Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Taitolaji, 31.10.2014.

Tagit:
 1. nönnönnöö

  nönnönnöö Korpraali

  Liittynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  32
  Tykkäykset:
  44
  Pisteet:
  1
  Ehkäpä Putte odottaa että Syrian, Eteläisen Kiinanmeren ja p.korean kriisi sitoo tarpeeksi US:ata ja iskee sitten kuin varkain tuhannen intternetin voimalla
   
 2. Pihatonttu

  Pihatonttu Korpraali

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  31
  Tykkäykset:
  30
  Pisteet:
  1
  Tuli tupla jonka poistin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017
 3. Mainos 4. Pihatonttu

  Pihatonttu Korpraali

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  31
  Tykkäykset:
  30
  Pisteet:
  1
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
  JHartikka, Benelli, Hanski ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,131
  Tykkäykset:
  4,393
  Pisteet:
  1,286
  Laitan tännekin, varmasti vaikuttaa tulevaisuudessa Öljyn markkinahintaan. Mikä taas vaikuttaa Venäjän kansantalouteen suoraan.
   
  TBman, Tähystäjä, JHartikka ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Öljyn maailmanmarkkinahinta vaikuttaa..tai oikeastaan se heiluttaa Venäjän kansantaloutta.

  Venäjän tapauksessa sillä on myös omat rajoituksensa. Putinilla on vain yksi tuote josta saadaan vientituloja (hiilivedyt, öljy ja kaasu) ja käytännössä vain yksi asiakas, Euroopan Unioni. Lisäksi EU:lla on koko ajan lisääntyvästi vaihtoehtoista hiilivedyn tuotantoa ja toimittajia. Ilmastosyistä johtuen myös hiilineutraalit energialähteet vähentävät tulevaisuudessa öljyn kulutusta.
   
  Spitfire, TBman, JHartikka ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. Tango-Mike-Heavy

  Tango-Mike-Heavy Luutnantti

  Liittynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  452
  Tykkäykset:
  1,324
  Pisteet:
  36
  Tulipa eteen tuollainen kirja-arvostelu. Ei, minulla ei ole minkäänlaisia siteitä kirjailijaan, kustantamoon tahi mihinkään muuhunkaan osaan organisaatiossaan. Aihe ja sisältö vain vaikutti mielenkiintoiselta ja sopivalta tähän ketjuun ja uskoisin kiinnostavan muitakin. Mikäli tämä nyt on väärässä ketjussa tai luetaan kielletyksi mainostamiseksi niin modet, please, poistakaa vapaasti.

  http://www.talouselama.fi/kirjat/ve...n-kysymys-sita-ei-lannettyminen-muuta-6631556
   
  PSB 5500 ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 8. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,131
  Tykkäykset:
  4,393
  Pisteet:
  1,286
  Vitsi, koko ajan meikäläisen rinnassa voimistuu käsitys että aikovat tehdä Suomea vastaan Donbass tyylisen operaation tai varautuvat siihen. Kiinteistökaupat, "Suomi Ensin" ym Porukoiden aktivoiminen, systemaattinen lehdistön ja poliisin luottamuksen nakertaminen, väyryset ym.
  Lukees tämäkin uutinen. Homma haisee.
  15 kilometrin päässä itärajasta sijaitseva komentokeskus siirtyi ulkomaalaisomistukseen

  Sunnuntai 12.3.2017 klo 14.14

  Pitkään myynnissä ollut rajavartiolaitoksen entinen komentokeskus Parikkalan Rajaniemessä on siirtynyt ulkomaalaisomistukseen.


   • Ostaja on libanonilainen liikemies Nassim Abd al Samad
   • Aikeissa on myydä kiinteistöstä vuosihuoneistoja venäläisille
   • Ostaja aikoo remontoida kiinteistön täysin
  IL-TV:n raportti komentokeskuksen tilanteesta 2015:


  Päättyy 4 s.


  Kaupat 1800 asuinneliötä käsittävästä kiinteistöstä ja lähes neljän hehtaarin suuruisesta maa-alueesta tehtiin Huutokauppa.comin kautta joulukuussa. Ostaja on libanonilainen Nassim Abd al Samad.

  Komentokeskuksen uudesta omistajasta löytyy Maanmittauslaitoksen tietokannasta vain nimi. Yhteystietoja, kansallisuutta tai syntymäaikaa kannassa ei ole. Kauppa on tehty 9.12.2016.

  Iltalehti tavoitti kiinteistökaupassa myyjää edustaneen lappeenrantalaisen juristin sekä ostajaa avustaneen libanonilais-venäläisen liikemiehen Khaled Abdessamadin.

  Abdessamad hoiti kaupat ostajan puolesta valtakirjalla. Myyjänä ollutta konkurssipesää edustanut pesänhoitaja, asianajaja Jussi Luukko ei tavannut ostajaa henkilökohtaisesti missään vaiheessa.

  Khaled Abdessamad kertoo, että ostaja asuu Libanonissa, eikä aio muuttaa Suomeen.

  - Hän on veljeni, vaikka meillä onkin eri sukunimet. Libanonilaisilla sukunimillä ei usein ole vakiintunutta kirjoitusasua latinalaisilla kirjaimilla, joten samakin sukunimi voidaan kirjoittaa hieman eri tavalla, Abdessamad täsmentää.

  Alueella on liikkunut huhuja, joiden mukaan Khaled Abdessamad käyttäisi Venäjältä saapuneita turvapaikanhakijoita bulvaaneina kiinteistöhankinnoissaan.

  [​IMG]
  Simpelejärven rannalla sijaitseva rajavartiolaitoksen entinen komentokeskus on nyt libanonilais-venäläisessä omistuksessa. Huonokuntoinen kiinteistö ehti olla myynnissä todella pitkään. (TUULA MALIN)
  - Ei pidä paikkaansa, eihän heillä ole rahaa eikä pankkitilejä. Olen kyllä tarjonnut omistamiani kiinteistöjä sisäministeriölle turvapaikanhakijoiden majoittamiseen. Ehkä siitä on syntynyt tällainen väärinkäsitys, hän selvittää.

  Khaled Abdessamadin mukaan komentokeskuskaupassa on kyse perheinvestoinnista. Hän kertoo kahdesta veljestään, jotka molemmat ovat hankkineet omistukseensa Libanonista käsin useampia kiinteistöjä Suomesta. Myös Abdessamad itse omistaa lukuisia kiinteistöjä Suomessa.

  - Muutin Suomeen 2000-luvun alussa Venäjältä. Siitä saakka olen investoinut matkailualaan.

  Liikemies Khaled Abdessamad on syntynyt Libanonissa ja asunut Venäjällä. Suomeen hän muutti Venäjältä 2000-luvun alussa.

  - Tulin Suomeen heti, kun valmistuin Pietarin yliopistosta taloustohtoriksi.

  Khaled Abdessamad on hankkinut vuodesta 2005 saakka erilaisia kiinteistöjä ja hallinnoinut matkailualan hankkeitaan Luumäellä sijaitsevasta kartanostaan käsin. Erityisen kiinnostunut hän on ollut itärajan tuntumassa, Kuutostien kyljessä sijaitsevista kohteista.

  Abdessamad kertoo tekevänsä yhteistyötä venäläisten matkatoimistojen kanssa. Asiakkaat tulevat Venäjältä.

  - Välillä on ollut hiljaista, eikä lupaamiani rakennushankkeita ole toteutettu sovitussa aikataulussa. Nyt vauhti kovenee, sen voin luvata, Abdessamad hehkuttaa.

  [​IMG]
  Venäjältä Suomeen muuttanut liikemies Khaled Abdessamad toimi kaupassa ostajan edustajana. (KHALED ABDESSAMADIN ALBUMI)
  Asuntoja venäläisille

  50-luvulla valmistunut rajavartiolaitoksen komentokeskus saneerataan libanonilaisomistuksessa pitkäaikaisasunnoiksi venäläisille.

  - Tämä on ihan uusi konsepti. Tarjoamme venäläisille asiakkaillemme mahdollisuutta hankkia huoneisto vuosisopimuksella. He voivat myös vapaasti vuokrata asuntojaan eteenpäin, mikäli niin haluavat.

  Khaled Abdessamadin mukaan huoneiden vuosivuokra on noin 2000 euroa. Huonevuokraan sisältyy muiden vuokralaisten kanssa yhteiset keittiö- ja saniteettitilat.

  - Kuukausi on minimiaika ja vuokra silloin 150-200 euroa.  [​IMG]
  Rajavartiolaitosta reilut 50 vuotta palvellut kiinteistö on erittäin heikossa kunnossa. (KARI SAASTAMOINEN)
  Auki syksyllä?

  Abdessamadin mukaan ensimmäiset vuokralaiset Simpelejärven rannalla sijaitsevaan kiinteistöön voidaan vastaanottaa vasta perusteellisen saneerauksen jälkeen, aikaisintaan ensi syksynä.

  Rajavartiolaitosta reilut 50 vuotta palvellut kiinteistö on erittäin heikossa kunnossa.

