Venäjän propagandakoneiston päivittäiset ylilyönnit ja riman alitukset

Kiusankpl

Kapteeni
Jos sanot A, niin sano myös B = Punainen terrori oli vastaus valkoiseen terroriin. Valkoiset ampuivat kesällä 1918 punaisten johtohahmoja, haavoittivat Leninin, muualla NL aluella valkoiset teloittivat tuhansittain vankeja. Teloituksia harjoittivat myös ulkovaltojen sotilaat.

En puolusta bolshevikkeja, mutta tilannehan ei ollut sellainen, että Lenin yks kaks ja alkoi terrorisoimaan kilttejä vauraita talonpoikia / kulakkeja.
Höpö, höpö! Kyllä Lenin vain alkoi yks kaks. Summittainen terrori oli olennainen osa kommunistien politiikkaa.
Valkoiset ehkä ampuivat kiinni saamiaan punaisia sotilaita, mutta bolsevikit ampuivat ja hirttivät innokkaasti myös naisia ja lapsia.

Neuvostoliiton johtajat oppi-isä Leninistä lähtien olivat kaikki nykyisen mittapuun mukaan vähintäänkin laskelmoivia rikollisia ja pahimmillaan murhamiehiä.
”Terrorin pitää olla summittaista, muutenhan viattomat ihmiset nukkuvat yönsä rauhassa”, Lenin neuvoi.

Kommunistipropagandan tärkeä tehtävä oli ”oikeuttaa kokonaisten sosiaaliryhmien poliittinen sorto, ryhmien, joita marxismi piti proletariaatin vihollisina”, kuten kasakoiden ja kulakkien vastaiset kampanjat. Richard Pipes kirjoitti: ”Kommunistipropagandan keskeinen tavoite oli nostattaa väkivaltaisia poliittisia tunteita hallinnon vastustajia vastaan.”
Tehokkain keino tähän oli ”uhrin ihmisyyden kieltäminen, epäinhimillistäminen (dehumanisaatio)”.

Vladimir Lenin vaati vihollisten tuhoamista ”haitallisina hyönteisinä", ”täinä”, ”verenimijöinä”.


 

arix

Ylipäällikkö
Katsot vinolla silmällä.
Miksi pitää viedä asiat ääripäihin, joko NL on Mordori, tai Onnela. Ei , ei mene näin. Totuus on jossain välimaastossa
En ihannoi, NL, enkä Venäjää. Myönnän näiden virheet , mutta myös onnistumiset.

Kun väitetään, että NL elettiin sortokoneiston alla ja kaikkialla oli kurjuus ja köyhyyn, niin eihän tämäkään ole totta. Miksi sanoa näin?
Tunnen tavallisia (duunareita) ihmisiä joiden nuoruus oli 60-70 luvuilla, eikä heillä ole mitään pahaa sanottavaa sen ajan elämästä. Oli joskus vaikeaa, joskus helpompaa.
Tää on fakta

Fakta on myös se, että 80-luvun lopussa ja 90-luvulla oli kaikki tosi huonosti. Ja jos kävit silloin venäjällä , niin näky oli varmasti kamala.

Avoin ja faktoihin perustuva keskustelu rikastuttaa jokaisen maailmankuvan.

Kyllähän se neukkulan meno oli perinteistä, nepotismi kukoisti ja isukin nimellä pääsi jälkikasvu jonon ohi oli kyse sitten opiskelupaikasta tai muusta.
Tavallinen kansa ei pahemmin tiennyt eliitin elämästä datshojen muurien takana. Tuolla ei älykäs ja moraalinen ihminen selvinnyt saamatta isoja ongelmia.
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Mikä röllinruokkimisketju tästä oikein on tullut?

Kun joku venäjämielinen tulee ja kääntää taitavasti keskustelun pois ketjun aiheesta, niin tusina tyyppiä on heti auttamassa aiheenhukkaamisessa.

Luulisi että tuo tekniikka olisi tullut jo kaikille tutuksi.

"Rölli tulee ja heittää keskusteluun jotain mistä tarpeeksi moni on eri mieltä. Erimieliset alkavat todistella olevansa oikeassa. Keskustelu pysyy poissa niistä aiheista, joita röllikkä ei halua agendalle."

Jokainen teistä on nähnyt tuon tuhat ja yksi kertaa. Silti pitää vaan mennä mukaan?
 

Maidan

Respected Leader
Kun väitetään, että NL elettiin sortokoneiston alla ja kaikkialla oli kurjuus ja köyhyyn, niin eihän tämäkään ole totta. Miksi sanoa näin?
Minulle Sovok oli juuri tälläinen kun kuvassa, kaikken perässä on jonoja kantamattomiin, kaupassa 10 tuotteen valikoima.
Jos logiikan kanssa kaikki hyvin niin tähän kuvan liittyy se kurjuus ja köyhyys mitä on
1589623862045.jpeg
1589624112965.jpeg
Joskus niitä, jotka haikailee NL:ton perään tekee mieli lähettää heidät sinne.
 
Viimeksi muokattu:

johan6

Kapteeni
..Kyllä Lenin vain alkoi yks kaks. Summittainen terrori oli olennainen osa kommunistien politiikkaa.
Neuvostoliiton johtajat oppi-isä Leninistä lähtien olivat kaikki nykyisen mittapuun mukaan vähintäänkin laskelmoivia rikollisia ja pahimmillaan murhamiehiä.

Vladimir Lenin vaati vihollisten tuhoamista ”haitallisina hyönteisinä", ”täinä”, ”verenimijöinä”.
Kaikki bolsevikkien käyttämä väkivalta oli tarkkaan harkittua ja suunnitelmallista (Lenin oli eräs tunnetuimmista vallankumousteoreetikoista ja vallankumous myös toteutettiin hänen johdollaan).
Rajoittamattoman terrorin käyttö koski erityisesti vallankumouksen alkuaikoja sekä sen jälkeen neuvostovallan vakiinnuttamista.
- kaikki vallankumouksen vastustajat tuli suunnitelman mukaisesti tuhota (konkreettisesti likvidoimalla ja murhaamalla) ns. yhteiskuntaluokkana..(siis ei käsitellä yksilöinä).
- tätä puolusteltiin sillä että näin toteutettuna bolsevikkien käyttämän terrorin suhteen ei ollut tarvetta harkita syyllisyyttä.
- ns. "luokkaoikeus" syrjäytti sekä lait että kaiken laillisuuten perustuvan oikeudenkäytön. (bolsevikeillä ei ollut mitään käyttöä vanhoille tsaarinaikaisille säädöksille)
- terrori ja murhaaminen kohdistui kymmeniin miljooniin ihmisiin.
Rikosnimikkeenä tällaiselle terrorille ja joukkomurhille on "Suunnitelmallinen kansanmurha". Kysymys on täysin samanlaisesta rikoksesta kuin Hitlerin johdolla tehty juutalaisten murhaaminen.

Leninin kuoleman jälkeen Stalin otti käyttöön aikaisempaa tehokkaampia ja monipuolisempia keinoja sekä henkilökohtaisen vallan että NL:n kommunistihallinnon vahvistamiseksi.
- NL:n väkivaltakoneistoa "jalostettiin" ja uusittiin sisäiseen käyttöön https://fi.wikipedia.org/wiki/NKVD
- samalla kun "luokkaoikeutta" uudistettiin niin tappamisen ja murhaamisen ohella vaihtoehdoksi perustettiin vankileiri- ja pakkotyöjärjestelmät jne.

Toisen maailmansodan ja Stalinin jälkeen Venäjän tiedustelu sekä vakoiluorganisaatiot keskittyivät kotimaan toiminnan ohella vakoiluun sekä sosialistisen järjestelmän puolustamiseen kansainvälisesti. Mukana olivat myös sodan jälkeen NL:n miehittämiksi joutuneet valtiot. Lisäksi Neuvostoliiton tiedustelupalvelu kontrolloi erilaisia kansainvälisiä järjestöjä. Näiden toiminnassa oli mukana monia suomalaisia vasemmistolaisia poliitikkoja jne.

Putinin johdolla nykyinen Venäjä noudattaa hyvin pitkälle samanlaista, Stalinin aikaisia ja vallanpitäjien tarpeisiin määriteltyä, oikeuskäytäntöä mitkä oli käytössä Neuvostoliiton aikana.
- muutoksena lienee vain se että kaikenlaisten tiedustelu ym organisaatioiden salainen toiminta sekä erilaiset keinovalikoimat ovat entisestään lisääntyneet..
- erityisesti on lisääntynut kansainvälinen toiminta, Venäjän valtiojohtoinen kansainvälinen rikollisuus sekä operointi ulkomailla.
- poliittisten tavoitteiden lisäksi mukaan ovat tulleet myös talousrikollisuus, erilaiset muiden valtioiden sisäisiin hallintojärjestelmiin tapahtuva soluttautuminen sekä häirintä jne.

Putinin johtama Venäjän diktatuurihallinto on käytännössä suoraa jatkumoa Neuvostoliiton aikaiselle järjestelmälle..
 

Mortti

Kenraali
Kaippa tämä ketjun aiheeseen sopii. Radio Free Europe/Radio Libertyn venäläisille suuntaama sivusto julkaisi parituntisen dokumentin Stalinin hautajaisista 1953. Dokumentissa on mitä ilmeisimmin sovellettu aika kehittynyttä restaurointitekniikkaa, koska osa videosta on suorastaan hämmästyttävän hyvälaatuista verrattuna siihen, mitä kyseiseltä ajalta yleensä on tottunut näkemään.

Pikantti yksityiskohta n. kohdassa 14:30: kukas muukaan kuin Kekkonen saapuu paikalle. Oli "hyvässä" seurassa: muut mukana olleet ulkomaalaiset olivat rautaesiripun toisen puolen maiden johtoa (tyyliin Romania, Itä-Saksa, Unkari, Puola, jne.) tai sitten kommunisteja. Suomi on edennyt noista ajoista aimo loikan länteen (y).

Englanninkielinen infosivu asiasta: https://en.currenttime.tv/a/the-death-of-stalin-unique-propaganda-footage-shows-dictator-s-funeral-/30614250.html
Itse parituntinen video: https://www.currenttime.tv/a/state-funeral-loznitsa/30605682.html

Katselin juuri noin kuukausi sitten englantilais-ranskalaisen satiirin The Death of Stalin, ja sen pohjalta oli vähän koomista kuinka yhdennäköinen siinä Berijaa näytellyt henkilö on tässä dokumentissa nähtävän aidon Berijan kanssa. Ja kyllähän dokumentissa lisäksi kiinnitti huomiota siihen, että Nikita Hruštšovin pää oli harvinaisen kurttuista sorttia :D. Miten lie saanut moisen muodon... :unsure:
 

johan6

Kapteeni
Venäjän diktatuurihallinnon toimeenpanema informaatio-/propagandasota saa yhä hysteerisempiä muotoja..

Venäjän yritykset kirjoittaa historiaa uusiksi ovat ruotsalaisen turvallisuuspolitiikan asiantuntijan Patrik Oksasen mukaan käymässä yhä järjettömämmiksi.
https://www.verkkouutiset.fi/venajan-toiminta-on-saanut-absurdeja-muotoja/#e84c297f

Käytännössä tällaisesta valheeseen perustuvasta historian uudelleenkirjoituksesta on enemmän haittaa kuin hyötyä Venäjän diktatuurille. Se heikentää erittäin tehokkaasti Venäjän hallinnon uskottavuutta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Erityisesti koska valheet kohdistuvat lähinaapureiden alueella käytyjen sotien aikaisiin tapahtumiin joista on olemassa hyvin paljon autenttista ja alkuperäisiin tietolähteisiin perustuvaa historiafaktaa. Kaiken lisäksi näissä maissa asuu varsin merkittävä määrä venäläisperäistä väestöä jolle sodan aikaisten tapahtumien todelliset taustat ovat tuttuja.

Toki voi olla mahdollista että Venäjällä ollaan havaittu ja ymmärretty ettei kansalaisten tiedonsaantia voida nykyoloissa rajoittaa valtiojohdon haluamalla tavalla riittävästi. Siksi hallinnossa on valittu taktiikaksi tahallinen valehtelu kaiken julkisuuteen tuotettavan informaation kohdalla.

Muutenkin Putinin hallinto toimii monissa yhteyksissä hyvin samalla tavalla kuin Hitlerin natsihallinto Saksassa. Natsien propagandaministeri Goebbels totesi ettei kansalle voi kertoa pieniä valheita. Kukaan ei usko niihin. Pitää kertoa todella suuria ja kaikkien jo etukäteen valheeksi tietämiä asioita..Näihin suuriin valheisiin kansalaiset uskovat huomattavasti paremmin. Putinin diktatuurin toiminnallinen yhtäläisyys Hitlerin Saksaan ei ole mitenkään sattumaa. Sodan jälkeen venäläiset saivat haltuunsa valtavan määrän Natsi-Saksan hallinnon arkistoja.

Suuren valheen jäljillä Propagandaministeri Joseph Goebbelsin päiväkirjat avaavat harvinaisen näkymän Kolmannen valtakunnan sisäpiireihin
Totuudenjälkeinen aika alkoi jo natsi-Saksassa: Myös Goebbels käytti propagandassaan totuutena tarjoiltua valhetta
Vaihtoehtoisia faktoja käytettiin hyväksi jo 90 vuotta sitten, kun natsit halusivat perustella kansalle juutalaisvihaansa.
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000003162943.html

P.S.
Jokainen voi tuumia itsekseen, miksi Putinin hallinnon toimesta on tapana nostaa syytöksiä länsimaiden (ja varsinkin naapurimaiden) facismista ja natsismista. Miettikääpä mitä Venäjä haluaa tällä osoittaa ja todistaa?
 

ER

Luutnantti
Ennemmin kuin natsi-Saksaan, voisi verrata Pohjois-Koreaan. Sielläkin lehdistönvapaus on rajoittunutta ja Kim Jong-unia palvotaan.
 

min3mat

Majuri
Mikä röllinruokkimisketju tästä oikein on tullut?

Kun joku venäjämielinen tulee ja kääntää taitavasti keskustelun pois ketjun aiheesta, niin tusina tyyppiä on heti auttamassa aiheenhukkaamisessa.

Luulisi että tuo tekniikka olisi tullut jo kaikille tutuksi.

"Rölli tulee ja heittää keskusteluun jotain mistä tarpeeksi moni on eri mieltä. Erimieliset alkavat todistella olevansa oikeassa. Keskustelu pysyy poissa niistä aiheista, joita röllikkä ei halua agendalle."

Jokainen teistä on nähnyt tuon tuhat ja yksi kertaa. Silti pitää vaan mennä mukaan?
On varmaan sen verran harvinaista näin överimäinen palvonta yhtä maailman suurinta epäonnistunutta valtiota ja ideologiaa kohtaan että vie monet hämilleen. Toisaalta onhan meillä kotimaassa myös P-korean ystävällisyyskerhoja edelleen olemassa, ja ylpeitä juchelaisia hakemassa kansanedustajan tehtäviin aina silloin tällöin kun eivät ole tappelemassa keskenään.

Omalla tavallaan kuitenkin ihan ymmärrettävää ajatella että 70-luvulla kaikki oli paremmin kun silloin ei välttämättä ollut esimerkiksi yhtä pahaa raiskaus- ja kyykytysilmiötä asevoimissa (tai ehkä siitä ei vaan uutisoitu?) ja vesijärjestelmäkin saattoi jossain kaupungeissa toimia, mikä ei tänä päivänä ole mikään varmuus edes suurkaupunkien kerrostaloissa.
 

Tetra

Respected Leader
Minusta KkarR tuo esille mielenkiintoisen, foorumilla harvemmin tavatun näkökannan. En toki jaa hänen käsitystään Neuvostoliiton auvoisuudesta.
 

Tetra

Respected Leader
 

doom

Alikersantti
BAN
Venäjän diktatuurihallinnon toimeenpanema informaatio-/propagandasota saa yhä hysteerisempiä muotoja..
Olen huomannut että RT kanava saa haastatteluun lännen ihmisiä kaikista maista. Talvella surffasin kanavan ohi ja siellä puhui Esko Aho. Länsimaissa on iso joukko ihmisiä jotka näkee asiat eri tavalla. Onkohan gallupia että paljonko heitä on? Saksassa ja Ranskassa ainakin paljon, ja ihan eturivin poliitikkoja. Koska joukko on olemassa niin en itsekään jaksa nähdä propagandaa ja infosotaa joka paikassa. Oikeastaan juurikaan missään. Monet ylireagoi ja näkee merkityksiä siellä missä niitä ei ole. Moni saa tästä ylireagoinnista palkkansa. Oikeasti vaarallista vaikuttamista emme näe, eikä siitä kirjoiteta. Esim kullan hamstraus Kiinan ja Venäjän toimesta on sitä oikeaa kylmää sotaa.
Selittäkää että onko italian tai itävallan poliitikoissa hysteriaan uskovia vai näkeekö he putinismissa aika tavallista politiikkaa?
 

Varuskuntaharakka

Alikersantti
Olen huomannut että RT kanava saa haastatteluun lännen ihmisiä kaikista maista. Talvella surffasin kanavan ohi ja siellä puhui Esko Aho. Länsimaissa on iso joukko ihmisiä jotka näkee asiat eri tavalla. Onkohan gallupia että paljonko heitä on? Saksassa ja Ranskassa ainakin paljon, ja ihan eturivin poliitikkoja. Koska joukko on olemassa niin en itsekään jaksa nähdä propagandaa ja infosotaa joka paikassa. Oikeastaan juurikaan missään. Monet ylireagoi ja näkee merkityksiä siellä missä niitä ei ole. Moni saa tästä ylireagoinnista palkkansa. Oikeasti vaarallista vaikuttamista emme näe, eikä siitä kirjoiteta. Esim kullan hamstraus Kiinan ja Venäjän toimesta on sitä oikeaa kylmää sotaa.
Selittäkää että onko italian tai itävallan poliitikoissa hysteriaan uskovia vai näkeekö he putinismissa aika tavallista politiikkaa?
Nyt kyllä haiskahtaa että RT on tehnyt tehtävänsä.. usko pois vaikka et jaksa nähdä asioita se ei tarkoita etteikö niitä olisi.
 

johan6

Kapteeni
Nyt kyllä haiskahtaa että RT on tehnyt tehtävänsä.. usko pois vaikka et jaksa nähdä asioita se ei tarkoita etteikö niitä olisi.
Juuri näin..

Todennäköisesti lienee aika vähän heitä jotka oikeasti ja tarkoituksella haluavat nostaa esille Venäjän propagandaa. Toki niitäkin on mukana nettikeskusteluissa erilaisilla profiileilla. Näilläkin sivuilla.
Huomattavasti enemmän löytyy ns. "hyödyllisiä idiootteja" joita meillä Suomessa oli runsain määrin varsinkin Neuvostoliiton aikoina, lähes kaikissa puolueissa ja kansalaisten joukossa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hyödyllinen_idiootti
 
Omalla tavallaan kuitenkin ihan ymmärrettävää ajatella että 70-luvulla kaikki oli paremmin kun silloin ei välttämättä ollut esimerkiksi yhtä pahaa raiskaus- ja kyykytysilmiötä asevoimissa (tai ehkä siitä ei vaan uutisoitu?)
Simputuskulttuuri on ollut vahvana jo keisarikunnan armeijassa, mutta sille ns. 'isoisien vallalle' on taidettu antaa selitykseksi rikollisten (kriminaali) päästäminen palvelukseen ja muistaakseni se oli 60-luvulla (varmaan toisen maailmansodan aikana myös väliaikaisesti).

70-luvulla ja varsinkin sitten A-maassa se oli ihan täydessä käynnissä. Mutta koska Venäjä, niin vieläkin alemmas päästiin 90-luvun rappiotilassa.
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Respected Leader
Selittäkää että onko italian tai itävallan poliitikoissa hysteriaan uskovia vai näkeekö he putinismissa aika tavallista politiikkaa?
Putin on uhka koko maailmalle. Sellaiset valtiot mikä Venäjä on - vievät maailman kehitystä aivan väärää suuntaan. Ne poliitikot jotka näkevät "putinismissa" tavallista politiikka, ummistamalla että Putin sotii keskellä Eurooppaa "hybriidisti", poljenyt ihmisoikeudet ja sanavapauden lähes olemattomiin, tekee samodurina, mielivaltaisena hulluna, mitä huvittaa ja päähän juolahtaa, täytti maailmaan kuusetuksella, valehtelulla, tekee kemiaaliset terroriiskut kostoksi jollekin toisten maaperällä - sekö on tavallista poliitiikka?

