Venäjän propagandakoneiston päivittäiset ylilyönnit ja riman alitukset

tulikomento

Greatest Leader
Dosentti on pukannut uutta kirjaa liikenteeseen. Sandarmohin murhat yritetään nyt selittää suomalaisten Itä-Karjalan miehistysvallan aikana tehdyiksi.

 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Vaikka kuin yritän välttämään puhumista Suomessa asuvien venäläisten kanssa, aina se ei onnistu, tänään oli tälläinen vahinko. Putinisti, keski-ikäinen nainen itse nosti rakkaan putin-führerinsa esiin, ja sieltä alkoi tulla :poop:sitä sama paska, eli sain kuulla ihan sairasta propaganda livena pitkästä aikaa niin että mielenrauhani järkkyi hetkeksi..

Putinisti: -Jo, siellä (Venäjällä) on köyhyttä, eläkkeet satasen $ luokka kk:ssa, hinnat korkeat, mutta putin-on-molodets, hitaasti mutta varmasti menee siihen että kohta USA on polvillaan, kohta me pyhitään heille nenän.
Minä: - Millä meinätte pyyhkiä sen, venäläisten köyhyydellä? Vai sillä ettei kukaan halua investoida koko Venäjään vai korkeiden teknologioiden puutellako?
Putinisti: - Täh!? Meillä on paras mahdollinen teknologia - tiedätkö sinä edes mitä on paras mahdollinen teknologia täällä hetkellä? Sotilallinen!Etkö sinä tiedä, kuinka nöyrästi Trump soitti meidän putinille, et tiedä!?Soitti itku äänessä!! Silloin kun me ammuttiin sateliitti alas! Tunne meikäläisen!
Minä: No niinpa tietenkin, siellä USA ssa ilonmaskit ja heidän yritykset tehdä maapallon ihmiskunnalle parasta avaruudessa tulevaisuudessa ja putinistanissa ylpeileillään jostain alas ammutuista jossain, johon kerrankin osuu, ai niin onhan sitä osuttu malesialaiseen matkustajakoneseen..joo, mahtavat haljeta ylpeydestä moisesta sankaruudesta ja saavutuksesta.

Tässä vaiheessa jostain syystä putinistien naamat alkavat tulla punaiseksi, ei, ei häpeästä, vaan loukkaantumisesta. Ja vihasta, ja että kehtaakin loukata ylpeyttämme, pyhäputiniamme..

Putinisti: - Mutta nyt kaupoissamme ruoka, toisin kun Jeltsinin aikana..ei ollut edes saippua! Kaikki paha on hänen syytä - Jeltsinin!
Minä: "No hyvä että löytyi syyllinen, yksi alkoholisti, hänen syytä tietenkin kaikki, vuodesta 1917 tähän päivään, kyllä-kyllä, ei boltsujen-kommareiden, tsekistien ja kleptoktattien".

Putinisti ei tajua sarkasmiani, tai tajuaa ja siksi päättää lyödä vielä pari korttia:
P: - "Mutta me ja kiinalaiset ostamme kultaa, tiesitkö?"
M: - "Ketkä me? Miten tämä kulta tuntuu 100 talalla kk elävän venäläisen nahoissa? Vai tuntuuko se sinun lompsassa? Minun lomsassa se ei ainakaan tunnu, kenen lompsassa se tuntuu sitten? Putinin ja hänen lähipiirin kenties, onhan Putin dollari miljardööri, ja puhutaan että yksi rikkaimmista.."

Putinisti empi hetken ja sitten muistaa että hänen pitää ylpeillä, ja jatka ylpeilyä:
- "No, entä sitten, hän saa olla miljördööri", - sitten hän vähän sekoille dollarikurssien kanssa, ja sitten taas palaa ameriikalle nyrkillä heristelyyn ja sanoo: "Kohta me kuitenkin näytetään heille!".
Vastaan ettei Suomessa löyty tavallista rivin kansalaista joka halkeilisi ylpeydestä jonkun miljardöörin rahoista. Paitsi suljetulla osastolla,jos sieltäkään..
Putinisti lyö toisen kortin, jostain että tuntee yhden jopa Brittien kuninkaalisten lähellä olevan(!), ja hänkin rakastaa putinia o_O Tälläisen en vitsi edes vastata.

Me hyvästellään, kerron hänelle että Kremlin tv propaganda tekee ihmisistä aivottomia zombeja, putinisti nainen vastaa ettei hän katso tv:tta, johon sanon että väliäkö, mistä hän hullutta kauhaa, kremlin tv:sta tai kremlin nettisivuilta.

