin mitä kuviteltu? Navalny saattoi nähdä Lukashenkan horjuttamisen parhaana tapana horjuttaa Putinia ja tuki Valko-Venäjän oppositiota tavoitteissaan Venäjältä käsin?

Tämä kun selvisi niin jokin mitta täyttyi ja Putin antoi myrkytyskäskyn?
 
Hmm... Jos tuo pitää paikkaansa, niin voisiko Venäjä olla sekaantunut tähän enemmän kuin mitä kuviteltu? Navalny saattoi nähdä Lukashenkan horjuttamisen parhaana tapana horjuttaa Putinia ja tuki Valko-Venäjän oppositiota tavoitteissaan Venäjältä käsin?

Tämä kun selvisi niin jokin mitta täyttyi ja Putin antoi myrkytyskäskyn?

Ajankohta tuskin on pelkkää sattumaa.

Navalnyi on pysynyt näinkin kauan hengissä vain siksi että Putin ei ole halunnut tehdä siitä marttyyria.
 
Tämä ei ole kuvattu kolmannessa valtakunnassa, vaan se on Valko-Venäjä, jossa ihmisiä kidutetaan Akrestin-kadun keskitysleirillä. Se on Euroopassa.
Asialla Diktaattori Lukašenkan OMON-rankaisijat.
 
Mut vastahan se joku EU-herra sanoi ettei Valko-Venäjä ole Euroopassa ?! Itsekin luulin sen olevan mut hänen ulostulonsa jälkeen olen ruennut epäilemään itseäni. Hän on varmasti paremmat koullut käynnyt kuin minä. Mut ehkäpä se herra saa rahoitusta Moskovasta ja sen takia lausui moisia idioottimaisuuksia.

Näytti jo hyvältä viime viikolla et Luka kaatuu, mut nyt olen jo ruennut ikävä kyllä hieman epäilemään. Toivottavasti kaatuu ja sit myös laittavat Venäläiset pellolle sieltä tv-asemilta ja minne kaikkialle nyt niitä ovatkaan kerenneet jo jemmata.
 
Tämä ei ole kuvattu kolmannessa valtakunnassa, vaan se on Valko-Venäjä, jossa ihmisiä kidutetaan Akrestin-kadun keskitysleirillä. Se on Euroopassa.
Asialla Diktaattori Lukašenkan OMON-rankaisijat.

Nämä on vähän ongelmallisia tilanteita. Sisäministeriön joukot ovat yleensä lojaaleja valtaa pitävälle taholle, osittain sama koskee valtion joukkoja myös. Ristiriitatilanteessa nämä on voitettava puolelle. Se ei välttämättä tapahdu heti vaan ajan saatossa. Kidutus ja väkivalta ei ole hyväksyttävää, mutta paine on varmasti käsittämätön yksittäisellä virkamiehellä. Tilanteet kehityvät hitaasti tai nopeasti. Toivotaan, että kaikki kääntyisivät parhaiten päin Valko-Venäjän kansan puolesta ja veren vuodatus loppuisi ennenkuin se ehtii kunnolla edes alkamaan.
 
Itse pitäisin vaalivilpillä valitun johtajan vallan pönkittämistä juuri sellaisena asiana, jota sotilas ei saa tehdä. Sotilas ei saa käydä oman kansansa kimppuun auttaakseen sen sisäistä tai ulkoista viholllista.

About tuossa. Lukan pelikirjaa (ja siinä samassa toki Volodjankin) vienosti sivusta seuraavana sanon, että loppupeleissä siellä tulee nököttämään jotenkin Eritreaa muistuttava asia. Vanhempi väki on "systeemin" puolella ja nuoret lähtevät nostelemaan. Jos hallinto olisi kaatuakseen, se olisi jo kaatunut. Siellä on selvästi tarpeeksi ideologialla vielä vetoa.

Olen myös mielelläni väärässä tässä.

edit: On mielenkiintoista seurata kuinka kauhuissaan kaalilta tuoksuvat toimiitajat ovat, kun heidän Linkdin-tuttuja viedään. Nyt se nappaa. Täsmälleen samaa tapahtuu koko Afrikan laajuudelta mutta siellä se johtuu kolonialismin perinnöstä.
 
Jälleen yksi uusi sieppaus tällä kertaa puheen pitänyt aktivisti.

"We remind that one of the veterans of the Belarusian resistance, Pavel Yukhnevich, who has recently turned 36, spoke at the Independence Square yesterday.

"We are in a situation where we and the former president understand that if one of the parties loses, it's the end.
If we lose, the country will turn into a concentration camp.
If he loses, and he is losing, he will be tried. That's why we can't lose. We have to do or die. Having shut our teeth,
without looking back at how many of us are in this square. Lots or few. I know that there will be millions of us on Sunday," - European Belarus activist said."
Kapina kukistetaan "kymmenen pientä neekeripoikaa-taktiikalla".
 
Kun tässä viime aikoina tarkkailu jonkin verran ilmatilaa, niin nämä alkaa spottaantuu hyvin silmiin. Varmaankin jokin rutiini kuljetus vaikka Minsk osuukin silmään.. ruby.JPG
 
Sekalaisia huomioita:

- Julkisuudessa levinnyt väite, jonka mukaan Putin ei ottaisi Valko-Venäjää haltuun sotilaallisesti sen vuoksi että valtaosa sen väestöstä ei halua liittyä Venäjään ei ole vakuuttava. Vaikka valtaosa VV:n väestöstä ei kyselyissä halua liittyä Venäjään, ei tämä välttämättä tarkoita sitä, että yksikään VV:n kansalainen olisi valmis vastustamaan sitä käytännössä. Maanpuolustus- ja taistelutahto ovat asia erikseen ja mahdollisesti täysin irrallaan poliittisista mielipiteistä.

- Venäjällä on jo henkilöstöä maassa, ja todennäköisesti erittäin laadukasta ellei jopa täydellistä tiedustelutietoa VV:n armeijasta, yksiköiden ja kaluston sijainnista, ja organisaation avainhenkilöistä, sekä tiiviit yhteydet poliittiseen johtoon. VV:n asevoimien lamauttaminen ilman suuria sotatoimia pitäisi olla mahdollista.

- VV:n joukkojen siirto länteen (jos tämä siis pitää paikkansa) on kiintoisa eikä suinkaan yksioikoinen liike. Ovat täten kauempana Minksistä, toisaalta paremmissa asemissa estämään yhteydet mahdollisen aseellisen kansannousun ja länsimaiden välillä, JA ovat samalla paremmassa turvassa Venäjän mahdolliselta hyökkäykseltä ja lähempänä länsimaista apua jos näin käy. Win-win-win?

- Venäjälle ehkä yksinkertaisin tapa saada VV haltuunsa ilman suoraa sotilaallista toimintaa olisi korvata paikallinen väkivaltakoneisto omallaan hiljalleen. Lukan vaihtoehdot ovat:
A) luopua vallasta ja käytännössä tunnustaa tappio vaaleissa, päätyen joko pidätetyksi tai maanpakoon,
B) yrittää taltuttaa protestit omin voimin, tai
C) pyytää Putinia apuun taltuttamaan protestit.
Näistä kolmesta A) ei vaikuta realistiselta vaihtoehdolta diktaattorille 26 vuoden jälkeen, JA Putin ei voisi sallia tätä, sillä se olisi suora ja selkeä signaali ja esimerkki siitä, miten vastaava liike voisi onnistua Venäjällä. B) tuskin onnistuu, vaikka tämä on ainoa tapa Lukalle pitää vallasta kiinni joutumatta täysin Putinin talutusnuoraan. C) vaikuttaa lyhyellä tähtäimellä ainoalta vaihtoehdolta pitää vallasta kiinni jossain määrin. Esim. Rosgvardian väkeä voisi alkaa ilmestyä tukemaan mellakkapoliiseja, ja hiljalleen Venäjä ottaa koneiston kriittiset osat hallintaansa koska Lukalla ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoa. Tämän onnistuttua Luka voidaan huoletta laittaa pihalle tarpeen tullen, ja Venäjällä on jopa mahdollisuus näyttäytyä pelastajana tilanteessa. VV:n sisäinen järjestys voidaan muokata halutunlaiseksi uusien protestien välttämiseksi, mutta Venäjän omien etujen turvaamiseksi.

- Yksinvaltiaan valta perustuu lojaaliin väkivaltakoneistoon ja sen etuoikeuksien takaamiseen. Kansan suuri enemmistö voi protestoida niin paljon kuin haluaa, mutta jos valtaa pönkittävä koneisto ei sen seurauksena vakuutu, että heidän asemansa paranisi hylkäämällä nykyinen johtajansa, vallankumousta ei tapahdu.

- Protestit eivät itsessään johda vallankumoukseen, vaan toimivat pohjana ja oikeutuksena joko vaihtoehtoisen valtakoneiston pystyttämiselle (ja nykyisen hajottamiselle) tai nykyisen valtakoneiston käännyttämiselle protestiliikeen puolelle, tai vähintään nykyistä johtajaa vastaan, johtaen sotilasjunttaan tms. Poliittisten liikkeiden tarkoitushakuinen toiminta on viime kädessä riippuvaista avainhenkilöistä protestiliikkeen sisällä, ja jos heidät onnistutaan tunnistamaan ja poistamaan pelilaudalta pidätyksillä, uhkailulla, tai jopa väkivallalla tai murhilla, protestiliike lamaantuu poliittisesti.

- Protestit saattavat hyvinkin jatkua ilman strategista johtoa, mutta ilman selkeitä tavoitteita jotka voisivat johtaa oikeaan muutokseen. Montako poliisiasemaa, virastoa, varastoa, ja sotilastukikohtaa mielenosoittajat ovat vallanneet? Montako mielenosoitusta on järjestetty keskeisten viranomaisten ja päättäjien kotien edustalla? Toiminta ei vaikuta lupaavalta tämän suhteen.