Vai luuletko että nämä propagandana omalle kansalle esko ahot, persmanit yms tekevät putinistanissa työn ilmaiseksi?
Nehän osallistuvat saman rikolliseen menoon ennen kaikkea. Rahansa ne saavat, putte maksaa propagandan osion "kaikki maat ovat meidän puolella, katsokaa, dosentit, eskoahot yms" hyvin.
 

johan6

Kapteeni
Putin on uhka koko maailmalle..... Ne poliitikot jotka näkevät "putinismissa" tavallista politiikka, ummistamalla että Putin sotii keskellä Eurooppaa "hybriidisti", poljenyt ihmisoikeudet ja sanavapauden lähes olemattomiin, tekee samodurina, mielivaltaisena hulluna, mitä huvittaa ja päähän juolahtaa, täytti maailmaan kuusetuksella, valehtelulla, tekee kemiaaliset terroriiskut kostoksi jollekin toisten maaperällä - sekö on tavallista poliitiikka?
Lisäisi tähän että Putinin diktatuurin rikokset oppositiota kohtaan eivät ole mielivaltaista väkivaltaa. Ne on toteutettu tarkan harkinnan mukaisesti. Siitäkin huolimatta että usein niiden yhteydessä on tehty virheitä joiden perusteella tekijät on voitu tunnistaa ja yhdistää kiistatta Putinin hallintoon. Joissain tapauksissa on myös tarkoituksella toimittu niin että murhat tiedetään tehdyksi Venäjän korkeimman johdon toimeksiannosta.

Miksi näin?

Tietenkin siksi että Putinin taustalla oleva organisaatio haluaa selkeästi näyttää että se varmasti käyttää kaikki mahdolliset keinonsa eliminoidakseen mahdolliset opposition vallantavoittelut.
Toisekseen halutaan myös varoittaa omia kannattajia, sisäpiiriin ja hallintoon kuuluvia kaikenlaisista pyrkimyksistä irtaantumiseen tai johdon vastaisiin toimiin.

Suuri uhka nykyiselle Silovikkien hallinnolle tulee omasta sisäpiiristä. Sieltä löytyy monenlaisia kilpailevia vallantavoittelijoita jotka pyrkivät vahvistamaan asemiaan tulevaisuutta varten.
- diktatuurissa tällainen valtataistelu ei tietenkään näy julkisuudessa mutta se voi johtaa suuriin muutoksiin viimeistään siinä vaiheessa kun Putin joutuu luopumaan asemastaan. Ehkä sitä ennenkin.
 

Maidan

Respected Leader
En tiedä mihin tämä kuuluu, mutta minusta tuntuu että tännekin. Ukrainalainen juontaja, Dmitryi Gordon joka aikoinaan haastatteli Berezovskya ja monia muita kuuluisia helnilöitä, joukossa oli ihan ok ihmisiä, nyt ryhtyi haastattelemaan ensin Natalia Poklonskajan, nainen joka sodan alussa v 2014 sylkäisi sanat suusta vähän samalla tavalla kun Putte kuuluisassa typerässä videossa "Njash-Njash", juristi, joka laitettiin heti Krimin miehityksen jälkeen korkean virkaan Krimissa ja Ihor Girkin/Strelkovin, sitä FSB "rekonstruktoria", konna jota odotetaan tuomioistuimeen Hollannissa MH-17 alasampumisen takia.
Girkin haukkui Puttea ja Surkovia, putte on hänen mielestä melko vähä-älyinen varas. Muuten Girkin kiven kova väittää ettei tehnyt mitään väärä - aika älykäs konna. Valehtelee reippaasti myös. Poklonskaja haastattelun mukaan on melkein Ukrainan patriootti ja aina oli ukrainalaisen kansan puolella :poop: nainen lauloi videolla ukrainan kielellä säe vahvistaksen tätä, katsoin vähän aika silmät pyöreänä. Ei sitä pitkä aikaa kun Poklonskaja vastaanotti Puttelta mitaalin. Tätä siis näytetään siis ukrainalaisille Gordonin studiossa, joka pyörii Ukrainan TV:ssa. Gordon on rikas mies, ukrainalaisten rikkaiden ja oligharkhien lellikki. Mutta koko haastattelu on mielestäni käsittämätön ja irvokas. Gordon kyllä pyysi anteeksi videon alussa sentään, että on pahoillaan sodassa kuolleiden ja heidän läheisten, ja...heikkohermoisteno_O

Gordon hymyileekin puhuessa omalla muka viehättävällä hyymyllä tämän paskapala-rikolliselle Girkin/Strelkoville, olisi voinut edes hymyä riisua. Ja ylipäänsä..monelle syntyi vaikutelma että tässä vaikutettaan venjänkielisiin idealisoimalla Girkinia, joka puhuu kyllä avoimesti FSB:taustasta, ja kaikesta mitä on ennestään selvä. Gordon kyselee yli 3 t kestoisella videolla ummet lammet, jossa Girkin pääsee loistamaan, Gordon oikein mielistelee hänet näinä hetkinä, katsomalla hellän ihastuneena, että ihan oikeasti, tässähän haastellaan historiallista ihmistä. Girkin valehtelee ja kiertää, mitä ei ihmetyttää asiantuntioita, mutta jos tätä tarjotaan venäjänkielisille niin, en tiedä.
Jokin peli tässä meneillään ja en pidä sitä yhtään. Kyllä ukrainalaiset oligharkit on sitä mitä on, puhutaan että Poroshenkolla on edelleen tehdäs Lipetskissa, Zelenskyi ei tee mitään, mitään lustraatiota ei tehty.

Jo, kyllä paska saa jauhaa, kunhan se toisi rahaa. Gordon ainakin saa paljon tälläisista tekeleistä, mutta varmaan ilman korkeampaa lupaa tuskin ryhtyi moiseen. Girkin tietenkin sanoo juuri sitä mitä käsketään FSB johdossa. Jotkut naiivit näkevät siinä että Girkin paljasti jotain lisää todisteita videolla, mitä hän voi paljastaa mitä ei ole jo tiedossa..Venäjän historiassa ei luovutettu koskaan rikollisia kansainvälisiin tuomioistuimiin, kohta nähdän tämänkin rikollisen Dumassa Litvinenkon myrkyttäjän vieressä, joka tapauksessa pellet pelleilee, raha virtaa jollekin ja ihmisiä kuolee.
Tässä on asiaa, käännän kun löydän aika.
 

notareal

Kapteeni
Voi noita propaganda haastatteluja koettaa käyttää todisteenakin


...mutta oikeuteenhan näitä ei tulla valitettavasti saamaan, muuten kuin poissaolevina.
 

Maidan

Respected Leader
Voi noita propaganda haastatteluja koettaa käyttää todisteenakin


...mutta oikeuteenhan näitä ei tulla valitettavasti saamaan, muuten kuin poissaolevina.
Gordon kutsui oman spektakkeliin valehteleva FSB konna, rikollollista, joka laittaa vielä suuremman spektakkelin hänen edessä, kiertää ja karttaa, ottaa jonkun ihmen "moraalisen vastun" jostain, mutta lisää että asia "saatte interpretoida miten haluatte". Valitettavasti katsoin vain osan toistaiseksi, ja tämä jo riitti tähän päätelmän. Katson lisää ajan kanssa ja käännän havaintoja.

Ei tietenkään saa oikeuteen, ei saa näitä Salisburi myrkyttäjiäkään, eikä Litvinenkoa polloniumilla tappanutta kgb-n miestä joka sai Dumassa paikka. Poklonskaja on jo Dumassa, unohdin mainita. Laittoi itselle täydellisen venyyrit hampaisiin ja itseään viimeisen päälle - kertoi rakastavansa kaiken ukrainalaisen ja erityisesti ukrainalaisen kansan :eek::poop: että sitä rataa..
 
Top