Vastan että onneksi hänen lapset ovat viisampia. Sitä se koko keskustelu alkoi, lapsista, ja sitä ettei ne tajua hänen rakkatta putiniin..tämä on aikamoinen isku hänelle.

Nainen asunut Suomessa vuodesta 1989, lapset varttuneet täällä, naisen suomen kieli on luokka mitä minulla oli joskus hyvin kauan sitten asuttuaan Suomessa noin kuukausi. Ollaan saman ikäisiä, mutta eri planeetoilta.

Onneksi tiet erosivat ennen kuin hänestä alkoi tulla agressivinen, olen tottunut että putinistien punoittavat naamat on yleensä alkusoitto sitä.

Huh-huhh. Selvisin hengissä sentään.
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Ihan oikeasti joskus tekee mieli potkaista jokaista hänen kaltaista takaisin sinne, mistä tulikin, ylpeilemään.

Luin tässä Italiassa järjestetyistä kansallis festarista, jossa kansallispuvuissa tanssittiin ja lauletiin kadun kulkuessa.
Venäjän delegaatio oli poikkeuksellinen. Mustaan pukeutunut porukka oli selvänä enemmistönä, kauloissa heillä roikkui joku punainen rätti, siinä ne kulkeneet - kuoleman vakavana YLPEILLEEN - kantamalla banderollit jossa luki jotain, jonka viesti joistain ylpeydestä. Mieleeni tuli aikuiset pioneerit, ja hitler jugend. Kulkuen hännässä oli joku yksi matushkaksi pukeutunut, tai jotain sinne päin,nainen kokoshinikissa (päähine) ja vielä joku pelleasuinen.

Ylpeilevät erottuivat muiden maiden iloitsevien, tanssivien ja laulavien kansallispuvuissa olevista selvästi ja todella oudosti.

Kun ei ole mistä ylpeillä, niin ruvetaan YLPEILEMÄÄN tosissaan - oikein isosti.

Venäjällä on sanalasku: "Kto o chjom, a vshivyi o bane" = "kuka mistäkin mutta täinen saunasta". Eli suomeksi "Sitä puhe mistä puute".
 
Viimeksi muokattu:

tulikomento

Greatest Leader
Sandarmohissa kaivellaan taas "suomalaisfasistien" teloittamia puna-armeijalaisia. Ja kuinka ollakaan, "asiantuntijana" paikalla toimii desantti Bäckman.


 

notareal

Luutnantti
Sandarmohissa kaivellaan taas "suomalaisfasistien" teloittamia puna-armeijalaisia. Ja kuinka ollakaan, "asiantuntijana" paikalla toimii desantti Bäckman.


...alkukesästä Verigin antoi ymmärtää, että uusiin kaivauksiin olisi tulossa mukaan myös suomalainen sotavankihistorian tai sotavainajien jäänteiden etsinnän asiantuntija.

Moskovassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Verigin mainitsi jopa nimeltä Sallassa toimivan Lapin Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen puheenjohtajan Pekka Moilasen, jonka annettiin ymmärtää olevan halukas ottamaan osaa kaivauksiin.

Moilanen kertoo IS:lle hämmästyneensä, kun hän sai lukea uutisista olevansa menossa mukaan kaivauksiin.

– En ole semmoista lupausta antanut enkä ole ollut sinne alkujaankaan menossa. Haistoin heti aika vahvasti, että tässä on tämmöinen propagandajuttu meneillään.
Vissiin ei oikeat suomalaiset asiantuntijat haksahtaneet mukaan, niin piti dosentti kaivaa haudastaan.
 

MeriTJ

Eversti
Lahjoittaja
Johanista tulee tarvittaessa vaikka arkeologi. Kriminaalisosiologian opinnoista on moneksi! ;)
Kyllä me melkoinen kultakimpale ollaan menetetty Venäjälle, kun tuollainen moniosaaja hoitaa Itänaapurin palkoilla homman kuin homman.

(Tuote saattaa sisältää ripauksen sarkasmia, tiukimmat tulkitsijat saattavat oirehtia :))
 

Hilan lukko

Majuri
Kyllä me melkoinen kultakimpale ollaan menetetty Venäjälle, kun tuollainen moniosaaja hoitaa Itänaapurin palkoilla homman kuin homman.

(Tuote saattaa sisältää ripauksen sarkasmia, tiukimmat tulkitsijat saattavat oirehtia :))
En oikeen ymmärrä, että asuuko se vielä täällä Suomessa ja oikeenko se uskaltaa liikkua kadulla.
Aika dosentti, rahastako se tuota tekee, vai oikeen aatteesta.
 

tulikomento

Greatest Leader
Sandarmohista taas uutta. Venäjällä esitetään nyt vaatimuksia että sekä Suomen että Venäjän on avattava arkistonsa. Tämä vaatimus siis ihmisoikeusjärjestö Memorialilta. Kritiikki lienee suunnattu pääosin Venäjän omia viranomaisia kohtaan, sillä Suomen Kansallisarkiston materiaali on ollut jo vuosia kaikkien halukkaiden käytössä.

Itse asiassa Kansallisarkisto on jo luovuttanut venäläisille tiedot suomalaisilla sotavankileireillä olleista puna-armeijan sotilaista ja siviileistä. Lisäksi Kansallisarkisto on tarjonnut venäläisille apuaan, Ei ole tähän päivään mennessä apu kelvannut.

 

Coffee Man

Ylipäällikkö
On uusinta ja paras dokkari mitä tuosta aiheesta on tehty...


Aktivistit ja tutkivat toimittajat uuden digitaalisen rautaesiripun molemmilta puolilta taistelevat trollitehtaita vastaan ja paljastavat valeuutisia – monet henkensä kaupalla. 
Viimeksi muokattu:

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Fake news.

Venäjän ulkoministeriö kiistää Neuvostoliiton hyökkäyksen Puolaan 1939.

Venäjän ulkoministeriö on julkaissut sosiaalisessa mediassa runsaasti toisen maailmansodan alkuun liittyviä päivityksiä. Niissä keskitytään erityisesti natsi-Saksan ja Neuvostoliiton hyökkäyksiin Puolaan. Monet päivityksistä ovat eri Venäjän suurlähetyistöiltä.

– Neuvostoliittoa syytetään usein hyökkäyksestä Puolaan. Väärin! Natsit hyökkäsivät Puolaan syyskuun 1. päivänä. Puna-armeija tuli ”puolalaisalueille” vasta syyskuun 17. päivänä, samalla kun Puolan hallitus pakeni & sen joukot oli päihitetty – Varsova miehitti Valko-Venäjää ja Ukrainaa vuodesta 1920, Venäjän ulkoministeriön Twitter-tilillä todetaan.
Venäjän ulkoministeriön tviiteille on lähinnä irvailtu. Eräs kommentoija huomauttaa puna-armeijan ”lipsahtaneen huonojen jarrujen takia myös Romaniaan, Liettuaan, Viroon, Latviaan ja Suomeen ennen kuin se pysähtyi”. Joidenkin aseiden todetaan lisäksi ilmeisesti ”lauenneen vahingossa”.

Myös Puolan ulkoministeriö on reagoinut kannanottoihin.

– Pidämme jatkuvia yrityksiä kirjoittaa historiaa uusiksi ja valkopestä Neuvostoliiton vuoden 1939 syyskuun 17. päivän röyhkeää hyökkäystä Puolaan valitettavina. Faktat: Puolan viranomaiset olivat Puolassa, Puolan armeija taisteli, kun neuvostoarmeija hyökkäsi, Puolan ulkoministeriö toteaa.

https://www.verkkouutiset.fi/venajan-mukaan-puna-armeija-ei-koskaan-hyokannyt-puolaan/
 

notareal

Luutnantti
Putinin trollit, kirja venäjän trollien maalituksen kohteeksi joutumisesta

Eräs muista Aron haastattelemista on norjalainen Independent Barents Observerin(siirryt toiseen palveluun) toimittaja Thomas Nilsen.

Independent Barents Observer kirjoittaa Venäjästä ja antaa äänen erityisesti kansalaisjärjestöille, ihmisoikeusaktivisteille ja oppositiolle.

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n viranomainen on Aron kirjan mukaan jopa pyytänyt Norjan viranomaisia vaimentamaan verkkojulkaisun. Verkkosivuston väitetään vahingoittavan Venäjän ja Norjan suhteita.
 

hansai

Supreme Leader
Putinin trollit, kirja venäjän trollien maalituksen kohteeksi joutumisesta
Valtaisat valheet ja Goebbelsin opit
Aro kertoo kirjassaan myös vihasivustojen ja infosodan suuren valheen tekniikasta.

Ideana on keksiä niin jättiläismäinen valhe, että on mahdotonta uskoa kenenkään voivan keksiä niin suurta valetta. Valhe on niin kookas, että se aiheuttaa emotionaalisia traumoja kohdeyleisölleen. Se määrittää tavan, jolla kohdeyleisö suhtautuu loattuun tahoon tulevaisuudessa.

Putinin trollit -teos esittelee myös natsi-Saksan propagandaministeriltä Joseph Goebbelsilta peräisin olevan 40:60-periaatteen. Sen mukaan yleisön luottamus voitetaan puhumalla 60-prosenttisesti faktojen pohjalta.

– Saavutettua luottamusta hyväksikäytetään sepittämällä loput 40 prosenttia täyttä valhetta.

Väärä tieto aiheuttaa hajaannusta vastapuolella, koska väärä tieto manipuloi ihmisten tietoisuutta.

– Oheisia keinoja käytetään valeuutiskampanjoissa. Niitä käyttävät muun muassa Venäjän propagandasivustot RT ja Sputnik, kirjoittaa Aro.

....
 

notareal

Luutnantti

Kun Bäckmania ja MV-lehden päätoimittajana esiintynyttä Ilja Janitskinia vastaan nostetut syytteet Aron vainoamisesta etenivät aikanaan oikeuteen kesällä 2018, kyseistä Ylen sisällä ollutta henkilöä ei silti syytetty mistään.

Esitutkintapöytäkirjoista käy kuitenkin ilmi, että poliisi oli kuulustellut myös kyseistä Ylen silloista työntekijää epäiltynä ”avunannosta vainoamiseen”. Hänen puhelimiensa viestit ja data oli tutkittu ja myös hänen tietokoneidensa sisältö oli tutkittu. Kaiken tämän perusteella syyttäjä päätyi lopulta siihen, että yhtään syytettä häntä vastaan ei nostettu.

Kyseisen henkilön nimeä ei ole kerrottu Suomen tiedotusvälineissä Aron oikeusjutun yhteydessä eikä Aro mainitse henkilön nimeä myöskään tuoreessa kirjassaan.

ARO tekee kirjassaan kuitenkin johtopäätöksen, joka vaikuttaa menevän paljon pidemmälle kuin Suomen oikeuslaitoksen tekemä syyttämättäjättämispäätös.

Aro kertoo, kuinka kollegat yrittivät udella häneltä esitutkinnan aikana Bäckmanin apuriksi epäillyn henkilön nimeä, mutta hänen oli vaiettava asiasta esitutkintalakien nojalla.

– Yritin ohjata kollegoitani suuntaamaan huomiotaan laajempaan ilmiöön ja vastasin tiedusteluihin sanomalla: älkää kysykö kuka, vaan kysykää, missä muualla, Aro kirjoittaa.

– Tiedossa on, että Venäjän tiedustelupalvelut kasvattivat agentteja ja tiedonantajia useissa eri organisaatioissa, joskus koulien heitä kymmeniä vuosia. Oli ilmiselvää, että sabotöörejä, kansankielellä myyriä, oli Yleisradiossa, mutta ei vain siellä, Aro kuvailee.
 
Viimeksi muokattu:

PSB 5500

Kenraali
Valtaisat valheet ja Goebbelsin opit
Aro kertoo kirjassaan myös vihasivustojen ja infosodan suuren valheen tekniikasta.

Ideana on keksiä niin jättiläismäinen valhe, että on mahdotonta uskoa kenenkään voivan keksiä niin suurta valetta. Valhe on niin kookas, että se aiheuttaa emotionaalisia traumoja kohdeyleisölleen. Se määrittää tavan, jolla kohdeyleisö suhtautuu loattuun tahoon tulevaisuudessa.

Putinin trollit -teos esittelee myös natsi-Saksan propagandaministeriltä Joseph Goebbelsilta peräisin olevan 40:60-periaatteen. Sen mukaan yleisön luottamus voitetaan puhumalla 60-prosenttisesti faktojen pohjalta.

– Saavutettua luottamusta hyväksikäytetään sepittämällä loput 40 prosenttia täyttä valhetta.

Väärä tieto aiheuttaa hajaannusta vastapuolella, koska väärä tieto manipuloi ihmisten tietoisuutta.

– Oheisia keinoja käytetään valeuutiskampanjoissa. Niitä käyttävät muun muassa Venäjän propagandasivustot RT ja Sputnik, kirjoittaa Aro.

