Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeet Suomelle

Tvälups

Ylipäällikkö
Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeet Suomelle
Yle Ulkomaat 5.6.2012 klo 19:32

Venäläiskenraali ei halua Suomen haikailevan Nato-jäsenyyden perään. Hän tarjoaakin päinvastoin tiiviimpää yhteistyötä Venäjän kanssa.

Venäjän asevoimien päällikkö kenraali Nikolai Makarov esitelmöimässä Helsingin yliopistossa. Nikolai Jegorovitš Makarov esitelmöi Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Helsingin yliopistossa tiistaina. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

- Venäjän ja Naton sotilaallinen yhteistyö etenee hyvin ja on molemmille osapuolille hyödyllistä. Suomen ja Naton välinen yhteistyö uhkaa sen sijaan Venäjän turvallisuutta. Suomen ei pidä haikailla Naton jäsenyyttä, vaan sen pitäisi mieluummin tiivistää sotilaallista yhteistyötä Venäjän kanssa.

Näin kertoi Venäjän federaation asevoimien yleisesikunnan päällikkö, armeijankenraali Nikolai Makarov esitelmöidessään tänään tiistaina Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Helsingin yliopistossa.

Makarov syytti Suomea siitä, että se tukee Georgian revansistisia pyrkimyksiä palauttaa Etelä-Osseatia ja Abhasia. Hän asetti myös kyseenalaiseksi Suomen oikeuden järjestää sotaharjoituksia omalla alueellaan.

- Ketä vastaan ne oikein on suunnattu, hän kysyi.
 
Venäjän asevoimapäällikkö toi Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeet Suomelle

Puolustusministeri Wallin: Suomi tekee ratkaisunsa itsenäisesti
Yle 5.6.2012 klo 19:54

Hän kommentoi venäläiskenraalin lausuntoa tekstiviestitse Yle Uutisille. Venäjän asevoimien päällikkö Nikolai Makarov Suomen ei pidä haikailla Nato perään.

Puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) mukaan Suomi tekee arvionsa ja ratkaisunsa sotilasliitto Natosta itsenäisesti.

- Suomessa saa vapaasti esittää kantojaan, tämä on vapaa maa, kommentoi Wallin venäläiskenraalin lausuntoja.

- Mutta Suomi arvioi hallitusohjelman mukaisella tavalla suhdettaan Natoon omien kansallisten turvallisuus- ja puolustuspoliittisten intressiensä pohjalta. Tämä lause kertoo sen, että Suomi tekee arvionsa ja ratkaisunsa itse ja itsenäisesti, viestittää Wallin.

Yle Uutiset sai puolustusministerin kommentin tekstiviestitse.
 
RE: Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset

Ryssän kenraali voi imasta paskaa ja miettiä mitä varten Suomessa on armeija.

Helvetti soikoon millaista uhkailua.
 
Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeet Suomelle

Venäläiskenraali: Suomen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjän turvallisuudelle
HS 5.6.2012 19:56

Venäjän asevoimien komentaja, kenraali Nikolai Makarov varoittaa poikkeuksellisen suorasanaisesti Suomea liittymästä Natoon. Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Helsingissä esitelmöineen Makarovin mukaan Suomen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjän turvallisuudelle.

Makarov ilmaisi huolensa siitä, että Suomen ja Naton tiivistyvä yhteistyö saattaa johtaa jäsenyyteen sotilasliitossa. Hänen mukaansa Suomen pitäisi mieluummin tiivistää sotilasyhteistyötään Venäjän kanssa.

Makarov arvosteli myös Suomen puolustusvoimien lisääntynyttä harjoitustoimintaa Venäjän rajan tuntumassa.
Hän asetti myös kyseenalaiseksi Suomen oikeuden järjestää sotaharjoituksia omalla alueellaan, Itä-Suomen sotilasläänissä. Makarovin mukaan Suomi ei harjoittele Venäjän rajan tuntumassa ainoastaan puolustamista.
- Herää kysymys, ketä vastaan valmistaudutaan taistelemaan, hän kysyi.

Kielteisten asioiden listalle Venäjän kannalta Makarov lisäsi vielä yhteispohjoismaisen puolustusyhteistyön ja Suomen tuen Georgian pyrkimyksille palauttaa Etelä-Ossetia ja Abhasia hallintaansa.

"Mielestämme tällaiset toimet eivät vastaa tavoitteita kahdenvälisestä yhteistyöstä", Makarov sanoi.

Naton ohjuspuolustushanketta kommentoidessaan kenraali Makarov esitti kartan, jossa Venäjän ja Naton etupiirin raja kulkee kylmän sodan rajan tavoin Itämerellä ja Pohjanlahdella. Suomi ja Baltian maat näyttivät lukeutuvan Venäjän etupiiriin.

"Politiikkamme tähtää rauhaan"

Makarov otti esitelmässään kantaa myös sotilaalliseen toimintaan arktisella alueella. Makarovin mukaan Venäjä vastustaa sotilaallisen toiminnan lisäämistä alueella.

Kenraali kritisoi Nato-maiden ja etenkin Yhdysvaltojen säännöllisiä sotaharjoituksia arktisella alueella, jossa on valtavasti kaasua ja öljyä. Makarovin mukaan kärjistyvä kilpailu luonnonvaroista on uhka suotuisalle sotilaspoliittiselle tilanteelle.

- Venäjän federaatio on selvästi pohjoisen sotilaallista toimintaa vastaan. Mielestämme huomattava sotilaallinen toiminta alueella on nykyoloissa aivan tarpeetonta ja olemassa olevat kiistakysymykset on ratkaistava kansainvälisten normien pohjalta, Makarov sanoi.

Makarov sanoi myös, että Venäjä ei aio perustaa erityistä arktista prikaatia, vaikka näin on väitetty.

- Politiikkaamme alueella tähtää arktiksen säilyttämiseen ja rauhaan, Makarov totesi.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak sanoi heti Makarovin esitelmän jälkeen, ettei ainakaan Suomessa näin suoraa puhetta ei ole kuultu vähään aikaan.
 
RE: Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset:

Se on kyllä totta että venäjän kanssa yhteistyötä voitaisiin lisätä, tuntuu että sotilaallisella puolella se on ollut olematonta.
 
Makarovin puhe Helsingissä

Venäjän federaation asevoimien yleisesikunnan päällikkö, armeijankenraali Nikolai Makarov sanoo, että Suomen ja Naton yhteistyö uhkaa Venäjän turvallisuutta.
--------------------------------
Nikolai Makarov sanoo, että Suomen ja Naton yhteistyö uhkaa Venäjän turvallisuutta.
Makarovin mukaan Suomen ei pitäisi haikalla Nato-jäsenyyttä, mutta sotilaallista yhteistyötä Venäjän kanssa tulisi tiivistää.

Makarov kertoi näkemyksistään Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Helsingin yliopistossa tiistaina.
Nato-puheiden lisäksi Makarov kyseenalaisti Suomen omalla alueellaan järjestämät sotaharjoitukset. Esitelmässään hän myös syytti Suomea siitä, että se tukee Georgian pyrkimyksiä Etelä-Ossetiassa ja Abhasiassa.
-------------------------------------
Ja aiemmin:
General Nikolai Makarov, Russia's most senior military commander, warned Nato that if it proceeded with a controversial American missile defence system, force would be used against it.
"A decision to use destructive force pre-emptively will be taken if the situation
worsens," he said.
---------------------------------------
General Nikolai Makarov said Nato’s eastward expansion meant the risk of Russia being dragged into conflicts had ‘risen sharply’.

The general said: ‘The possibility of local armed conflicts along nearly the whole border has increased dramatically.
‘In certain conditions, I do not rule out local and regional armed conflicts developing into a large-scale war, including using nuclear weapons.’
-------------------------------------
Vielä aiemmin, Suomessa, haastattelu:

Dmitri Rogozin, miten Venäjä suhtautuu Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen?

”Suhtaudumme siihen kielteisesti.”

Miksi?

”Tällä hetkellä meillä ei ole Pohjois-Euroopassa strategisia aseita. Joukkomme Leningradin alueella ja Karjalassa eivät muodosta kenellekään mitään vaaraa. Mutta jos Suomesta tulee Naton jäsen ja voimatasapaino Pohjois-Euroopassa muuttuu, se johtaa erittäin vakavaan keskusteluun Venäjän poliittisessa luokassa.”

Venäjä voisi siis lisätä sotilaallista läsnäoloaan Suomen rajan lähellä?

Jos Suomi liittyy Natoon, me ilman muuta reagoimme vahvistamalla turvallisuuttamme Pohjois-Euroopassa. Nato-keskustelu Suomessa muuttaa jo nyt voimatasapainoa ja on erittäin tarkan huomion kohteena Venäjällä. Jos siis suomalaiset Natoa kannattavat poliitikot katsovat, että tällä tavalla he voivat parantaa turvallisuutta, niin mielestäni se on väärä polku. Se provosoi Euroopan uuteen jännitykseen, joka ei ole kenellekään hyödyksi.”

Venäjä on erittäin huolestunut Georgian ja Ukrainan mahdollisesta Nato-jäsenyydestä, mutta samanlaista huomiota ei ole kiinnitetty Suomen mahdolliseen jäsenyyteen. Tarkoittaako tämä, että Venäjä ei näe Suomen Nato-jäsenyyden olevan samanlainen uhka?

Ei tarkoita. Uhka on samalla tasolla. Suomen jäsenyys Natossa on kuitenkin tällä hetkellä vielä lähinnä mielikuvitusta. Tämän vuoksi mitään huomattavia negatiivisia reaktioita Venäjältä ei ole tullut. Mutta tietysti jos Suomi tai joku Suomen poliittisen luokan merkittävä osa lähtee voimakkaasti ajamaan tätä asiaa, tämä nousee vakavan keskustelun kohteeksi Venäjällä.”

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/politiikka/rogozin-nato-jasenyys-on-vaara-polku
---------------------------------------------------

Morgenstern:
Itsehän olen täälläkin vakuutellut, että mikäli Suomen uusi ulkopoliittinen Kokoomus-värisuora alkaa tehdä salaisia omia sopimuksia Natoon liittymistä etukäteen vauhdittaakseen, tai jos Venäjä katsoo edes itse sellaisia tehdyn, olemme sodan vaarassa.
----------------------------------------------
On itsestään selvää, että Venäjä katsoo menettävänsä
Kronstadt -laivastonsa kulun hallinnan ohella kaikki mahdollisuutensa puolustautua, mikäli sen ydinalue, Pietarin seutu Suomenlahtineen, joutuu Naton pihteihin.
Se katsoo että ydinaseet ovat sitten Imatralla salaa jos ei julkisesti.
Muiden mielipiteillä (Naton, Suomen vakuuttelut) ei ole vaikutusta Kremlin päätöksiin.
Juuri nyt Putin sattuu lisäksi olemaan kansaansa yhdistävän ulkoisen uhan tarpeessa.
Pikku nopea rajoitettu operaatio veisi Suomelta kapean rannikkokaistaleen Hankoon asti, joka ei näytä kartalla miltään, noin ulkomaalaisille.
Heillä on se 2-3 vuotta aikaa, minkä Natoanomuksen käsittely kestää, aina.
Tällä palstalla tiedetään että uusittukin doktriini painottaa
Hyökkäyksellisyyttä ja Yllätystä,
perusstrategiana puolustuksen ennaltaehkäisevä työntyminen ulos jotta saataisiin syvyyttä.
----------------------------------------
Olen itse iloinen että Makarov kävi sanomassa suorat sanat, uudestaan, että täällä tajuttaisiin luopua
yhtaikaisesta provokaatiosta ja aseriisunnasta
(panssarimiinojen romuttamista myöten).
 
RE: Makarovin puhe Helsingissä

"Olen itse iloinen että Makarov kävi sanomassa suorat sanat, uudestaan, että täällä tajuttaisiin luopua yhtaikaisesta provokaatiosta ja aseriisunnasta (panssarimiinojen romuttamista myöten)."

Tismalleen samat sanat!
 
Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeet Suomelle

Tuomioja venäläiskenraalin puheista: Suomen ja Naton yhteistyö ei uhkaa ketään
Ulkoministerin mukaan jyrkkiä lausuntoja ei ole tullut mistään muualta Venäjän kantana.

yle 5.6.2012 klo 21:11

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) sanoo, ettei Suomen ja sotilasliitto Naton yhteistyö uhkaa kenenkään turvallisuutta. Hän sanoo myös, ettei Venäjäkään ole uhkaamassa tällä suunnalla kenenkään turvallisuutta.

Tuomioja toteaa, ettei Venäjän asevoimien komentajan lausuntoja ole tullut mistään muualta Venäjän kantoina.

- En usko, että nämä edustavat sellaisenaan Venäjän kantaa. Se, että Venäjä ei pitäisi Suomen Nato-jäsenyydestä, ei ole uutinen. Mutta kaikki muu tässä on sitten sellaista, joka luultavasti on pantava kenraalin vapaamuotoisen ääneenajattelun piiriin, sanoo Tuomioja.

Kenraali Nikolai Makarov kyseenalaisti myös Suomen oikeudenjärjestää sotaharjoituksia omalla alueellaan.

- Jokainen suvereeni valtio harjoittelee asevoimiensa kanssa omalla alueellaan eivätkä harjoitukset ole ketään vastaan suunnattuja. Ne ovat normaalia toimintavalmiuden ylläpitoa. Ja me harjoittelemme tietysti myös muidenkin kanssa yhdessä kuten Venäjäkin tekee, sanoo Tuomioja.
 
RE: Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeet Suomelle

Tvälups kirjoitti:
Tuomioja venäläiskenraalin puheista: Suomen ja Naton yhteistyö ei uhkaa ketään
Ulkoministerin mukaan jyrkkiä lausuntoja ei ole tullut mistään muualta Venäjän kantana.

yle 5.6.2012 klo 21:11

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) sanoo, ettei Suomen ja sotilasliitto Naton yhteistyö uhkaa kenenkään turvallisuutta. Hän sanoo myös, ettei Venäjäkään ole uhkaamassa tällä suunnalla kenenkään turvallisuutta.

Tuomioja toteaa, ettei Venäjän asevoimien komentajan lausuntoja ole tullut mistään muualta Venäjän kantoina.

- En usko, että nämä edustavat sellaisenaan Venäjän kantaa. Se, että Venäjä ei pitäisi Suomen Nato-jäsenyydestä, ei ole uutinen. Mutta kaikki muu tässä on sitten sellaista, joka luultavasti on pantava kenraalin vapaamuotoisen ääneenajattelun piiriin, sanoo Tuomioja.

Kenraali Nikolai Makarov kyseenalaisti myös Suomen oikeuden järjestää sotaharjoituksia omalla alueellaan.

- Jokainen suvereeni valtio harjoittelee asevoimiensa kanssa omalla alueellaan eivätkä harjoitukset ole ketään vastaan suunnattuja. Ne ovat normaalia toimintavalmiuden ylläpitoa. Ja me harjoittelemme tietysti myös muidenkin kanssa yhdessä kuten Venäjäkin tekee, sanoo Tuomioja.

Ministeri Tuomioja väittääkö että naapurin sotavoimien komentaja puhuu omiaan, eikä lausumansa edusta siten venäjän armeijaa ynnä johtoa?
:a-rolleyes:

Onneksi sentään ymmärtää sanoa että Suomi on itsenäinen valtio ja voi harjoitaa puolustusvoimia omalla alueellaan. :a-cool:
Onkohan se hänen henkilökohtainen mielipiteensä vai asemansa perusteella lausuma?
:a-rolleyes: ai niin.. eihän hän Suomea tuossa maininnut.

http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=1647&page=2
 
RE: Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeet Suomelle

Tvälups kirjoitti:
Venäläiskenraali: Suomen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjän turvallisuudelle
HS 5.6.2012 19:56

Venäjän asevoimien komentaja, kenraali Nikolai Makarov varoittaa poikkeuksellisen suorasanaisesti Suomea liittymästä Natoon. Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Helsingissä esitelmöineen Makarovin mukaan (1)Suomen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjän turvallisuudelle.

Makarov ilmaisi huolensa siitä, että (2)Suomen ja Naton tiivistyvä yhteistyö saattaa johtaa jäsenyyteen sotilasliitossa. Hänen mukaansa Suomen pitäisi mieluummin tiivistää sotilasyhteistyötään Venäjän kanssa.

Makarov arvosteli myös (3)Suomen puolustusvoimien lisääntynyttä harjoitustoimintaa Venäjän rajan tuntumassa.
Hän (4)asetti myös kyseenalaiseksi Suomen oikeuden järjestää sotaharjoituksia omalla alueellaan, Itä-Suomen sotilasläänissä. Makarovin mukaan (5)Suomi ei harjoittele Venäjän rajan tuntumassa ainoastaan puolustamista.
- Herää kysymys, ketä vastaan valmistaudutaan taistelemaan, hän kysyi.
==========================================
Herää kymys, ketä vastaan naapuri harjoitteli Itä-Karjalassa/Laatokalla
suur-harjoituksessaan jokunen aika sitten?

Oisko ollut Laatokan rantojen mökkialueiden puolustamista?
==========================================
Kielteisten asioiden listalle Venäjän kannalta Makarov lisäsi vielä (6)yhteispohjoismaisen puolustusyhteistyön ja (7)Suomen tuen Georgian pyrkimyksille palauttaa Etelä-Ossetia ja Abhasia hallintaansa.

"Mielestämme tällaiset toimet eivät vastaa tavoitteita kahdenvälisestä yhteistyöstä", Makarov sanoi.

Naton ohjuspuolustushanketta kommentoidessaan kenraali Makarov esitti kartan, jossa Venäjän ja Naton etupiirin raja kulkee kylmän sodan rajan tavoin Itämerellä ja Pohjanlahdella. Suomi ja Baltian maat näyttivät lukeutuvan Venäjän etupiiriin.

"Politiikkamme tähtää rauhaan" :a-rolleyes:

..jne

Löytyi viestistä 7kpl suoria uhkauksia.

Ensin SOTILAALLISET UKAASIT ja lopuksi TALOUDELLISET PORKKANAT (lue arktisten alueiden luonnonvarojen hyödyntäminen)
 
RE: Makarovin puhe Helsingissä

Suora puhe on aina hyvä asia, eipähän tarvitse spekuloida ja yrittää tulkita naapurin aikeita. Järkevää ulkopolitiikkaa on unohtaa NATO-jäsenyys koska se ei tuo turvaa vaan lisää turvattomuutta. Toisaalta suora puhe on hyvä senkin vuoksi että täällä pysyy mielessä ja vahvistuu samalla kuka ja mikä se ovehen kolkuttaa jos kolkuttaa....vaan yrittää saa :uzi:
 
RE: Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset:

Makarov esitti parhaat perustelut pitkästä aikaa, siihen miksi Suomen tulee heti liittyä NATOon.


Jos se että kenraali latelee tuollaista politiikan puolelle menevää, osoittaa, että itänaapurissa ei ole päästy normaalivaltioiden joukkoon. Normaalivaltioissa siviilit tekevät politiikkaa ja asevoimat tottelevat valtionjohtoa.

Puheen pöyristyttävä sisältö paljastaa primitiivisen näkemyksen valtioiden suhteista ja "etupiireistä".

Jäsenhakemus sisään viivyttelemättä.
 
RE: Makarovin puhe Helsingissä

Mamot !

Yks käy vähän uhkailemassa ja jo on pissa housuissa.

Paras puhe aikoihin - paljasti todellisen karvan. Puhe edisti NATO-jäsenyyttä oikein kunnolla. Olen tyytyväinen.
 
RE: Makarovin puhe Helsingissä

Muistutan uudelleen että anomuksen käsittely kestää Naton ilmoituksen mukaan noin kolme vuotta,
joten sen verran Venäjällä on aikaa estää sen läpimeno käyttämällä rajoitettua sotilasoperaatiota.
Naton ilmoituksen mukaan jäseneksi ei pääse jos on jokin "konflikti" Venäjän kanssa.
Mikäli anomus on laitettu sisään eikä minkäänlaista konfliktia seuraa, mutta jokin maa, esim Portugali , ei puolla, jäseneksi ei pääse.
Silloin Suomi olisi ilmoittautunut Venäjän viholliseksi ( näinhän asia siellä nähdään) mutta olisi vailla paperinkaan suojaa.
Venäjän ihanne olisi liittoutumaton, vahvasti puolustusaseistettu Suomi joka vannoisi että sen alueella eivät mitkään vieraat armeijat marssi. Sotilasmaantieteellisesti Suomi olisi sijainnin takia Pietarin suojapuskuri.
Ja Suomen kannalta katsoen poliittisesti ja sotilaallisesti vakaimmassa mahdollisessa rauhassa. Kuten Kanada, joka ei koskaan uhkaillut USAlle liittyvänsä Varsovan liittoon.
 
RE: Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset

Olen aina ihmetellyt Nato-keskustelua ja erinäisiä mielipiteitä liittymisen suhteen.

Väite 1: Suomen ainoa mahdollinen sotilaallinen uhka tulee Venäjältä.
Oma päätelmäni: Jos näin on, silloin pitäisi heti liittyä Natoon. Tämän päätelmänhän ovat tehneet suurin osa entisistä itäblokin maista.
Vastaväite: Ei Nato kuitenkaan meitä auta.
Oma päätelmäni: En tiedä. Silloin ei ainakaan auta, jos emme ole jäseniä. Joku viittaa tässä sitten vielä Georgiaankin, ei tullut apua, ei. Ei tosin ole Naton jäsen
Vastaväite: Jos olemme jäseniä, Venäjä hyökkää tänne
Oma päätelmäni: tämä on eräänlainen kehäpäätelmä. Pelkäämme ainoastaan Venäjän hyökkäystä, mutta emme voi hakea suojaa Natolta, koska silloin Venäjä hyökkää (eikä kukaan auta, vaikka olemme jäseniä ;-)

Väite 2: Puolueettomana Suomi voi pysyä erossa, jos Naton ja Venäjän välillä tulee sota.
Oma päätelmäni: Uskooko tätä oikeasti joku?

Väite 3: Natossa joudumme lähettämään omia sotilaita taistelemaan muualle.
Oma päätelmäni: Emme joudu, päätösvalta säilyy meillä. Tosiasiallisesti Väite 3:sta viljelevät suoraan sanottuna valehtelevat.

Väite 4: Natoon ei tarvitse liittyä, koska meitä ei uhkaa kukaan, ei edes Venäjä
Oma päätelmäni: Lopetetaan asevoimat ja siirrytään ns. Ruotsin malliin

Itselläni ainakin nousi karvat pystyyn eileisen lausunnon suhteen. Itse luen sitä niin, että Venäjälle on edullista pitää Suomi Naton ulkopuolella, koska silloin olemme kriisitilanteessa yksinämme ja avuttomia - sopii Venäjälle.
 
RE: Makarovin puhe Helsingissä

Venäjän ihanne on kiltti, Venäjän käskyjä seuraava Suomi, valitettavasti.
 
RE: Makarovin puhe Helsingissä

Näin tietysti.
Mutta nyt kun on saatavissa win-win -vaihtoehto eli kummankin suuri hyöty, en ymmärrä miksi Suomen pitää uhkailla suurvaltanaapuria, kun siitä ei saa minkäänlaista hyötyä.
Porkkanaa ei ole, ja keppi on kovin mitä planeetalta löytyy: tshetseeneiltä voi kysyä noudatettiinko humaania sodankäyntiä.

Makarov puhui, ja tänään oli lehden pääotsikkona "Kirjastoista saa jo porakoneita ".
Päättäjämme vähättelevät viestimissä että joku tyhmä mitättömän maan kentsu vaan puhui omia höpötyksiään. Natouhkailu ja maavoimien kuihduttaminen jatkuu. HS:n mukaan parin vuoden sisällä pannaan Leot sulatusuhkaan.
No eihän sillä pellekenraalilla ole kuin 39 panssariprikaatia täyslähtövalmiina, jokaisessa enemmän voimaa kuin kolmessa valmarissa, plus massiivinen tulituki ja reservi.
.
Kenraali sanoi todella hälyttävästi paheksuvansa KarPr:n harjoitusta kaakossa. Ei koskaan ennen ole puututtu tällaiseen!

.
Seuraavan kerran kun he pitävät rajallamme jonkun Ladoga -harjoituksen, se saattaa vauhdista siirtyä omalle rannikollemme ilman mitään harmaata vaihetta. Niin minä tekisin ja nousisin Venäjän pelastajasankariksi. Venäjä pakotetaan pikkusotaan kun vaihtoehtoa ei anneta.
 
RE: Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset

rehti kirjoitti:
Väite 1: Suomen ainoa mahdollinen sotilaallinen uhka tulee Venäjältä.
Oma päätelmäni: Jos näin on, silloin pitäisi heti liittyä Natoon. Tämän päätelmänhän ovat tehneet suurin osa entisistä itäblokin maista.

Maailma ei ole noin mustavalkoinen. Venäjä voi olla ainoa sotilaallinen uhka, mutta kuinka suuri todennäköisyys heidän hyökkäykselle on? Lisäksi Nato-jäsenyydellä on taloudellisia ja poliittisia ulottuvuuksia, jotka voivat vaikuttaa Suomeen. Natoon liittyminen edes ajattelematta muita tekijöitä kuin sotilaallisia tuskin on Suomen edun mukaista.

Käsittääkseni maailmassa on 3 konventionaalista sotavoimaa, jotka voivat uhata Suomen itsenäisyyttä potentiaalin puolesta. Venäjä, Yhdysvallat ja EU. Yksinään esimerkiksi Saksalla tai Ranskalla ei ole todennäköisesti kykyä projisoida voimaa meren yli riittävästi, jotta Suomi kaatuisi. Ranska ja Britannia yhdessä voisi onnistua. Logistisesti tuollainen operaatio on varmasti Venäjälle vaivattomin ja maa on poliittisesti epävakaampi ja arvaamattomampi kuin muut uhat, joten Venäjän asema ainoana realistisena sotilasuhkana itsenäisyydellemme on varmaankin ansaittu. Olkoonkin, että Yhdysvallat käyttää erittäin aggressiivisesti ja aktiivisesti asevoimiaan etujensa ajamiseen. Venäjä todennäköisesti itseasiassa suojaa Suomea Yhdysvalloilta, siinä mielessä, etteivät he todennäköisesti tyytyisi katsomaan sivusta, kun aggressiivinen suurvalta valtaisi maan Murmanskin ja Pietarin tärkeiden alueiden vierestä ja USA tietää sen. Jos Yhdysvaltojen hyökkäys aivan utopistiselta kuulostaa, niin heillä on ollut tapana suhtautua voimakkaan aggressiivisesti maihin, jotka esimerkiksi radikaalin vasemmistolaisella yhteiskuntajärjestelmällä uhkaavat antaa vaihtoehdon Yhdysvaltojen johtamalle kapitalistiselle järjestykselle.

Tällä hetkellä kaikki nämä uhkatekijät vaikuttaa hyvin hypoteettisilta. Suomi on EUn mallioppilas, joten ei ole tarvetta varmistaa Suomen sitoutumista Brysseliin asevoimin. Suomessa ei ole näköpiirissä mitään uutta radikaalia yhteiskuntajärjestelmää, jota Yhdysvallat voisi pelätä. Ja Suomi on Venäjän rauhallisin ja turvallisin raja, jolla kauppa käy, joten tuskin masokistisinkaan sekopää haluaa luoda tällekin rintamalle ongelmia.
 
RE: Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeetelle

@bellum

Joo, yhdysvallat uhkaa suomea sotilaallisesti. Heti vallankumoksen jälkeen.

Ja eu-se varsinainen sotilaallinen uhka onkin, heti sen eu-armeijan jälkeen.. Suomikin uhkaa Karkkilaa..

*sarkasm*
____
Jäljelle jää vain ja ainoastaan iso-V.
 
RE: Venäjän asevoimien päällikkö toi Moskovan terveiset: Kovat nuhteet ja ohjeetelle

adam7 kirjoitti:
@bellum

Joo, yhdysvallat uhkaa suomea sotilaallisesti. Heti vallankumoksen jälkeen.

Ja eu-se varsinainen sotilaallinen uhka onkin, heti sen eu-armeijan jälkeen.. Suomikin uhkaa Karkkilaa..

*sarkasm*
____
Jäljelle jää vain ja ainoastaan iso-V.

Minusta on hyvä, että Bellum ajattelee asioita monesta näkökulmasta. Erilaisten tulevaisuuden vaihtoehtojen toteutumistodennäköisyys vain on kovasti erilainen!

Paras ratkaisu puolustusvoimille on kaikilta osin tasapainoinen kokonaisuus ja (henkinen) valmius yllättävien ja poikkeavien tilanteiden hallintaan. Ei unohdeta myöskään historian opetuksia: esimerkiksi vuonna 1934, kun hyökkäämättömyyssopimus oli ollut Neuvostoliiton kanssa voimassa jo kaksi vuotta ja Saksa oli juuri saanut uuden kanslerin, harva varmasti uskoi, että seuraavan 10 vuoden aikana Suomi tulisi käymään kolme sotaa, joista yhdessä suomalaiset sotilaat hyökkäisivät pitkälle Itä-Karjalaan ja yhdessä hyökättäisiin saksalaisia vastaan kohti pohjoista.
 
Back
Top