Valtamedia ja ne muut

Helsingin Sanomat näyttää sensuroivan metsäkeskustelua. Kun juuri sattumoisin tämä ilmastopaneeli esitti että metsiä ei saisi hakata niin poikkeavat mielipiteet, niitä ei julkaista :D

Sama YLE:llä.
 
Voisi miettiä, pitäisikö Internetin käyttöön olla lupa, koska se todellisuudentaju hämärtyy ja heikolle sielulle voi tulla ajatuksia, joihin ihan oikeasti uskoo, että markkinataloudessa tiedotusvälineet, jotka kilpailevat keskenään, ihan oikeasti systemaattisesti vääristävät tietoa. On lukijan vastuulla vertailla eri tietolähteitä keskenään.

No, ei minulla muuta tähän aiheeseen.

Simpauttaja

VMP. Mitä luulet Helsingin Sanomien tekevän kuin vääristävän tietoa? Aivan samat menetelmät nykyaikaan jalostettuna kuin 1995. Silloin vääristeltiin ja kampanjoitiin EU:n puolesta. Nyt on tämä globaali hiilidioksidiagenda ja valehtelu.

Montakohan kertaa meinaavat jatkaa? Eikö lehteä saada aisoihin?
 
Hyvinkin. Mikähän lieneekin mutta nämä nykyiset ilmastokiihkoilijat, mm. tämä Suomessa vaikuttava "paneeli" ovat joko hulluja tai uskonkiihkoilijoita. Kumpaan kuulunevat?

Tosiaankin toivovat että ovat vain syyntakeettomia eivätkä tahallaan Suomea sotkemassa. Se nimittäin olisi jo ikävää, etteivät olisikaan sekaisin liiasta hiilidioksidista.

No jaa. Hiiliuskovaisia täytyy ymmärtää.

Heidän ylipapittarensa Gretahan käsittääkseni näkee hiilidioksidin ilmassa. Ehkä Pyhän Gretan Henki on tullut myös näihin kovimpiin uskovaisiin ja he ovat saaneet papittarensa kyvyt.

Mieti nyt itse, jos maailmasi näyttäisi tältä kaiken aikaa:

1614178643541.png

Kyllä alkaisi itseäsikin hirvittää ja jutut voisivat olla aika erikoisia:).
 
Mitäs ihmeellistä tuossa on, tavallinen läpinäkyvä ilmakuva, jossa on hiilidioksidia. Kaikkihan tuon näkee. :) Ilmastoaktiviteetit ovat olleet nyt vähän koronan jaloissa, mutta eiköhän se siitä taas. Tai sitten vaihdetaan vähän teemaa ja tulokulmaa.


1614179531458.png
 
Kyllä huomaa kuinka IS kommentointi on muuttunut rekisteröintipakon jälkeen. Ryssien trolleja vilisee kuin torakoita pietarilaisessa hotellissa. Eihän tuolle kommentoinnille kukaan täysijärkinen mitään painoarvoa anna mutta mielenkiintoinen muutos kyllä tapahtunut.
 
Kannattaa katsoa myos viestintakonsernien omistuksen muutoksia
... kts. esim milloin viimeksi "Erkko" oli poikaa

En nyt kylla millaan tapaa halua tata "valtametia" juttua edistaa. Mutta piilovaikuttaminen ei ole sprint, vaan pikamatkan sijasta maratooni.
- sprint tapahtuu netissa, silloin kun jotain tapahtuu maailmalla. Kukaanhan ei saa selvaa siita, etta mista "mielipiteet" tulevat... tuo on vahan niinkuin jalkavaen hyokkays, taktisen tilanteen kypsyttya

Sitten taas: "ostetut" mediat ampuvat rumputulta
,,, hyokkaaminen kay olennaisesti helpommaksi
 
Kyllä huomaa kuinka IS kommentointi on muuttunut rekisteröintipakon jälkeen. Ryssien trolleja vilisee kuin torakoita pietarilaisessa hotellissa. Eihän tuolle kommentoinnille kukaan täysijärkinen mitään painoarvoa anna mutta mielenkiintoinen muutos kyllä tapahtunut.
Voisivat ajaa alas koko kommentoinnin. Kukaan muuhan sinne ei viitsine enää rekistöröityä kuin ryssäntrollit, natsientappajadimmut ja isämmäänpulustajat.
 
Tässä on kyllä oikein oppikirja esimerkki kuinka luodaan kohu..saman toimittajan toimesta. Vertaukset ampuu tosin jo hyvin korkealla tasolla.

Näkökulma: Natsitervehdyksiä tekevät suomalaisturistit osoittivat, miksi Suomessa tarvitaan ravisteleva keskustelu rasismista​

Sami Koski


Suomessa tulee vielä monia Afrikan tähti -kohun kaltaisia keskusteluja rasismista, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Sami Koski.
...
Pelin maailmaa ei enää ole. Peli toisintaa maailmankuvaa, jossa suurin osa Afrikasta oli eurooppalaisten hallussa ja iso osa suomalaisista käytti afrikkalaisista puhuessaan n-sanaa.

Vaikka peli pysyy todennäköisesti vielä pitkään suomalaisissa kodeissa, on hyvä ymmärtää pelin historia. Suomalaiset tutkijat ovat yrittäneet tätä ainakin viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta jokaisella kerralla yritys kuitataan hölynpölynä.


Ongelma on siinä, että osa suomalaisista ei ymmärrä, miksi pelin maailmankuva on kolonialistinen.

Osa suomalaisista ei halua ymmärtää historiaansa.

Toivoisin Sami Kosken pureutuvan toimittajaliiton Neekeriarpa ja Neekerisaari-dilemmaan seuraavaksi yhtä antaumuksella.
 
Tässä on kyllä oikein oppikirja esimerkki kuinka luodaan kohu..saman toimittajan toimesta. Vertaukset ampuu tosin jo hyvin korkealla tasolla.


...


Toivoisin Sami Kosken pureutuvan toimittajaliiton Neekeriarpa ja Neekerisaari-dilemmaan seuraavaksi yhtä antaumuksella.
Jos on oikeasti parempi ihminen niin näin voi kirjoitella, ikääänkuin jalustalta..
 
Luin lehdestä uutisen siitä kun Puolan ja Brysselin välillä on pientä kiistaa siitä meneekö EU:n oikeus Puolan perustuslain yli vaiko ei. Vastuullinen toimittaja (siis STT) oli värittänyt lyhyttä uutista upottamalla siihen neljä kertaa sanan "UHMAA" ja "UHITTELEE".

Mikähän tuohon on syynä? Kumpi uhmaa ja uhittelee, Puola vaiko Bryssel?

Olisiko parempi jättää värittämiset pois.
 
Luin lehdestä uutisen siitä kun Puolan ja Brysselin välillä on pientä kiistaa siitä meneekö EU:n oikeus Puolan perustuslain yli vaiko ei. Vastuullinen toimittaja (siis STT) oli värittänyt lyhyttä uutista upottamalla siihen neljä kertaa sanan "UHMAA" ja "UHITTELEE".

Mikähän tuohon on syynä? Kumpi uhmaa ja uhittelee, Puola vaiko Bryssel?

Olisiko parempi jättää värittämiset pois.
Suomen kannattaisi uhitella EU:lle. Voitaisiin jäädä ilman 2 mrd euron tukirahoja, mutta toisaalta meidän ei tarvitsisi silloin maksaa 7 mrd euroa muille EU-maille. :)
 
Kuka on seurannu tätä afrikantähtirasismikeijokeskustelua? Mä en enää pysy kärryillä mikä on totta ja mikä ei. Ilmeisesti saksalaista opiskelijaa ei ole edes olemassa vaan keijo kaarisade pistäny polvilleen koko saatanan yliopiston?



UUTISETKOTIMAA

Kommentti: Helsingin yliopisto on Afrikan tähti -kohun suurin konna​

Mika Koskinen
On hämmentävää, että yliopisto lähtee mukaan yhden ihmisen tulkintaan ja leimaa samalla joukon opiskelijoita, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen.
Afrikan tähti – peli josta on riittänyt puhetta viime päivinä.

Afrikan tähti – peli josta on riittänyt puhetta viime päivinä. ELLE LAITILA
Mika Koskinen
[email protected]
Eilen klo 13:14

Totuus. Sivistys. Vapaus. Yhteisöllisyys.
Siinä Helsingin yliopiston arvot ja samalla yliopiston strategian kulmakivet.

Tiistaina 19. lokakuuta tapahtui jotain hyvin poikkeuksellista ja hämmentävää. Helsingin yliopisto pani tieteeseen perustuvan totuuden sivuun.
Afrikan tähti -pelistä nousi rasismikohu Helsingin yliopistolla, kun saksalainen vaihto-opiskelija toi sosiaalisessa mediassa esiin peliin perustuneen leikin fuksitapahtumassa. Viikonloppuna Maantieteen opiskelijat ry pyysi anteeksi tapahtunutta.
Sittemmin koko yliopisto heittäytyi täysillä mukaan näytelmään, joka leimasi fuksit.

Fuksit pukeutuivat opiskelijatapahtumassa Afrikan tähden pelinappuloiksi. Jotkut olivat pukeutuneet jopa rosvoksi, joka pelissä on valkoihoinen.
Saksalainen vaihto-opiskelija arveli, että valkoiset suomalaiset rakastavat pukeutua kolonialisteiksi.
Saksalaisen vaihto-opiskelijan mukaan Afrikan tähti on rasistinen ja kolonialistinen peli, koska pelissä kerätään timantteja Afrikassa ja tuodaan ne Kairoon.
– Se on rasismia ja kolonialismia minulle, nainen kommentoi Iltalehdelle (IL 18.10.).
Saksalainen on perustellut Afrikan tähden rasistisuutta silläkin argumentilla, että pelin häviäjät joutuvat orjiksi. Jokainen peliä pelannut tietää, että väite on väärä.
Hän on myös sanonut, että fuksitapahtumassa toiset opiskelijat esiintyivät orjien omistajina ja toiset orjina. Väite on väärä. Tapahtumassa osa opiskelijoista esiintyi rosvoina ja osa ryöstettyinä.


Suomi on vapaa maa. Täällä kuka tahansa saa ilmaista mielipiteensä asiasta kuin asiasta. Täällä kuka tahansa saa myös kertoa, miten minkäkin asian kokee luissa ja ytimissään.
Yliopisto ei sen sijaan voi lähteä täysillä mukaan yhden vaihto-opiskelijan mielipiteeseen ja henkilökohtaiseen kokemukseen.
Helsingin yliopiston viralliselle Twitter-tilille ilmestyi maanantaina kirjoitus, jonka mukaan yliopisto järjestää parhaillaan tapaamisia eri osapuolten kanssa ja selvittää konkreettisia toimenpiteitä, ”jotta kukaan meistä ei enää olisi luomassa rasistisia tilanteita yliopistoyhteisössämme.”
Viestistä voi vetää sen johtopäätöksen, että yliopiston mukaan maantieteen opiskelijoiden Afrikan tähti -teemaan liittyvä fuksitapahtuma oli rasistinen.
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan varadekaani Samuli Siltanen sanoi Iltalehden haastattelussa tiistaina (IL 19.10.), että Afrikan tähti on rasistinen peli. Siltasen vastuulla ovat myös tiedekunnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiat.
Samalla kun yliopisto jakoi julkisia tuomioitaan, se työnsi ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat kylmästi ”bussin alle”. Olisi kiva tietää, kuka yliopiston johdossa viime kädessä kantaa vastuun opiskelijoiden leimaamisesta rasismin kanssa flirttailijoina.

Tiistaina Helsingin yliopisto kertoi, että se järjestää opintopsykologien kanssa kriisi- ja keskusteluapua kriisin keskelle joutuneille opiskelijoille.
Samalla Helsingin yliopisto voisi palkata ulkopuolisen asiantuntijan kertomaan, mihin omien arvojen vastainen toiminta johtaa ja miten kriisiviestintää tulee kriisitilanteissa harjoittaa.
 
Jos kuviteltaisiin, että jokin keijo saisi tämän myllyn käyntiin, niin miettikääs mitä jokin vihamielinen liki pohjattomilla resursseilla toimiva taho voisi saada aikaan
Tota noin. Keijo pelaa jo pohjattomilla resursseilla. “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.” - Albert Einstein . Hyvä pokerinpelaaja pelaa vastustajan korteilla, omat on vain hyvänä istuimena.
 
Tota noin. Keijo pelaa jo pohjattomilla resursseilla. “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.” - Albert Einstein . Hyvä pokerinpelaaja pelaa vastustajan korteilla, omat on vain hyvänä istuimena.
Twitter-päivystäjät; onko Yliopisto vs Keijo-casesta ilmennyt uutta vai onko päädytty ratkaisemattomaan?
 
Back
Top