Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Vapaaehtoisen reservin sodanajan tehtävät

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja Platypi, 11.11.2017.

 1. Woodsman

  Woodsman Kapteeni

  Liittynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  897
  Tykkäykset:
  1,333
  Pisteet:
  76
  Erityisen hyvä pointti kohdassa: Taistelutehtäviin

  Keskustelu karkaa täällä aika usein iskevään kärkeen jne. Porukalta unohtuu, että kyllä PV osaa sijoittaa vanhemmat makkaranpaistajat muualle, esim @baikal usein mainitsemaan ja kaikkien pelkäämään PERKiin :D
   
  Honcho, CV9030FIN, Umkhonto ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Aarne1

  Aarne1 Luutnantti

  Liittynyt:
  13.01.2017
  Viestejä:
  447
  Tykkäykset:
  330
  Pisteet:
  36
  Fencer tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Eversti

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,549
  Tykkäykset:
  2,180
  Pisteet:
  316
  Kaksi vuotta vanha uutinen. Mitenköhän menee?

  Kuntoisuus on keskeisen tärkeää, mutta kunnon mittaaminen laajalta reserviltä on todella hankalaa ellei jopa mahdotonta. Jos jo varusmiesten cooper-ka on alle tuon 2800m:n niin mitenköhän on vaikka 20-30 -vuotiaiden reserviläisten joista iskukykyisimmät joukot kootaan ja joilta eniten vaaditaan?

  Vapaaehtoisesti tehtäviin hakevilta voidaan toki edellyttää vaikka mitä. Mutta "isoon pilliin puhallettaessa" ja vastentahtoisiakin miehiä nostettaessa aseisiin, LKP:ssä cooper ei voi olla karsiva tekijä, jos sellaisia edes ehditään pitää. Mitenköhän olisi, jos taistelujoukoilta vaadittaisiin 2800m cooperissa niin pääsisiköhän taistelujoukoista sluibaamaan jos ei saavuta rajaa? :rolleyes: Muutenkin tilanne on hivenen hullunkurinen. Vapaaehtoisesti paikallisjoukkoihin hakevalta reserviläiseltä edellytetään 2400-2600m rajaa. JOTU:lla tuotetuissa operatiivisissa joukoissa, niissä jotka kantavat vastuun raskaimmista ja kiivaimmista manöövereistä, ei vaadita käytännössä yhtään mitään vaan yksittäisen taistelijan cooper-tulos voi olla selkeästi alle tuon paikallisjoukkojen rekrytointirajan eikä se vaikuta sijoitukseen. :p

  Vieläkö joku muuten ihmettelee, miksi PV haluaa terävimmän kärjen tehtäviin nimenomaisesti nuoria? Voisiko sillä tilastollisella faktalla olla tekemistä asian kanssa, että nuoret ovat keskimäärin parempikuntoisia kun isoja väestömassoja katsotaan. Se 25-vuotias, koko ikänsä urheilematon sohvaperuna juoksee sitten kuitenkin pidemmälle cooperissa kun se 35-vuotias vastaava. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

  SA-tilanteissa nuo eivät ole karsivia rajoja koska muuten ne tarjoavat kieltäytyjille ja sluibareille oivallisen takaportin. Lähinnä noita voi pitää RA:n koulutuksellisina kuntotavoitteina omasta mielestäni.  EDIT:
  Jotta suomalaisten miesten kunto saadaan kohoamaan, tarvitaan kansallinen herätys hyvän fyysisen kunnon ja terveellisten elämäntapojen siunauksellisuudesta. Valitettavasti, siinä ei auta millään tavalla motivointi SA tehtävien vaatimuksilla, koska niin harva näille asioille korviaan lotkauttaa edes harvakseltaaan arjessa. Hyvästä kunnosta hyötyvät kaiken ikäiset miehet niin työelämän vaatimuksista aina vapaa-ajan seksuaaliakrobatiaan. Siitä kiittää kansanterveys, terveydenhoitobudjetti sekä myös PV.

  Toisaalta, mikään muu ei kohottaisi niin merkittävästi ja niin halvalla sodan ajan joukkojemme iskukykyä, kun suomalaisten miesten fyysisen kunnon koheneminen. Halpa ja tehokas suorituskyvyn nosto, noin suuressa mittakaavassa. Yksilötasolla, reserviläisen tehoa ja taisteluarvoa ei nosta "Leka-Larppaaminen" yksinään, vaan nimenomaisesti fyysisen suorituskyvyn nosto.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017 klo 09:33
  Honcho, Sarek1, CV9030FIN ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,923
  Pisteet:
  1,286
  Valikoivampaa velvollisuutta kohti mennä porskutellaan. Aikataulu on enää kysymysmerkki.
   
  CV9030FIN tykkäsi tästä.
 6. Woodsman

  Woodsman Kapteeni

  Liittynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  897
  Tykkäykset:
  1,333
  Pisteet:
  76
  Aivan. Tuollaiset rajat antaisivat osalle porukasta tosi näppärän takaportin välttää SA-sijoitus. Suosituksina hyvä, mutta taitaa olla käytännössä aika hankala edes testata, harvoin on aikaa harjoituksissa niin paljoa, että voisi Cooperin siellä järjestää.
   
  vastarannankiiski tykkäsi tästä.
 7. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Eversti

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,549
  Tykkäykset:
  2,180
  Pisteet:
  316
  Ei vaikuta siihen, että LKP:ssä niin halutessaan löntysteltäisiin alle vaadittavan rajan. Cooper-raja LKP:ssä tulisi muodostamaan lintsareille takaportin väistää velvotteitaan.

  Ja valikoivuus on ollut käytössä jo pitkään, ei se mikään uusi juttu ole. Ei kruunu ole kaikkia ennenkään ottanut sisään. Krooniset sairaudet nyt ovat itsestäänselvyys, mutta onhan E-luokkaan ilmeisesti raakattu jo vuosia niitä surkeimmassa kunnossa olevia yksilöitä.
   
 8. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,519
  Tykkäykset:
  33,179
  Pisteet:
  1,286
  Voin jakaa sukkia ja soppaa ja antaa sielunhoitoa, raivata romua, ajaa autoa, antaa logistisia palveluja, strukturoida koulutusta, lapioida paskaa, jos tarvitaan. Tosin ei ole kuin vajaa vuosikymmen asevelvolisuutta. Se joka vastaa, päättää ketä ja missä tarvitaan. Me noudatamme käskyjä ja sillä piste.

  Niin hulluksi en tulekaan, että kuvittelisin ryömiväni ja konttaavani kuin nuorena leijonana. Jos minua pitäisi käyttää jossain ruokana, se olisi aika väliaikainen liikkumaton hidaste. Isänmaan vuoksi mikään tehtävä ei vakavimman onnettomuuden sattuessa olisi vieras. Nämä asiat olen henkisesti tehnyt selväksi aikoja sitten.

  Jokainen nuori sotilas tarvitsee taakseen vankan tuen ja erityisesti onnistuneella logistiikalla ja ammushuollolla on valtava merkitys. Tähän muiden muassa ammattiarmeijat satsaavat ihan hirveästi sen kärjen takana. Meillä voi käyttää asevelvollista siviiliosaamista, jotta jokainen kevennetystä massasta voi tehdä sitä tehtävää, mikä tarvitaan operaatioiden onnistumiseen.

  Nämä ovat realiteetteja. Suuressa onnettomuudessa tarvitaan koko kanskunnan yksimielinen ponnistus mutta ei harhauduta luulemaan mitään sellaista, mitä sohvalta käsin pehmenneinä ei lainkaan ymmärretä.
   
  Honcho, Sarek1, CV9030FIN ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. Pihatonttu

  Pihatonttu Kapteeni

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  945
  Tykkäykset:
  1,605
  Pisteet:
  76
  Valikoimista on monenlaista. Se voi olla karsimista tai tarkempaa kohdistamista, kriteerien/standardien muuttumista tai juustohöyläämistä... tai jotain muuta.

  Itse toivoisin että valikoivuus olisi nimenomaan kohdistamisen tarkentumista yhdistettynä tehtävien laaja-alaistumiseen.

  Mitä kapeampi, teknistyneempi, ammatillisempi, tulivoimaisempi, kätkeytymiskykyisempi... se taisteleva osa maanpuolustuksen kokonaisuudesta on, sitä enemmän se tarvitsee sitä vankkaa tukea.

  Talous, huolto ja korjaus, kansainvälinen ja kansallinen tuki, OSINT - myös kansalaisyhteiskunnan suorittamana, journalismi, henkinen hyvinvointi, evakuoitujen tai muiden apua tarvitsevien auttaminen, korjausrakentaminen...
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017 klo 10:17
  Honcho, CV9030FIN, Vonka ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,340
  Tykkäykset:
  9,772
  Pisteet:
  1,286
  Eikös se nyt jo ole valikoiva, aika moni huumeenkäyttäjä valikoituu pois ta muuten terveydellisistä syistä.
   
 11. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,051
  Tykkäykset:
  18,760
  Pisteet:
  1,286
  Sonderkommando ei olis yhtään sen parempi....
   
  Fremen ja vastarannankiiski tykkäsivät tästä.
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,923
  Pisteet:
  1,286
  No, odotellaan rauhassa. Kunhan ns. suurhankintakausi paukahtaa päälle, niin katsellaan minkä verran poikia ja tyttöjä otetaan rulliin per vuosi. Joku lähelle Norjan malli on oleva meilläkin. Henkilön kouluttaminen on vain yksi osa varustamista, kahtokkee nyt, minkä verran itsekukin tarvitsee muutakin ylleen, jotta voi käydä nykyaikaisesta taistelijasta. Minä en usko ollenkaan siihen, että teema kaikki mi jaksoi kalpaa käyttää - on mikään tulevaisuuden visio.
   
  Honcho, CV9030FIN, Pihatonttu ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Eversti

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,549
  Tykkäykset:
  2,180
  Pisteet:
  316
  Olen samaa mieltä kanssasi. Valikoivuus tulee varmasti lisääntymään. Karsivuutta voidaan toki lisätä vaatimalla nuorilta varusmiehiltä enemmän, mutta se suoritustaso joka on miehellä tai naisella kaksikymppisenä ei vielä itsessään ole mikään tae sille että sama säilyisi reservissäoloajan, vaikka seuraavat 15-20 vuotta. Eli mikään varma tae tämäkään ei ole sille että sen olemassaolevan reservin suorituskyky olisi hyvä. Se vaatisi ehkä kannustimia tuekseen.

  Jos vaikka paras 25% ikäluokasta otettaisiin vm-palvelukseen, niin karsiutuvasta osaan jäisi potentiaalia hyödyntämättä. Ehkä sitten heille jokin muu kriisiajan palvelusmalli vaikka vapaaehtoiselta pohjalta?

  Mutta paljon saa virrata vettä Jordanissa ennenkun valikoivuus kiristetään äärimmilleen, puhumattakaan siitä että perustettaisiin kodinturvajoukot tms vapaaehtoismalli halukkaille karsiutuneille. Sellaista vääntöä julkisuudessa ja kulisseissa tuskin ollaan nähty sitten sotavuosien mitä se edellyttäisi, ja siinä mittelössä viisikin vuotta on lyhyt aika. :rolleyes:
   
  Honcho, Sarek1, baikal ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,767
  Tykkäykset:
  3,576
  Pisteet:
  316
  En usko, että käytännössä on mahdollista enää yhtään enempää lisätä valikointia.

