Varusmies-lehti: Seksi armeijassa on yleistä

Se nyt vain on elämän tosiasia että ihmisjoukoissa syntyy suhteita joista osa johtaa seksiin, poikkeuksetta. Tämän voisi tunnustaa ja asettaa sille jonkinlaiset normit, mutta tavoilleen uskollisena SaInt on päättänyt kieltää.

Tehottomalla kiellolla ei voida tälle apinalajille ominaista käytöstä, ei edes kontrolloida siitä syntyviä lieveilmiöitä. Esim. esimies/alainen sukupuolisiuhde on ongelmallinen siviilimaailmassakin, kuinkas sitten sotaväessä, jossa valta alaiseen on suurempi.
 
Se nyt vain on elämän tosiasia että ihmisjoukoissa syntyy suhteita joista osa johtaa seksiin, poikkeuksetta. Tämän voisi tunnustaa ja asettaa sille jonkinlaiset normit, mutta tavoilleen uskollisena SaInt on päättänyt kieltää.

Mitä enemmän turhanpäiväisiä kieltoja ja käskyjä suolletaan, sitä vähemmän noudatetaan niitä aidosti tarpeellisiakin kieltoja.

Rikoslaki pätee sotaväessäkin, joten muiden nähden harrastettu seksi on kiellettyä ja tulisi rangaistavaksi sukupuolisiveellisyyden loukkaamisena ja sotilaan sopimattomana käyttäytymisenä. Turha siihen on mitään lisämääräyksiä säätää.
 
Tyhmiä sääntöjä ei siis tarvitse noudattaa? Kuka määrittelee tyhmän ja fiksun rajan? Entäs, jos mun mielestäni on ihan jees polttaa pilveä konttorilla ja paskantaa toimarin roskakoriin - viis siitä, mitä laki tai jotkin työpaikan säännöt saati sitten yleiset käytöstavat sanovat? Onko mun pomoni kukkahattutäti, kun paiskaa lopputilin kouraan ja kenties jopa soittaa kytät hakemaan? Vähän kärjistetty esimerkki, tiedän. Olen vain alkanut kaiketi tulla liian vanhaksi ymmärtämään sitä, että miksi ihmisten on nykyään niin merkillisen vaikeaa hyväksyä ja noudattaa jossain tilanteessa vallitsevia normeja. Ei sotaväki ole mikään demokratia. Kasarmeilla majoittuu sotilaita, ei miehiä ja naisia, kuten pstsika totesi. Sotaväessä on sotaväen säännöt. Ne säännöt muuttuvat toki yhteiskunnan mukana mutta isolla viiveellä. Ei asiat sillä korjaannu, että yksilönvapauskorttia heilutellen tehdään mitä itseä sattuu huvittamaan.

Miten ajattelit kahlita sukupuoliviettiä? Kyseinen käytös on sen verran syvällä perimässämme, ettei sitä kovin helpolla kahlita. Yrittäneitä organisaatioita toki on, mm. katolinen kirkko, onnistuneita ei taida olla montaa. En minä vaadi oikeutta kuksia missä ja milloin tahansa, vaan realismia.
Säännöistä yleensä, miten nyt yleensä ihmiset saadaan noudattamaan sääntöjä. Mä olen käyttänyt keinona perustelua. Kun yleinen oikeustaju ei saa ihmistä ymmärtämään että hän ei tee mitään väärää, vaatii sääntö perusteluita jotta sitä noudatetaan.

Nyt vain alat perustelemaan miksi kaksi aikuista ei voisi harrastaa seksiä vapaa-aikanaan. Voi olla, ettei valtaosa 18-20 vuotiaista ei käsitä perusteluitasi. Perustelu "mä käsken" ei yleensä saa nuorisolta hirveästi ymmärrystä. Kun et saa ihmistä ymmärtämään miksi sääntöä pitäis noudattaa, ei säännön noudattamattajättämistä koeta pahana asiana. Tällaisia "tyhmiä"sääntöjä on varmasti myös sinulla.
 
