#vihapuhe

hansai

Ylipäällikkö
Saksan oikeusministeri: vihapuhe kitkettävä 50 miljoonan euron sakon uhalla

Saksan oikeusministeri on ehdottanut tiistaina, että sosiaalisen median palveluita voitaisiin rankaista jopa 50 miljoonan euron suuruisella sakolla, mikäli nämä eivät tarpeeksi nopeasti siivoa sivustoiltaan laitonta sisältöä, kuten valeuutisia ja vihapuhetta, kertoo Associated Press.

Oikeusministeri Heiko Maas myöntää, että somejätit ovat jo ottaneet vapaaehtoisesti useita askeleita parempaan suuntaan ei-toivotun sisällön kitkemisessä.

Maasin mukaan toimenpiteet eivät ole kuitenkaan olleet läheskään riittäviä. Hän viittaa tutkimukseen, jonka mukaan esimerkiksi Twitter poistaa vain yhden prosentin käyttäjien laittomaksi ilmoittamasta sisällöstä. Facebook suoriutuu monin verroin paremmin poistoprosentillaan 39.

Oikeusministerin ehdotuksen mukaan sosiaalisen median käyttäjien täytyy voida ilmoittaa laittomasta sisällöstä vuorokauden ympäri, ja se on poistettava viikon kuluessa ilmoituksesta. Lisäksi yhtiöt joutuisivat raportoimaan säännöllisesti siitä, miten siivoustoiminta on sujunut.

Facebookin mielestä se suoriutuu palvelunsa sisällön kuratoinnista paremmin, kuin tutkimus väittää. Lisäksi yhtiö ylpeilee muun muassa käyttöön ottamallaan faktantarkistustyökalulla.
http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/s...ttava-50-miljoonan-euron-sakon-uhalla-6632803

Mitkähän olisi prosentit, jos ilmoitukset kiertäisi oikeuden kautta? 3,9 promillea...ehkä
 
Viimeksi muokattu:

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/s...ttava-50-miljoonan-euron-sakon-uhalla-6632803

Mitkähän olisi prosentit, jos ilmoitukset kiertäisi oikeuden kautta? 3,9 promillea...ehkä
Mitenköhän määritellään "valeuutinen"? Saako Sputnikia jatkossa sakotella? Entäs joku HS:n talousuutinen joka on niin pullollaan asiavirheitä että se on jo lähtökohtaisesti täysin viallinen ja epäkelpo?
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Melkoista "väistelyä". Puhutaan kaikenlaisista 'tutkimuksista' niitä yksilöimättä. Tietysti poliisin on tietyssä mielessä pidettävä sordiino päällä - mutta se on taas ristiriidassa sen kanssa, että nämä samat poliisit ottavat varsin näkyvästi kantaa sitten toiseen suuntaan.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Jussi Huhtelan tviiteistä:

https://mobile.twitter.com/HuhtelaJussi/status/841672775454605313?p=v

"Islam on 1,7 miljardia ihmistä,lukuisia haaroja ja aatesuuntia. Ongelmat määriteltävä tarkemmin,muuten syytämme kaikkia."

Tästä olen sinänsä samaa mieltä. Koraanin säikeet ovat yksi asia, mutta ne ensinnäkin johdattelevat keskustelun siihen, mitä jossain kirjoissa lukee vaikka pitäisi keskittyä tosiolevaan. Lisäksi tuo antaa mahdollisuuden suistaa keskustelu juuri tähän "muslimeita on 1,7 miljardia" sekä "Raamatussakin lukee..." -suuntaan.

Minä sanoisin siis Iina Palosta mukaillen: "Islamin Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa vallitsevat tulkinnat ovat yleensä vihamielisiä ja hyökkääviä esim. uskonnollisia ja seksuaalivähemmistöjä kohtaan sekä naisia alentavia." Kuka pystyy oikeasti kumoamaan tuon ihan faktaan perustuen? Tuskin kukaan. Toivoisin toki että faktat olisivat sellaiset että se pystyttäisiin kumoamaan.
 