  Ongelmaksi muodostuu jo nykyäänkin se, että osa porukasta kokee varusmiespalveluksen epäoikeudenmukaiseksi.

  Lopettakaa myös jauhaminen Norjan mallista. Norjassa EI ole asevelvollisuutta. Kutsunnat järjestetään, mutta jos kieltäydyt palveluksesta minkäänlaista rangaistusta ei tule. Se mistä aina vaietaan on se mitä näille ns. asevelvollisille maksetaan.

  Muutenkin kannattaa muistaa, että ei muissakaan maissa nuoriso ole kovia kuin Kruppin teräs ja nopeita kuin vinttikoirat. Esimerkiksi Iso-Britanniassa pidetään kuntotestit armeijaan värväytyville ja jalkaväkeen pääsee vaikka juoksukunto olisi alle 2400 metriä cooperissa tasoa. (2400 metriä täytyy juosta 12 min 45 sekuntia aikaan). Laskuvarjojoukoissakin aika on leppoinen 9 min 40 s.
   
  Honcho, Sarek1, vastarannankiiski ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 16. Woodsman

  Woodsman Kapteeni

  Liittynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  897
  Tykkäykset:
  1,333
  Pisteet:
  76
  Se mikä itseä ihmetyttää näissä keskustelunavauksissa on se, että kaikki on lähtökohtaisesti p**seestä. Pistetäänpä jokainen muistellen asioita 20 vuotta sitten. Eiköhän nykyään ole ressutoiminta paremmalla mallilla, varusteet paremmalla mallilla, johtaminen paremmalla mallilla jne. Ikuinen pessimistisyys tällä foorumilla aiheuttaa jo tällaiselle peruspositiiviselle immeiselle aharistusta :D
   
  adam7, Honcho, Sarek1 ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 17. Lunni

  Lunni Luutnantti

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  404
  Tykkäykset:
  551
  Pisteet:
  36
  Käy aluetoimistossa. Kyllä siellä ainakin aikaisemmin otettiin mieluusti ylös asioita joilla voisi olla merkitystä.
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 18. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,266
  Tykkäykset:
  3,737
  Pisteet:
  636
  Krhommm... tuo ei enää valitettavasti koske minua, ikää jo sen verran. :(
   
  Lunni tykkäsi tästä.
 19. Lunni

  Lunni Luutnantti

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  404
  Tykkäykset:
  551
  Pisteet:
  36
  Kyllä minä tiesin että sinä et ole enää nuorukainen. Olikin vain yleinen ohje.

  Ja ei sitä tiedä jos vaikka kävisitkin siellä mitä ne keksii. Istuttavat vaikka siihen kuuluisaan perkkiin kamoja keräämään liian varustautuneilta .

  Mutta siihen aluetoimistoon palatakseni, ainakin minulla kun opiskelu tavallaan tuki sijoitusta (sirad au -> elektroniikka asentaja -> tietoliikenne inssi) niin kovasti kiinnosti.
   
  Umkhonto ja Fremen tykkäsivät tästä.
 20. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,519
  Tykkäykset:
  33,179
  Pisteet:
  1,286
  Näinhän se on. Nykyvarusmies ei edes ymmärtäisi meidän aikaisiamme inttivitsejä. Esimerkiksi tätä:

  Miten saat kuljettaa 25 sikaa traktorin avolavalla piukealla talvipakkasella? Helposti. Laitat niille maastopuvut päälle.
   
  adam7, Honcho, Sarek1 ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 21. Lunni

  Lunni Luutnantti

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  404
  Tykkäykset:
  551
  Pisteet:
  36
  "Mikä erottaa vangin ja varusmiehen? En minä tiedä, näkkileipälaatikossakin luki vain vangeille ja varusmiehille."
   
  Sarek1, baikal, Vonka ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 22. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,626
  Tykkäykset:
  2,288
  Pisteet:
  316
  ... -> JOJÄ-ukkeli :cool:
   
  Lunni, Woodsman ja Vonka tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu