Varusmies-lehti: Seksi armeijassa on yleistä

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Tvälups
  • Aloitus PVM Aloitus PVM

Tvälups

Ylipäällikkö
Varusmies-lehti: Seksi armeijassa on yleistä - "suhteilta ei voida välttyä"
il Torstai 6.2.2014 klo 22.27

Inttisuhteet ovat yleisiä, mutta tieto niistä jää usein kasarmien porttien sisäpuolelle, kertoo Varusmies- lehti.


Suhteita on myös esimiesten ja alaisten välillä, sillä auktoriteetit "kiinnostavat ja kiihottavat". (MINNA JALOVAARA)


Kun suljetussa yhteisössä viettää tiivistä, ympärivuorokautista elämää tuhat miestä ja "muutamankymmentä naista", ei suhteilta voida välttyä.

Varusmies-lehden mukaan valtaosa asepalvelusta vapaaehtoisesti suorittavista naisista myöntää ihastuneensa jossain vaiheessa palvelustoveriinsa.

Myös miehet tunnustavat katselleensa palvelustovereitaan sillä silmällä. Suhteita on myös esimiesten ja alaisten välillä, sillä auktoriteetit "kiinnostavat ja kiihottavat".

Juttuun haastatellut reserviläiset, sekä miehet että naiset kertovat muutettujen nimien takana suhteistaan armeija-aikana.

Mikko-nimellä esiintyvä mies paljastaa, että miehet ja naiset viihtyivät toistensa tuvissa "vähän turhankin tiuhaan". Joskus siellä nukuttiin jopa lusikassa, mikä oli muiden mielestä kiusallista.

- Vakavampiin hommiin mentiin sitten hiljaisuuden ajaksi tai sen jälkeen esimerkiksi kuivaushuoneeseen.

Seksiä?

- Sitä juuri, hän nyökkää.
 
Eli jos suljemme ihmisiä parhaassa suvunjatkamisiässä aidatulle alueelle 24/7, tuloksena on vaakamamboa? Olen shokissa, SHOKISSA!!!
 
Asiasta mainittiin ja varoitettiin elämänkokemusta omaavien (+ muuten vain asiaa hoksaavien) toimesta kun aloitetta naisten VE-VM-palveluksesta alettiin puuhailla.
Kyllä nykynuoret ovat niin fiksuja... piipiti Lissun Rehn ja järjesti varusmiehille "omaa rauhaa" wc-tiloihin.

Toisaalta kun nykyinen komentajakaan, siis tämä tuleva aarnikotka oy:n hallitusmies, ei kyennyt olemaan syömättä kuormasta niin pirujakos tässä. Olkoon tämä vallitseva tapa.
 
Armeijassa tehdään pojista miehiä.
 
Creidiki-sedän varusmiesaikoina ei naisia armeijassa suvaittu, mutta kyllä kuivaushuoneessa silloinkin seksiä harrastettiin, mikäli värvättyihin vartiokersantteihin oli uskomista, he näkivät yhtä ja toista valvontakierroksillaan. Kumma kun siitä ei revitty otsikoita.
 
Meillä ei ollut kuin rättivarastolla töissä yksi tyttö. Kyllä joku aina sai. Mutta en minä! :(
 
Meillä ei ollut kuin rättivarastolla töissä yksi tyttö. Kyllä joku aina sai. Mutta en minä! :(

Olisi kai pitänyt hakeutua johonkin muualle kuin jalkaväkeen... PSVK:n herrat kertoivat erään sotilaskotisisaren olevan ilmeisen helppo. Yksityisyydensuojan takia ei lienee tarvetta mennä siihen minä vuonna ja missä tehtävässä kyseinen sotilaskotisisar oli, mutta tuo kyllä herätti laajempaakin keskustelua mm. sotkun tupakkapaikalla ja keskustelu oli joukkoyksiköt ja aselajit yhdistävää.
 
Tämähän voisi tietysti olla houkutin varusmiespalvelukseen hakeutumiseen.

"Särmälle miehelle irtoaa intissä römpsää!"
 
Tämähän voisi tietysti olla houkutin varusmiespalvelukseen hakeutumiseen.

"Särmälle miehelle irtoaa intissä römpsää!"

Vaan sehän on! Tosin motto on:
"Puolihuolimattoman tai nymfomaanin paratiisi, nuoria testosteronin kyllästämiä miehiä 10 joka sormelle - Nainen, tule vapaaehtoisena inttiin"
 
Osoitus kuinka pääesikunnan väki on erkaantunut todellisuudesta:

Pääesikunnassa tulistuttiin Varusmies-lehden seksijutusta: "Sikamaista"

is: 7.2.2014 17:00

Pääesikunnan tiedotuspäällikön mukaan seksijuttu leimaa ja syyllistää naisia.

Varusmiesliiton Varusmies-lehden artikkelissa kerrottiin, että valtaosa asepalvelusta suorittavista naisista myöntää ihastuneensa palvelustoveriinsa ja että inttisuhteet ovat yleisiä.

Samassa artikkelissa haastateltu mies kertoo, että hänen palvelusaikanaan mentiin harrastamaan seksiä kuivaushuoneeseen. Naisreserviläinen kertoi, että yhdellä naisvarusmiehellä saattoi olla "säätöä" useammankin varusmiehen kanssa yhtä aikaa.

Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaaraa ei Varusmiehen juttu miellyttänyt.

- Tässä on kaikkein kauheinta, että syyllistetään jokaista vapaaehtoisessa varusmiespalveluksessa olevaa naista. Sikamainen juttu siinä mielessä, Karhuvaara sanoo.

Karhuvaaran mukaan jutussa käsiteltiin naisten käytöstä äärimmäisen epäreilulla ja loukkaavalla tavalla.

- Olen aidosti huolissani siitä, miten Suomessa suhtaudutaan asepalveluksessa oleviin naisiin.

Armeijassa noudatetaan yleistä palvelusohjesääntöä. Sääntö kieltää muun muassa seksin asepalveluksessa.

Jos jotkut narahtaisivat seksin harrastamisesta kuivaushuoneessa, voisi seuraamuksena olla palvelusrikkomus tai palvelusrikos.

- Tämä asia on meillä sanktioitu. Jos sitä rikkoo, siitä tulee seuraamuksia,

Karhuvaara kertoo kuulleensa huhuja palvelusta suorittavien inttisuhteista, mutta varmaa tietoa hänellä ei ole yhdestäkään tapauksesta.
 
Vittu toi Karhuvaara on kujalla...

e: Jos intti ja jossain 90-luvulla elävä karhuvaara luulee et yleisellä vitun palvelusohjesäännöllä joku jättä nussimiset nussimatta niin kyllä kujalla ovat pahemman kerran. Ite en ikinä puhuttelua pahempaa (se asenne, se asenne...) sanktiota saanu, mut jos oisin saanu nussimisen perusteella rankun niin se olis saatana seinällä kehyksissä kunniapaikalla.
 
Viimeksi muokattu:
Minä mielelläni matematisoin asioita. Otsikko on, että "seksi on yleistä intissä". Jahas. 1000 miespuolista kohti on sanotaan 30 naista. Likaisenoloinen mielikuvitukseni lähti kiitoon heti. Jos tosiaan on yleistä, niin kyllä nuo harvat tytöt saavat tehdä hommia aivan urakalla, jos matematiikka pitää kutinsa, niin hurjaa on seksuaalinen meno kuivaushuoneistoissa. Tyttöparat, uhrautuvat isänmaan asialla, niin että lonkat paukkuvat. Isänmaan paras nuoriso antaa kaikkensa, päivät armottomissa tst-harjoituksissa ja yöt harjoitellaan lisääntymistä. Hyvä hyvä.
 
Huomattava osa naisvarusmiehistä menee edelleen inttiin lähinnä laihduttamaan ja kuntoilemaan, joten ei kannata antaa mielikuvituksen laukata liikaa. Läheskään kaikki naisvarusmiehet eivät normaaleilla arviointikriteereillä mene kastiin "panisin". Siellä on joukossa sellaisia suohirviöitä, ettei niihin ilkeäisi työntää ainakaan munaa. Bajonetin korkeintaan.

Toki ns. sotilaskotitätisyndorooma aiheuttaa hairahduksia, mutta...
 
Kriisinhallintaoperaatioissakin naisia on poljettu, palvelukseni aikana viidestä eri naisesta joiden kanssa olin jossain mielessä tekemisissä kahta ainakin painettiin varmasti ja kolmas flirttaili mutta harmikseen ei koskaan saanut itselleen vientiä tietääkseni. Neljäs oli aseksuaali ja viides rupesi seurustelemaan palvelustoverin kanssa operaation jälkeen. Lisäksi palveluksessa olisi pitänyt olla ainakin kaksi naista enemmän, jotka läpäisivät cooperin testin, mutta jotka karsittiin rotaatiokoulutuksessa koska eivät pärjänneet. Toisen näin itkevänkin kun ei saanut purettua asetta, jonka purkaminen opetettiin väärin.
 
Noista pantavistakin naisista aika moni ymmärtää ja on sisäistänyt sen, että jos antaa pimppiä yhdelle, niin tupakkapaikalla sitä on saanut ainakin 10... Niistä intin käyneistä täyspäisistä ja pantavannäköisistä naisista joihin minulla on ollut kunnia tutustua kaikki ovat käsittäneet sen, että mikä oma asema olisi sen jälkeen kun olisi duunannut jotain palvelustoveria. Jos naispuoleinen varusmies tai sotilas yleensäkin kärsii ennakkoluuloista sukupuolensa takia ja häneltä vaaditaan enemmän näyttöjä, niin patjan maine ei ainakaan helpota elämää.