Maailma tarvitsee hellyydenosoituksia nykyistä enemmän eikä vähemmän. Jos haliminen ja kädestä pitäminen on kiellettyä paneehan se miettimään millanen tää maailma on. Haluaisinko edes edustaa jotain noin kieroa ja umpiväärää? 2014 elämä ei voi olla sellaista et kädestä pitäminen, haliminen tai pussaus on "virallisesti väärin" ja isokin ongelma.

Tässä on oikeasti Elämän Kokoinen Pointti. Mutta ehkä on silti niin, että haliminen ja suuteloiminen eivät kuulu aivan joka paikkaan. Ja toisaalta, miksi eivät kuuluisi? Olet mielestäni kiinni hyvässä pohdinnassa.
 
Sotkun munkkeihin täytyisi sekoittaa vähän bromia (Br).

http://www.tiede.fi/artikkeli/kysy/mita_oli_sotilaiden_ruokaan_lisatty_jarru
Mitä oli sotilaiden ruokaan lisätty jarru?Sodan aikana rintamalla kulkeneen huhun mukaan sotilaille syötettiin ”jarrua” sukupuolisen halun vähentämiseksi.

Kyseessä oli ilmeisesti bromi, jonka suoloja ja yhdisteitä käytettiin unilääkkeenä.

Saksalaiset ilmeisesti käyttivät bromia tai sen yhdisteitä myös sotilaiden sukupuolisen halun hillitsemiseen, ja heiltä tieto saapui meillekin. Kun Päämaja heinäkuussa 1941 määräsi sotilaille viikon kuurin C-vitamiinipillereitä, ”jarrun” olemassaoloa pidettiin liki varmana. Bromikin näet liukenee veteen ja ruokaan, ja oikeassa sekoitussuhteessa sen paha ominaishaju ja -maku heikkenevät.

Epäluulo aiheutti sen, etteivät kotiloman saaneet sotilaat mielellään syöneet kiisseleitä tai juoneet mehuja. Heidän ajatuksensa kohdistuivat siihen yhteen asiaan, eivätkä he halunneet epäonnistua siinä. Pelko oli kuitenkin turha, sillä ”jarru” oli vain C-vitamiinia.

Todistettavasti bromia on käytetty armeijassamme vain lääkkeenä. Silloin sitä annettiin potilaalle, ei koko joukolle. Myöskään bromin kulutustilastot eivät osoita runsasta käyttöä. ”Jarrulle” ei edes ollut tarvetta, sillä rankka rintamaelämä kuolemanpelkoineen laski miesten seksuaalisia haluja.

Julkaistu Tiede-lehdessä 4/2007

Vastaaja:
Anssi Vuorenmaa
sotahistorioitsija
Helsinki
 
Puheenjohtajan blogi
8.2.2014 10.50
Armeijassako seksiä?

Varusmies -lehden uusimmassa numerossa kerrottiin suuri uutinen – armeijassa harrastetaan seksiä!
Iltapäivälehtien keskustelupalstoilla kommentointi oli puolesta ja vastaan. Iltalehden äänestyksen mukaan kaksi kolmesta hyväksyi seksin harrastamisen intissä. Iltasanomien mukaan Pääesikunta tulistui ja kommentoi uutista: sikamaista!

Kantaa ottavan yleisön pyynnöstä päätin ruotia tätä aihetta hieman myös tällä palstalla.

Jokainen sotilas osaa vaikka unissaan yleisen palvelusohjesäännön määräykset. Seksin suhteen YLPALVO on yksiselitteinen: ”Kasarmialueella ja palveluksessa huomiota tai pahennusta herättävät julkiset hellyydenosoitukset ja sukupuolinen kanssakäyminen eri sukupuolta tai samaa sukupuolta olevien välillä on kiellettyä.” Jos ollaan oikein tarkkoja, niin YLPALVO ei kiellä huomiota tai pahennusta herättämättömiä hellyydenosoituksia. Se ei myöskään kiellä soolo- tai puhelinseksiä.

