Hyvä kysymys, mutulla heitän että siinä ylitetään jokin raja johon vain on pakko vastata, erityisesti kun se tulee julki.
Tässä on uutta oikeastaan vain se että Venäjä on lisännyt salamurhaoperaatioidensa kohteeksi länsimaiden sotilas- ja rauhanturvaamisjoukkoja erilaisilla sotatoimialueilla. Tässä tapauksessa Afganistanissa.
Entuudestaan tiedetään että Venäjän sotilastiedustelu GRU ja toisaalta myös FSB, sekä osin näiden alaisina tai yhteistyössä toimivat miehitysjoukot ovat syyllistyneet niin salamurhiin kuin vangittujen teloituksiin, Näitä on toteutettu Venäjällä, miehitetyillä alueilla Itä-Ukrainassa, Krimillä, Georgiassa jne. Kuten myös salamurhat ja niiden yritykset ulkomailla..Saksassa, Englannissa, USA:ssa ja viimeksi pari kuukautta sitten murhayritysten kohteiksi joutuivat tsekkiläiset politiikot.
Poliittisella tasolla näistä Venäjän korkeimman johdon toimeksiannosta suoritetuista murhista ollaan oltu huomattavan vaitonaisia. Kyllä niistä pitäisi voida todeta muutakin kuin pelkästään se että
"kasakka vie sen mikä ei ole kunnolla kiinni" jne.
- tällainen kannanotto sisältää ikävästi ajatuksen että yhdelle osapuolelle (kasakka=venäläinen) ikäänkuin "sallitaan" sellainen toiminta joka ei kuitenkaan ole omien normien mukaan hyväksyttävää.
- kun kysymys on ulkomailla tehdyistä salamurhista puhutaan jo erittäin räikeistä kansainvälisen oikeuden loukkauksista jopa Itsenäisten valtoiden suvereniteetin loukkauksista.
- se on täysin muuta kuin jokin "kasakan teko".
Valitettavasti meiltäkin löytyy poliitikkoja sekä muitakin Venäjän myötäilijöitä jotka avoimesti vähättelevät Venäjän sotatoimia ja sen suoristtamia naapurimaiden väkivaltaisia miehityksiä.
- eräät jopa antavat ymmärtää että kyseiset maat (Ukraina, Georgia, Moldova jne.) ovat olleet itse aiheuttamassa ja jopa osin syyllisiä Venäjän tekemiin, heidän mielestä "oikeutettuihin" sotatoimiin.
- lisäksi hyväksytään Venäjän asevoimien tekemät miehitykset. Esitetään jopa sitä että kyseiset alueet (Krim jne.) pitäisi jättää pysyvästi ja ehdoitta Venäjän hallintaan.
Jää nähtäväksi onko näillä uusilla uutisilla vaikutusta esim. USA:n suhtautumisessa Venäjän johtajiin ja oligarkkeihin.
- Trump ei varmastikaan halua kohdistaa sanktioita suoraan Venäjän johtoon. Hänellä on omat henkilökohrtaiset hankkeensa Putinin kanssa jotka alkoivat jo ennen presidettikautta.
- toisaalta Trump lienee muuttunut jo rasitteeksi omalle puolueelleenkin..ja osa johtavista konservatiiveista katsoo tulevaisuuteen ilman rasittavaa Trump-potus'ta.
- sekään ei innosta äänestäjiä jos julkisuudessa kerrotaan että Venäjä maksaa tapporahaa US-sotilaista, mutta presidentti sen kun vain nostelee käsiään.
Venäjän roistovaltio tulisi eristää entistä tiukemmin kansainvälisestä yhteisöstä. Toki voi olla että myös Venäjän johto pyrkii omilla toimillaankin provosoimaan länsimaita.
- mahdollisesti sillä ajatuksella että Putin voisi näin perustella kansalaisilleen maan taloudellisten vaikeuksien johtuvan yksinomaan länsimaiden painostuksesta ja hyökkäyksestä Venäjää vastaan.
- löytyy kuitenkin paljon keinoja Venäjän rikollisen johdon eristämiseksi ja painostamiseksi.
Toivottavasti asenteet Venäjän diktatuuria kohtaan muuttuvat myös Suomessa.