- Kehitys kohti sisällissotaa on protestiliikkeen ainoa vaihtoehto jos Luka ei ole eroamassa (ei) eikä nykyinen koneisto ole kääntymässä heidän puolelleen (tuskin). Tämänkin Putin haluaisi varmasti estää jos suinkaan mahdollista, ja todennäköisin keino vaikuttaisi olevan pönkittää Lukan asemaa siihen asti, että VV:n koneisto on jo käytännössä Venäjän hallussa, jonka jälkeen Venäjä on paremmassa asemassa normalisoimaan tilanteen. Rosgvardia hakkaamassa mielenosoittajia ja partioimassa VV:n katuja on varmasti halvempi vaihtoehto kuin täysi sisällissota jossa Venäjä olisi väkisin osapuoli.
 
VV on maa, joka ei ole turvallinen ulkomaisille toimittajille, puhumattakaan paikallisista, oppositioehdokkaista saati aktivisteista.
Onko Luka valmis tekemään toimia poliittisten vankien vapauttamiseksi, kansalaisten suojelemiseksi ja loppuuko kidutukset vankiloissa?
Luka väkivaltakoneistoineen pelkää omaa asemaansa sekä joutuvansa rikoksistaan vankilaan, mikäli valta vaihtuu.

He, joilla on puhdas omatunto voisivat kääntyä protestiliikkeen puolelle, mutta pelkäävätkö he omaa persettään, kuten Turkissa kävi?
Lukalla on selkeästi sellainen strategia että protestiliikkeen avainhenkilöitä uhkaillaan, murhataan, pidätetään ja laitetaan vankilaan.

Mikäli Luka pysyy vallassa, niin kansalaiset tietävät että alkaa kostotoimenpiteet, tämän vuoksi he saattavat olla valmiita jatkamaan protesteja pitkäänkin. Suo siellä ja vetälä täällä.

Yli 70 uutissivustoa on estetty, näiden lisäksi VPN ja suojatut postipalvelut sekä suoratoistopalvelu estetty. (Pystyvätkö estämään tor-palvelun?)

Tavalliset valkovenäläiset, jotka tukevat Lukashenkaa, palaavat VV:n ilmavoimien ja ilmapuolustusjoukkojen tukikohtaan

Toinen Lukashenkon kannattajien spontaani toiminta. Pelkän sattuman vuoksi kaikki auton osallistujat työskentelevät samassa sotilastukikohdassa.
Huom! Seassa autoja ilman kilpiä...venäläisiä?

Viranomaiset järjestävät samanaikaisesti Lukashenka-rallin. Autot ajavat Minskin ympäri Venäjän ja Valko-Venäjän virallisilla lippuilla.
 
Kun luka sanoo että hyökkäys tulee lännestä, kuten Puolasta, niin tarkoittaa ilmeisesti tätä maanpaossa olevaa 22-vuotiasta bloggaajaa :ROFLMAO:
 
Tämä kun selvisi niin jokin mitta täyttyi ja Putin antoi myrkytyskäskyn?

Lukemani ja tapahtumien jatko-osien valossa epäilen, että Navalnyi sai nopeavaikutteista insuliinia. Olen siitä melkosen varma. Ja näin ollen Saksassa elimistöstä ei löytyne mitään. Insuliinileikit eivät ole tuntemattomia näissä ympyröissä.
 
Mut vastahan se joku EU-herra sanoi ettei Valko-Venäjä ole Euroopassa
Mun mielestäni kaikki maat jotka ovat Atlannin ja Ural vuorten välissä, ovat Eurooppaa. EU:n tulee vähintään kyllä kommentoida kaikkea tapahtumaa tuolla alueella vaikka idän suunnalla ei niin olisikaan mahdollisuuksia toimia.
Jos, siis iso jos... Venäjä jonain päivänä uudella johdolla kehittyisi enemmän eurooppalaiseksi demokratiaksi niin olisi aika iso yhteinen pelikentta talouden ja kultturin yms puitteissa.
Tollot nyky Venäjällä ei tätä asiaa kyllä ymmärrä, eikä osaa antaa Valko Venäjänkään näyttää tietä pilottina. On ne vaan slobot tolloja.
.
 
Lukemani ja tapahtumien jatko-osien valossa epäilen, että Navalnyi sai nopeavaikutteista insuliinia. Olen siitä melkosen varma. Ja näin ollen Saksassa elimistöstä ei löytyne mitään. Insuliinileikit eivät ole tuntemattomia näissä ympyröissä.
Muuten sopisi, mutta silloin teekupposella ei ainakaan pitäisi olla tekemistä asian kanssa. Siihen on syynsä, miksi diabeetikot ottavat insuliinia piikin eikä tabletin muodossa. Ruuansulatus hajottaa insuliinin.

Joka tapauksessa jotain haimaan liittyvää tuossa on arveltu voineen olla. Haimatulehdus aiheuttaa kipua ja pahoinvointia ja voi johtaa koomaankin. Sitä en tiedä, voiko rajun akuutin haimatulehduksen indusoida jollain myrkyllä.
 
Back
Top