On aivan pakko jakaa teidän kaikkien kanssa eräs kokemus vuodelta 1987. Olin nuorena vasarapääkersanttina Karjalan prikaatin päivystäjä ja menin valvomaan Sissikomppanian vahvuuslaskentaa, jossa lähtökohtaisesti ei ollut tippaakaan erotiikkaa. Nuoria miehiä runkkupuvun housut jalassa, yläkroppa paljaana ja alikessut huusivat pää punaisena. Mutta kuinka ollakaan vanhempien jääkärien osaston eturivissä seisoi jääkäri Pentti Arvo (nimi muutettu) sähkönsinisissä, vartalonmyötäisissä jumppahousuissa ja tietysti jämäkkä stondis. Menin herran eteen ja kysyin, että mikäs helvetin Turkan koulun performanssi se täällä on käynnissä. Vanhempi sissi vastasi naama täysin peruslukemilla: - Herra kersantti, minnuu niin kiihottaa tiä tilanne... Vastaa nyt sitten siihen jotain fiksua?

Samaisessa Vekaranjärven varuskunnassa (joka muuten on päässyt tästä aiheesta myös Kummeli -leffaan) sattui monta muutakin vinkeää tapahtumaa. Eräänä vuonna sotilaskotiauton kuljettajana oli rakastaja Nylkyseksi nimetty varusmies. Villien varuskuntahuhujen mukaan Nylkysellä ei jäänyt montaa sisarta väliin. Ainakin kerran Nylkynen yllätettiin täydessä touhussa sotilaskotiautossa varuskunnan suurella hiekkakuopalla. Taisi varuskuntaan jäädä häneltä jälkeläinenkin. Kohokohta oli kuitenkin kotiuttamistilaisuus, jossa sotilaskotiyhdistyksen puheenjohtaja (tomera maatalon emäntä) palkitsi Nylkysen erityispalkinnolla ja saatesanoilla: - Kiitokseksi hyvistä kyydeistä. Taputuksista ja hurraa -huudoista ei meinannut tulla loppua.

Tuo Vekaranjärven varuskunnan sorakuoppa oli muuten eräänlainen rakkauden pyhättö, sillä erään kerran sieltä paikallinen aurausyrittäjä löysi sotilaspoliisien partioauton, valot pimeänä, moottori sammuksissa ja ikkunat huurussa. Pakkohan hänen oli tarkastaa tilanne, ettei autoon ollut kukaan kuukahtanut. Takaoven avattuaan homma selvisi. Siellä kaksi sotilaspoliisia oli fyysisesti yhtyneet toisiinsa.

Kävin kerran yhdellä puolustusvoimien linnakesaarista. Siellä kertoivat tarinaa eräästä juhannuksesta, kun varusmiessotilaspoliisi oli vartiossa sotasataman laiturilla. Siinä heleässä kesäkelissä juhannusiltana pojalla ajatukset siirtyivät aivan jonnekin muualle. Kaveri ensin heitteli ilmaan 30 senttistä mustaa kumipamppua, kunnes hän keksi työntää sen omaan hanuriinsa. Siinä sitä sitten hoidettiin sooloseksinä se minkä muuten olisi voinut hoitaa Punkalaitumen Särkän lavan takametsikössä. Eikä tässä vielä kaikki, luonnollisesti sotasataman alue oli kameravalvottu. Voitte uskoa, että kyseinen kaveri kuuli asiasta koko palvelusaikansa.

Vakavasti ottaen, voiko joku oikeasti kuvitella, ettei intissä olisi seksiä. Nuoria, viriilejä ihmisiä, joiden hormonituotanto on huipussaan, niin kyllä takuuvarmasti siellä touhutaan iltaisin muutakin kuin vain luetaan lukkarinkoulussa Taistelijan opasta.

Vaikka Varusmies -lehti kertoi vain varusmiesten seksistä, niin aivan samalla tavalla sitä seksiä on myös palkatun väen kesken. Ja sekin on aivan luonnollista. Puolustusvoimien henkilöstön valintakriteereinä ei ole, että henkilöiden tulisi olla frigidejä tai eunukkeja.

