Venäläisten maakaupat ja tiedustelu

hansai

Ylipäällikkö
Yllättävää, ettei tilojen valvontaan liittyvä ole "business as usual"- taso kummempaa.
Venäläiset sitten ostivat muutamia tontteja tuosta jutun kohteen "haarakonttorin" läheisyydestä
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Sahanlahden leirikeskus. Kylällä puhuttiin sillon muutama kesä sitten että Pistohiekastakin on joku venäläistaho ollut kiinnostunut. Nykytilannetta en tiedä.
No kyllä sekin on tuttu :confused:! O tempora, o mores!
 

hansai

Ylipäällikkö
Venäjän ulkoministeriö suomalaisille: Miten voitte elää tuollaisessa Venäjä-pelossa?

Venäjän valtion median mukaan venäläisten tonttikaupat pelottavat suomalaisia.

Venäjän valtion omistama media Sputnik kertoo tässä venäläisten tonttikauppojen viime aikoina Suomessa herättämästä keskustelusta.

”Venäjän nälkä suomalaisiin kiinteistöihin kasvaa jälleen. Suomen turvallisuuspalvelu on ilmaissut huolensa siitä, että kiinteistöjä saatetaan hankkia sotilaallisiin tarkoituksiin, vaikka kaupat vaikuttavatkin olevan hyödyksi molemmille osapuolille”, venäläismedia kirjoittaa.

Juttu on otsikoitu "Pelon kalvamat suomalaiset tuntevat olonsa levottomiksi venäläisille myytyjen kiinteistöjen takia".

Suojelupoliisin varoitus venäläisten tonttikaupoista oli näkyvästi esillä Suomen mediassa viime viikolla.

Supon eduskunnan hallintovaliokunnalle toimittamassa lausunnossa todetaan muun muassa, että jatkuvasti havaitaan toimenpiteitä, joilla valmistaudutaan kriisitilanteessa vaikuttamiseen. Tässä yhteydessä mainittiin maakaupat Suomessa.

”Vieraan valtion lukuun toimiva maanomistaja voi kuitenkin rakentaa kiinteistölleen rakennelmia, joita vieras valtio voisi kriisitilanteessa hyödyntää esimerkiksi liikenneväylien sulkemisessa tai tunnuksettomien joukkojen majoittamisessa", suojelupoliisi totesi.

Tämä on käytännössä suora viittaus Venäjän Ukrainan Krimin valloitusoperaatiossa käyttämiin niin kutsuttuihin ”pieniin vihreisiin miehiin”.

Sen jälkeen mediassa on julkaistu laajoja selvityksiä venäläisten epäilyttävistä kiinteistöomistuksista ja niihin liittyvästä toiminnasta. Verkkouutiset on listannut kiintoisia kohteita tässä.

Venäläisjutussa käydään läpi asian uutisointia Suomessa. Sputnik huomauttaa kuitenkin eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Ilkka Kanervan (kok.) sanoneen nimenomaisesti, että ”Supon raportissa ei mainita Venäjää nimeltä”.

Uutisen mukaan kiinteistöjen myynti sotilaskohteiden ja tärkeiden meri- ja maaliikenneväylien sekä muiden strategisesti merkittävien kohteiden läheltä ”aiheuttavat Supolle päänsärkyä”.

Venäläismedian mukaan suomalaiskeskustelu on huomattu myös Venäjän ulkoministeriössä.

– En rehellisesti sanottuna tiedä, kuinka tällaisessa pelossa voi edes elää. Mielestäni se on todella lähellä vainoharhaisuutta, ministeriön tiedottaja Maria Zaharova kommentoi.

Hänen mukaansa ”Suomen Venäjä-pelko voi aikanaan kasvaa maniaksi”.

Venäjän media ottaa kantaa Supon raportissa mainittujen ”tunnuksettomien joukkojen” mieleen tuomaan Krimin skenaarioon.

Jutussa siteerataan Helsingin yliopiston tutkijan Markku Kangaspuron MTV:lle antamia kommentteja. Tutkijan kerrotaan pitävän Krimin kaltaisia tapahtumia mahdottomina Suomessa, koska ”Krim oli pääasiallisesti venäjänkielinen ja sen asukkaat suhtautuivat lämpimän myönteisesti Venäjään”.

