Viekö ylin poliittinen johto meitä YYA-aikaan

"Nykytilanteessa vihreät ei kannata Suomen Nato-jäsenyyttä. Olennaisesti muuttuneessakin tilanteessa Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen jättämisestä tulee järjestää kansanäänestys."

Puolueesta kertoo mielestäni tarpeeksi samaisessa puoluekokouksessa muotoiltu linja: "'Ihmisoikeus- ja tasa-arvonäkökulmien perusteella on syytä siirtyä vapaaehtoiseen ja sukupuolineutraaliin asepalvelukseen', kokous linjasi sunnuntaina iltapäivällä."

http://www.vihrealanka.fi/uutiset/vihreät-jätti-nato-oven-raolleen

Aika nihkeä siis.
 
http://www.hs.fi/kotimaa/a1398567065359

"Virheiden kannattaisi oppia se, että täytyy löytää joku tapa, jolla Venäjä jaVladimir Putin pysäytetään. Nyt on pyyhitty pöytää koko toisen maailmansodan jälkeisellä sopimuksella Euroopan rajoista", Hautala sanoi."
 
En kyllä väittänytkään, että olisit rosbornoexportilla (vai mitä niitä on?) töissä.

No siis bornoa vastaan mulla ei kyllä mitään ole... :D Tosin ne parhaan näköiset alan naisihmiset ovat itä-Euroopan uusista NATO-maista, erityisesti Tsekeistä ja Unkarista...

mutta yllättävän paljon niistä venäläisten export- ja jekkuversioista on ollut puhetta, ja ehkäpä jostain läydän vielä artikkeleitakin niistä. Venäjän Kiinalle ja Intialle myymät kamat taitaa olla lähinnä kuoria tai tyhmän teräksen piirustuksia. Kummallakin taitaa olla vieläpä omat tuotantoketjut noille kamoille, eli luottamusta ei taida hirveästi olla.

Kyllä, Kiina tekee ainakin todella paljon lisenssikamaa ja välillä maagisesti ilman lisenssiäkin... :) Eli luottamus on ainakin hyvin vahvasti ehdollista. Siltikin, pidän itse todennäköisempänä uhkana kuin jotain järjestelmällisiä "hallinta-avaimia" Venäjällä, sitä että aseiden valmistajamaalla on paras tietämys aseen ominaisuuksista, heikkouksista ja vahvuuksista. Tosiaan Georgiassa ei käsittääkseni ainakaan mitään hallintaa käytetty tai sitten se ei toiminut/rikottiin, ja koneita tuli tonttiin anteeksiantamattoman monta noin lyhyessä sodassa. Länsiaseissakaan ei tiettävästi ole paljastunut tällaisia "bugeja", esim. Falklandin sodassa Exocetit eivät toimineet kunnolla mutta syynä ilmeisesti ihan fyysisesti suoritettu sabotaasi (näin olen lukenut) ja lisäksi Ranska antoi briteille neuvoja niiden ominaisuuksista. Ja Iran on käyttänyt F-14 / F-4 koneita ihan ilolla. Export-versioiden ongelma on mielestäni useimmiten se, että ne ovat yksinkertaisesti paskoja, kuten neukkujen arabimaille myymä MiG-23 jossa oli MiG-21BIS -mallin tutka, ei mitään tolkkua!
 
Useimmat koulutetut vihreiden kannattajat, joiden kanssa olen puhunut, näyttävät kannattavan joko pientä ammattiarmeijaa tai vapaaehtoisista asevelvollisista koottua "kriisinhallintajoukkoa". Siis Krimin jälkeenkin.

Kyllä. Joku Latvian asevoimien tyyppinen, mutta ilman NATO-jäsenyyttä on se Vihreiden yleisimmin kuulemani näkemys. He yksinkertaisesti eivät pidä koko maanpuolustusta oikein minään merkityksellisenä asiana, se vaan suljetaan ajattelussa jonnekin lokero Ö:n puolelle.
 
Kyllä minä uskallan väittää että Vihreät ovat ihan selkeästi vähiten suomettunut puolue koko helkkarin maassa.

Tässä yksi esimerkki...

Kahdenvälisiä suhteita Venäjään tarvitaan edelleen, mutta niitä ei pidä ylläpitää Venäjän ehdoilla. Venäjä-suhteissa on nyt ensiarvoisen tärkeää tukea sitä venäläistä kansalaisyhteiskuntaa, joka jaksaa seistä demokratian periaatteiden takana omassa maassaan.


http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j...j7wMG6Mvw6sooHA&bvm=bv.84349003,d.bGQ&cad=rja

Puolueettomuus ei ole vaihtoehto, jos toisella puolella on autoritäärinen voimapolitiikka. Toisella puolella taas on länsimaisten demokratioiden yhteisö. Suomi kuuluu jälkimmäiseen eikä ole kovin suomalaista livetä rintamasta, kun taistelu kovenee.

Vihreät eivät ole maanpuolustushenkistä porukkaa, mutta sillä seikalla ei ole mitään tekemistä suomettumisen kanssa.

Kun muista puolueista puhutaan niin RKP on suomettunut koska se myötäilee kaikessa Kokoomusta. Kokoomus on suomettunut kun se nuoleskelee oligarkkeja ja muita Putinin kavereita, kun niillä on paljon rahaa ja ne myös käyttävät sitä rahaa. Keskusta ja vasemmisto ovat suomettuneita ihan vanhasta muistista, kun eivät muutakaan osaa.

Persutkin ovat suomettuneita (Halla-ahoa lukuunottamatta). Ne diggailevat homoja ja hippejä turpiin mättävää Venäjää paljon enemmän, kun EU:ta joka vie meidät turmioon ja moraaliseen rappioon. Persut ovat muutenkin lähempänä venäläistä arvomaailmaa kun sitä länsimaista, joka on persujen mielestä ihan liian suvaitseva ja muutenkin liberaali tunkio.
 
Nyt on pyyhitty pöytää koko toisen maailmansodan jälkeisellä sopimuksella Euroopan rajoista", Hautala sanoi."


Tätä voi kyllä käyttää vasta-argumenttinakin. Missä ne toisen maailmansodan jälkeiset rajat kulkivatkaan? Eikö tässä nykykähinässä ole osaksi juuri tämä funktio?

En tietenkään kannata asiaa. Valtioilla on oikeus valita kaupallinen ja kulttuurinen tiensä. Ihmettelen sanamuotoa.
 
Vihervassaristo elää utopiassa ja pää pensaassa. Rauha vallitsee maan päällä siten, että Suomi sulattaa aseensa ja paisuttaa kehitysapua.
Kyllä se vähän :) kärjistäen noin taitaa olla. Maanpuolustus on heille epärelevantti asia, täysin jossain siellä prioriteettilistan häntäpäässä. Kuvaavaa oli ystävämme A.Lapintien:confused: näkemys, että esimerkiksi Palestiinan valtion tunnustaminen olisi parhaita käytännön toimia maamme turvallisuuden parantamiseksi.
 
Nykyjohto ei taida viedä YYA-aikaan, mutta vaalivoittaja vie. Tää nyt on tiedetty näiden persujen ja kepulaisten puheista jo pitkään, mutta ainahan se on hyvä kun kyselytulos vahvistaa yleisessä tiedossa olevan asian. Eipä ollut persuista maanpuolustuksen pelastajiksi. Karvojen todellinen väri paljastui ja punainenhan se on!


e: ai joo lähde: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/gallup venaja-30887
"Lähes puolet suomalaisista katsoo, että Suomen tulisi huomioida Venäjän näkökulmat ulko- ja turvallisuuspolitiikassa nykyistä vahvemmin.

Venäjän näkökulmien huomioiminen Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa jakaa suomalaisia. 46 prosenttia on sitä mieltä, että Suomen tulisi huomioida Venäjän näkökulmat nykyistä vahvemmin. 44 prosenttia taas katsoo, että ei. Kymmenen prosenttia ei osannut sanoa kantaansa asiaan.

Tiedot selviävät Verkkouutisten ja Nykypäivän TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta, jota varten haastateltiin noin tuhat suomalaista.

PS ja keskusta: Venäjä huomioon
Puolueita vertailtaessa perussuomalaisten ja keskustan kannattajakunnasta löytyy eniten tukea sille, että Venäjän näkemykset pitäisi huomioida nykyistä paremmin. Perussuomalaisten kannattajista tätä mieltä on 58 prosenttia ja keskustaa tukevista 54 prosenttia.

Kokoomuksen kannattajista 43 prosenttia tukee Venäjän näkökulmien nykyistä vahvempaa huomioimista, kun toista mieltä on 51 prosenttia. SDP:n kannattajakunnassa vastaavat luvut ovat 42 prosenttia ja 52 prosenttia.

Vasemmistoliittolaisten kannattajista 34 prosenttia huomioisi Venäjän näkökulmat nykyistä vahvemmin ja vihreiden kannattajista 30 prosenttia.

Alle puolet perussuomalaisten ja keskustan kannattajista on sitä mieltä, ettei Venäjän näkökulmia tulisi huomioida nykyistä vahvemmin. Perussuomalaisista näin ajattelee 36 prosenttia ja keskustalaisista 38 prosenttia.

Muiden puolueiden kannattajista yli puolet vastustaa sitä, että Venäjän näkökulmat huomioitaisiin nykyistä vahvemmin.

Vasemmistoliittolaiset yllättävät
Kenties yllättäen vastustus on suurinta vasemmistoliiton kannattajissa, joista 60 prosenttia katsoo, ettei Venäjän näkökulmia tulisi huomioida nykyistä vahvemmin. Vihreiden kannattajista tätä mieltä on lähes yhtä suuri joukko, 59 prosenttia kyselyyn vastanneista.

– Vasemmistoliiton kannattajien näkemys voi johtua siitä, että heistä nykylinja on ihan sopiva. Se, ettei Venäjän näkökulmia pitäisi ottaa nykyistä vahvemmin huomioon, ei tässä tarkoita sitä, että niitä pitäisi ottaa nykyistä löysemmin huomioon, muistuttaa TNS Gallupin yksikönjohtaja Sakari Nurmelakysymyksenasettelusta.

Nurmelan mielestä taustalta voi löytyä myös maaseutu-kaupunki-aspektia. Kyselyn mukaan Venäjä-näkökulmien nykyistä vahvempaa huomioimista vastustetaan etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa on paljon vihreiden ja vasemmistoliitonkin kannattajia.

Perussuomalaisten ja keskustan näkemysten taustalta voi Nurmelan mukaan taas löytyä niin maantieteestä johtuvaa kokemusmaailmojen eroa kuin EU:n Venäjä-pakotteisiin liittyvää kritiikkiäkin.

Eri ammattiryhmiä tarkastellen selkeimmin erottuvat yrittäjät, joista 60 prosenttia katsoo, että Venäjän näkökulmat tulisi huomioida nykyistä vahvemmin.

Korkeimmin koulutetut taas vastustavat selkeimmin sitä, että Venäjän näkökulmat huomioitaisiin nykyistä vahvemmin.

Puhelinhaastattelut tutkimusta varten tehtiin 5.- 15.1.2015 välisenä aikana. Tutkimusaineisto edustaa 15–79-vuotiasta väestöä Suomessa pois lukien Ahvenanmaa. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa."

juntit... Alan äänestää vihreitä

Mielestäni tuo kuvastaa ihan hyvin puolustuspolitiikkaan liittyvän realismin tasoa eri puolueissa. Persujen ja kepun äänestäjä on todennäköisesti isänmaallinen keski-ikän saavuttanut mies, joka on tutustunut historiaan ja ulkopolitiikkaan pääministeriämme huomattavasti paremmin. He varmasti ymmärtävät Venäjän strategisen intressin Suomen suunnalla ja kannattavat asian huomioimista Suomen ulkopolitiikassa. Gallupin toisella laidalla on Aku Ankan lukemiseen keskittynyt punavihreä nuoriso ja humpuukitieteiden akateemiset naiset, joiden historiakäsitys ei yllä edellisen syksyn muotia kauemmaksi. Yrittäjät kuuluvat pitkälti tuohon ensimmäiseen ryhmään ja korkeimmin koulutetut jälkimmäiseen.

Ja kyseessähän ei siis ole Venäjän kannattaminen, vaan Suomen aseman realistinen huomiointi.
 
Stillerin ohjelmassa Paavo Väyrynen, Ervasti ja STT:n lehdistöpäällikkö. Haluaa ulkoministeriksi ja sanoi että pääministeriksi hänellä jo onkin pätevä ehdokas. Hän moittii Alexander Stubbia, joka on rikkonut ulkopolitiikan konsensuksen, kun halusi Libyaankin. Islantikin siinä mainittiin.

Stubbja Haglund edustavat hänen mielestään jotain uutta linjaa, ja olin kuulevinani paheksuntaa äänessä. Linjaero aiheuttaa sekaannusta viestinnässä. Stubb on kuulemma sitä mieltä, ettei meillä ole omaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa mutta puolustuspolitiikka on. Paavon mukaan Haglund taas ei tajua, että suullinen tiedustelu on nimenomaan kohtelias tapa esittää asia niin, ettei vaikeaan tilanteeseen jouduta. Siihen voi vastata vaikka ettei nyt ehkä ole se harjoitus, johon haluamme tms.

Paavon mukaan Viron liittyessä NATOon sovittiin matalasta profiilista Venäjän kanssa ja ettei sinne tule tukikohtia. Nyt virolaiset ovat peloissaan ja Yhdysvallat tulee sinne näyttämään että härifrån tvättas. Edelleen Paavo väittää, että Yhdysvallat yrittää saada muita maita mukaan, mutta NATO-maat eivät juuri tästä syystä ole innostuneet. Sitten yritetään Suomea ja Ruotsia.

STT:n lehdistöpäällikkö Johanna Vesikansa (?) tulee pirteästi mukaan kuin nainen vain voi ja sanoo, että vuotajia ei saa syyllistää, koska he ovat "demokratian voiteluainetta".

Paavon mielestä Suomi ei voi osallistua NATOn ilmavalvontaan eikä harjoituksiin NATO-maan puolustamiseksi ym.

Paavo määrittelee suomettuneisuuden hyvin hämärällä tavalla ja höpisee kansakunnan edusta. Stiller kysyy, oletko koskaan ollut suomettunut? Vastaus: EN.

Hän vihjailee, että Alex Stubb on suomettunut länteen. Väyrynen sanoo myös, että Haglundin ei olisi pitänyt perua Venäjän vierailuaan.

Ei kai meidän vaan vielä tule Tuomiojaakin ikävä...
 
Öh, joo? Miksen äänestäisi?

oon ns. liikkuva äänestäjä

"Jos tulee" on jossittelua mutta Rosatom on faktaa.



no oon yhtä äimän käkenä ku kuka tahansa muukin. Persut, uskovaiset, maalaiset, kepulaiset ja muut juntit mä ymmärrän. Mut että kokoomuskin. Ja sit toi, että vassarit ja vihreet on suoraselkäisimpiä. wtf

Toi oli kanssa täysin selvää, että suomettuneisuus korreloi noin vankasti koulutukseen ja asuinpaikkaan eli junttiuteen. Juntti suomettuneet ja vs. "latte"-jengi. Ehkä tossa on sekin, että maalaiset ja kouluttamattomat on helposti vedätettävissä? Medialukutaito on keskimäärin kaupunkilaisilla/ruuhkasuomalaisilla toista luokkaa. Esim. internettiä seurataan päivittäin.

Latte-jengillä taitaakin olla ne pallit viimekädessä...

Koulunsa käyneet periaatteen ihmiset ovat yleensä aika sitkeää porukkaa, riippumatta mistään puoluehötinästä. Tunnen monta Vihreää, jotka ovat isänmaan miehiä ja pystyviä jätkiä. Vasemmistolaiset voivat olla ihan yhtä hyviä patriootteja kuin ovat ne, jotka paljon enemmän siitä kouhkaavat. Kaikki ei ole miltä näyttää.
 
Voi ei!

Alex Stubb on suomettunut länteen! Mihin tässä vielä joudutaan...
 
Koulunsa käyneet periaatteen ihmiset ovat yleensä aika sitkeää porukkaa, riippumatta mistään puoluehötinästä. Tunnen monta Vihreää, jotka ovat isänmaan miehiä ja pystyviä jätkiä. Vasemmistolaiset voivat olla ihan yhtä hyviä patriootteja kuin ovat ne, jotka paljon enemmän siitä kouhkaavat. Kaikki ei ole miltä näyttää.

Tuokin on totta. Mutta ei valitettavasti muutamakaan pääsky aina vielä kesää tee.

Paavoa tuskin ulkoministerinä nähdään, itkivät Keminmaalaiset miten paljon tahansa. Viimekertainen "pakkopesti" oli ulkomaanKAUPPAministerinä missä Paavo ei niin paljoa damagea saanut aikaan. Ilmeisesti jopa oli ihan ok tuossa kaupparatsun duunissa. Ihan täysjärkisen oloiset henkilöt ovat näin vakuutelleet.

E: Väittäisin että nuorissa on useankin puolueen valoisampi tulevaisuus vaikka osa onkin siellä vain dokaamassa, pokaamassa ja toistelemassa puolueen syöttämiä haukionkala -tason fraaseja...
 
Jos ja kun Paavo Väyrysestä tulee ministeri niin relevantti kysymys tulee olemaan: "Voiko vitutuksella murhata?"
 
Jos ja kun Paavo Väyrysestä tulee ministeri niin relevantti kysymys tulee olemaan: "Voiko vitutuksella murhata?"
Jos Paavosta tulee ministeri niin revin - no en persettäni kun olen rautaperse, mutta yhdet housut kyllä voin silputa. En oikeasti usko että nousee ministeriksi.

Paavo pitäisi palsamoida :mad:
 
Back
Top