Venäjän propagandakoneiston päivittäiset ylilyönnit ja riman alitukset

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Taistelu burjatti kunnia udmurtin sijasta.
Eläkeuudistuksessa, jota putin syvä vasteenmielisyyttä tuntien allekirjoittaa lähiaikana, on olemassa vielä yksi tärkeä ulottovuus. Se on kuuluisien eläkeläisten tuonti Euroopasta ja Amerikasta. Koska reformin jälkeen suurin osa venäläisistä ei onnistuu elää eläkkeen asti, Kremlissa päätettiin laittaa vireille eläkeläisten tuonti Lännestä.
Putin lahjoitti kunniakkaan venäjän passin Gerardille v 2013. Tämän jälkeen Mordovian päämies lupasi antaa Gerardille kokonaisen talon Mordoviassa, ja kiitolliset udmurtit antaneet hänelle tittelin "Kunniaudmurtti". Gerard kertonut niin usein rakastavansa Venäjää, että Kadyrovkin kutsui sitä Tsetsenian kunniakansalaiseksi ja otti ja lahjoitti hänelle 5 huoneen asunnon Groznyista. Mutta mitenkin kävikin ..Gerard otti asunnon avaimet ja häipyi etelä Belgiaan asumaan. Ja vielä päälle uhitteli muuttaa jopa Algeriaan asumaan. Venäjän kunniakansalaisuudessa tämä kevytmielinen 70 v ranskalainen ei halua edes muistaa.

Joten putin kokemuksesta viisastuneena päätti suhtautua länsimaan eläkkeläisten tuontiin vakavammin ja Shegalin kanssa toimia viisammin ja sitoa sitä lujemmin kunniakansalaisuuteen , joten määräsi Lavrovia ottaa miehen Ulkoministeriön töihin hoitamaan kultturi-ja humanitaarisia asioita.

Mies on just venäläisittäin eläkeiässä, täynnä tarmoa ja omistaa fenomenaalista muistia. Hän äkkiä muisti omista joko burjatilaisista tai mongolilaisista juurista. Sanoi että muista hyvin omien esiesien valokuvia mongolilaisissa karvahatuissa. Mahdollisesti Steven Shegal ei ole tietoinen että Mongolia on aivan toinen maa. Oletan että Maria Zakharova, joka ottanut jo miehen alaiseksi, selittää hänelle että hänen esi-isät olivat burjateja eikä mongoleita. Lisäksi "putinin taisteluburjati" sopii aikido mestarille paremmin kun kutsumanimi "taistelu-mongoli", joka voi tuoda esiin tarpettoman historialliset asossiatiot.

Eläkeläisten tuontikorvaus idea on hyvin ajankohtainen ja perespektiivinen. Ainoa mitä UM tekee huolimattomasti on PR uudelle Shegalin uudelle viralle. Puhuvat että kaikki tämä kansallisen diplomattian mukaan. Unohtaneet että tämä niche on varattu Wagnerin palkasotilaille, Motorolalle ja Giville - ne ovat ainoat oikeat "russkyi mirin" (venäläisen maailman) edustajat, joka näyttää muille maailmalle oikeat kasvot. Mutta Steven Shegal - on tyhjä karkkipaperi sinisilmäisen länsimaalaisen yleisön hujaamiseksi. Mutta länsimaiden yleisö ymmärttää tämän itsekin kohta.

Igor Jakovenko
http://www4.kasparov.ru/material.php?id=5B6718EC8213F
 

hansai

Ylipäällikkö
Venäjän operaatio paljastui: Luostaria syytetään vakoilukeskukseksi

KASPERI SUMMANEN | 13.08.2018 | 13:34

Kreikka sanoo Venäjän yrittäneen sekaantua maan sisäisiin asioihin.

Kiista väitetystä vaikuttamisoperaatiosta hiertää Kreikan ja Venäjän välejä. Moskova karkotti viime viikolla kaksi kreikkalaista diplomaattia vastauksena neljän venäläisdiplomaatin karkotukseen Kreikasta. Kreikan ulkoministeriön mukaan venäläistoimet ovat ”summittaisia ja kostonhimoisia”.

Jupakka liittyy Kreikan ja Makedonian vuosikausia jatkuneeseen nimikiistaan. Kreikka on katsonut Makedonia-nimen kuuluvan sen pohjoiselle Makedonian maakunnalle. Heinäkuussa saavutetun alustavan sovun myötä Makedonian valtion nimeksi tulisi Pohjois-Makedonian tasavalta. Sopimus merkitsisi myös, ettei Kreikka enää vastustaisi Makedonian Nato-jäsenyyttä. Ateenan mukaan Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan aggressiivisesti kulisseissa, ettei sopua syntyisi. Sopimuksen syntyminen vaatii vielä kansanäänestyksen Makedoniassa.

Kreikan ulkoministeriö totesi perjantaina, ettei diplomaattien karkotusten perusteita voida verrata toisiinsa.

– Venäjän ulkoministeriön päätös ei perustunut todistusaineistoon toisin kuin Kreikassa, missä vedottiin tiettyihin todisteisiin Venäjän viranomaisten ja kansalaisten laittomasta ja epätavallisesta toiminnasta, ministeriön lausunnossa todettiin.

– Haluamme muistuttaa venäläisiä ystäviämme, ettei mikään valtio maailmassa sietäisi yrityksiä a) lahjoa valtion virkamiehiä, b) vahingoittaa sen ulkopolitiikkaa ja c) sekaantua sen sisäisiin asioihin, ministeriö jatkoi.

Kreikka on karkoitusten lisäksi kieltäytynyt myöntämästä viisumeita Athosvuorelle matkaaville venäläisille ortodoksipapeille. Asiasta uutisoivan The Guardianin mukaan Venäjän väitetään pyörittävän suurta vakoiluoperaatiota vuorelta ja ortodoksiluostareista ympäri Kreikkaa. Kreikkalaisten sanotaan syyttävän vuorta ”vakoojien pesäksi”.

Venäjä on tehnyt selväksi vastustavansa Makedonian Nato-jäsenyyttä. Mahdolliset vaikuttamisoperaatiot ovat kuitenkin aiemmin olleet hämärän peitossa. Nyt venäläisten agenttien kerrotaan muun muassa pyrkineen lahjomaan korkea-arvoisia kreikkalaisia tiedustelu- ja puolustusvirkailijoita vastustamaan Makedonian sopimusta.

https://www.verkkouutiset.fi/venajan-operaatio-paljastui-luostaria-syytetaan-vakoilukeskukseksi/
 

Falangi

Kenraali
Propagandasivut kävivät suomalaisen Hesburgerin kimppuun Venäjällä – katso paperi, josta kaikki alkoi
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005791086.html
Suomalainen dosentti Johan Bäckman ja politiikantutkija Jevgeni Satanovski yrittävät nostattaa Venäjällä kohua Hesburger-ketjussa käytetyistä tarjottimien suojapapereista, joissa Ukrainalle kuuluvaa Krimiä ei ole piirretty osaksi Venäjää.
Eri puolilla Venäjää toimiva suomalainen hampurilaisketju Hesburger on joutunut venäläisten niin sanottujen kansallismielisten propagandasivujen hyökkäyksen kohteeksi.

Kohua yritetään nostaa Hesburgerin tarjottimien suojapaperista eli tarjotinalustasta, jonka vasemmassa yläkulmassa näkyy mustalla pohjalla pieni Venäjän kartta (katso kuva suojapaperista alempaa jutusta).

Kun haalealla vihreällä värillä piirrettyjä ääriviivoja katsoo erittäin tarkasti, voi nähdä, että Ukrainalta vuonna 2014 kaapattua Krimiä ei ole merkitty karttaan Venäjälle kuuluvaksi.

Politiikantutkija Jevgeni Satanovski kiinnitti ”separatistiseksi lautasliinaksi” kutsumaansa tarjotinalustapaperiin huomiota Vesti FM radion lähetyksessä, jonka jälkeen hänen sanomisiaan on siteerattu useilla Kremlin-mielisillä propagandasivuilla. Myös Pietarin niin sanottuun trollitehtaaseen kuuluva Fan-uutistoimisto on nostanut asian esille.

– He eivät ymmärrä, mitä he tekevät. Tämä on propagandaa. He toimivat poliittisina lobbareina ukrainalaisille poliitikoille, jotka yrittivät levittää Venäjälle ajatusta, että Krim ei ole Venäjää, Satanovski sanoi radiolähetyksessä.

– Te olette tulleet Venäjälle ja teillä on täällä 40 ravintolaa? No, älkää olko täällä. Venäläisvastainen propaganda ei voi olla osa menestyksekästä liiketoimintaa Venäjällä, hän jatkoi.

Satanovski kehotti myös kuulijoitaan protestoimaan Hesburgeria vastaan ja ottamaan yhteyttä suoraan viestintäpäällikkö Heini Santosiin, jonka puhelinnumeron ja sähköpostin hän luetteli ohjelmassa.

Hesburger-kohun nostatus alkoi Eurasia Daily -nimisestä nettijulkaisusta, joka oli ottanut asiaan kommentit Kremlin-mielisenä tunnetulta suomalaiselta dosentilta Johan Bäckmanilta. IS:n tietojen mukaan Bäckman on ollut myös aktiivinen muiden venäläistoimittajien ja medioiden suuntaan yrittäessään saada karttaprotestille julkisuutta.

Bäckman on kertonut venäläissivustoille olleensa itse myös yhteydessä Hesburgerin viestintään Suomessa ja vaatineensa, että Hesburgerin on vedettävä ilman Krimiä olevat aluspaperit pois levityksestä, korvattava kartat uusilla Krimin sisältävillä versioilla ja ”kompensoitava vahinko”. Bäckman ei ole tarkentanut, miten ja kenelle väitetty vahinko on syntynyt ja miten se pitäisi hänen mielestään kompensoida.

Satanovskin ja Bäckmanin yritys nostattaa kohua Hesburgeria kohtaan on yksi esimerkki niistä vaikeuksista, joihin Venäjällä toimiva eurooppalainen yritys saattaa näinä päivinä törmätä. Suomen ja kansainvälisen yhteisön yksiselitteinen kanta on, että Krim kuuluu yhä edelleen Ukrainalle ja Venäjä on kaapannut sen itselleen laittomin keinoin erikoisjoukkojensa valvonnassa järjestetyssä manipuloidussa ”kansanäänestyksessä” keväällä 2014.

Yritys Hesburgerin vastaisen rintaman nostattamiseksi Venäjällä ei näytä ainakaan vielä tuottaneen suurta tulosta. IS kävi viikonloppuna pietarilaisessa Hesburger-ravintolassa, jossa kyseiset tarjotinalustat ovat yhä käytössä eikä Krim-karttakohusta ollut tietoa sen paremmin asiakkailla kuin henkilökunnallakaan.

Viestintäpäällikkö Heini Santos kertoi IS:lle, että kyseiset tarjotinalustat ovat olleet käytössä Venäjän Hesburgereissa noin puolitoista vuotta.

Kartan tarkoituksena on havainnollistaa Hesburger-ravintoloiden sijaintia, mutta tällä hetkellä tarjotinpaperi on sen suhteen jo vanhentunut. Hesburgerilla on Venäjällä nyt 36 ravintolaa kartassa mainittujen 40:n sijaan: esimerkiksi Krasnodarin ravintola on suljettu, mutta Kaliningradiin on avattu uusi. Hesburgerilla ei ole toimintaa Krimillä, mutta Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa ketjulla on kolme ravintolaa.

Viestintäpäällikkö Heini Santosin mukaan Venäjän viranomaisten taholta ei ole tullut yhteydenottoja liittyen Hesburgerin tarjottimen suojapaperin karttaan.

Venäjän varteenotettavampia tiedotusvälineitä Hesburger-kohun nostattaminen ei ole ainakaan toistaiseksi kiinnostanut.

– Emme ole saaneet yhteydenottoja venäläisiltä toimittajilta. Emme myöskään ole saaneet yhteydenottoja viranomaisilta tähän asiaan liittyen, Santos kertoi.

Venäjällä on parhaillaan keskustelun alla lakimuutos, jonka perusteella Euroopan unionin ja Yhdysvaltain asettamien Venäjän vastaisten pakotteiden noudattaminen tai edistäminen voisi tulla joiltain osin rangaistavaksi Venäjän sisällä sekä yrityksille että yksityishenkilöille.

– Meillä ei ole toistaiseksi tietoa siitä, miten mahdolliset uudet lait Venäjällä voisivat vaikuttaa Hesburgerin toimintaan. Seuraamme kuitenkin aktiivisesti tilanteen kehittymistä, Santos sanoi.
 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ei liene vaikea arvata mihin lopputulokseen sotahistoriallinen yhdistys tulee. Tämä alkoi heti Niinistön vierailun jälkeen. Käyttikö Sauli EI sanaa?
Seuraavaksi Sputnik näyttää videomateriaalia jossa suomalaiset fasistit käyvät kusemassa näille haudoille. Samalla rikkoen suuren isänmaallisen sodan muistomerkkejä.
 

adam7

Ylipäällikkö
Venäjän sotahistoriallinen yhdistys pyrkii Sandarmohin Stalinin uhrien joukkohautoja kaivamalla todistaa, että haudatut eivät olekaan Stalinin 30-luvun vainojen uhreja, vaan suomalaisten 1941-44 miehittäjinä murhaamia.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808292201167331_ul.shtml
Tässä on pitkähkö artikkeli joka on käännetty englanniksi venäläisestä alkuperäisartikkelista. Lopussa myös pari kääntäjien kommenttia. Vaikka tuossa on jonkun verran asenteellisuutta ja mustamaalausta, niin antaa hyvän kuvan mistä kyse

https://therussianreader.com/2017/12/29/anna-yarovaya-rewriting-sandarmokh/
 

jak

Eversti
Lahjoittaja
Ovat nyt avanneet ne Sandarmohin joukkohaudat Itä-Karjalassa. Venäläisten mukaan nyt pitäisi löytyä suomalaisfasistien teloittamia neuvostokansalaisia. Jutussa haastateltu suomalaisasiantuntija toteaa ykskantaan että p*skapuhetta.

https://yle.fi/uutiset/3-10381087
Uralin tuolla puolen joukkohaudoissa on sitten tietysti Suomalaisten kaukopartiomiesten teloittamia vankeja.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö

adam7

Ylipäällikkö
Täällä taas Bätmän paljastaa Naton juonia! :eek:


En oikein pysty katsomaan kuin pätkissä kun myötäilevä haastattelija nuolee Bätmänin jälkimmäistä päätä ja Bätmän saarnaa Natosta :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Valehtelu- ja propagandavaroitus!
 

tulikomento

Ylipäällikkö
Tätä olen ihmetellyt ihan yleisellä tasolla että mistä johtuu se, että kiihkeimmät Venäjä-fanit ja "NATO-kiiman" vastustajat tuntuvat uskovan myös herkästi kaiken maailman salaliittoteorioihin ?

Pari esimerkkiä US:n ahkerimmista trolleista.

Lapin mies Koskiniemi pelkää ilmeisesti joka aamu heräävänsä NATO-Suomeen ja olettaa Barbarossa 2.0:n alkavan saman tien. Entinen persu, joka potkittiin pois kun oli esittänyt tappouhkauksia. IPU:n fani viimeisen päälle.

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263624-suomen-tayskaannos

IPU:n ja Väyrysen fanaattinen kannattaja ja aktiivinen blogisti Luoma puolestaan uskoo mm. että amerikkalaiset upottivat sukellusvene Kurskin.

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115052-hämmästyttävä-tieto-kurskin-uppoamisesta
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Navalnyi teki yhden paljastuksen taas. Kremlin propagandisti Sergei Briljov, mies joka tuli kuuluisaksi valtion ohjelmassa Vesti ja omassa lauantai ohjelmassa, jossa hän laittaa itse kysymykset ja vastaukset. Briljov on mies joka oli aina lähellä putinia kaikissa "suorissa linjoissa", ja kommentoinut aina johtavana miehenä suoralähetyksiä pitinin inaguraatiossa - paljastuikin Britannian kansalaiseksi! 17 v Briljov kasvatti propagandalla miljoonia venäläisiä omalla valheilla, ja oli hups, oli kun oli "mätänevän Lännen" kansalainen! Mies on tietenkin neuvostoliittolaisesta nomenklatuura perheesta, kenties diplomaattiperheesta, koska syntyi Kuubassa.

Miehellä on omaisuutta Britanniassa, vaimo asuu siellä, tytär ja mies vannosi uskollisuutta kuningatarelle ja Britannialle äänestäjänä Britanniassa, Notting Hillsissa. Miehellä vaimon nimellä on 700 000 puntan asunto Länsi Lontoossa, Heathfield Courtissa.
Briljov teki tarkoituksella propagandaohjelmat, sellaiset jotka eronnet eduksi Solovjevin ja Kisjeljovin ohjelmista ja juuri niille jotka ovat kyllästyneet Vladimir Solovjevin kaikki rajat ylittävästä kuvottavasta kyynisyydestä ja yli hilsen menevästä dramaattisuudesta, jolloin mies käyttäytyi usein sivistymättömästi ja röyhkeästi, hän avoimesti pilkkaa vastustaja kun mikäkin koulukiusaja, ulvoo, ilmeilee hulluna, käskeyttää koko ajan opponenttia, antamatta sanoa hänelle ylipäänsä mitään, usuttelee muita avoimesti eri mieltä olevaan ja kun käskystä kaikki huutaa tälle ja jopa käy päälle jne jne eli häiriköi kaiken mahdollisin tavoin.
Briljov taas on asiallinen ja suoltaa Kremlin propagandapaskaa asiallisen ja kohtelian näköisenä. Hän ei koskaan sanallakaan kritisoinut putinia. Kuten ei yhtään mitään ylipäänsä Venäjällä, vaan suoltaa valheita maailmasta juuri Kremlille mieluisella tavalla.
Siinä missä patotuneet aivottomat putinin fanit katseli ihaili Solovjevia ja Kisjeljovia, itseään fiksummaksi kuvittelleet olivat tämän Venäjän patriotin Briljovin faneja, hän on muka niin neutraali..

Tässä perivenäläistä esittävä Briljov Putinin klaanista, joka mielummin asuu Britanniassa perheensä kanssa, ja jopa äänestää siellä.
 
Viimeksi muokattu:
Top