Sputnik siteeraa myös Aleksanteri-instituutin tutkijan Hanna Smithin lausuntoja. Smithin kerrotaan sanoneen Uutisvuokselle, etteivät venäläiset lomailijat Suomen maaseudulla ole uhka, vaikka ”omistuskuviot voivatkin olla sekavia”.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/suomi_kauhu_venajan_kiinteistot-57410
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Vastavuoroisesti kysyisin venäläisiltä että miten voitte elää tuollaisessa NATO-pelossa? Kaikkihan me tiedämme että NATO ei koskaan, ikinä tule hyökkämään Venäjän kimppuun.
Hyökkäys venäjälle voi tulla vastaan mikäli venäjä aloittaa sodan, mutta tämä hyökkäys suoritetaan ydinasein.
 
Ohi ketjun eikä viestiä saa poistettuakaan, mutta Suomessa hirsirakentamisesta ollaan tekemässä aika hankalaa.. vaikka onkin nyt yritetty saada aikaiseksi kerrostalorakentamistakin mutta esimerkiksi massiivihirren käyttö vs. energian n.s. säästö
 
Viimeksi muokattu:
Olisiko tuossa tehdasalueessa itsessään jotain erityisen kiinnostavaa? Ainakin sijainti on logistisesti otollinen keskellä Suomea 13- ja 58-teiden risteyksessä.
Yrityksen toiminta on ollut jo useamman vuoden tappiollista, joten mistään kultakaivoksesta ei ole kysymys. Toki ostaja voi laajentaa markkinoita Venäjällä ja IVY-maissa.

https://www.fonecta.fi/kartat/62.90...79072&z=14&address=Hongantie+41,+43640+Humppi
https://www.nordnet.fi/mux/web/mark...dentifier=24274&marketplace=24&inhibitTrade=1
 

hansai

Ylipäällikkö
Olisiko tuossa tehdasalueessa itsessään jotain erityisen kiinnostavaa? Ainakin sijainti on logistisesti otollinen keskellä Suomea 13- ja 58-teiden risteyksessä.
Yrityksen toiminta on ollut jo useamman vuoden tappiollista, joten mistään kultakaivoksesta ei ole kysymys. Toki ostaja voi laajentaa markkinoita Venäjällä ja IVY-maissa.

https://www.fonecta.fi/kartat/62.906345,24.904152?lon=24.88579357951447&lat=62.90773830479072&z=14&address=Hongantie+41,+43640+Humppi
https://www.nordnet.fi/mux/web/mark...dentifier=24274&marketplace=24&inhibitTrade=1
Kaukaa haettua päättelyä mielestäni. Ainoa asia mikä kiinnostaa on Honka-brändi ja yrityksen tekninen osaaminen( painumaton hirsi jne.) yhdistettynä heikohkoon taloustilanteeseen( otollinen aika ostajalle).
 

Rauhantekijä

Ylipäällikkö
Honkarakenteella on mökkien toimittamisesta recordia jo varmaan parinkymmenen vuoden ajalta itään, aina Kazachstaniin asti, joten uskon tavoiteltavan yrityskaupan olevan puhtaasti menekkikysymys.
 

oml

Luutnantti
Ainakin Ukrainan ex-presidentti oli tyytyväinen honkarakenteen valmistaman pikkuruisen mökin omistaja.
https://cdn.opendemocracy.net/files/Panorama_villa.jpg
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000000720196.html

Pari vuotta vanhasta Hesarin jutusta taas löytyy kuvia Honkarakenteen Putinille valmistamista pikku mökeistä.

Putin ja Medvedev vuorostaan paistavat makkaransa Suomalaisella Kotakeittiön grillillä.
http://static.iltalehti.fi/ulkomaat/20291732_ul.jpg
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015090320291185_ul.shtml


hs kirjoitti:
Kummalla on isompi, Putinilla vai Janukovitšilla
hs kirjoitti:
Honkarakenne on idän valtiaiden hovihankkija. Se on rakentanut Venäjän, Ukrainan ja Kazakstanin johtajille liki kymmenen hirsilinnaa.
SUNNUNTAI 2.3.2014 2:00 Päivitetty: 2.3.2014 8:42
Jussi Konttinen

HELSINGIN SANOMAT

HONKA RUSSIA

Venäjän presidentin Vladimir Putinin käyttöön rakennetun Lauran päärakennus (taustalla) on Hongan mukaan maailman isoin hirsitalo. Rakennuksen tilasi valtionyhtiö Gazprom. Nykyään Putin ei enää käytä taloa, sillä se on katsottu liian suojattomaksi.


REDUX

Syrjäytetyn presidentin Viktor Janukovytšin maaseutuasunnon Mežyhirjan päärakennuksen Honka rakensi 2008. Ylellisesti sisustettu rakennus on Ukrainassa korruption symboli.


RUSSIAN LOOK

Hongan toimittama Lunnaja Poljana nousi keskelle Unescon maailmanperintökohdetta Kaukasusvuoristossa. Putinin käyttöön suunnitellun talon tilasi valtion öljyjätti Rosneft.


Kun Ukrainan presidentti Viktor Janukovytš oli hätistetty virastaan viikko sitten, väkijoukot syöksyivät ällistelemään hänen maaseutuasuntonsa Mežyhirjan loistoa.

Mežyhirjan päärakennuksen on toimittanut vuonna 2008 suomalainen Honkarakenne.

Rakennusta pidetään Ukrainassa korruption symbolina. Sen henkeäsalpaava sisustus – marmorilattiat, setriovet, miljoonien arvoiset kristallikruunut ja kellarin roomalainen kylpylä – ei ole suomalaista käsialaa, vaan Honka on vastannut vain itse rakennuksesta ja sen teknisestä suunnittelusta.

Hongalla oli hyvät referenssit, kun Janukovytš etsi datšalleen rakentajaa.

Suomalaisfirma oli aikanaan tehnyt saunan Janukovytšin oppi-isälle, Ukrainan entiselle presidentille Leonid Kutšmalle.

Suomalainen hirsityö on miellyttänyt muitakin entisen Neuvostoliiton valtionpäämiehiä. Honka on pystyttänyt heille kaikkiaan lähes kymmenen kohdetta. Useimmat niistä on kuitenkin piirtänyt paikallinen arkkitehti, sillä suomalaisarkkitehdit eivät osaa suunnitella rakennuksia sikäläiseen vaativaan makuun.

Kazakstanin presidentille Nursultan Nazarbajeville Honka teki kesämökin jo 1990-luvulla.

Eniten Honkaa on työllistänyt Venäjän presidentti Vladimir Putin, jonka käyttöön yhtiö on toimittanut HS:n tietojen mukaan useita hirsilinnoja.

Niistä suurin on Sotšin olympianäyttämöiden lähelle Krasnaja Poljanaan muutama vuosi sitten noussut vip-linna Laura.

Kompleksin tilasi Gazprom, mutta yleistä tietoa oli, että se rakennettiin Putinin käyttöön. Putin myös vieraili työmaalla useaan otteeseen. Rakennuksessa on neljä tilavaa sviittiä, kylpyläosasto ja kirjasto, josta voi katsella vuorimaisemia.

Honka on toimittanut Putinin käyttöön myös niin sanotun Lunnaja Poljanan hirsikompleksin Kaukasusvuoristossa. Rakennuksen tilasi valtion öljyjätti Rosneft.

Venäläiset ympäristöjärjestöt ja Unesco vastustivat kohteen rakentamista, koska se tehtiin suojelualueelle maailmanperintökohteessa. Nykyään kohde onkin ristitty virallisesti "Biosfääri-tiedekeskukseksi".

Honka on rakentanut Putinille vapaa-ajan asunnon niin ikään Valdain kukkuloille Moskovan ja Pietarin välissä.

Myös pääministeri Dmitri Medvedev on halunnut oman Honkansa. Se sijaitsee Pietarin lähellä Karjalankannaksella.

Hongan idänvalloitus alkoi jo neuvostoaikana 1980-luvulla. Valtionpäämiesten lisäksi siltä ovat tilanneet mökkejä johtavat virkamiehet, poliitikot ja liikemiehet. Yhtiö on pystyttänyt Venäjälle kokonaisia omakotialueita, joissa kaikki talot ovat Hongan käsialaa.

Miljardööri Oleg Deripaskalle yhtiö toimitti useita kohteita, kunnes hän kyllästyi maksamaan niistä ja osti itselleen Suomesta oman hirsitalotehtaan, Vuokatti Hirsitalot. Deripaskan kosketus ei saanut yritystä kukoistamaan, vaan se päätyi viime syksynä konkurssiin.

Nyttemmin Honka on menettänyt Venäjällä markkinoitaan. Medvedevin mökin Kuolan niemimaalla rakensi Puukeskus. Putinkin on luopunut Sotšin Laura-residenssistä, sillä hänen hengestään vastaava Federaation suojelupalvelu FSO totesi rakennuksen liian turvattomaksi. Putinin ja Medvedevin uudet talot Krasnaja Poljanassa rakensivat venäläiset.

Mutta palataan otsikon kysymykseen: kenellä idän johtajista on isoin Honka?

Ukrainalainen oppositiojournalisti Serhi Leštšenko kirjoitti vuonna 2012, että Janukovytšin Mežyhirja olisi "maailman suurin hirsitalo", jonka Honka olisi halunnut saada Guinnessin ennätystenkirjaan.

Leštšenko on väärässä. Isoin on totta kai tehty Putinille. Se on Laura, jossa on 4 500 neliötä ja jota yhtiö itse pitää maailman suurimpana hirsirakennuksena.
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1393652244077
 
Viimeksi muokattu:

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Vastavuoroisesti kysyisin venäläisiltä että miten voitte elää tuollaisessa NATO-pelossa? Kaikkihan me tiedämme että NATO ei koskaan, ikinä tule hyökkämään Venäjän kimppuun.
Tuollaiset höpinät tosiaan naurattavat. Venäläiset ovat itse suurimman luokan finnofobeja, koska eivät myy meille Karjalasta mitään.
 
Kaiken lisäksi pelkäävät henkensä edestä suomalaisten hyökkäystä.. Likimain koko Venäjän puoleinen Karjala on suljettua sotilasaluetta.
Niinkö? Puhutaanko nyt kansan pelosta vai sotilasväestä vai poliittisesta johdosta? Oli miten oli, jos tuo pelko-väite pitää paikkansa niin ovat tyhmempiä tai tietämättömämpiä kuin olin kuvitellutkaan. Miksei meidän uutisissa ole ikinä puhuttu tästä pelosta mitään? Tämä on täysin uusi tieto/väittämä minulle. Suuri Venäjäkö pelkäisi Suomea? Tai siis Karjalan alue. Ehkäpä nyt ei puhutakaan tietämättömyydestä vaan järjenlamauttavasta pelosta ja suunnattomasta paranoiasta. Survivalistikansa pelkää mitä sattuu. Paranoia on siitä metka että pienenä annoksena se on ihan tervettä mutta suurina annoksina se on sairaus. Annostelu on vaikeaa, ja ryssä hotkii varmuuden vuoksi koko pullollisen. Pelonlietsonta voi olla myös valtiojohtoista. Voisihan niiltä pelkääjiltä kysyä että antaisiko Venäjän johto Suomen hotkivan Karjalan rankaisematta. :D Toisaalta paranoidi mieli keksii vaikka mitä selityksiä perustellakseen ja oikeuttaakseen pelkonsa. Mitäpä sanoisi psykologi tai psykiatri siihen jos kysytään että mistä tietää että oma paranoia on mennyt liian pitkälle? Tapaus- ja pelkokohtaista, kai. Heikompimieliset eivät uskalla kysyäkään. Koska silloinhan pelko saattaisi vähentyä. Ja se on se mitä vihollinen odottaa :rolleyes: Mut siis miten heikkomielinen on ihminen joka luopuu paranoiastaan jonkun toisen käskyttämänä? Ei kai nyt yksi psykologi voi muuttaa suuren sotilaan mieltä? :rolleyes:

Tässähän voisi olla ainesta omaan ketjuunsa...