Jussi Huhtelan tviiteistä:

https://mobile.twitter.com/HuhtelaJussi/status/841672775454605313?p=v

"Islam on 1,7 miljardia ihmistä,lukuisia haaroja ja aatesuuntia. Ongelmat määriteltävä tarkemmin,muuten syytämme kaikkia."
Islamissa on lukuisia haaroja, mutta päähaarat ovat sunnalaisuus...

Sunnalaisuus on islamin suurin suuntaus. Se on eräänlainen sateenvarjo-liike, joka kattaa yli 90 prosenttia maailman yli miljardista muslimista.


ja šiialaisuus...

Šiialaisia on nykyään kaikista maailman muslimeista alle 13 prosenttia. Valtaosa šiioista asuu Azerbaidžanissa, Irakissa, Iranissa, Bahrainissa, Libanonissa ja Pakistanissa, Saudi-Arabiassa, Qatarissa ja Libyassa.

Nämä aatesuunnat ovat käytännössä sodassa keskenään. Kysymys ei ole kuitenkaan vain uskonnollisista kiistoista. Loppujen lopuksi kysymys on öljystä, rahasta ja vallasta.

Tähän paskakeittoon ovat omat mausteensa tiputtaneet myös länsimaat...Venäjää ja Israelia mitenkään väheksymättä. Kiinakin on alkanut kokkailemaan omia keitoksiaan ihan kiitettävällä tavalla.

Näistä asioista keskusteleminen olisi ihan hitosti hedelmällisempää, kun sen pohtiminen ovatko kaikki muslimit sitä sun tätä :D Muslimit eivät ole, eivätkä tule ikinä olemaan mikään yhtenäinen ja yksimielinen uskonnollinen ryhmä ja juuri siinä se suurin ongelma onkin.

Tuohon kun lisätään heimosodat ja etniset kiistat jotka ovat jatkuneet jo vuosituhansia, niin saadaan aikaan yhtälö joka tuskin aukeaa ikinä...ei ainakaan sillä että leimataan kaikki muslimit terroristeiksi ja roistoiksi.
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Jotenkin tuntuu vaikealta ajatus, että asiakaspalvelutehtävässä olisi käytössä välineet joilla nimenomaan pyritään erkaannuttamaan kaikesta ihmiskontaktista.

Henk. koht. raja menee tosiaan niqabissa.

Tälle kassalle en menisi:


Tälle menisin ihan sujuvasti:


.
Itse en menisi alla olevaankaan. Minusta kaikki uskonnolliset rekvisiitat eivät kuuluu asiakaspalvelun ym työpaikalle.

Nighabit ovat ovat ilman muuta kauhein mahdollinen asu. Sen alla naiset hikoilevat, eivät saa D-vitamiinia, sitä johtuvat monet sairaudet, mm luusto voi huonosti, ne sitten rasittavat omien typerien asujen takia terveydenhuoltoa.

Alla olevassa kuvassa tiukasti päätä sidonut nainen jonka huivin kukkulassa usein vielä outo jättikokonen tekonuttura( jättikokoiset nutturat eivät ole oikeita hiuksia, jos joku ei tiedä, ne ovat tekolaiteita). Tuon tapaiset asut eivät millä eroa mustalaisten vannehameista - kuuluvat saman asusirkukseen.

"Huiveja" työpaikkoilla perustellaan "turvallisuudella". Kenen turvallisuudella, minunko? Minä juuri tunnen oloani turvattomaksi tälläisten sirkusnaamiointin edessä. Jokainen joka myssyä tai mitä tahansa päähinettä, myös huivia pitänyt sisätiloissa, tietää miten helposti pää hikoilee niiden alla. Normaali ihminen tuntee aina halua riisua päähinetta ne sisätiloissa, jos tulee ulkoa. Lämpimällä säällä kukaan ei vapaehtosesti laittaa mitään päähän ja vieläpä koko päiväksi. Muslimeilla ei ole eriläisiä hikirauhaisia, - kaikki ihmiset hikoilevat. Nämä huivipäiset hikoilevat huivien alla huomattavasti enemmään kun asiallisesti sisätiloissa pukeutuneita. Ja kesällä kuumalla säällä mustia moninkerroksisia polyesterisia kaapuja pitävä varmasti tuntee olonsa vähintäin hikiseksi ja jopa tukalaksi. Tälläinen on EPÄHYGIENISTA ja tämän lisäksi on myös turvallisuus on kaukana jos huivin alla hikeä tihkuva esim. muslimi sairaanhoittaja hikoilisi ja hoittasi tehtäviä tuntiessään oloa epämukavaksi hikoilusta ja samalla koskisi minuun. Minä haluan että sairaanhoitaja on hyvinvoiva työpaikallaan. Huonosti voiva terveydenhoidon mmattilainen on ensisijaisesti TERVEYSRISKI potilalle!
Niin kenen turvallisuudesta tässä puhutaan? Ihan älyvapaa väite koko "turvallisuudesta" tämän kohdalla. Potilaidenko turvallisuudesta tässä puhutaan vai kuvittelusta musliminaisten "turvallisuudesta":mad:?

Huivitetut hikoilevat päät eivät kuuluu terveydenhuoltoon, yhtä kun eivät kuuluu ylipitkät tekokynnet, joiden alla muhii miljoona bakteeria, toisin kun lyhyeksi leikattujen kynsien alla. Tämä asia on jopa tutkittu. Ja kynnet kiellettiin tarkka hygieenia vaatisissa paikoissa, miksi hikihuivit sallitaan?

Ja toinen esimerkki alla, tälläisiäkään en päästäisi lähelle.
Venäläinen kiihkouskovaisuuden esimerkki:
http://d.pr/i/ce8Nykyaikasia huppuja, hattuja, värikkäitä folklorihuiveja en sotkisi tähän, niiden laittaja voi yhtä hyvin tunnin päästä riisua ne, eikä hänen tarvitse pelätä että saa turpaan joltakin uskonnollisista syistä rättipäistä naista valvovalta "kunnon" muslimimieheltä.
 
Viimeksi muokattu:

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Nämä aatesuunnat ovat käytännössä sodassa keskenään. Kysymys ei ole kuitenkaan vain uskonnollisista kiistoista. Loppujen lopuksi kysymys on öljystä, rahasta ja vallasta.
Näin se on. Ja keskinäisessä ja sisäisissä väännöissään ne siinä sivussa kyllä tallovat ohimennessään myös pienemmät. Irakin kristittyjen ja jesidien ym. kohtalo on aika kova.

Lihavoidun kohdan kun ymmärtäisivät kaikki maailmaasyleilevät henkilöt...poliittinen islam liittyy etupäässä juuri noihin mitä tuossa mainittiin, ja uskonnolliset hörhöt ovat niiden tyyppien polttoainetta jotka kaiken tuon keräävät. Koska kyse ei ole mistään uskonnon syrjinnästä vaan vahingollisen poliittisen vaikutuksen suitsimisesta, pitäisi ymmärtää miksi se on tarpeen.

Tähän paskakeittoon ovat omat mausteensa tiputtaneet myös länsimaat...
Niin ovat. Ja tekevät sitä myös parhaillaan sekä täällä että siellä.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Itse en menisi alla olevaankaan. Minusta kaikki uskonnolliset rekvisiitat eivät kuuluu asiakaspalvelun ym työpaikalle.

Nighabit ovat ovat ilman muuta kauhein mahdollinen asu. Sen alla olevat naiset hikoilevat, eivät saa D-vitamiinia, sitä johtuvat monet luusto ja muut sairaudet ja ne rasittavat omien typerien asujen takia terveydenhuoltoa.

Alla olevassa kuvassa tiukasti päätä sidonut nainen jonka huivin kukkulassa usein vielä outo jättikokonen tekonuttura( jättikokoiset nutturat eivät ole oikeita hiuksia, jos joku ei tiedä, ne ovat tekolaitetita. Tuon tapaiset asut eivät millä eroa mustalaisten vannehaameista. Ne kuuluvat saman sirkukseen.