  - Kaikki laitetaan uusiksi. Purkutyöt aloitetaan tämän kevään aikana. Ensin vaihdetaan katto ja ikkunat, sitten kaikki muu kuten putket ja lämmitysjärjestelmä. (Tuossa talossa ei montaa huoneistoa ole, ja kauppahinnan sekä täydellisen peruskorjauksen jälkeen vaikea nähdä tuota kovinkaan kannattavana)

  Abdessamadin mukaan remontista tulee perusteellinen ja kallis. Kustannusarvio on vielä tekemättä.

  - En sano mitään, etten tee vääriä arvioita. Sekin maksaa, että rakennamme keittiöitä ja suihkutiloja.

  Huonokuntoisen suurkiinteistön ylläpito on kallista puuhaa. Toistaiseksi tuottamattoman sijoituskohteen hoitokustannukset ovat kuukausitasolla useita tuhansia euroja.

  Khaled Abdessamad toivoo ideoita ja yhteydenottoja paikallisilta asukkailta komentokeskusalueen kehittämiseksi.

  - Toivon ehdotuksia asukkailta, yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Haluaisimme kerätä yhteisen rintaman eri toimijoiden kesken alueen kehittämiseksi mahdollisimman suuren joukon käyttöön.

  [​IMG]
  Rajaniemestä on matkaa itärajalle vain viitisentoista kilometriä. Aiotut asiakkaat ovatkin venäläisiä. (KARI SAASTAMOINEN)
  Erinomainen sijainti

  Ulkomaalaisomistukseen siirtyneestä Rajaniemestä on matkaa itärajalle ja Syväoron väliaikaiselle rajanylityspaikalle vain viitisentoista kilometriä. Parikkalan kunta kehittää Syväoroa yhdessä venäläisten kanssa määrätietoisin askelin kansainväliseksi rajanylityspaikaksi. Kansainvälistämisen myötä raja-asema avautuisi myös henkilöliikenteen käyttöön.

  Venäjän puolella rajanylityspaikkaa kohti on tehty mittavia tienrakennushankkeita. Lahdenpohjasta Parikkalaan on jo valmiina perusparannettu ja päällystetty pistoliittymä. 6,5 miljoonaa euroa maksanut liittymä vihittiin käyttöön runsas vuosi sitten.

  Suomen puolella rajaa on käynnissä maanhankinta ja kaavoitus.

  Venäläiset kiinteistösijoittajat ovat olleet niin ikään aktiivisia alueella. Kuutostien varrelta on hankittu 2000-luvulla kymmeniä maa-alueita ja kiinteistöjä venäläisomistukseen matkailuhankkeita silmälläpitäen. Hankinnat on toteutettu monin eri tavoin, sekä yksityishenkilöiden että yritysten lukuun.

  Mittava hanke

  Pitkäntähtäimen pyrkimyksenä on ollut Venäjän ja Suomen tieverkostojen yhdistäminen Parikkala - Syväoron kautta.

  Venäjän federaation rahoittamaan tiehankkeeseen liittyy myös mittava,
  Venäjän puolustushallinnolle osoitettu aluevaraus Suomen rajan tuntumassa, runsaat 50 kilometriä Parikkalasta. Venäjän keskushallinto valmistelee Pietarin kokoisen, 87 000 hehtaarin suuruisen hallinnollisen yksikön rakentamista Lahdenpohjan seutuville vajaan kymmenen vuoden sisällä.

  [​IMG]
  Huonokuntoisen suurkiinteistön ylläpito on ollut kallista puuhaa. Nyt kiinteistöä odottaa täysremontti. (KARI SAASTAMOINEN)
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
  Spitfire, Pseeri, Kapiainen ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. PJ85

  PJ85 Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  1,408
  Tykkäykset:
  1,207
  Pisteet:
  156
  krd, Spitfire, JHartikka ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. J0h1F

  J0h1F Majuri

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  1,060
  Tykkäykset:
  1,740
  Pisteet:
  156
  Kieltämättä haisee, siis jokin muukin kuin kyseisen kiinteistön sisäilma...
   
  TBman ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 11. Tango-Mike-Heavy

  Tango-Mike-Heavy Luutnantti

  Liittynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  452
  Tykkäykset:
  1,324
  Pisteet:
  36
  Tuo kuullostaa jotenkin etäisesti tutulta. Muistan joskus aikoinani viettäneeni aikaa paikassa jossa asuttiin yhteismajoituksessa yksittäisissä huoneissa muutaman muun kanssa, oli yhteiset sosiaali- ja peseytymistilat, keskuskeittiö ja yhteismuonitus. Elämä oli melko tarkkaan kellotettua. Olisikohan se ollut kouluaikoina...? Ei, se se ei kyllä ollut. Täytyy nyt ihan miettiä kun eivät vanhat aivot muista...joku tehtävä sillä paikalla kyllä oli. Muistaakseni itsellänikin...

  edit. Niin, ja vielä tämä..: "Nyt vauhti kovenee, sen voin luvata, Abdessamad hehkuttaa."
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2017
  Honcho, nönnönnöö, J0h1F ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 12. Bwana

  Bwana Alikersantti

  Liittynyt:
  28.04.2016
  Viestejä:
  78
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  6
  Hetkinen hetkinen. Eikös Venäjä sopinut Kiinan kanssa 2016 putken vetämisestä Siperiasta kohti Pekingiä? Hinnat vissiin tulivat sovituksi kiinalaisille edullisiksi mutta toisaalta markkina-aluekin on rajaton. Eli hinnanvaihtelua voidaan kompensoida volyymiä lisäämällä.
  https://www.bloomberg.com/news/arti...nd-china-russia-oil-pipeline-in-june-io48uk3h
   
  Spitfire tykkäsi tästä.
 13. nönnönnöö

  nönnönnöö Korpraali

  Liittynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  32
  Tykkäykset:
  44
  Pisteet:
  1
  Positiivista tässä on se että näitä nostetaan otsikoihin ja näytetään naapureille että täällä ollaan hereillä ja erikoismiesten piilopaikat on merkattu ja ovet potkitaan sisään kun vähänkin epäilyttää.

  Tässä mielenkiintoinen ulostulo poliisin ylijohtajalta
  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005123138.html
  "Jos Suomeen tulisi aseellisia tunnuksettomia joukkoja, poliisipartio olisi heitä ensimmäisenä vastassa, muistuttaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen"
   
  Spitfire ja TBman tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  908
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  76
  Itse asiassa veikkaisin, että tämä hanke liittyy tähän:  Siis kytkös Kiinasta alkavaan uuteen Silkkitiehen. Kun hommaa funtsii tuon reitin kannalta, tuonkinkaltaisen kämpän ostaminen ja kunnostaminen majoitusta varten alkaa vaikuttaa liiketaloudellisesti kannattavalta - jos tuo hanke toteutuu.

  Tässä Iltalehden juttua aiheesta tammikuun loppupuolelta:

  Venäjän keskushallinnon rahoittamat tiehankkeet ovat edenneet Suomen rajaa kohti Parikkalan korkeudella. Visiona on yhdistää Venäjän ja Suomen tieverkostot Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan kautta.
  • Venäjän keskushallinnon visioissa Laatokkaa kiertävä federaatiotason valtaväylä yhdistää Pietarin ja Petroskoin vuoteen 2020 mennessä.
  • Hallinnon tavoitteena on viettää moottoritien vihkiäisiä osana Karjalan tasavallan satavuotisjuhlallisuuksia.
  • A121-nimellä kulkeva väylähanke on jo valmis Lahdenpohjaan saakka.
   
  TBman ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 16. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,476
  Tykkäykset:
  3,965
  Pisteet:
  1,286
  Sitä on vaikea sanoa aikovatko tehdä operaatiota, mutta minä pidän myös selvänä että edellytyksiä operaation/ operaatioiden toteuttamiselle on luotu ja luodaan koko ajan.
  Fyysisiä edellytyksiä operaatioille on luotu jo kauan. "Suomi ensin" ja muut onkin sitten juttuja, joiden kohdalla voi olla jopa vähän vaikea vetää rajaa sille, pitäisikö jo puhua operaatiosta eikä vain valmisteluista/valmistautumisesta.
  Huvikseni/mielenkiinnosta tuota kenttää nyt muutaman vuoden seuranneena uskallan mielipiteenäni sanoa, ettei se ole tapahtunut sattumalta tai asiat vain ajautuneet siihen missä ne nyt ovat.
  "Suomi ensin" on näkyvine ja vähemmän näkyvine kytköksineen varsin erikoinen kuvio. Jonkun jossain heittämä "Venäjä ensin" sopisi paremmin kuvaamaan toimintaa. Se kuitenkin hämmentää tällaista harrastepohjalta seuraavaa, miten tökerö kuvio se on? Näinollen tulee mieleen, mikä on se mitä emme nyt huomaa. Asia kun on niin, ettei se ole kovin vaarallista minkä huomaamme. Se on mitä emme huomaa. No, uskon että he kenen työhön nuo hommat kuuluvat, ovat kyllä huomanneet sen mitä minä harrastelijana en ole huomannut.
   
  Spitfire, scip10, Rajajääkäri ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  5,684
  Tykkäykset:
  6,428
  Pisteet:
  1,286
  Venäjä harjoittelee seek and destroy tehtävää Karjalan metsissä. Vinkki vinkki

   
  JHartikka ja Soldierblue tykkäsivät tästä.
 18. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä sopi..mutta. Paljon on putkea rakennettava ennen kuin kiinalaiset pääsevät käyttämään venäläisten halpaa kaasua ja öljyä. Toisekseen tuollainen investointi maksaa melkoisesti..
  - kuvastaa Putinin kaupallista nerokkuutta että haluaa myydä öljyä Kiinalle halvalla..kun
  - vaihtoehtona on myydä tuotteitaan länteen, hyvällä hinnalla ja jo valmiiksi maksetuilla investoinneille.
  - toki tiedämme että Putin on pakkoraossa oman vallassa pysymisensä kanssa siksi normaali kauppapolitiikka ei ole mahdollista.

  Pitää myös huomioida se että Venäjän ns. halvan tuotannon lähteet ovat kovaa vauhtia ehtymässä. Siksi olisi jo kiire investoida ja rakentaa tuotantoa pohjoisilla alueilla.
  - suhteet länteen ovat solmussa, pakotteet estävät pohjoisen alueen välttämättömät investoinnit..
  - ehkä länsimaiset yhtiöt eivät ole kiinnostuneitakaan projekteista jos niiden tuotanto myydään halvalla Kiinaan. Sehän vähentää tuotto-odotuksia. vrt. toimitukset maailmanmarkkinahinnoilla ostaville asiakkaille.
  - Venäjän omat investoinnin muihin kuin sotaan ja varusteluun ovat varsin vähäiset..

  Toki on ymmärrettävää että Venäjä hakee hieman epätoivoisestikin asiakkaita öljylleen. Euroopassa tehdään koko ajan investointeja uusiutuvaan energiaan sekä vaihtoehtoihin Venäjän tuonnille.
   
  krd, Honcho, Spitfire ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 19. Bwana

  Bwana Alikersantti

  Liittynyt:
  28.04.2016
  Viestejä:
  78
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  6
  Sitä minä juuri meinasin, viitaten siis ketjun kysymykseen. Ei Putin välitä kohta leikkiä edes tätä vähää "demokratiaa" ja siten se huonokin diili öljystä on parempi kuin ei diiliä ollenkaan. Sotatalous on ollut etusijalla jo pitkään.

  On kuitenkin muistettava että maailmassa, varsinkin kolmannessa/toisessa/2,5-maailmassa, on jo jonkin aikaa vahvistunut narratiivi jossa länsimaisista arvoista/demokratiasta ei välitetä pätkääkään. Tämä on tavallaan ymmärrettävääkin sillä demokratia on hyvin monissa maailmankolkissa täysin vieras perinteiselle hallintomallille. Putinin Venäjä on jo useiden vuosien ajan vahvistanut vaikutusvaltaansa esimerkiksi Afrikassa. Venäjä onkin tavallaan aloittanut kylmän sodan aikaisen dominopelin ainakin jossain määrin uudestaan. He mm. käyvät par'aikaa alustavia neuvotteluja kevytreaktoreiden toimittamisesta Kenialle ja Ugandalle, jotka kuitenkin ovat perinteisesti olleet hyvinkin USA-proxyja. He siis ovat ainakin jollain tasolla valmiita antamaan ydinteknologian hyyyyvin rajallisen osaamisen paikkoihin. Tosin venäläiset palkkalentäjät ja -mekaanikothan Ugandan viittä pitkän matkan Sukhoita ovat jo kuuden vuoden ajan lentäneet eli ehkä noihin voimaloihin olisi tulossa sitten vanhat kontrollipöytienkin taakse.

  Tähän soppaan kun lisätään vielä Kiina niin kaipa tuohon alkuperäiseen kysymykseen voi vastata että "Ei välttämättä mutta nyt nähtävät toimet eivät millään tapaa myöskään ole tähdätty estämään suursotaan valmistautumista". Venäjä on vain yksi, tosin merkittävä, tekijä lännen hegemonian kyseenalaistamisessa.
   
 20. Soldierblue

  Soldierblue Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  1,581
  Tykkäykset:
  676
  Pisteet:
  316
  Spitfire tykkäsi tästä.
 21. Soldierblue

  Soldierblue Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  1,581
  Tykkäykset:
  676
  Pisteet:
  316
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Honcho, PSS, J0h1F ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 22. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,088
  Tykkäykset:
  3,410
  Pisteet:
  636
  JHartikka ja TBman tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu