Venäjän talous

"Suomalaisilla on etulyöntiasema, ja venäjänkielistä työvoimaakin on tarjolla paljon. Verkkokauppamarkkinoita jaetaan parhaillaan, mutta vielä ei ole liian myöhäistä. Yrittäjien pitäisi laittaa venäjänkieliset sivut pystyyn saman tien, jos he haluavat pärjätä kiinalaisille."

Lastenvaatevalmistaja Reima ehti apajille jo kaksi vuotta sitten. Reiman puhelinpäivystys tarjoaa venäjänkielistä asiakaspalvelua aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Lisäksi Reima perusti Venäjälle tytäryhtiön. Paikallinen henkilökunta auttaa Venäjän markkinoiden ja lainsäädännön ymmärtämisessä.

http://www.hs.fi/talous/a1433736290716
http://www.hs.fi/talous/a1433736290716

- Konseptimme on osoittautunut hyvin kilpailukykyiseksi. Asiakkaat arvostavat konseptia, jossa painotetaan tuoreutta, hyvää laatua ja suomalaisia tuotteita. Hyvien kokemustemme pohjalta jatkamme suunnitelmiemme mukaisesti Venäjä-strategiamme toteuttamista.

http://www.kesko.fi/media/uutiset-j...-avasi-seitsemannen-k-ruoka-kaupan-venajalla/

images
 
Viimeksi muokattu:
Kotiuttelin tässä puolitoista kuukautta takeperin rahoja Venäjän sijoituksistani.

Täytyy todeta, että olin erittäin tyytyväinen sijoitusten tuottoon.

Mistään huimista summista ei tietenkään ollut kysymys kun sijoitukset on hajautettu.

Venäjä kiinnostaa edelleenkin ja sijoitan edelleenkin venäläisiin kohteisiin.
 
Venäjän talouden taantuma ei ole yhtä paha kuin alkuvuonna ennustettiin, arvio Maailmanpankki uudessa suhdannekatsauksessaan. Maailmanpankin mukaan Venäjän kokonaistuotanto supistuu tänä vuonna 2,7 prosenttia.

Potaninin mukaan sijoittajat odottivat enemmän pakotteita ja vaikeuksia Venäjän taloudelle. Hän sanoo, että sijoittajille on nyt "oikea aika" palata Venäjälle.

http://www.talouselama.fi/venaja/pu...t+on+sijoittajille+oikea+aika+palata/a2306775

Mukana hankkeessa ovat energiayhtiöt Shell, E.ON ja OMV. Putki vedetään Itämeren alitse. Sen on määrä kuljettaa vuodessa 55 miljardia kuutiometriä kaasua, yhtiöt ilmoittivat.


http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/gazprom-kaavailee-uutta-kaasuputkea-saksaan/700103/

"Pidämme tulevaa investointia Telkon Venäjän toiminnan kehittämisen kannalta merkittävänä. Uusi logistiikkakeskus mahdollistaa uusien palveluiden ja tuotteiden tarjoamisen Venäjän ja tulliliiton alueen asiakkaille sekä edistää Telkon toimintamahdollisuuksia ja kasvua idässä. Arvioimme, että juuri nyt on oivallinen hetki investoida maa-alueeseen ja rakentamiseen erityisesti Venäjällä," sanoo Telkon toimitusjohtaja Kalle Kettunen.

http://www.talouselama.fi/venaja/ta...ajan+kannattavaa+nyt+iso+investointi/a2311908

putin-on-the-ritz-1-638.jpg
Propagandistit ja sielunsa myyjät tekevät työtä, ahkeroivat. Juudakset. Paska kääritään kauniisen paperiin ja valehdellaan antautumuksella.

Asken luin jättikokoinen artikkeli hesarissa, venäläinen farmari työpuvussa, lehmät taustalla, kaikki koneet on haettu omalla rahalla, kallisti ja parasta, Italiasta, suunnitelmat napoleonilaiset, tulevaisuus on ruusuinen, kohta ruvetaan lapioimaan kultaa, lännen sanktiot ovat maan hyväksi, toimittaja kuolaa..mutta. Jättikokoinen valhe. Выдавать желаемое за действительность. Saatta olla että siellä oli myös kriittillinenkin lähestyminen, mutta kun asialle, jolla ei ole mitään merkitystä, annetaan neliömetrin palstatilaa lehdessä, löyhkää kaukaa. Siksi en voinut lukea loppuun.

Kommareiden aikana aina haettu kuvia jossa neuvostoihmiset syövät hyvin, kaviarikin ja sampanja kuului normaalin neuvosperheeseen arkeen, borssien, blinien, teen ja tuhannen herkkun lisäksi, stahanovit tekevit työpanoksella mahdottomia suorituksia jne. koska neuvostoihminen on kaunis, voimakas ja ennen kaikkia terve. Propagandakuvista näkyi vitivalkoisia hammasrivistöjä, mutta todellisuudessa 90% kansasta olivat hampattomia jo 35 vuotiana. Ja proteeseista kukaan ei kuulutkaan. Ainoa hammashoito oli hammas veks jne Parempi jos en jatkaa..

En turhaan takia perunut hesarin, en todellakaan.

Edit: en tiedä pitääkö nauraa vai itkea, mutta Venäjällä nyt rukoillaan fermereiden puolesta. Että näin.. Toisaalta papit eivät pidä sanasta "farmi" ja "farmien pitäjät" venäjän kielessä, kun ei ole sellaista sana kun farmi historiallisesti, joten ne rukoilee "krestjane" puolestaa, joista valtio tukee vain 14%, joidenkin rietojen mukaan, suurella kysymysmerkilla,esimerkiksi tilanteseen hyvin perehtynyt ystäväni sanoi, että tämä tukeminen on nollan luokkaa. Kyllä ne rukousta tarvitsevatkin, kun ei ole rahaa. Eikä tuu. Mutta on ipoteka.

Ja vielä siihen HS artikkeliin toimittajalle: missä olit kun 4 vuotta sitten venäläiset fasistit postasi vastaavat isot jutut kukoistavista farmeista Venäjällä? Toki heitä on joitakin, ei Venäjä ihan 100% ostanut elintarvikkeita ulkomailta, 40% valmistaneet itse, totta on joillakin, erittäin harvalla kuitenkin, oli mahdollisuus ostaa hyviä laiteita ja koneita, mutta se oli SILLOIN kun öljy oli 140$ barrelilta! Silloin ei sanktioista ollut tietoakaan. Silloinkin niitä myös kuvattiin samalla tavalla kun valkohampaisia neuvosto työnteon jättiläisiä Stalinin ajan julisteissa. V. 1932 jopa Gulageihin kutsuttiin eri lännen maista kymmeniä toimittaija, juotettiin heille vaikka mitä laadukasta, syötettiin mm ämpärittäin kaviaria, sitten viettin yhteen työleiriin, siellä kaikilla oli päällä uudet vatnikit, parakit loisti puhtautta, pöydillä oli herkkuja laidasta laitaan, lakanat olivat vitivalkoiset, työntekijät tyytyväiset, lapiot ja kirvet uudet, ja ne kehuneet Neuvostoja taukomatta ja oma elämä varsinkin. Vain yksi (!) toimittaja kirjoitti, että tämä oli lavastus, loput kirjoittivat tyylin että on se totta, tyytyväiset ja kaiken puolin onnelliset neuvostoihmiset rakentaneet työleirillä kommunismia tosissaan, OIKEIN MIELELLÄÄN (!) Heillä on niin ihanaa ja ne ovat niiiiin tyytyväisiä. Että näin. Tämä Hesarin kirjoitus nosti tämän tämänkin historian tapahtuman, siellä oli muuten Maksim Gorkij mukana. Häntä varten myös järjestetty ja lavastettu vaikka mitä. Ja hän ylisti sitten puolestaan näitä lavastuksia. Myöhemmin sekin paljastui.

Niin..ja vielä lisään. Kolmisen vuotta sitten kun fasismi ja agressio jo tulvinnut yli venäjän foorumeissa, nekin löyneet jatkuvasti samanlaisia todisteita kokoistavista farmeista siellä. Paitsi aina uhittelun kerä, uhittelun, miten koko maailma tulee vielä kateelliseksi heille, muun uhittelun ja solvaamisen lisäksi, luonnollisesti. On se kumma että oman kehityksen yhteydessä pitää heristellä nyrkkiä koko maailmalle. Ja mainita samalla aseita.

Edit. Lisäsin koska yksi tärkeä asia unohtui.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt tiedän miksi peruin hesarin, olin jo unohtaa mikä raivoa heidän harhaanjohtavat artikkelit herättäneet minussa, olen unohtanut mitä skeida hesarin toimittajat suoltaneetkin kremlin tilauksista. Siinä artikkelissa oli mm mainittu diktaatori Batjkan (Батька). Siinä oli siivutettu Lukashenkan "sikafarmien ystävä ja ymmärtäjä" o_O:confused:

Voi hyvänen aika tätä putlerin hesarin propagandaa! :mad:Kolhosit, ei-arvon toimittaja, KOLHOSIT. Se on, ei-arvon erittäin moraaliton toimittaja, avainsana.
Lukashenka ostaa (erittäin halvalla melkein ilmaiseksi) öljyä Venäjältä, tekee sitä bensaa, ja myy takaisin Venäjälle ja vielä enemmään länteen, ja saa päälle vielä tästä hyvästä LAINAT (!) Venäjältä (krediitit, кредиты)! Sillä hän ylläpitää neuvostoajan KOLHOSIT, ei-arvon hesarin paskankirjoittaja. Lukashenko ei voi olla tekemättä näin, koska jos hän jättää ihmiset kaikken muun paskan lisäksi näkemään nälkää, hänet mahdollisesti hiirtetaan, mahdollisesti jopa munista. Siksi hän hoittaa sitä näennäistä hyvinvointia - neuvostoajan kolhosien avulla. Ja taatusti ei rakkaudesta ja ymmärttämisestä sikaloihin ja farmeihin, "entisenä sikalan työntekijänä" kuten sinä kirjoitat siellä. Ja muutenkin, siellä on hyvin epävakaa tilanne, ei-arvon putlerin mafian asialla oleva diktaattoreiden ylistäjä. Ja lopuksi tämän p:n kirjoittaa "milloinhan me saadaan venäläistä oltermannia kaupoihin" hänen p.jauhanta loppui tähän lauseseen :confused: Sösit ensin sitä pitkään kypsytettyä parmesania made in ussr Brezhnevin ajalta, sitähän Suomeen kauppat olivat pullollaan.

Anteeksi suoruutta.
Edit. Lisäys:
Ja mitä loppujen lopuksi Venäjä on tukenut maataloutta? Ei näitä tietoja kovin paljon ole. Tämäkin luku 14% on arvailua. Ei niitä tietoja loppujen lopuksi OLE! Miten ne ovat tukeneet maatalotta siellä.
 
Viimeksi muokattu:
Oheisesta kahdesta jutustusta voi itse kukin valita seksuaaliseen suuntautumiseensa parhaiten istuvan jutun; 1. Venäjän talous menossa viturallalleen. 2. Venäjän talous seisoo jatkossakin terhakkaasti.


1.
http://www.themoscowtimes.com/busin...forms-investors-frustration-grows/524301.html
As Putin Stalls on Economic Reforms, Investors' Frustration Grows
Reuters
  • Jun. 23 2015 21:26
  • Last edited 21:26

---------

2.
Extended EU Sanctions Against Russia to Remain Ineffective
© Sputnik/ Vladimir Sergeev
Politics
02:56 24.06.2015(updated 03:43 24.06.2015)

Read more: http://sputniknews.com/politics/20150624/1023767856.html#ixzz3dxa4BZqn
 
Kremlin vallanpitäjien ykköstavoite on pysyä vallassa.

Tässä on pohdittu mikä se Kremlin tavoite Ukrainassa on.

Kreml menetti valtansa Ukrainassa. Siitä lähtien on oltu tässä. Kremlin tavoite on palata valtaan Kiovassa.


Lännen tavoite on pitää Ukrainan vaaleilla valittu parlamentti ja valtioneuvosto ja presidentti vallassa. Ukrainan tavoite on liittyä Euroopan unioniin ja Euroon ja Natoon, joilla on ovet auki.


Venäjällä ei ole varaa olla sukset ristissä naapurimaiden kanssa.

Sellaiseen pyrkivät henkilöt Kremlissä pitäisi potkia pihalle ja alkaa suunnata Venäjästä järkevästi toimivaa valtiota.

Minun mielestäni Kremlin vallanpitäjien toiminta on vanhanaikaista, imperialistista ja Venäjän talouden eduille vahingollista. Uskon, että he eivät sitä ymmärrä. He ovat maalanneet itsensä nurkkaan ja vain odottavat koska valkotakkiset sedät tulevat hakemaan.

On sanottu, että lännen heikkous on, että länsi on monta toimijaa. Voi olla ja toisaalta se ei ole niin, se voi olla lännen vahvuus, että länsi on monta toimijaa. Kreml joutuu pelaamaan isompaa joukkuetta vastaan. Kremlin valtias on vain yksi valtias. Lännelle on helpompaa vaihtaa valta Kremlissä. Kremlille on vaikeampaa vaihtaa valta lännessä koska länsi on niin monta maata. Venäjä on yksi maa.

Tilannetta saa pähkäillä loputtomiin, jos seuraa vain vastapuolen siirtoja. Pitää ymmärtää, että vastapuoli ei ole Krim tai Donbass vaan Kreml. Jos haluamme muuttaa pelin meidän pitää vaihtaa vallanpitäjä Kremlissä. Ongelma on vallanpitäjä Kremlissä ja tilanne loppuu samantien, kun vallanpitäjä Kremlissä vaihtuu.

Euroopan pitää voimalla vaikuttaa siihen ketkä Putinin jälkeen nousevat valtaan Kremlissä. Eurooppa ei voi olla statisti siinä pelissä vaan meidän pitää olla toimija.

Meidän ei pidä yrittää osua siihen kohtaan missä pallo on nyt vaan tähdätä siihen minne se pallo on matkalla ennakoiden sen pallon liikerataa.


Venäjän pitäisi alkaa suunnata talouttaan pois kaasusta ja öljystä ja hiilestä.

Venäjän pitäisi alkaa kehittämään kulutustavaroita ja palveluja, jotka pärjäävät Euroopan markkinoilla.

Öljyn ja kaasun ja kivihiilen aurinko on laskemassa. Seuraava teknologinen murros on fuusioreaktori ja sähköautot.


Venäjä yrittää vähentää riippuvuutta fossiilisten polttoaineiden myynnistä Eurooppaan, mutta kovin vaikeata se näyttää olevan, kun Kiina ei olekaan niin innolla rakentamassa kaasuputkia Venäjältä. Eurooppa sen sijaan vähentää vauhdilla riippuvuutta Venäjästä. Eurooppa rakentaa LNG-satamia, joiden kautta voidaan toimittaa nesteytettyä maakaasua mistä tahansa joka vain pystyy nesteytettyä maakaasua toimittamaan.

Minun mielestäni öljy- ja kaasuputkien rakentamiseen ei pitäisi pyrkiäkään vaan pyrkimys pitäisi olla siirtää ne öljyn ja kaasun kuljetukset tankkereihin, joka takaa ostajalle paremman mahdollisuuden kilpailuttaa myyjät. Ostajan kannalta öljy- ja kaasuputkien rakentaminen öljyn ja kaasun siirtämiseksi ei ole järkevää. Ostajan kannalta viisainta on rakentaa satamia öljytankkereille ja kaasutankkereille.

Eurooppa on Venäjän suurin asiakas ja Venäjä on Euroopan suurin asiakas. Olettaisin tästä seikasta löytyvän runsaasti yhteisiä etuja.
 
Viimeksi muokattu:
Minun mielestäni Kremlin vallanpitäjien toiminta on vanhanaikaista, imperialistista ja Venäjän talouden eduille vahingollista.
Tuon lauseen olisi voinut kirjoittaa milloin tahansa viimeisen viidensadan vuoden aikana. Venäjän taloudellinen tehottomuus ja yleinen takapajuisuus näyttää olevan ennemmin sääntö kuin poikkeus.

Case in point: Alaska. Vajaassa 150:ssä vuodessa viheliäisestä takamaasta on luonnonvarojen tehokkaalla hyödyntämisellä kehittynyt eräs Yhdysvaltain rikkaimmista osavaltioista. Siperiaa ei myyty USA:lle ja se onkin edelleen... no... Siperia.
 
Öljyn kurssi painuu taas aika reippaasti alaspäin. Eilen taisi brent-laatu olla jo 56 dollarissa. Eikä suuntaa ylöspäin ole näkyvissä, kun Kiinan talous yskii ja Iran on palaamassa vientimarkkinoille.

Jos/kun öljyn hinta seilaa loppuvuoden ajan jossakin tuolla 45-60 $/barrel lukemissa, niin ei ole Putinilla paljon juhlimisen aihetta. Vaikea kuvitella, että se noilla hinnoilla pystyisi mitenkään jatkamaan asevoimien kehittämishankettaan. Jo nyt puolustusmenojen osuus budjetista on aivan järjettömällä tasolla.
 
Tämä Vesa Ahoniemen kirjoitus haastaa näkemyksen, jonka mukaan Venäjän talouden riippuvuus öljy- ja kaasutuloista heikentäisi Kremlin asemaa. Päinvastoin:

"Selvää kuitenkin on, että keskinäisriippuvuuksien edistämisen tai kvartaalien sijaan suvereniteetti, itsemääräämisoikeus ja omavaraisuuden ihannointi hallitsevat Kremlin talousajattelua. Näiden puutteesta he myös arvostelevat muita – viimeksi Suomea tämän evättyä maahanpääsyn EU:n pakotelistalle kirjatuilta Venäjän edustajilta."

http://www.politiikasta.fi/artikkeli/venäjän-talouden-yksipuolisuus-kremlille-vahvuus
 
Tämä Vesa Ahoniemen kirjoitus haastaa näkemyksen, jonka mukaan Venäjän talouden riippuvuus öljy- ja kaasutuloista heikentäisi Kremlin asemaa. Päinvastoin:

"Selvää kuitenkin on, että keskinäisriippuvuuksien edistämisen tai kvartaalien sijaan suvereniteetti, itsemääräämisoikeus ja omavaraisuuden ihannointi hallitsevat Kremlin talousajattelua. Näiden puutteesta he myös arvostelevat muita – viimeksi Suomea tämän evättyä maahanpääsyn EU:n pakotelistalle kirjatuilta Venäjän edustajilta."

http://www.politiikasta.fi/artikkeli/venäjän-talouden-yksipuolisuus-kremlille-vahvuus

Noinhan se on.

Pitää muistaa, että Kremlin etu ja Venäjän ja tavallisen venäläisen edut eivät ole yhtenevät.

Öljy- ja kaasutulot
1) Mahdollistavat autoritäärisen hallinnon
2) Johtavat resurssikiroukseen ja muun elinkeinotoiminnan, vapaan markkinatalouden ja demokratian kehittymättömyyteen, mitkä edelleen pelaavat autöritäärisen hallinnon pussiin.
 
Gazprom ei maksa kaasulaskua:
"Venäjän valtion kaasuyhtiö Gazprom ei ole maksanut kaasulaskujaan tämän vuoden aikana, sanoo Turkmenistanin öljy- ja kaasuministeriö verkkosivuillaan.
– Vuoden 2015 alusta lähtien Gazprom ei ole maksanut valtionyhtiö Turkmengasille velkojaan, jotka ovat syntyneet kaasun toimituksesta, ministeriö kirjoittaa.
Asiasta kertoo US News.
Turkmenistan ei kerro, paljonko Gazprom on velkaa tai paljonko kaasua Turkmenistanista on toimitettu Venäjälle.
– Gazpromista on tullut maksukyvytön mitä tulee sen kaasusopimuksiin. Syynä ovat jatkuva taloudellinen kriisi ja länsimaiden Venäjälle asettamat pakotteet, Turkmenistan toteaa.
Gazprom ilmoitti viime vuoden lopulla, että se vähentää ostojaan Turkmengasilta. Yhtiö totesi, että se pystyy hyödyntämään omia kaasuvarantojaan, mikä tekee Turkmenistanin kaasun ostosta kannattamatonta."
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/gazprom turkmenistan kaasulasku-38354
 
Gazprom ei maksa kaasulaskua:
"Venäjän valtion kaasuyhtiö Gazprom ei ole maksanut kaasulaskujaan tämän vuoden aikana, sanoo Turkmenistanin öljy- ja kaasuministeriö verkkosivuillaan.
– Vuoden 2015 alusta lähtien Gazprom ei ole maksanut valtionyhtiö Turkmengasille velkojaan, jotka ovat syntyneet kaasun toimituksesta, ministeriö kirjoittaa.
Asiasta kertoo US News.
Turkmenistan ei kerro, paljonko Gazprom on velkaa tai paljonko kaasua Turkmenistanista on toimitettu Venäjälle.
– Gazpromista on tullut maksukyvytön mitä tulee sen kaasusopimuksiin. Syynä ovat jatkuva taloudellinen kriisi ja länsimaiden Venäjälle asettamat pakotteet, Turkmenistan toteaa.
Gazprom ilmoitti viime vuoden lopulla, että se vähentää ostojaan Turkmengasilta. Yhtiö totesi, että se pystyy hyödyntämään omia kaasuvarantojaan, mikä tekee Turkmenistanin kaasun ostosta kannattamatonta."
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/gazprom turkmenistan kaasulasku-38354
Kova uutinen.
Mielenkiintoista, että tuo Turkmenistanin ministeriön linkki ei toimi...
Sitten kun alkaa toimia, pitänee seurata, onko uutinen edelleen paikoillaan. Miten niin epäluuloinen, minä?
 
Noinhan se on.

Pitää muistaa, että Kremlin etu ja Venäjän ja tavallisen venäläisen edut eivät ole yhtenevät.

Öljy- ja kaasutulot
1) Mahdollistavat autoritäärisen hallinnon
2) Johtavat resurssikiroukseen ja muun elinkeinotoiminnan, vapaan markkinatalouden ja demokratian kehittymättömyyteen, mitkä edelleen pelaavat autöritäärisen hallinnon pussiin.


Höpön löpön pöpöä. Öljy- ja kaasuvarat mahdollistavat Putinille uhoamisen. On pelimerkkejä käytettäväksi asevoiman kasvattamiseen ja vaikutusvallan OSTAMISEEN. Monet näistä Turkmenistaneista ja muista on Venäjän "kavereita", kun sieltä tulee rahaa. Mutta kun se raha loppuu - niin kuin tuossa Gazpromin tapauksessa - niin monet "ystävät" muuttuvat äkkiä vihollisiksi.
 
Höpön löpön pöpöä. Öljy- ja kaasuvarat mahdollistavat Putinille uhoamisen. On pelimerkkejä käytettäväksi asevoiman kasvattamiseen ja vaikutusvallan OSTAMISEEN. Monet näistä Turkmenistaneista ja muista on Venäjän "kavereita", kun sieltä tulee rahaa. Mutta kun se raha loppuu - niin kuin tuossa Gazpromin tapauksessa - niin monet "ystävät" muuttuvat äkkiä vihollisiksi.

Pöpön löpön höpöä ;)

Jos et ymmärtänyt (?), kannattaa lukea myös se alkuperäinen artikkeli.

Ei kyse ollut siitä, onko se järkevää tai riskitöntä, mutta, kuten juuri itsekin totesit, öljy- ja kaasuvarat mahdollistavat autoritäärisen hallinnon (esim. asevoimilla ja ostamalla) ja kyseisen hallinnon uhoamisen.
 
Tämä Vesa Ahoniemen kirjoitus haastaa näkemyksen, jonka mukaan Venäjän talouden riippuvuus öljy- ja kaasutuloista heikentäisi Kremlin asemaa. Päinvastoin:

"Selvää kuitenkin on, että keskinäisriippuvuuksien edistämisen tai kvartaalien sijaan suvereniteetti, itsemääräämisoikeus ja omavaraisuuden ihannointi hallitsevat Kremlin talousajattelua. Näiden puutteesta he myös arvostelevat muita – viimeksi Suomea tämän evättyä maahanpääsyn EU:n pakotelistalle kirjatuilta Venäjän edustajilta."

http://www.politiikasta.fi/artikkeli/venäjän-talouden-yksipuolisuus-kremlille-vahvuus
Toisaalta tuossa on sama ristiriitaisuus, josta Ahoniemi kirjoittaa, eli pätee lyhyellä tähtäimellä, mutta miten pitkällä? ;)
 
Kova uutinen.
Mielenkiintoista, että tuo Turkmenistanin ministeriön linkki ei toimi...
Sitten kun alkaa toimia, pitänee seurata, onko uutinen edelleen paikoillaan. Miten niin epäluuloinen, minä?

Kyllä se ainakin minulla avautuu, tässä google translate -versio:
"Due to the global economic crisis "Gazprom" has become insolvent partner
07.08.2015 The Russian company OAO "Gazprom" has become insolvent in their contracts of sale of natural gas, due to the continuing global economic crisis and imposed economic sanctions by Western countries against Russia. OAO "Gazprom", from the beginning of 2015, does not pay its debts to the State Corporation "Turkmengaz" for the supplied volumes of Turkmen natural gas.
GC "Turkmengaz""
https://translate.google.com/transl...=http://www.oilgas.gov.tm/&edit-text=&act=url
Alkukielinen versio:
Etusivun jälkeen ensimmäinen uutinen:
http://www.oilgas.gov.tm/ ->bannerin alta ensimmäinen uutinen.
 
Venäjällä mietitään Krimin hintalappua:
Romania:
"Venäjän toiseksi suurin öljy-yhtiö Lukoil on pyytänyt Euroopan komission apua.
Lukoilin Romaniassa toimivaa tytäryhtiötä Petroteliä syytetään veronkierrosta ja rahanpesusta. Viime viikolla romanialaiset viranomaiset takavarikoivat yhtiön omaisuutta 600 miljoonan euron edestä.
Lukoil pitää syytteitä perusteettomina. Se on pyytänyt apua komissiolta, vaikka myöntääkin, ettei komissio voi suoraan puuttua Romanian oikeuslaitokseen. Romania on EU-maa.
"
http://www.taloussanomat.fi/porssi/...su-venajalta-pyydettiin-eun-apua/20158997/170
Hollanti:
"
Euroopan suurin satama Alankomaiden Rotterdamissa on perunut suunnitelmansa rakentaa kolmen miljoonan kuutiometrin öljyvaraston, johon olisi tullut mittavia investointeja Venäjältä.
Uutistoimisto Reutersin mukaan perumisen syynä on, että sataman venäläisen yhteistyökumppanin Shtandart TT:n toiminta on herättänyt huolta yhteistyön toteutumisesta. Venäläisyhtiö tiedotti, että se haluaa käynnistää uudet keskustelut aikatauluista ja terminaalissa säilöttävien öljytuotteiden määristä.
Shtandart TT:n omistaa venäläinen investointiyhtiö Summa Group.
"
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/r...n-satamahanke-peruuntuu/bBcpGtcN?ext=ampparit
Suomi:
"
Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti aiemmin torstaina, ettei Fennovoiman uusi kroatialaiskumppani Migrit Solarna Energija täytä rakennuslupahakemuksen kotimaisuusehtoa. Fennovoimalla on kolme viikkoa aikaa hankkia kotimaisuusasteen täyttävä sijoittaja."
http://yle.fi/uutiset/rehn_fennovoi...ta_migritin_jaljet_johtavat_venajalle/8160793
 
Prakaako Venäjä aluehallinnoista? Kaksi siihen suuntaan enteilevää uutista.

Venäjän F1 GP:tä uhkaa peruminen

http://yle.fi/urheilu/venajan_gpta_uhkaa_katastrofi_jos_ei_ole_luottoa_ei_ole_f1-kisaa/8166485

Venäjän GP saatetaan perua lokakuussa, kertovat venäläismediat ja saksalainen Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Lehtien tietojen mukaan Sotshissa pidettävän kilpailun järjestäjät ovat suurissa taloudellisissa ongelmissa.

He toivovat Moskovan hallitukselta 64 miljoonan euron lainaa.

– Jos ei ole luottoa, niin ei tule F1-kisaa, Krasnodarin alueen väliaikainen pormestari Veniamin Kondratiev totesi.

Kondratievin mukaan talouskriisin aikana esimerkiksi koulujen rahoittaminen on moottoriurheilun edellä.

– Emme käytä alueellisia rahoja Formula 1 -sarjaa varten, Kondratiev avasi.


Venäjän paikallishallinnot velkaantuneita

http://www.taloussanomat.fi/kansant...rdin-velka-ansasta/20159145/12?pos=luetuimmat

Tšukotkan autonomisella piirikunnalla on velkasuhde on kasvanut 144 prosenttiin suhteessa tuloihin. Se on Venäjän federaation osasista pahiten velkaantunut.

Myös Belgorodin alue Ukrainan lähellä ja kolme muuta aluetta pohjoisella Kaukasuksella kärsivät yli sadan prosentin velka-asteesta.

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor'sin Moskovan apulaisjohtajan mukaan yhden hallinnollisen alueen ajautuminen maksukyvyttömäksi voisi jopa estää Venäjän valtiovarainministeriötä saamasta lainaa markkinoilta.

– Juuri nyt federaatiolla on mahdollisuus auttaa alueita. Kolmessa vuodessa resurssit voivat ehtyä ja alueellinen velka voi olla suurempi, jolloin riskit kasvavat, apulaisjohtaja Karen Vartapetov sanoi.
 
  • Tykkää
Reactions: krd
Eivät suoraan Venäjän taloutta mutta liki liippaa:

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/oljyn+hinta+painui+alle+50+dollarin/a1067646
Öljyn hinta painui alle 50 dollarin

Raakaöljyn markkinahinta on jatkanut laskuaan. Öljyn WTI-laatu käväisi eilen jo alle 50 dollarissa barrelilta ja on lähellä vuoden pohjalukemia. Alimmillaan öljyn hinta on tänä vuonna noteerattu hieman alle 49 dollarissa.

Hinta ehti kesällä toipua kevään laskusta ja noteerattiin korkeimmillaan yli 60 dollarissa, mutta kesä-heinäkuun taitteessa hinta kääntyi jälleen laskuun.

Aamulla hinta noteerattiin 50,22 dollarissa klo 9.22. Brent-laatu maksoi 56,54 dollaria.

http://yle.fi/uutiset/kullan_hinta_laski_alimmilleen_viiteen_vuoteen/8167877
Kullan hinta laski alimmilleen viiteen vuoteen
Turvasatamana pidetty jalometalli oli yhtä halpaa edellisen kerran maaliskuussa vuonna 2010.


Kullan markkinahinta on alhaisimmalla tasollaan viiteen vuoteen. Kulta maksaa myyntiaallon jälkeen noin 1 088 dollaria unssi.

Kulta on halventunut, koska sijoittajat ovat halunneet käyttää kullassa kiinni olevat rahat muihin sijoituskohteisiin. Singaporen ANZ Bankin analyytikko Victor Thianpiriya epäilee myyntiaallon olevan ainakin osittain spekulatiivinen.

– Näyttää siltä, että joku pyrkii hyötymään markkinoiden alhaisesta likviditeetistä, Thianpiriya arvelee.

Epävakaisessa taloustilanteessa turvasatamana pidetyn kullan markkinahintaa ovat pidemmällä aikavälillä laskeneet muun muassa Yhdysvaltain parantuneet talousnäkymät.

– Korkotason noustessa Yhdysvalloissa hyödykkeiden, metallien ja kehittyvien markkinoiden osakkeiden hinnat tulevat todennäköisesti laskemaan, Bangkokissa toimivan Phillip Asset Management -sijoitusyhtiön johtaja Vattana Vongseenin arvioi.

Lähteet:

Reuters, AFP

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kiina_kulta-38708


Kullan hinta romahti Kiinassa - johtuiko "flash crash" pakkomyynnistä?
HELENA HAAVISTO
20.7.2015 klo 16:06(päivitetty 20.7.2015 klo 16:12)
Kullan hinta laski Kiinassa maanantaina neljä prosenttia, kertoo Business Insider.

  • 90a335ffccf7a5f1e83dd9a1d86474c97e85f6106ab7b363595a943b7b1d272f

    Näkymät kullan hinnalle ovat nyt pessimistiset.

    (LEHTIKUVA / Sari Gustafsson)
Kiina pisti maanantaina markkinoille jättiläismäärän kultaa ja aiheutti nopean pudotuksen kullan hinnassa. Muutamissa sekunneissa tapahtui "flash crash", kun kullan hinta laski neljä prosenttia.

Markkinoille maanantai-aamuna laitetun jalometallin määrä vastasi yhtä viidesosaa siitä määrästä, mitä kultaa tavallisesti on markkinoilla yhden kokonaisen päivän aikana. Kullan määrä oli yhteensä viisi tonnia ja se myytiin kahden minuutin sisällä.

Australian ja Uusi-Seelannin ANZ pankin analyytikonVictor Thianpiriyan mukaan kullan myyminen viittaa luonteensa, kokonsa ja ajoituksensa puolesta siihen, että "joku osasi käyttää hyödykseen matalaa likviditeettiä tai sitten kyseessä oli pakkomyynti".

Pakkomyynti liittyy yleensä tilanteeseen, jossa sijoittaja on lainannut rahaa esimerkiksi ostaakseen jalometallia ja joutuu rahojen loppuessa myymään jalometallin pois pystyäkseen maksamaan takaisin lainaamansa rahat.

Thianpiriyan mukaan näkymät kullan hinnalle ovat tällä hetkellä pessimistiset ja on olemassa riski suurempaan alamäkeen.

– On myös muita viitteitä, joiden mukaan todennäköisyys (kullan hinnan) välittömälle takaisinkasvulle on vähäinen, hän toteaa.
 
Back
Top