"Huiveja" työpaikkoilla perustetaan "turvallisuudella". Kenen turvallisuudella, minunko? Minä juuri tunnen oloani turvattomaksi tälläisten sirkusnaamiointin edessä. Jokainen joka myssyä tai mitä tahansa päähinettä myös huivia pitänyt sisätiloissa, tietää miten helposti pää hikoilee niiden alla. Normaali ihminen tuntee aina halua riisua ne sisätiloissa! Ei muslimeilla ole eriläisiä hikirauhaisia. Nämä naiset hikoilevat niiden alla enemmään kun asiallisesti sisätiloissa pukeutuneet. Ja kesällä kuumalla säällä mustia moninkerroksisia polyesterisia kaapuja (huivejakin) pitävä varmasti tuntee olonsa vähintäin hikiseksi ja jopa tukalaksi. Tälläinen on ennen kaikkea EPÄHYGIENISTA. Esim. turvallisuus on kaukana jos huivin alla hikeä tihkuva muslimi sairaanhoittaja hikoilisi runsaasti ja koskisi minua.
Niin kenen turvallisuudesta tässä puhutaan? Ihan älyvapaa väite koko "turvallisuudesta" tämän kohdalla.

Huvitetut hikoilevat päät yhtä hyvin eivät kuuluu esim terveydenhuoltoon kun ylipitkät tekokynnet, joiden alla muhii miljoona bakteeria, toisin kun lyhyeksi leikattujen kynsien alla. Tämä asia on jopa tutkittu. Ja kynnet kiellettiin hygieenia vaatisissa paikoissa, miksi hikihuivit sallitaan?

Ja toinen esimerkki, tälläisiäkään en päästäisi lähelle:
Venäläinen kiihkouskovaisuuden esimerkki:
http://d.pr/i/ce8Nykyaikasia huppuja, hattuja, värikkäitä folkklorihuiveja en sotkisi tähän, niiden laittaja voi yhtä hyvin tunnin päästä riisua ne, eikä tarvitse pelätä että saat turpaan joltakin uskonnollisista syistä rättipäistä naista valvovalta "kunnon" muslimimieheltä.
Niin, tuossa on kyllä monia päteviä pointteja. Täkäläinen "pukukoodi" on varsin käytännönläheinen ja mahdollistaa hyvän hygienian.

Mainitsemani ei-muslimiesimerkki eli Sikh-turbaanikaan ei hygieniamielessä ole ihan ässävalinta. Käsittääkseni he pitävät hiuksiaan aivan sikamaisen pitkinä ja ne on sitten kääritty sinne turbaaniin. Ainakin näin maalaisjärjellä tuntuisi että ennemmin tai myöhemmin siellä hiusläjässä pesii suurin piirtein hyönteisiä ja tuskin päänahan terveydelle hyväksi hautoa sitä niin...
 

TBman

Ylipäällikkö
Onko toi Huhtela Jussi ihan tosissaan vai trollaako se.
Huhtela on esimerkillinen ajatuspoliisi, hän ei hetkeäkään epäröi koulutuksen tuomista opeista ja niiden soveltamisessa käytäntöön.
Tämä on kuulkaa uusi normaali.

Nyt tulee pieni pätkä realismia, joka ikävästi voi kuulostaa vihaiselta puheesta, mutta on vain tämä hetken realismia.

Toivon sydämestäni., että tällaiset Huhtalan ja mitä niitä ajatuspoliiseja tai fobbia nyt onkaan, joutuisivat kerran elämässään rakkaittensa kanssa keskelle sellaista kiihkomuslimien laumaa ja saisivat tuntea millaista on kunnon viha ja raivo valkoista vähemmistön kristittyä kohtaan tuolla hiekkamaissa.
Uskon, että silmät avautuisivat ja oppisivat kovan koulun kautta, mitä tarkoittaa kun on opittu paskapuheen kautta valmistautumaan tulevaan...
Todellakin toivon sellaisen opinjakson noiden omaan elämään.
 