Sen mitä tiedän mm. näistä sotkusisarien hoiteluista, niin kyseisille mimmeille suljetussa ja miesvaltaisessa yhteisössä olevat viriilit ja kroonisesta panetuksesta kärsivät varusmiehet ovat oikeasti se melkeinpä ainoa paikka mistä stagaa saa. Ei ole kyse mistään misseistä, jotka hyvää hyvyyttään jakavat reikää 19- vuotiaille finninaamoille sotkun vessassa.
 
Riita repesi inttiseksijutusta
Perjantai 7.2.2014 klo 19.33

Varusmiesliitto pahoitti mielensä pääesikunnan tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaaran Ilta-Sanomille antamista kommenteista.


Varusmiesliitto julkaisi lehdessään seksisuhteita käsittelevän jutun, joka ei miellyttänyt pääesikuntaa. (MINNA JALOVAARA)

Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara kommentoi perjantaina Ilta-Sanomille, että seksijuttu leimaa ja syyllistää naisia. Hän kuvaili Varusmies-lehdessä julkaistua Seksiä kasarimilla - SEIS! -juttua "sikamaiseksi".

Varusmies-lehden päätoimittajana toimiva liiton pääsihteeri Jussi Mäkinen korostaa nyt, että jutussa haluttiin kertoa avoimesti ja sievistelemättä siitä kulttuurista, mitä kasarmeilla esiintyy.

- Kertoo lukijan arvomaailmasta ja tasa-arvokäsityksestä paljon, jos artikkelissa kerrotut ja tapahtuneiksi tarkistetut kertomukset syyllistävät naisvarusmiehiä. Tanssiin tarvitaan aina kaksi, Mäkinen toteaa liiton tiedotteessa.

Se, ettei Varusmies-lehden juttu miellyttänyt pääesikuntaa tai puolustusvoimia, ei tullut liitolle yllätyksenä. Liitto on huolissaan kasarmeille hiipineestä kulttuurista, jossa kaikki varusmiesten välinen romanttinen tai seksuaalinen kanssakäyminen vaiennetaan rangaistusten pelossa.

Artikkeliin haastatellut reserviläiset kertoivat tositarinoita tämän hetken tilanteesta. Liitto näkee hyvänä asiana, että puolustusvoimia tilanne ei miellytä, sillä nyt asiaan ongelman ratkaisuun voidaan odottaa toimenpiteitä.

Vaiettujen tarinoiden kantajat

Artikkelin toimituksellisena lähtökohtana oli tuoda esiin naisten asemaa miesvaltaisessa armeijakulttuurissa. Naisia on varusmiespalveluksessa selvä vähemmistö ja siihen vähemmistöön kohdistuu artikkelissakin esiin nostettua painetta.

- Karhuvaara näkee naisvarusmiehet artikkelin uhreina, mutta päätoimittajana näen toisin. Todellisia uhreja ovat vaiettujen tarinoiden kantajat, Mäkinen sanoo.

Varusmiesliitossa tiedostetaan, että suhteita syntyy ja niihin on suhtauduttava kunnioittavasti. Sen sijaan artikkelissa kerrottujen irtosuhteiden kaltaiseen toimintaan on liiton mukaan saatava nollatoleranssi.

- Tavoitteena ei ollut kohu tai skandaali, vaan liiton vilpitön tavoite on käydä avointa ja rehellistä keskustelua varusmiespalveluksen kehittämisen puolesta, linjaa liiton puheenjohtaja Ville Blom tiedotteessa.

Varusmiesliitto tavoittelee mahdollisimman sukupuolineutraalia varusmiespalvelusta, jotta se olisi jokaiselle suorittajalle yhtä miellyttävä ja oikeudenmukainen kokemus. Naisten asepalvelukseen liitto korostaa suhtautuvansa erittäin myönteisesti.

IL
 
Asiasta mainittiin ja varoitettiin elämänkokemusta omaavien (+ muuten vain asiaa hoksaavien) toimesta kun aloitetta naisten VE-VM-palveluksesta alettiin puuhailla.

Miten niin mainittiin ja varoitettiin? Ketkä varoittivat, PE:n paapat vai sotkun mummot?

On kai se nyt varoittamattakin selvää, että tuossa iässä olevat naiset ja miehet solmivat suhteita joissa saatetaan harrastaa esiaviollista irstauttakin. Onko siitä varoittaminen tai kauhistuminen jotenkin sotavaltion tehtäviin kuuluvaa?

Onneksi meillä on ollut Elisabeth Rehnin kaltaisia järkiministereitä.
 
On se ihme jos n. 20 v. täyttäneillä ei ois moiset mielessä. VOI ...TTU jos asiasta täytyy vielä lööpit tehdä. Kyl o uutiset vähissä.
 
Nähtävästi vielä ei sentään olla siinä pisteessä, että täydellinen sukupuolineutraalius olisi saavutettu yhteiskunnassa. Vielä on toivoa.
 
Back
Top