Venäjän erikoisjoukot

Organisoitunutta mutta omituisen velttoa menoa. Liekö harjoitelleet samaa sata kertaa päivän mittaan ja kyllästyminen näkyy videolla. Ihanan sumpussa menevät mutta pakkohan se on mennä. Mun kranaattivaistoja vain alkoi kutiamaan tuossa sisäänmenon alussa. Siinä olisi muutama tumpsaus Mark19:stä tai Milkorista tehnyt eetvarttia joukolle -> Spetsnaz-ketsuppia.

Osapuilleen tuolla tavalla nykyisten Amerikan oppien mukaan liikutaan. Sisäänmeno oli hiukan hidas. Hakevat jonkinlaista symmetristä ampuma-asentoa (käsiä haetaan lähemmäs vartaloa ja tukea tetsareista ym.). Tosin siinä olisi parantamista. Oikein puhtaassa ankka-asennossa asetta tuetaan miltei enemmän rintaan kuin olkapäähän ja sarjatulen sekä nopeiden laukausten hallinta on parempaa. Suojaliivien levy ja lisälevyt antavat tuossa asennossa lisäsuojaa etusektorista tulevia laukauksia vastaan. Normaalissa hirviasennossa paljastuvat kyljet.

Polvista joustetaan ja otetaan etukumaraa, jotta rekyyli vaimenee. Tarkoitus on osua tauluun, ei enää kymppiin - jossa maalillakin on suojalevy. Huoneistoissa ja käytävillä etäisyydet ovat viiden metrin luokkaa ja maaleja on useita. Ase hoidellaan hyvin pienillä nostoilla ja vartalon liikeillä. Ryhmä varmaankin liikkuu kuin yhteen hitsattu panssarivaunu myös aukealla lyhyet matkat, esim rakennusten välit.
 
DayTechnologies2017p1-21-X2.jpg

AS355N Ecureil 2 from Special Purpose Aviation Detachment Yastreb landed a group of combat divers
DayTechnologies2017p1-22-X2.jpg


DayTechnologies2017p1-23-X2.jpg

http://www.vitalykuzmin.net/Military/Day-of-Advanced-Technologies-2017-Part1/
 
Venäläiset ovat näemmä myös tajunneet HSG taskujen edut.
 
Katoppa, perälaudassa vanha AGS 17:nen vielä kiinni... noita oli meillä Kaartissa, kunnes ei yhden traagisen ammunnan jälkeen enää ollut. Onkohan noilla joku tuplaherätteinen uusi a-tarvike tossa, vai samat paskakranut ja ampumaturvallisuudesta välitetä hittojakaan. Jotenkin veikkaan jälkimmäistä...

AGS-17:sta on nykyisin saatavilla turvallisempi ampumatarvike.

Suomikin yritti ostaa sellaisia, mutta venäjältä ilmoitettiin, ettei sellaista ole.
 
AGS-17:sta on nykyisin saatavilla turvallisempi ampumatarvike.

Suomikin yritti ostaa sellaisia, mutta venäjältä ilmoitettiin, ettei sellaista ole.

Onko AGS-17 siis poistettu vahvuudesta? Eikö tuohon kannattaisi kehittää vaikka itse joku uusi A-tarvike? Tai ostaa kolmannesta maasta esim. Ukraina, Puola, Israel tms. jos löytyisi
 
Onko AGS-17 siis poistettu vahvuudesta? Eikö tuohon kannattaisi kehittää vaikka itse joku uusi A-tarvike? Tai ostaa kolmannesta maasta esim. Ukraina, Puola, Israel tms. jos löytyisi

Kyseiset aseet on stenattu. Sotamuseosta löytyy viimeiset jäljellä olevat.
 
AGS-17:sta oli M.Salomaan mukaan käytössä muutamia satoja.

Romutettu sen jälkeen kun Heckler & Kochin kranaattikonekivääri tuli käyttöön. AGS tosin meni ampumakieltoon sen jälkeen kun reserviläinen kuoli ammunnoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Tuliko tilalle mitään vai stenattiinko stenaamisen riemusta kuten T-72 ja BMP-1? (Niin kauan kuin paikallisjoukot liikkuu traktoreilla ei saisi olla mitään perustetta stenata panssaroituja vaunuja)
No teknikaaleja voi tehdä ja panssarimuseosta saa ehkä vaunuja.
 
(Niin kauan kuin paikallisjoukot liikkuu traktoreilla ei saisi olla mitään perustetta stenata panssaroituja vaunuja)
Sivujuonne - mutta sanon silti:
Alueellisten joukkojen (tarkoittanet niitä paikallisjoukoilla tässä kohtaa?) joukoista osa tosiaan liikkuu traktoreilla. On tärkeätä huomata että tosiasiassa traktorit sopivat niillä varustettujen joukkojen tehtäviin, toiminta-alueisiin ja käyttämään taktiikkaan varsin hyvin. Esim. MTLB- kalusto ei toisi oikeastaan mitään erityistä lisäarvoa näille joukoille. Joukot toimivat vaikeakulkuisessa, hyvin peitteisessä maastossa (jota meillä tietyillä alueilla riittää) ja toimivat taistelutehtävissään jalan.
Maastokelpoista traktoria on helppo aliarvioda, em. joukoille se kuitenkin sopii varsin hyvin.
 
Sodassa voi kuolla monella lailla, joten ei siis haittaa vaikka rattorin peräkärryllä istuvat ovat alttiita epäsuoran sirpaleille?
 
Sodassa voi kuolla monella lailla, joten ei siis haittaa vaikka rattorin peräkärryllä istuvat ovat alttiita epäsuoran sirpaleille?

Missä asevoimissa kaikki ajoneuvot on panssaroituja?
 
AGS tosin meni ampumakieltoon sen jälkeen kun reserviläinen kuoli ammunnoissa.

Tosin Plamyassa tai ampumatarvikkeessa ei käsittääkseni mitään vikaa ollut, kyseinen yhdistelmä ei vaan täyttänyt rauhan ajan varo- ja turvallisuusmääräyksiä. Naamiovarmistin poistuu 10m etäisyydellä.

Muistaakseni ammuttu kranaatti osui läheiseen, noin 15m päässä olevaan kantoon, josta tuli sirpale taaksepäin ja tappoi ampujana olleen reserviläisen mennen otsasta läpi kypärän etureunan lipan alta. Muistanko oikein?
 
Back
Top