Palkatun henkilöstön seksiseikkailuista olisikin monta tarinaa, mutta jätettäköön ne nyt tällä kertaa kertomatta, koska päivän uutisointi kosketti vain varusihmisten seksiasioita.

Petteri Leino
 
En minä vaadi oikeutta kuksia missä ja milloin tahansa, vaan realismia.
...
Nyt vain alat perustelemaan miksi kaksi aikuista ei voisi harrastaa seksiä vapaa-aikanaan. Voi olla, ettei valtaosa 18-20 vuotiaista ei käsitä perusteluitasi.
Realismia on myös se, että palveluksen ulkopuolista aikaa kasarmilla rajoitetaan muullakin tavalla. Ei kasarmilla kai alkoholiakaan saa käyttää, vaikka se koskettanee suurempaa osaa tuonikäisistä kuin sukupuolinussinta.

Menkööt pururadalle tai parkkipaikalle niinkuin isänsä ennen heitä.
 
Realismia on myös se, että palveluksen ulkopuolista aikaa kasarmilla rajoitetaan muullakin tavalla. Ei kasarmilla kai alkoholiakaan saa käyttää, vaikka se koskettanee suurempaa osaa tuonikäisistä kuin sukupuolinussinta.

Ei saa, mutta käytetään. :)

Alkoholia käytetään varuskunnassakin, puhumattakaan siitä mitä tuodaan iltalomilla nautittuna. IV-tarkastuksessakin käskettiin nimenomaan tuomaan alkoholit varuskuntaan kehon sisäisesti nautittuna - moni otti käskyn vallan tosissaan.

Eihän sotilas saa harjoittaa karkeata kielenkäyttöäkään, mutta niin vaan kirosanat raikaavat.
 
Liha on heikko. Itse näkisin noihin seksisuhteisiin toisinaan liittyvät epäterveet valtasuhteet paljon suurempana ongelmana kuin jotkut pornoistuneet panemisrituaalit parikymppisten kesken.
 
pornoistuneet panemisrituaalit parikymppisten kesken.

Ei kai tässä mistään ryhmäorgioista puhuttu vaan kahden ihmisen kahdenkeskisestä herkästä hetkestä.

Puheet ryhmäorgioista tai koko joukkueen peräkkäisistä panoista nyt menevät samaan kastiin sen tunnetun ruokalan kattoon ampuneen PU:n ja ylenemiskiellossa olevan naapurikomppanian luuta-antin kanssa.

Jos niistä komppanian 18-kesäisistä räkänokista seulottaisiin vaikka valheenpaljastuskoneella ne, jotka eivät ole nähneet alastonta naista sitten oman äitinsä, niin siihen joukkoon kuuluvien miesten määrä olisi varsin iso. Puheet on toki muuta..
 
Viimeksi muokattu:
Ei saa, mutta käytetään. :)
Samoin siveetöntä materiaalia esitetään, vaikka sekin on kielletty. Kirjoittaako tänne ihan oikeasti useita ihmisiä, joiden mielestä kasarmiolosuhteissa ei pitäisi kieltää mitään asioita, joiden aukoton valvominen ei vastaa kuluvia resursseja?
 
Parolassa ei ainakaan saanut vuonna 2004 kirmailla ympäriinsä parakkia ja nukkua naisalokkaiden sängyissä.
 
Parolassa ei ainakaan saanut vuonna 2004 kirmailla ympäriinsä parakkia ja nukkua naisalokkaiden sängyissä.

Panssaripataljoonassa ei edes ollut naisia...


Jos niistä komppanian 18-kesäisistä räkänokista seulottaisiin vaikka valheenpaljastuskoneella ne, jotka eivät ole nähneet alastonta naista sitten oman äitinsä, niin siihen joukkoon kuuluvien miesten määrä olisi varsin iso. Puheet on toki muuta..

