Venäläisten maakaupat ja tiedustelu

aj77

Ylipäällikkö
Iso scooppi, ei näkynyt vielä juttuja netissä(vapaasti saatavissa)
Hauska kun nuo tulee lööppeihin. Sitten puhutaan hetki ja taas asia unohtuu. Politiikkoja ei kiinnosta.
Ihmettelen kuinka armeija tyytyy tällaiseen. Jos poliisikin pystyy painostamaan lakimuutoksiin,niin armeija sitten ei. Vaikka varuskunnat motitetaan.

Lindbergin pitäisi ravata Sipilän luona,lähettää tekstiviestejä tauotta ja soitella yöllä puhumattomia raskas hengitys puheluita.
 
Hauska kun nuo tulee lööppeihin. Sitten puhutaan hetki ja taas asia unohtuu. Politiikkoja ei kiinnosta.
Ihmettelen kuinka armeija tyytyy tällaiseen. Jos poliisikin pystyy painostamaan lakimuutoksiin,niin armeija sitten ei. Vaikka varuskunnat motitetaan.

Lindbergin pitäisi ravata Sipilän luona,lähettää tekstiviestejä tauotta ja soitella yöllä puhumattomia raskas hengitys puheluita.
Ollaankohan armeijassa liian lojaaleja typeryydelle?
 

Benelli

Ylipäällikkö
Armeijahan aikoinaan pyrki haalimaan tontteja lähellä tiettyjä alueita mutta nykyään tuosta vastaa senaattikiinteistö ja metsähallitus. Ovatkohan muuten myyneet aiemmin varattuja alueita?
 

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
PV harvemmin kommentoi moisia asioita, jotka liittyvät arkaluonteisiin tiedustelu- ja turvallisuusasioihin. Ei se, että on vaiti, ole typeryyttä tai reagoimattomuutta.

Se on se tyyli, eikä mikään jenkkitouhu, jossa kaikki on joskus seuraavan päivän lehdessä.
 

aj77

Ylipäällikkö
Uskoisin että kulissien takana on PV:llä tarkka käsitys asiasta, mutta ne ei niistä huutele "keltaisen" lehdistön kuuluville.
Juu. Tuota ne on rohkeimmat puhuneet.
Uskokoo jos haluaa
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ahvenanmaalle Putinin tontille Blue Oyster -baarin pystyttäneet ruotsalaiset käräjillä:

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000005078156.html
Huomatkaa muuten yksi asia. Nuo tyypit tulevat mahdollisesti saamaan sakot tuosta tempusta, mutta veikkaan jo tuon IL uutisen takia saatavan julkisuuden maksavan itsensä takaisin.
 

hansai

Ylipäällikkö
Tämä ei ihan mene otsikkoon, mutta...

15 kilometrin päässä itärajasta sijaitseva komentokeskus siirtyi ulkomaalaisomistukseen

Pitkään myynnissä ollut rajavartiolaitoksen entinen komentokeskus Parikkalan Rajaniemessä on siirtynyt ulkomaalaisomistukseen.

Kaupat 1800 asuinneliötä käsittävästä kiinteistöstä ja lähes neljän hehtaarin suuruisesta maa-alueesta tehtiin Huutokauppa.comin kautta joulukuussa. Ostaja on libanonilainen Nassim Abd al Samad.

Komentokeskuksen uudesta omistajasta löytyy Maanmittauslaitoksen tietokannasta vain nimi. Yhteystietoja, kansallisuutta tai syntymäaikaa kannassa ei ole. Kauppa on tehty 9.12.2016.

Iltalehti tavoitti kiinteistökaupassa myyjää edustaneen lappeenrantalaisen juristin sekä ostajaa avustaneen libanonilais-venäläisen liikemiehen Khaled Abdessamadin.

Abdessamad hoiti kaupat ostajan puolesta valtakirjalla. Myyjänä ollutta konkurssipesää edustanut pesänhoitaja, asianajaja Jussi Luukko ei tavannut ostajaa henkilökohtaisesti missään vaiheessa.

Khaled Abdessamad kertoo, että ostaja asuu Libanonissa, eikä aio muuttaa Suomeen.

- Hän on veljeni, vaikka meillä onkin eri sukunimet. Libanonilaisilla sukunimillä ei usein ole vakiintunutta kirjoitusasua latinalaisilla kirjaimilla, joten samakin sukunimi voidaan kirjoittaa hieman eri tavalla, Abdessamad täsmentää.

Alueella on liikkunut huhuja, joiden mukaan Khaled Abdessamad käyttäisi Venäjältä saapuneita turvapaikanhakijoita bulvaaneina kiinteistöhankinnoissaan.


Simpelejärven rannalla sijaitseva rajavartiolaitoksen entinen komentokeskus on nyt libanonilais-venäläisessä omistuksessa. Huonokuntoinen kiinteistö ehti olla myynnissä todella pitkään. TUULA MALIN

- Ei pidä paikkaansa, eihän heillä ole rahaa eikä pankkitilejä. Olen kyllä tarjonnut omistamiani kiinteistöjä sisäministeriölle turvapaikanhakijoiden majoittamiseen. Ehkä siitä on syntynyt tällainen väärinkäsitys, hän selvittää.

Khaled Abdessamadin mukaan komentokeskuskaupassa on kyse perheinvestoinnista. Hän kertoo kahdesta veljestään, jotka molemmat ovat hankkineet omistukseensa Libanonista käsin useampia kiinteistöjä Suomesta. Myös Abdessamad itse omistaa lukuisia kiinteistöjä Suomessa.

- Muutin Suomeen 2000-luvun alussa Venäjältä. Siitä saakka olen investoinut matkailualaan.

Liikemies Khaled Abdessamad on syntynyt Libanonissa ja asunut Venäjällä. Suomeen hän muutti Venäjältä 2000-luvun alussa.

- Tulin Suomeen heti, kun valmistuin Pietarin yliopistosta taloustohtoriksi.

Khaled Abdessamad on hankkinut vuodesta 2005 saakka erilaisia kiinteistöjä ja hallinnoinut matkailualan hankkeitaan Luumäellä sijaitsevasta kartanostaan käsin. Erityisen kiinnostunut hän on ollut itärajan tuntumassa, Kuutostien kyljessä sijaitsevista kohteista.

Abdessamad kertoo tekevänsä yhteistyötä venäläisten matkatoimistojen kanssa. Asiakkaat tulevat Venäjältä.

- Välillä on ollut hiljaista, eikä lupaamiani rakennushankkeita ole toteutettu sovitussa aikataulussa. Nyt vauhti kovenee, sen voin luvata, Abdessamad hehkuttaa.


Venäjältä Suomeen muuttanut liikemies Khaled Abdessamad toimi kaupassa ostajan edustajana. KHALED ABDESSAMADIN ALBUMI

Asuntoja venäläisille

50-luvulla valmistunut rajavartiolaitoksen komentokeskus saneerataan libanonilaisomistuksessa pitkäaikaisasunnoiksi venäläisille.

- Tämä on ihan uusi konsepti. Tarjoamme venäläisille asiakkaillemme mahdollisuutta hankkia huoneisto vuosisopimuksella. He voivat myös vapaasti vuokrata asuntojaan eteenpäin, mikäli niin haluavat.

Khaled Abdessamadin mukaan huoneiden vuosivuokra on noin 2000 euroa. Huonevuokraan sisältyy muiden vuokralaisten kanssa yhteiset keittiö- ja saniteettitilat.

- Kuukausi on minimiaika ja vuokra silloin 150-200 euroa.


Rajavartiolaitosta reilut 50 vuotta palvellut kiinteistö on erittäin heikossa kunnossa. KARI SAASTAMOINEN

Auki syksyllä?

Abdessamadin mukaan ensimmäiset vuokralaiset Simpelejärven rannalla sijaitsevaan kiinteistöön voidaan vastaanottaa vasta perusteellisen saneerauksen jälkeen, aikaisintaan ensi syksynä.

Rajavartiolaitosta reilut 50 vuotta palvellut kiinteistö on erittäin heikossa kunnossa.

- Kaikki laitetaan uusiksi. Purkutyöt aloitetaan tämän kevään aikana. Ensin vaihdetaan katto ja ikkunat, sitten kaikki muu kuten putket ja lämmitysjärjestelmä.

Abdessamadin mukaan remontista tulee perusteellinen ja kallis. Kustannusarvio on vielä tekemättä.

- En sano mitään, etten tee vääriä arvioita. Sekin maksaa, että rakennamme keittiöitä ja suihkutiloja.

Huonokuntoisen suurkiinteistön ylläpito on kallista puuhaa. Toistaiseksi tuottamattoman sijoituskohteen hoitokustannukset ovat kuukausitasolla useita tuhansia euroja.

Khaled Abdessamad toivoo ideoita ja yhteydenottoja paikallisilta asukkailta komentokeskusalueen kehittämiseksi.

- Toivon ehdotuksia asukkailta, yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Haluaisimme kerätä yhteisen rintaman eri toimijoiden kesken alueen kehittämiseksi mahdollisimman suuren joukon käyttöön.

Erinomainen sijainti

Ulkomaalaisomistukseen siirtyneestä Rajaniemestä on matkaa itärajalle ja Syväoron väliaikaiselle rajanylityspaikalle vain viitisentoista kilometriä. Parikkalan kunta kehittää Syväoroa yhdessä venäläisten kanssa määrätietoisin askelin kansainväliseksi rajanylityspaikaksi. Kansainvälistämisen myötä raja-asema avautuisi myös henkilöliikenteen käyttöön.

Venäjän puolella rajanylityspaikkaa kohti on tehty mittavia tienrakennushankkeita. Lahdenpohjasta Parikkalaan on jo valmiina perusparannettu ja päällystetty pistoliittymä. 6,5 miljoonaa euroa maksanut liittymä vihittiin käyttöön runsas vuosi sitten.

Suomen puolella rajaa on käynnissä maanhankinta ja kaavoitus.

Venäläiset kiinteistösijoittajat ovat olleet niin ikään aktiivisia alueella. Kuutostien varrelta on hankittu 2000-luvulla kymmeniä maa-alueita ja kiinteistöjä venäläisomistukseen matkailuhankkeita silmälläpitäen. Hankinnat on toteutettu monin eri tavoin, sekä yksityishenkilöiden että yritysten lukuun.

Mittava hanke

Pitkäntähtäimen pyrkimyksenä on ollut Venäjän ja Suomen tieverkostojen yhdistäminen Parikkala - Syväoron kautta.

Venäjän federaation rahoittamaan tiehankkeeseen liittyy myös mittava, Venäjän puolustushallinnolle osoitettu aluevaraus Suomen rajan tuntumassa, runsaat 50 kilometriä Parikkalasta. Venäjän keskushallinto valmistelee Pietarin kokoisen, 87 000 hehtaarin suuruisen hallinnollisen yksikön rakentamista Lahdenpohjan seutuville vajaan kymmenen vuoden sisällä.
http://m.iltalehti.fi/uutiset/201703112200084156_uu.shtml
 

hansai

Ylipäällikkö
Västra Nyland: Hanko ja Puolustusvoimat riitelevät suunnitteilla olevasta asuinrakennuksesta

STT

Puolustusvoimat ja Hangon kaupunki riitelevät Tvärminneen suunnitteilla olevasta uudesta asuinrakennuksesta, kertoo Västra Nyland -lehti. Riita on lehden mukaan edennyt nyt hallinto-oikeuteen.

Puolustusvoimat vastustaa suunnitelmaa, koska sen mielestä tontti sijaitsee liian lähellä Puolustusvoimien harjoitusaluetta Syndalenissa. Myös desibelit nousisivat Puolustusvoimien mukaan liian korkeiksi asukkaille.

Hangon ympäristölautakunta ei ole samaa mieltä.

Asunto-osakeyhtiö Vita Villanin takana on venäläinen liikemies Boris Rotenberg. Suunnitelmien mukaan paikalta puretaan vanha työväenasunto ja tilalle rakennetaan uusi asuinrakennus, jossa on pinta-alaa 350 neliömetriä.
http://www.karjalainen.fi/uutiset/u...vat-suunnitteilla-olevasta-asuinrakennuksesta
 
https://www.google.ee/maps/place/Ju...0ff573552b4f75a!8m2!3d59.8428175!4d23.2051008

Tuossa on punaisella merkitty mihin Rotenberg haluaisi rakentaa, on noin 2km matkaa Syndaleniin.
Ei taida ainakaan muutamasta ampumaradasta johtua tämä PV:n huoli vaan jotakin muutakin toimintaa alueelta löytyy, joka tässä ilmeisesti vaarantuu. Tuossahan on Mapsin satelliittikuvassa jonkunlainen sensuroidun näköinen alue ampumaratojen länsipuolella, joka tässä varmasti on venäläisten kiinnostuksen kohteena. On tämä kyllä ihan naurettavaa miten helppoa venäläisten on puuhastella sotilaskohteiden läheisyydessä Suomen lakien puitteissa. Ja kaupunki tietysti ajaa venäläisten asiaa...
 
https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?share=customMarker&n=6642729.450702309&e=286128.1493000727&title=Mikä "bunkkeri"?&desc=&zoom=12&layers=[{"id":2,"opacity":100},{"id":3,"opacity":100}]

Katselin Syndalenin aluetta ja ylläolevassa linkissä oleva jäi silmään. Mikä lie?
Voihan se olla jotain joka jäänyt viime sodasta. Jossain tuolla alueella oli silloin lentokenttä.
Tuossahan on välittömässä läheisyydessä valleja, joita ainakin maailmalla käytetään räjäytys polygonien ympärillä. Jonkunlainen bunkkeri on hyvä olla esim. metallikappaleita räjäytellessä, koska turvaetäisyydet ovat yleensä kilometrin luokkaa. Muuten kuluu aikaa ja tulilankaa vähän turhan paljon...
 
Niin tuolla "bunkkeri"-sanalla tarkoitin niitä valleja jotka näkyvät.
Ne siis näyttävät ihan räjäytyspaikoilta.

edit: Koillisessa taitaa olla kiitorata eli olisiko kuitenkin jotain vallituksia esim. koneiden tai johtamispaikkojen suojaamiseksi sirpaleilta tmv. Eivät kuitenkaan puske puita eli luultavasti vähän tuoreempaa infraa...

Sieltä venäläisten kerrostalostahan olisi varmaan aitiopaikka seurata koneiden nousuja ilmaan.
 
Viimeksi muokattu:

Frey

Alikersantti
Putinin lähipiiriin kuuluvien Rotenbergien kiinnostus ulottuu myös lähemmäs pääkaupunkiseutua - Upinniemi vs. Långvik, Kirkkonummi

Ei liene vaikeaa arvailla, mistä vihreät miehet ilmestyvät jos ovat ilmestyäkseen... olisi mielenkiintoista päästä katselemaan vaikkapa Långvikin kellariin minkälaisia radiotiedustelulaitteita sieltä mahtaakaan löytyä.

 
Viimeksi muokattu: