Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Eli kun he ovat erimieltä asioiden hoidosta, ovat hallituksen toimia vastaan se on hyväksyttävää, ovat vaan erimieltä miten tehdään Suomesta parempi paikka. Mutta kun täällä, tällä keskustelupalstalla taas joku on erimieltä heidän kanssa, ihmettelee mistä se johtuu ja kehtaa vielä arvuutella syytä, se on demonisoivaa ja hajaannusta aiheuttavaa?:rolleyes::unsure:
Ilman mitään ironiaa tai sarkasmia, kyllä. Ja ei, ei vastapuolikaan missään nimessä syytön tähän ole. Mutta "toikin teki!" ei ole tainnut oikein koskaan kelvata perusteeksi miksi teki väärin.

Olemme kuitenkin kaikki (tai ainakin suurin osa) suomalaisia.
 
Oikeuskansleri Uutissuomalaiselle: Itärajan sulkupäätöstä muutettava jo ennen määräaikaa, jos ”uhka lievenee”
Pöystin mukaan ”uhkan lieventyessä” tulisi harkita joko rajapäätöksen purkamista tai lieventämistä.

Kun Venäjä alkaa uusien lakien avulla savustaa ilman papereita maassa olevaa väkeä rajojensa ulkopuolelle, voi varmaan sanoa ettei uhka tule lievenemään pitkään aikaan.
 
"Euroopan unioni on rahoittanut 30 miljoonaa euroa maksaneen aidan.[1] Se käsittää rinnakkain olevia kolmimetrisiä aitoja, joiden huipulla on piikkilankaa, säännöllisin välein olevia vartioasemia ja tie, jota käyttävät poliisipartiot tai ambulanssit tarpeen tullen.[1] Maakaapeli yhdistää valonheittimet, ääni- ja liikesensorit sekä videokamerat keskusohjauskoppiin.

Marokko on vastustanut aidan rakentamista."

380px-CeutaBorderFence.jpg

Vink, vink..
 
Kun Venäjä alkaa uusien lakien avulla savustaa ilman papereita maassa olevaa väkeä rajojensa ulkopuolelle, voi varmaan sanoa ettei uhka tule lievenemään pitkään aikaan.
Mutta voi ottaa sen verran aikaa, että täällä on avauspäätökset tehty hetkellisen suvantovaiheen vuoksi
 
Mutta voi ottaa sen verran aikaa, että täällä on avauspäätökset tehty hetkellisen suvantovaiheen vuoksi
Oma mielipide on että kannattaisi rauhoittaa tuota tilannetta joksikin aikaa eikä jatkuvasti säätää edestakaisin. Varsinkin jos joka muutokseen liittyy hirveä kaplakka siitä onko tämä taas hirveä vääryys milloin kenenkin mielestä.
 
Viimeksi muokattu:
En ymmärrä miksi oikeuskanslerin piti hämmentää nyt, kun rajat ei edes ole vielä kiinni.

Rysyt taputtaa käsiään😡
On kenties tullut katumapäälle ja koittaa nyt rajoittaa sulun muutamaan päivään? Jos on ollut tiedustelutietoa että väkeä tulee junalasteittain ja nyt ei olekaan ketään niin perusteina olleet erityisen painavat syyt tms eivät tässä tilanteessa pädekään. Ja siihen pitäisi reagoida asap. Samanlaista veivausta kuin taannoin koronatoimien kanssa.

Lainsäädäntömme on aivan liian kömpelöä.
 
Tämä rajan satunnainen availu voisi olla hyvä idea. Ryssät roudaa väkeä kiireellä ja sit viime hetkellä lyödäänkin kiinni rajat. Ryssä joutuu pitämään siirtolaisreserviään omassa maassaan häiriköimässä.

Voitais puolan kanssa pelata hybridipingistä siirtolaisilla jos vuorotellen availlaan rajoja siten, että siirtolaiset matkaa eestaas pitkin ryssänmaata.

Kai muutkin saa hybridisotaa käydä, eikä vain puolustautua siltä?
 
Oma mielipide on että kannattaisi rauhoittaa tuota tilannetta joksikin aikaa eikä jatkuvasti säätää edestakaisin.
Laki ei kaiketi mahdollista tuollaista. Varmuuden vuoksi tai ennakoivasti ei saa tehdä juuri mitään.
 

29.11.2023 11:15 ・ PÄIVITETTY: 29.11.2023 11:14​

Tätä vuoden 2015 virhettä ei saa toistaa: Suomen Punaista Ristiä pitää suojella vaaralliselta vihankylvöltä​

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI


Päätoimittajalta

Petri Korhonen​

Kirjoittaja on Demokraatin vastaava päätoimittaja.​


Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisia Sallan rajanylityspaikalla 23.11.
SPR on jälleen nousemassa yhdeksi vihankylväjien maalitauluksi itärajakriisissä. Vastuu tämän vaarallisen ilmiön pysäyttämisestä kuuluu hallituspuolueille.

Vuosien 2015-2016 pakolaiskriisissä yksi epäoikeudenmukaisimmin kohdelluista ammattiryhmistä oli SPR:n vapaaehtoistyöntekijät, joiden harteille oli jäänyt turvapaikanhakijoiden ensivaiheen vastaanotto.
Suomessa kaikkien katastrofien ja poikkeusolojen järjestelyt pyörivät pitkälti erilaisten vapaaehtoisten organisaatioiden varassa, ja Punainen Risti on yhdessä reserviläisten kanssa näistä tärkeimpiä ja ammattitaidoiltaan arvostetuimpia toimijoita.

Silti 2015-2016 yhdessä vastaanottokeskusten työntekijöiden kanssa SPR:n ihmiset saivat päälleen tappouhkauksia, häirintää, solvaamista ja suoranaista vainoa. Pahimmillaan se ulottui vapaaehtoisten lapsiin ja muihin perheenjäseniin asti.

Nettiraivoajat lietsoivat käsitystä, että turvapaikanhakijoiden maahanpääsy ja ”liian ylelliset olot” olivat vastaanottajien syytä.

Fyysisellä väkivallalla ja työpaikkojen tuhoamisella uhkaamisen lisäksi SPR:n ihmisiä ja heidän läheisiään häiriköitiin verkossa pakkomielteisesti.
Ihmisten osoitteita paljastettiin erilaisilla viha- ja valeuutissivustoilla. Heidän kuviaan jaettiin asiayhteydestä irrotettuna ja manipuloituina.

HÄRSKEINTÄ oli, että osa paikallispoliitikoistakin iloitsi julkisesti nettipeikkojen esittämistä vastaanottokeskusten polttamisfantasioista.
Jotkut käyttivät tätä pelon ja vihan lietsontaa myös oman poliittisen uransa edistämiseen, ja se on kantanut heitä nykyiseen eduskuntaankin asti.

Ehkä rumin, naisvihamielisin ja satuttavin halventamisen tapa oli pilkata SPR:n väkeä seksuaalisella halveksunnalla: maahanmuuttajia ”hyysättiin” kuulemma siksi, että rumat tai vanhat vastaanottajavirkailijat eivät olisi muualta saaneet seksiä.

Koska vihakampanjoinnin uutuus, rajuus ja nopeus yllätti myös SPR:n johdon, vapaaehtoisille ei osattu alkuun antaa riittävästi henkistä tukea saati koulutusta pelottavista tilanteista selviämiseen.

Ei ihme, että jotkut vapaaehtoistyöntekijät luopuivat tehtävistään henkisen väkivallan seurauksena. Moni kärsii yhä noina vuosina saamistaan traumoista, jotka kohtuuton ja julma nettikiusaaminen aiheutti.

KAIKKI tämä limainen, sovinistinen ja rasistinen törky on palannut viikon aikana kuin napista painaen takaisin suomalaiseen somekeskusteluun. Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat jälleen niitä ivatuimpia syyllisiä itärajan ihmiskriisissä.

Öyhöttäjät levittävät mielikuvaa pakolaismiehiä huvikseen paapovista vapaaehtoisista, koska nämä väitteet resonoivat räyhääjien muistissa hyvin.

Somealgoritmeilla kikkailevat ulkopuoliset – myös valtiolliset -vaikuttajat monistavat näitä viestejä ja saavat niille lisää näkyvyyttä.
Tekoälyllä generoidut valekuvat pakolaisten liehittelystä ovat viime päivien uusin ilmiö. Näiden leviäminen tapahtuu vielä tekstimuotoista räyhäämistä nopeammin kielialueiden yli – jolloin niiden somenäkyvyys meilläkin moninkertaistuu.
fKTPH.jpg

Paikallispoliitikot ovat levittäneet tekoälyllä tehtyjä valekuvia SPR-toiminnasta.

Kaikkea tätä edistää myös keskeisen politiikkakeskustelun alustan, Twitterin muuttuminen pitkälti moderoimattomaksi, valehtelua ja vastakkainasettelua palkitsevaksi foorumiksi.

TÄLLAISESSA disinformaatiota pursuavassa, polarisaatiota ruokkivassa tilanteessa poliitikoiltamme tarvitaan moraalista kriisiajan johtajuutta, kykyä sanoa omilleenkin ”jo riittää vihankylvö”.

Populismilla valtaan nousseet eivät tunnu osaavan kasvaa uuden asemansa edellyttämään vastuuseen.
Tätä ei vain näytä tapahtuvan. Maahanmuuttovihalla ja poliittisella populismilla valtaan nousseet eivät tunnu osaavan kasvaa uuden asemansa edellyttämään vastuuseen.

Jopa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra antoi siunauksensa SPR:n mustamaalaamiselle sunnuntaina, kun hän paheksui itärajan ylittäjien vastaanottoa.
– Heti toisella puolella rajaa on vastassa SPR tarjoamassa miehille nuudelia ja kuumaa mehua ja sellainen lääkäri- ja hoitaja-armeija, jota ei maan sotekriisissä missään muussa paikassa aikoja odottava suomalainen saakaan todistaa. Ja sitten kohti vastaanottokeskusta ja mukavia tuokioita suomalaisen järjestelmän piirissä, Purra kirjoitti blogissaan.

Samalla Purra hyökkäsi kohtuuttomasti myös valtion rivityöntekijöitä vastaan.
– Nuoria miehiä saapuu rajoille lasten kolmipyöräisiin nojaten ja rajavartijat seisovat sivusta katsoen, hän kirjoitti.

MINISTERILTÄ tämänkaltainen puhe on suoraan sanottuna kaksinaamaista.
Valtioneuvoston jäsenenä Purra on itse mukana määräämässä, mitä rajavartijat, poliisit ja sotilaat saavat rajalla tehdä. Jos rajavartija seisoo sivusta katsellen, hän toimii ainoastaan Purran ja kumppanien antamien käskyjen ja valtuuksien mukaisesti.

Tarkoittaako Purran kanta siis sitä, että vastedes on sallittua haukkua somessa kaikkia itärajan ylittäjien kanssa työskenteleviä ihmisiä, poliiseja, rajavartijoita, sairaanhoitajia ja lääkäreitä, ja levittää heidänkin työstään perätöntä nettitörkyä?

Toivottavasti ei, ja toivottavasti Riikka Purra tekee tämän puolueensa jäsenille selväksi. Väärien mielikuvien levittäminen vain työtään tekevistä ihmisistä ei ole oikein.
 
Lainsäädäntömme on aivan liian kömpelöä.

Niin siinä käy kun yritetään noudattaa kaikkia kv-sopimuksia ja samalla huolehtia kansallisesta turvallisuudesta.

Eihän siitä pidemmän päälle mitään tule. Kyllähän sen jo näkee kaikki.

Kysymys on vaan siitä, kuinka pitkään haluamme turpaamme ottaa, ennen kuin tajuamme vapauttaa itsemme tietyistä kv-sopimuksista.

Joidenkin kehitymaista tulevien kulkureiden elättäminen täällä, ei liity mitenkään edes ihmisoikeuksiin, se on vaan sulaa hulluutta. Tuo vasemmiston kiima noihin turvapaikkoihin on eräänlainen uskonto. Sillä ei ole mitään tekemistä reaalimaailman todellisuuden kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top