Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Varsikengät

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja jokiranta, 27.02.2012.

 1. SA-76

  SA-76 Korpraali

  Liittynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  20
  Tykkäykset:
  33
  Pisteet:
  1
  tänään oli kyllä sellanen päivä ainakin täällä itä-suomessa.märkää loskaa ainakin 20 cm.lankatut maiharitkin kastu läpi.ei se ehkä kumisaapas ole hullumpi keksintö.
   
  Fremen, Rajajääkäri, Sarek1 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,059
  Tykkäykset:
  17,986
  Pisteet:
  1,286
  Kumpparille on paikkansa ja tänään ainakin itä-Suomessa näin oli.
   
  vastarannankiiski ja BlackFox tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  4,527
  Tykkäykset:
  6,632
  Pisteet:
  1,286
  Täällä minun luona myös paikoitellen muutama sentti vetistä lumisohjoa mutta hyvin pärjään Töysän pitävartisilla nahkasaappailla kun ovat erinomaisen hyvin rasvattuja.
   
  Nenialas Idook tykkäsi tästä.
 5. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,596
  Pisteet:
  1,286
  Kävelin lenkin Clarksin syyskengissä, jotka olen huolellisesti valinnut erään ortopedin liikkeestä. Pituutta rennolla hyvävauhtisella kävelyllä oli vain ehkä seitsemän kilometriä, se on sellainen viikonlopun vakiolenkki. Maa oli paljas. Toinen jalkaterä kipeytyi silti noin tunnin kuluttua kävelyn lopettamisesta. Jopas nyt.
   
 6. Sivari

  Sivari Luutnantti

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  319
  Tykkäykset:
  327
  Pisteet:
  36
  Totta, ja jos meinaat useamman päivän olla märissä olosuhteissa niin gorekengät kyllä jossain vaiheessa kastuvat, ja kuivaminen on hidasta. Kumisaappaat kunniaan.:cool:
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 7. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  826
  Tykkäykset:
  1,688
  Pisteet:
  76
  Tämän syksyn koiranulkoilutukset olen itse hoitanut käyttämättöminä ostamillani ns. mannesaappailla, siis SA Int. nahkasaappailla. Noilla lenkeillä ei vielä tule vesi rasvatusta saappasta sisään ja ihmeen hyvin ovat mukautuneet jalkoihin. En sitten tiedä, miten kävisi, jos pitäisi päivätolkulla kävellä maastossa/sorateillä erinäisiä painavia esineitä kannossa. N+1 vuotta sitten reippaana varusmiehenä peruskoulutuskauden aikaan kyllä moiset keksinnöt (ja jalkarätit!) jalassa täyspakkaus selässä kyllä tallustelin metsäreittiä pitkin Haminasta Lupinmäelle leireilemään.
   
 8. proileri

  proileri Kapteeni

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  901
  Tykkäykset:
  1,211
  Pisteet:
  76
  Onkos jollakin sattunut vastaan joku erityisen hyvin jäisissä kohdissa pitävä kumiseos? Noita muutamia 'talvikäyttöön suunniteltuja' materiaaleja on minkä pitoa mainostetaan, mutta ei tietoa miten hyvin ne toimivat. Mikään ei tietenkään pidä niin hyvin kuin nasta, mutta olisi kiva tietää jos joku pohjamateriaali olisi pätevä.
   
 9. Birchforestgump

  Birchforestgump Korpraali

  Liittynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  13
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  1
  Itsellä on ollut vm palveluksen puolivälistä, tammikuu -11, lähtien haix airpower pro:t varsikenkinä. Intissä tuli käytettyä joka päivä ja intin jälkeen työkenkinä muuttohommissa pari kesää. Tällä hetkellä ovat mökillä käytössä metsässä liikkuessa. Toisesta kengästä on kuitenkin kulunut varsi puhki akilleen kohdilta ja siitä tulee kaikki läpi heti. Uudet pitäisi siis hankkia. Toiset haixit on kovasti harkinnan alla, mutta minua on myös alkanut kiinnostamaan lundhagsin professional malli. Kyseessähän on kalvoton nahkamaihari. Korkea hinta tällä hetkellä vain mietityttää.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 10. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Kapteeni

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  636
  Tykkäykset:
  830
  Pisteet:
  76
  Kyllä. Nokian Finntrim on oma suosikki. Yllättävän hyvä ja "maiharimainen" jalassa jos kumisaappaasta näin voi sanoa. Nämä on ovat rinkassa aina mukana.

  https://www.nokianjalkineet.fi/tuote/finntrim/

  Muuten mukavin maihinnousukenkä on ollut antaumuksella rasvattu & öljytty Norjalainen M77 yksinkertaisimmilla Bandin urheilupohjallisilla mitä Prismasta saa. Hämmästyttävän hyvä meikäläisen jalkaan.

  Gore kengät, itse en niitä enään suosi. Niin monesta on mennyt kalvo rikki.
   
 11. Umkhonto

  Umkhonto Majuri

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,374
  Tykkäykset:
  1,866
  Pisteet:
  156
  Minulla oli Airpower P3:t, ensimmäiset ja viimeiset. Kengät olivat päällisin puolin lähes uudenveroiset, mutta pohjat "katkesivat" jalkaholvin kohdalta parin vuoden jälkeen. Ei jatkoon.
   
 12. Rovaani

  Rovaani Korpraali

  Liittynyt:
  17.05.2016
  Viestejä:
  15
  Tykkäykset:
  57
  Pisteet:
  1
  Mulla kans, eli kummatkin pohjat murtuivat tuosta päkiän takapuolelta. Oli ne jo tosin muutenkin kuluneet käytössä, kun olivat lyömättömät talvikengät Etelä-Suomen loskakeleissä. Päälle vielä kaikki kurkkusalaattihommat ja kenkien kuivattelut kymmenen sentin päässä kaminasta.
  Kävin näyttämässä kenkiä suutarille joka totesi ettei tuollaisia moderneja integroituja pohjia voi korjata. Eli sen minkä mukavuudessa voittaa kestävyydessä häviää.
  Ei oikein tiennyt olisko heittänyt kengät tunkiolle kirosanojen säestämänä kun menivät noin nopeasti hajoamaan vai pitää juhlallinen hautaustilaisuus sotilaallisin kunnianosoituksin uskollisille ja kaikkensa antaneille tossuille. Oli nimittäin todella hyvät ja mun jalkaan istuvat popot.

  Pähkäilin sitten aikani ja ostin uudet samanlaiset tilalle. Nykyinen pari ehkä napsun verran tilavampi, tai jotenkin vähemmän jämäkän oloinen kuin vanhat.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 13. Victor Charlie

  Victor Charlie Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  634
  Tykkäykset:
  617
  Pisteet:
  76
  Minulla on tuollaiset Sievi Alaskat, ostettu joskus kymmenen vuotta sitten. Uutena olivat hyvinkin pitävät, mutta vanhemmiten aivan pirun liukkaat. Tuossa yksi päivä otin kulmahiomakoneen ja hioin pohjat sillä. Nyt on pito on melkein kun uutena. Vissiin tuo kumi pinnasta hiljalleen kovettuu.
   
  vastarannankiiski tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. STech

  STech Alokas

  Liittynyt:
  28.10.2016
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
 16. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Kapteeni

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  636
  Tykkäykset:
  830
  Pisteet:
  76
  On.

  Noita kampfstiefeleitä on kahat mallia. 2000 ja 2005. Aikaisempi malli teetätettiin ilmeisesti kehitysmaassa ja jälki oli sen mukaista. BW otti opikseen ja teetätti jälkimmäisen Haixilla. Epäilen että tällä kaverilla jolla on pohja irronnut, on olleet aikaisemmat 2000 malliset koska niitä on joskus erissä sekaisin uudempien kanssa. Ymmärrettävää sinänsä, koska kenkiä on varmasti mennyt sekaisin jo BW:n rättiksellä ja sieltä on sitten virhe kumuloitunut.

  Hivenen raskaat jos vertaa kevyempiin Norjalaisiin M77 kenkiin jotka ovat näiden 2005:en ohella omasta mielestäni parhaat sotilasjalkineet joita olen jalkaani laittanut. Mukavat jalassa, todella tukevan tuntuiset etenkin varren kohdalta. Jos on Haixin työkenkiä muuten käyttänyt niin muotokieli ja malli puhuu tuttua kieltään näissä. Erittäin laadukkaasti tehdyt kuten saksalaiselta ylijäämältä voi yleensä odottaa. Sisänahka on pehmeää vaaleaa nahkaa joka saattaa kulua puhki etenkin kantapään kohdalta jos kenkiä ei kunnolla sido jalkaansa. Toisissa käytetyissä yksilöissä saattaa nähdäkin paikkapalan kantapäässä.

  Jos menet itse Konalaan kaupoille niin pyydä että valkkaavat sinulle varastosta käyttämättömät popot joita on seassa. Itse olen tehnyt näin. Kahdesti. Sitten vaan kylvämään rasvaa että ja kävelemään että muotoutuvat jalkaan, joka tapahtuu yllättävän nopeasti. Pohjalliseksi suosittelen ihan halvinta Bandin sporttipohjallista joita saa Prismasta vissiin 6e/pari.
   

Jaa tämä sivu