Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Kylä on useamman sadantuhannen asukkaan pitäjä, löytyy majoitus kapaa ja yhteyksiä isommillekin retkikunnille..

Aloin vaan miettimään, että siirtävätkö sinne kuitenkaan kun muualla on valmisteluja tehty🤔

Näinkin joo, mutta etäisyydet ovat silti ihan kiitettäviä itse rajalle ja on tosiaan kunnon korpea🥶 Voi jollain jonkunlainen itsesuojelu vaisto jopa herätä ja tik-tokkareiden kautta etelämmäs ei kauhean ruusuista kuvaa noista retkistä varmasti saada aikaiseksi. Toivottavasti saadaan yli -20c kelejä noille leveyksille, se on ihan horroria jo puolessa tunnissa pelkästään huonojen kenkien seurauksena🫡
 
Näinkin joo, mutta etäisyydet ovat silti ihan kiitettäviä itse rajalle ja on tosiaan kunnon korpea🥶 Voi jollain jonkunlainen itsesuojelu vaisto jopa herätä ja tik-tokkareiden kautta etelämmäs ei kauhean ruusuista kuvaa noista retkistä varmasti saada aikaiseksi. Toivottavasti saadaan yli -20c kelejä noille leveyksille, se on ihan horroria jo puolessa tunnissa pelkästään huonojen kenkien seurauksena🫡

Plus valoisaa on 3 tuntia ja joka päivä 10 min vähemmän

1700671418771.png
 
Vartiuksen kautta Suomeen saapui Venäjältä tämän päivän aikana yhteensä 24 ihmistä.
Kinnusen mukaan heistä kaikki eivät ole hakeneet turvapaikkaa.

– Sekin on mahdollista. Silloin käynnistetään eri prosessi, missä henkilön maahantuloedellytykset tarkastetaan. Näin on ollut myös aiempina päivinä, mutta lopulta kaikki ovat hakeneet turvapaikkaa, kun yhteinen kieli on löytynyt ja asia selvinnyt.

Yle
 
Pohjoisimmat rajanylituspaikat ovat myös kaukana meidän kotimaisista ihmisoikeushuolestujista ja siirtolaisten ruokkijoista. JOS ylittäjiä on vain siellä, niin maastossa ei ole ketään vastassa eikä edes SPR:n soppatykkiä.

Kyllä vain, on oikeasti kunnon kelillä todella karu paikka!
Toissa talvena kun oli tuolla pohjoisessa duunissa ja kelit pyöri startissa -30c hujakoilla, niin kyllä kävi mielessä moneen kertaan Raatteentien taistelut, että millä helevetillä ryssä pysyi siellä huonoissa vehkeissään millään tasolla hengissä edes yhden yön yli 🥶 Jonoteltiin muutamaan otteeseen kulkulupia sun muita covid testejä joku puoli tuntia ulkona ja kylmyys tuli esim. teräsvahvisteisiin talvimallinkin turvakenkiin niin pahasti läpi, ettei niitä saanut enää kävelemällä lämpimäksi. Saatana jos tuollaisiin olosuhteisiin joku musta mies painaa perustennarit jalassa niin se ei kestä sitä edes tuota puoltatuntia ulkona, ihmettelen suuresti jos ei siinä ala itsesuojeluvaistot heräämään jo Murmanskin päässä!!
 
Nyt viha, voimattomuuden tunne ja epätoivo hieman laantuu. Raja-Jooseppi on siedettävä ratkaisu, saamme ainakin juoksuttaa ryssää vähän kauemmaksi. Todennäköisesti myös liikenne suomen suuntaan itä-euroopan rajalta vähenee.

Jos muut raja-asemat pitävät eikä palelevia noudeta aidan toiselta puolelta niin hyvä. Vaatii uutta asennetta kaikille raja-asemille.
 

Rajaa on käytännössä mahdoton sulkea: ”Ei ole tiskiä, mutta onhan siellä rajavalvojia valvomassa”​



”Kyllähän se niin on, että jos he pääsevät puheyhteyteen Suomen rajalla Suomen viranomaisten kanssa ja ilmaisevat olevansa kansainvälisen suojelun tarpeessa, viranomaisille syntyy velvoite toimia.”


Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin mukaan rajanylityspaikkojen sulkemiseen liittyykin epäselvyyksiä.
”Sulkeminen varmaankin tarkoittaa, että ei ole tiskiä, missä olisi valot päällä ja mihin saa tulla esittämään hakemuksensa, mutta onhan siellä rajavalvojia valvomassa rajanylityspaikkaa. Silloin se on avoin siinä mielessä, että valvoja voi havaita, kun joku tulee hakeakseen turvapaikkaa."

RAJAVARTIOLAITOKSEN rajaturvallisuusasiantuntijan Jouni Lahtisen mukaan suljettujen rajanylityspaikkojen esteet ja estelaitteet ulottuvat Suomen ja Venäjän väliselle rajalle asti. Esteiden tarkoitus on estää rajan ylittäminen Suomen puolelle, ei pelkästään pääsyä rajanylityspaikalle.

Miten toimittaisiin tilanteessa, jossa turvapaikanhakijat on päästetty Venäjän raja-asemalta eteenpäin Venäjän rajavyöhykkeelle, mutta hakijat eivät pääsekään esteiden yli Suomen puolelle?

Tällöin turvapaikanhakijat eivät pääsisi puheyhteyteen Suomen viranomaisten kanssa, jolloin he eivät myöskään voisi ilmaista hakevansa turvapaikkaa.



JOTTA turvapaikanhakijat eivät joutuisi jäämään pakkaseen Venäjän puolelle rajaa, jäljelle vaikuttaa siis jäävän kaksi vaihtoehtoa: joko Venäjä suostuisi ottamaan heidät takaisin tai Suomi purkaisi esteitä, jolloin turvapaikanhakijat pääsisivät esittämään turvapaikkahakemuksensa Suomen viranomaisille.

Nykäsen mukaan on selvää, ettei ihmisiä voi jättää kuolemaan rajavyöhykkeelle.

Pelastusvelvoite koskisi yhtä lailla Venäjän ja Suomen viranomaisia, mutta jos Venäjä ei ryhtyisi toimenpiteisiin, vastuu jäisi luultavasti Suomelle, Nykänen sanoo.

”Vaikka Venäjän puolelta ei voikaan lähteä pelastamaan ihmisiä, on vaikeaa nähdä, että voisimme kokonaan kääntää selkämme sille, että ihmisiä mahdollisesti menehtyy meidän rajoillemme jonkin piikkilanka-aidan taakse. Vaikka unohtaisimme juridiset argumentit, se ei olisi myöskään eettisesti kestävää.”


Kelikamerat on suljettu, saako tulijat puheyhteyttä vartijoihin ja kuka sen todistaa... tässä olisi nyt se pelin paikka suljetuilla rajoilla 🫡

Tuohon pelastusvelvollisuuteen liittyen: Suomen rajalle on rakennettu aitaa ja piikkilankaa, ryssän puolella on maksimissaan rajapuomi ylityspaikoilla... Jos keli on tarpeeksi karu/aikaa vietetty ulkona riittävän kauan, niin jossain vaiheessa alkaa pintaan puskemaan henkiinjäämisvaistot, kumpaan suuntaan siinä vaiheessa lähdetään aitaa/piikkilankaa kohti vai takaisinpäin missä ei ole mitään estettä vastassa? Tasanvarmasti lähtevät taakse päin ellei siellä ole aseenpiiput vastassa, johon en jaksa ihan ensimmäisenä uskoa/siitäkin leviää sitten kyllä tietoa maamiehille... Siinä pitää vaan kotimaisilla rajamiehillä hermon pitää. Ylipäätään tuollaiset alkaa olla jo niin ikäviä kokemuksia kun äärirajoille mennään ettei sitä kukaan enää eteenpäin kyllä ainakaan suosittele. Olosuhteet tulee tehdä/antaa mennä rajalla mahdollisimman v-mäisiksi ja katsoa kenen kantti pettää, ei kukaan siihen aidan juureen vapaaehtoisesti kuolemaan jää, se on varma.
 
Viimeksi muokattu:
Toivottavasti ne 60 Frontex:in rajavartijaa tulee Virosta ja ne kaikki sijoitetaan Raja-Joosepin rajanylityspaikalle.

Ja kamerat pysyy pois päältä.
 
Murmanskin kuvernöörin mukaan Venäjä tarjoaa alueella oleskeleville siirtolaisille ruokaa ja lämmintä juotavaa.

No eihän tässä sitten ole mitään hätää, kun Venäjä pitää heistä hyvää huolta. :)
 
Mä häpeän... poistun tästä ketjusta ja palaan vasta sitten kun raja on kokonaan kiinni. Sekin hetki tulee, mutta Suomen kannalta ihan liian myöhään, ja eri syystä kuin mitä nyt käsitellään.

Onneksi PV hoitaa oman tonttinsa paremmin ja heidänkin (siis meidän) valmiutta ja toimintakykyä tullaan vielä testaamaan ja ihan tositilanteessa, uskoisin. Välillä melkeinpä toivon...
 
Katselin silloin telkkarista, kun Orpo tapasi Venäjän sisäministerin typerästi hymyillen ja kumarrellen niin syvään, että otsa oli melkein lattiassa. Se oli oikeasti surullista katseltavaa.
En voi olla toistamatta, kuinka saatanan nussukka ja paskahousu on Orpo. Täysin turha mies tuolla. Jonnekkin City-marketin asiakaspalveluun sopiva.
 
Back
Top