Jonkun kansanterveydellisen julkaisun tms. mukaan ainakin 30% alokkaista on poikuus tallella. Toisaalta jos katsoo mitä se miesmateriaali voi juurikin P-kaudella paskimmillaan olla, niin tuo ei ole oikeasti mikään ihme.
 
Viimeksi muokattu:
Vakavammin. Miten asia vaikuttaa yhteisöön?

Vaikka luonnollisista asioista puhutaan, on siinä tietenkin se puoli, että kaikki tuvassa olijat eivät taida olla innoissaan siitä, että joku onnekas (tai onneton) muhinoi.

On mietittävä myös monen nuorukaisen maailmankatsomusta. Vakaumukselliselle uskovaiselle "moinen Sodoma ja Gomorra" ei liene palvelusmotivaatiota nostava tekijä.

Monelle ujolle pojalle, joilla se poikuus on tallella, kyse voi olla isosta ja herkästä asiasta.

Myös nämä Museon mainitsemat valtasuhteet on hyvä muistaa. Sosiologien mukaan joidenkin naisten biologiseen koodiin kuuluu pyrkiä ylöspäin, kohti valtaa ja rahaa. No, rahaa ei tuolla ole, mutta vallankäyttöä kyllä.

Sitten on yksi pelko vielä. Kun tulee sopivan raaka porukka kerralla kasaan, he voivat päättää tuollaisessa tilanteessa, että kestitään sitten kaikki tai ei ketään. Ihmettelen, ettei ole jo lööpeissä ollut.

Seurustella saa, mutta naimaan muualle kuin yhteistupaan, sanoisin minä. Sääntöjä pitää noudattaa. Eikä tämä välttämättä ole ihan turhanpäiväinen.
 
Millaista haittaa panemisesta on? Siis näin sotilaallisessa mielessä?

Toki pakottaminen, painostaminen ja epäterve alais-esimiessuhteeseen liittyvät jutut ovat mielestäni kieltämisen arvoisia. Jos alokkaille selitettäisiin, että voi rauhassa panna toista varushenkilö, jos olette saman arvoisia ja molemmat haluavat panna ilman että kumpaakaan on painostettu. Älä kuitenkaan tee sitä julkisesti, tai kehuskele sillä jälkikäteen. Ja huom. ei palvelusaikana ja käytä kumia.
 
On mietittävä myös monen nuorukaisen maailmankatsomusta. Vakaumukselliselle uskovaiselle "moinen Sodoma ja Gomorra" ei liene palvelusmotivaatiota nostava tekijä.

Tappamisen opiskelu on sitten ihan jees, vai?

Käsittääkseni se on isossa kirjassa kiellettyä.

Mitä kovempi koulutus, sitä kevyempi taistelu, sanottiin kasarmimme propagandataulussa. Miten mies pärjää sodassa, jos järkyttyy palvelustoverien seurustelusuhteesta? Ehkä on ihan hyväkin, että miestä koetellaan jo varusmiesaikana.
 
Tappamisen opiskelu on sitten ihan jees, vai?

Käsittääkseni se on isossa kirjassa kiellettyä.

Mitä kovempi koulutus, sitä kevyempi taistelu, sanottiin kasarmimme propagandataulussa. Miten mies pärjää sodassa, jos järkyttyy palvelustoverien seurustelusuhteesta? Ehkä on ihan hyväkin, että miestä koetellaan jo varusmiesaikana.

Huono argumentti, eikä ensimmäistä kertaa. Tappaminen on enempi tarkoitus siinä laitoksessa, ja varmaan siitä asiasta pojat ovat tietoisia, että sitä siellä opiskellaan. Sitä taas ei kukaan kerro, että tuvassa voi yksi mirri kisailla yhden finniposken kanssa.

Enkä tuominnut seurustelua.
 
Millaisessa ympäristössä nuori mies on kasvanut jos ei tiedä, että tytöt voi filttailla usean miehen kanssa ja jopa antaa pesää enemmän kuin yhdelle?
Maailmassa on kyllä paljon muutakin järkyttävää tällaiselle ihmiselle.
 
Back
Top