Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Laitan tännekin, varmasti vaikuttaa tulevaisuudessa Öljyn markkinahintaan. Mikä taas vaikuttaa Venäjän kansantalouteen suoraan.Espanjalainen öljy-yhtiö Repsol on tehnyt 1,2 miljardin barrelin öljylöydön Alaskassa.
Repsolin öljykenttä Nanushukissa, Alaskassa on osoittautunut paljon aiemmin arvioitua merkittävämmäksi. Yhtiö arvioi nyt, että se kätkee sisäänsä 1,2 miljardia barrelia pumpattavissa olevaa öljyä.
Nanushukin öljykenttä sijaitsee Brooksin vuorten pohjoispuolen öljyalueilla, joissa pumppauksen on jo jonkin aikaa uskottu hiipuvan öljyn loppuessa. Tuotanto on vähentynyt jo 30 vuotta.
Repsol on tehnyt alueella aktiivisesti koeporauksia Armstrong Energyn kanssa vuodesta 2011. Yhtiön mukaan nyt tehty löytö on ”suurin Yhdysvalloissa maalta tehty öljylöytö 30 vuoteen”.
Espanjalaisyhtiön mukaan Alaskan olemassaoleva öljyinfrastruktuuri tarjoaa hyvät mahdollisuudet löydön hyödyntämiselle. Tuotanto voisi alkaa 2021.
Tammikuussa myös ConocoPhillips teki Brooksin vuorten pohjoispuolelta löydön, jota luonnehdittiin merkittäväksi. Se oli kooltaan arviolta 300 miljoonaa barrelia pumpattavissa olevaa öljyä.
Taas venäjää potkitaan munille. EU: vähentää öljyn käyttöä ja USA:sta löytyy itseltään. Iran myy öljyä markkinoille ja Irak voi päästä kohta taas myös markkinoille paremmin mukaan.
Öljyn maailmanmarkkinahinta vaikuttaa..tai oikeastaan se heiluttaa Venäjän kansantaloutta.Laitan tännekin, varmasti vaikuttaa tulevaisuudessa Öljyn markkinahintaan. Mikä taas vaikuttaa Venäjän kansantalouteen suoraan.
Talouselämä kirjoitti:Venäjä on yhä Suomen kohtalon kysymys, sitä ei lännettyminen muuta
Pekka Korpinen: Suomi kääntyy länteen. Into 2017, 226 sivua, 25 euroa.
Aluksi valtiotieteiden tohtori Pekka Korpinen, ammatti- ekonomisti, entinen Helsingin apulaiskaupunginjohtaja ja kulttuurientusiasti muistelee Urho Kekkosen aikaa.
Suomi oli suomettunut ja venäläiset puuttuivat härskisti politiikkaan. Lopputulos kuitenkin ratkaisee. Suomi lähti lännen tielle ja on sillä tiellä yhä. Venäjä on kuitenkin yhä Suomen kohtalon kysymys. Sitä ei lännettyminen muuta.
Korpinen on intellektuelli, mutta realisti. Hän ei puhu arvoista, vaan kertoo miten asiat ovat. Kuten, että vuosi sitten Barack Obama The Atlantic-lehden haastattelussa totesi Ukrainan kuuluvan Venäjän ydinintresseihin, mutta ei USA:n. Obaman logiikan mukaan sama pätee Suomeen.
Venäjästä Korpinen kirjoittaa viileästi. Hän jossain mielessä ymmärtää Venäjän suurvaltapyrkimystä. Valtakunta on kaventunut vuoden 1918 Brest-Litovskin häpeärauhaa suppeammalle alalle, ja maa yrittää pitää kiinni imperiuminsa rippeistä.
Venäjä on liian heikko, ja Saksa on liian vahva. Ei tosin sotilaallisesti, mutta Euroopassa ja euroalueella sillä on hegemonia.
Saksa on euron suurin ongelma ylivoimaisuutensa tähden. Euroalueen maat ovat liian erilaiset voidakseen muodostaa toimivaa talousaluetta. Suomelle Korpinen ei näe eurosta juuri olevan hyötyä. Velkakriisimaatkaan eivät ole tietenkään viattomia ongelmiinsa.
Korpinen on Eurooppa-myönteinen ihminen, mutta Euroopan unionille hän ei hurraa, koska hurraamisen aihetta ei ole. Sama koskee euroaluetta.
Eurointoilijan verenpainetta Korpinen ehkä nostattaa. Kirja on kuitenkin runsas ja virikkeellinen. Korpinen hallitsee pelikentän ja antaa asioille mittasuhteet.
HYVÄÄ. Korpinen ei puhu arvoista, vaan kertoo miten asiat ovat.
Kieltämättä haisee, siis jokin muukin kuin kyseisen kiinteistön sisäilma...Vitsi, koko ajan meikäläisen rinnassa voimistuu käsitys että aikovat tehdä Suomea vastaan Donbass tyylisen operaation tai varautuvat siihen. Kiinteistökaupat, "Suomi Ensin" ym Porukoiden aktivoiminen, systemaattinen lehdistön ja poliisin luottamuksen nakertaminen, väyryset ym.
Lukees tämäkin uutinen. Homma haisee.
15 kilometrin päässä itärajasta sijaitseva komentokeskus siirtyi ulkomaalaisomistukseen
Sunnuntai 12.3.2017 klo 14.14
Pitkään myynnissä ollut rajavartiolaitoksen entinen komentokeskus Parikkalan Rajaniemessä on siirtynyt ulkomaalaisomistukseen.
IL-TV:n raportti komentokeskuksen tilanteesta 2015:
- Ostaja on libanonilainen liikemies Nassim Abd al Samad
- Aikeissa on myydä kiinteistöstä vuosihuoneistoja venäläisille
- Ostaja aikoo remontoida kiinteistön täysin
Päättyy 4 s.
Kaupat 1800 asuinneliötä käsittävästä kiinteistöstä ja lähes neljän hehtaarin suuruisesta maa-alueesta tehtiin Huutokauppa.comin kautta joulukuussa. Ostaja on libanonilainen Nassim Abd al Samad.
Komentokeskuksen uudesta omistajasta löytyy Maanmittauslaitoksen tietokannasta vain nimi. Yhteystietoja, kansallisuutta tai syntymäaikaa kannassa ei ole. Kauppa on tehty 9.12.2016.
Iltalehti tavoitti kiinteistökaupassa myyjää edustaneen lappeenrantalaisen juristin sekä ostajaa avustaneen libanonilais-venäläisen liikemiehen Khaled Abdessamadin.
Abdessamad hoiti kaupat ostajan puolesta valtakirjalla. Myyjänä ollutta konkurssipesää edustanut pesänhoitaja, asianajaja Jussi Luukko ei tavannut ostajaa henkilökohtaisesti missään vaiheessa.
Khaled Abdessamad kertoo, että ostaja asuu Libanonissa, eikä aio muuttaa Suomeen.
- Hän on veljeni, vaikka meillä onkin eri sukunimet. Libanonilaisilla sukunimillä ei usein ole vakiintunutta kirjoitusasua latinalaisilla kirjaimilla, joten samakin sukunimi voidaan kirjoittaa hieman eri tavalla, Abdessamad täsmentää.
Alueella on liikkunut huhuja, joiden mukaan Khaled Abdessamad käyttäisi Venäjältä saapuneita turvapaikanhakijoita bulvaaneina kiinteistöhankinnoissaan.
Simpelejärven rannalla sijaitseva rajavartiolaitoksen entinen komentokeskus on nyt libanonilais-venäläisessä omistuksessa. Huonokuntoinen kiinteistö ehti olla myynnissä todella pitkään. (TUULA MALIN)
- Ei pidä paikkaansa, eihän heillä ole rahaa eikä pankkitilejä. Olen kyllä tarjonnut omistamiani kiinteistöjä sisäministeriölle turvapaikanhakijoiden majoittamiseen. Ehkä siitä on syntynyt tällainen väärinkäsitys, hän selvittää.
Khaled Abdessamadin mukaan komentokeskuskaupassa on kyse perheinvestoinnista. Hän kertoo kahdesta veljestään, jotka molemmat ovat hankkineet omistukseensa Libanonista käsin useampia kiinteistöjä Suomesta. Myös Abdessamad itse omistaa lukuisia kiinteistöjä Suomessa.
- Muutin Suomeen 2000-luvun alussa Venäjältä. Siitä saakka olen investoinut matkailualaan.
Liikemies Khaled Abdessamad on syntynyt Libanonissa ja asunut Venäjällä. Suomeen hän muutti Venäjältä 2000-luvun alussa.
- Tulin Suomeen heti, kun valmistuin Pietarin yliopistosta taloustohtoriksi.
Khaled Abdessamad on hankkinut vuodesta 2005 saakka erilaisia kiinteistöjä ja hallinnoinut matkailualan hankkeitaan Luumäellä sijaitsevasta kartanostaan käsin. Erityisen kiinnostunut hän on ollut itärajan tuntumassa, Kuutostien kyljessä sijaitsevista kohteista.
Abdessamad kertoo tekevänsä yhteistyötä venäläisten matkatoimistojen kanssa. Asiakkaat tulevat Venäjältä.
- Välillä on ollut hiljaista, eikä lupaamiani rakennushankkeita ole toteutettu sovitussa aikataulussa. Nyt vauhti kovenee, sen voin luvata, Abdessamad hehkuttaa.
Venäjältä Suomeen muuttanut liikemies Khaled Abdessamad toimi kaupassa ostajan edustajana. (KHALED ABDESSAMADIN ALBUMI)
Asuntoja venäläisille
50-luvulla valmistunut rajavartiolaitoksen komentokeskus saneerataan libanonilaisomistuksessa pitkäaikaisasunnoiksi venäläisille.
- Tämä on ihan uusi konsepti. Tarjoamme venäläisille asiakkaillemme mahdollisuutta hankkia huoneisto vuosisopimuksella. He voivat myös vapaasti vuokrata asuntojaan eteenpäin, mikäli niin haluavat.
Khaled Abdessamadin mukaan huoneiden vuosivuokra on noin 2000 euroa. Huonevuokraan sisältyy muiden vuokralaisten kanssa yhteiset keittiö- ja saniteettitilat.
- Kuukausi on minimiaika ja vuokra silloin 150-200 euroa.
Rajavartiolaitosta reilut 50 vuotta palvellut kiinteistö on erittäin heikossa kunnossa. (KARI SAASTAMOINEN)
Auki syksyllä?
Abdessamadin mukaan ensimmäiset vuokralaiset Simpelejärven rannalla sijaitsevaan kiinteistöön voidaan vastaanottaa vasta perusteellisen saneerauksen jälkeen, aikaisintaan ensi syksynä.
Rajavartiolaitosta reilut 50 vuotta palvellut kiinteistö on erittäin heikossa kunnossa.
- Kaikki laitetaan uusiksi. Purkutyöt aloitetaan tämän kevään aikana. Ensin vaihdetaan katto ja ikkunat, sitten kaikki muu kuten putket ja lämmitysjärjestelmä. (Tuossa talossa ei montaa huoneistoa ole, ja kauppahinnan sekä täydellisen peruskorjauksen jälkeen vaikea nähdä tuota kovinkaan kannattavana)
Abdessamadin mukaan remontista tulee perusteellinen ja kallis. Kustannusarvio on vielä tekemättä.
- En sano mitään, etten tee vääriä arvioita. Sekin maksaa, että rakennamme keittiöitä ja suihkutiloja.
Huonokuntoisen suurkiinteistön ylläpito on kallista puuhaa. Toistaiseksi tuottamattoman sijoituskohteen hoitokustannukset ovat kuukausitasolla useita tuhansia euroja.
Khaled Abdessamad toivoo ideoita ja yhteydenottoja paikallisilta asukkailta komentokeskusalueen kehittämiseksi.
- Toivon ehdotuksia asukkailta, yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Haluaisimme kerätä yhteisen rintaman eri toimijoiden kesken alueen kehittämiseksi mahdollisimman suuren joukon käyttöön.
Rajaniemestä on matkaa itärajalle vain viitisentoista kilometriä. Aiotut asiakkaat ovatkin venäläisiä. (KARI SAASTAMOINEN)
Erinomainen sijainti
Ulkomaalaisomistukseen siirtyneestä Rajaniemestä on matkaa itärajalle ja Syväoron väliaikaiselle rajanylityspaikalle vain viitisentoista kilometriä. Parikkalan kunta kehittää Syväoroa yhdessä venäläisten kanssa määrätietoisin askelin kansainväliseksi rajanylityspaikaksi. Kansainvälistämisen myötä raja-asema avautuisi myös henkilöliikenteen käyttöön.
Venäjän puolella rajanylityspaikkaa kohti on tehty mittavia tienrakennushankkeita. Lahdenpohjasta Parikkalaan on jo valmiina perusparannettu ja päällystetty pistoliittymä. 6,5 miljoonaa euroa maksanut liittymä vihittiin käyttöön runsas vuosi sitten.
Suomen puolella rajaa on käynnissä maanhankinta ja kaavoitus.
Venäläiset kiinteistösijoittajat ovat olleet niin ikään aktiivisia alueella. Kuutostien varrelta on hankittu 2000-luvulla kymmeniä maa-alueita ja kiinteistöjä venäläisomistukseen matkailuhankkeita silmälläpitäen. Hankinnat on toteutettu monin eri tavoin, sekä yksityishenkilöiden että yritysten lukuun.
Mittava hanke
Pitkäntähtäimen pyrkimyksenä on ollut Venäjän ja Suomen tieverkostojen yhdistäminen Parikkala - Syväoron kautta.
Venäjän federaation rahoittamaan tiehankkeeseen liittyy myös mittava, Venäjän puolustushallinnolle osoitettu aluevaraus Suomen rajan tuntumassa, runsaat 50 kilometriä Parikkalasta. Venäjän keskushallinto valmistelee Pietarin kokoisen, 87 000 hehtaarin suuruisen hallinnollisen yksikön rakentamista Lahdenpohjan seutuville vajaan kymmenen vuoden sisällä.
Huonokuntoisen suurkiinteistön ylläpito on ollut kallista puuhaa. Nyt kiinteistöä odottaa täysremontti. (KARI SAASTAMOINEN)
Öljyn maailmanmarkkinahinta vaikuttaa..tai oikeastaan se heiluttaa Venäjän kansantaloutta.
Venäjän tapauksessa sillä on myös omat rajoituksensa. Putinilla on vain yksi tuote josta saadaan vientituloja (hiilivedyt, öljy ja kaasu) ja käytännössä vain yksi asiakas, Euroopan Unioni. Lisäksi EU:lla on koko ajan lisääntyvästi vaihtoehtoista hiilivedyn tuotantoa ja toimittajia. Ilmastosyistä johtuen myös hiilineutraalit energialähteet vähentävät tulevaisuudessa öljyn kulutusta.
Kieltämättä haisee, siis jokin muukin kuin kyseisen kiinteistön sisäilma...
Vitsi, koko ajan meikäläisen rinnassa voimistuu käsitys että aikovat tehdä Suomea vastaan Donbass tyylisen operaation tai varautuvat siihen. Kiinteistökaupat, "Suomi Ensin" ym Porukoiden aktivoiminen, systemaattinen lehdistön ja poliisin luottamuksen nakertaminen, väyryset ym.
Lukees tämäkin uutinen. Homma haisee.
15 kilometrin päässä itärajasta sijaitseva komentokeskus siirtyi ulkomaalaisomistukseen
Sunnuntai 12.3.2017 klo 14.14
Pitkään myynnissä ollut rajavartiolaitoksen entinen komentokeskus Parikkalan Rajaniemessä on siirtynyt ulkomaalaisomistukseen.
Sitä on vaikea sanoa aikovatko tehdä operaatiota, mutta minä pidän myös selvänä että edellytyksiä operaation/ operaatioiden toteuttamiselle on luotu ja luodaan koko ajan.Vitsi, koko ajan meikäläisen rinnassa voimistuu käsitys että aikovat tehdä Suomea vastaan Donbass tyylisen operaation tai varautuvat siihen. Kiinteistökaupat, "Suomi Ensin" ym Porukoiden aktivoiminen, systemaattinen lehdistön ja poliisin luottamuksen nakertaminen, väyryset ym.
Hetkinen hetkinen. Eikös Venäjä sopinut Kiinan kanssa 2016 putken vetämisestä Siperiasta kohti Pekingiä? Hinnat vissiin tulivat sovituksi kiinalaisille edullisiksi mutta toisaalta markkina-aluekin on rajaton. Eli hinnanvaihtelua voidaan kompensoida volyymiä lisäämällä.
https://www.bloomberg.com/news/arti...nd-china-russia-oil-pipeline-in-june-io48uk3h