....
Tämä Akava-juttu on kyllä oman aikansa ehdoton klassikko..
 

aj77

Respected Leader
Tämä Akava-juttu on kyllä oman aikansa ehdoton klassikko..
Linkittämäsi juttu on juuri klassikko Mv-lehden ja kumppaneiden käyttämästä valeuutisista. Tuo on yksi lähde niille. Eli Mv uutisoi ja röllikät jakaa kuinka uutisissa väitetään, että puolet tulijoista olisi korkeakoulutettuja. Tätä sitten jaetaan eri forumeilla ja mielikuva on valmis. Vaikka sellaista uutista ei ole olemassakaan.
 

PSB 5500

Kenraali
Linkittämäsi juttu on juuri klassikko Mv-lehden ja kumppaneiden käyttämästä valeuutisista. Tuo on yksi lähde niille. Eli Mv uutisoi ja röllikät jakaa kuinka uutisissa väitetään, että puolet tulijoista olisi korkeakoulutettuja. Tätä sitten jaetaan eri forumeilla ja mielikuva on valmis. Vaikka sellaista uutista ei ole olemassakaan.
Eikös tuo juttu ole ihan Akavalainen.fi-nettisivulta ? Ja ymmärtääkseni ihan itsensä Kumpula-Natrin sanoma.
 
Linkittämäsi juttu on juuri klassikko Mv-lehden ja kumppaneiden käyttämästä valeuutisista. Tuo on yksi lähde niille. Eli Mv uutisoi ja röllikät jakaa kuinka uutisissa väitetään, että puolet tulijoista olisi korkeakoulutettuja. Tätä sitten jaetaan eri forumeilla ja mielikuva on valmis. Vaikka sellaista uutista ei ole olemassakaan.

Olet se yksinkertainen, joka on vietävissä? Tuo on Kumpula-Natrin silloin ajanhengen mukaisia höpinoitä.
Ei mitään propagandaa, vaan pihalla oleva poliitikko.

Tuossa linkki Akavan jäsenlehteen : https://www.akavalainen.fi/akavalainen/mielipiteet/kohti_parempaa_eurooppaa/kausi_2014_2019/balkanin_maanteilla_taivaltaa_korkeakoulutettujen_joukko

Ja tässä Ylen vähän jarrutteleva pläjäys vuodelta 2016. Kolmanneksella turviksista väitetään olevan korkeakouluopintoja.. Ja lehmä lentää, kun tutkimusmetodi avattiin. Kyse oli kyselystä.. Jota iso osa vastanneista ei osannut edes täyttää omalla kielellään ilman apua.. Se vaan pitää uskoa, että paperinsa hukannut, jonka nimestäkään ei ole tietoa, kertoo suorittaneensa korkeakoulututkinnon. Ajankuvaa Euroopasta 2015-16.


Samaan aikaan Teemu Tammikko, silloinen Sinkkonen, Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija julkaisi väittämänsä "punahilkoista". Siitä löytyy enää vain mediasta. Ulkopoliittisen instituutin sivuilta se pöräys on yllättäen deletetty. Ja tutkijakin vaihtoi sukunimensä. ;)


Kolmas klassikko on tämä Ylen kyseenalaistamatta uutisena julkaisema puhdas tuuba, jossa sotketaan jopa BKT, valtion tulot ja budjetti. Ja järjetön ideologinen toiveajattelu. Jokos ne matuihin hassatut miljardit ovat tulleet "tuplana takaisin"?Ja yksi käsittämättömimmistä virkamiesten pläjäyksistä oli silloisen Työministeriön opas vuodelta 2006, jossa lanseerattiin termi "kultamuna" . Virallisilta sivuilta se on deletetty, mutta Hommaforum muistaa. Kyseistä esitettä olen itse ihan tuoreeltaan ihmetellyt silloin aikoinaan. Siis termi "kultamuna" mamusta on keksitty verorahoilla valtioneuvostossa!Ihan oikeasti todellisuus tuottaa sellaista tuubaa, jota ei fiktiona kyetä kirjoittamaan. Ei edes Kremlin kätyreiden toimesta.
Kannattaa selvittää itse, ennen mouhuamista MV-lehtien "propagandasta". Tuonkin Kumpula-Natrin pläjäyksen olisit voinut Googlella löytää hetkessä? Samoin mediassa aikoinaan lyötyneet väitteet kolmanneksen korkeakouluopinnoista, jotka ovat nyt osoittautuneet puhtaaksi soopaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Top