Toivon sydämestäni., että tällaiset Huhtalan ja mitä niitä ajatuspoliiseja tai fobbia nyt onkaan, joutuisivat kerran elämässään rakkaittensa kanssa keskelle sellaista kiihkomuslimien laumaa ja saisivat tuntea millaista on kunnon viha ja raivo valkoista vähemmistön kristittyä kohtaan tuolla hiekkamaissa.
Uskon, että silmät avautuisivat ja oppisivat kovan koulun kautta, mitä tarkoittaa kun on opittu paskapuheen kautta valmistautumaan tulevaan...
Todellakin toivon sellaisen opinjakson noiden omaan elämään.
Tämä olisi kieltämättä toivottavaa. Ikävä kyllä monikulttuurin uhreiksi valikoituu enimmäkseen ihmisiä, jotka joutuvat elämään monikulttuurisessa ympäristössä eli harvemmin ideologian äänekkäimpiä kannattajia. Kaikkien kannalta ihanteellisessa maailmassa monikulttuurin kannattajat ja heidän lemmikkinsä muodostaisivat omia yhteisöjään ja muut, normaalia ja turvallista elämää haluavat omiaan.

Jos haetaan realistisia vaihtoehtoja niin ehkäpä poliisi voisi suorittaa jonkunlaista oppilasvaihtoa jonkun jo enemmän monikulttuurisesta onnesta osalliseksi päässeen maan kanssa. Parin kuukauden partiointi Pariisin tai Marseillen arabilähiöissä tekisi pelkästään hyvää kaikille huhteloille ja muille poliisin monikulttuuriteoreetikoille. Siellä ollessa voisi sitten makustella tätä ajatusta suvaitsevaisesta islamista vaikka joka päivä.
 
Onko toi Huhtela Jussi ihan tosissaan vai trollaako se.
Trolli. Näyttää selostavan jotain Sarasvuollekin. Milloinhan nähdään että Jari päätyy käräjille :D

Häiritsee kun eivät osaa kirjoittaa:
"Viranomaistoiminnan perustuttava tietojohtoisuuteen"

Korjattuna:
"Viranomaistoiminnan ON perustuttava tietojohtoisuuteen"

Tuosta ei tule yhtään mitään hyvää jos viranomaiset alkavat jankuttaa somessa tuolla tavalla. Twitter on todella huono systeemi tuon tyyppiseen "keskusteluun"
 
Viimeksi muokattu:

TBman

Ylipäällikkö
Trolli. Näyttää selostavan jotain Sarasvuollekin. Milloinhan nähdään että Jari päätyy käräjille :D

Häiritsee kun eivät osaa kirjoittaa:
"Viranomaistoiminnan perustuttava tietojohtoisuuteen"

Korjattuna:
"Viranomaistoiminnan ON perustuttava tietojohtoisuuteen"

Tuosta ei tule yhtään mitään hyvää jos viranomaiset alkavat jankuttaa somessa tuolla tavalla. Twitter on todella huono systeemi tuon tyyppiseen "keskusteluun"
Luultavasti käräjillä istutaan vielä useat kerrat, nimittäin uusi normaali tullenee olemaan vielä samankaltainen asia, kuin legendaarinen lausahdus diktatuurista "Kun syyllinen tiedetään, rikos kyllä keksitään". Ennenkuin huomaammekaan, tämä uusi normaali tulee olemaan kova paikka suomalaisille.
Orwellin yhteiskunnan tulemisesta on puhuttu ja puhuttu, nyt nähdään seuraava siirtyminen kohti totalitääristä auktoriteettia, jonka määrittelee joku.... Mutta kuka??? Kuka sanoo, että mikä on kivapuhetta ja mikä on vihapuhetta, vain kaksi kirjainta eroa, ikuisuus linnassa...??
Erot ovat hiuksenhienoja, kuin pilkun käyttö lauserakenteessa. ( Armoa, ei Siperiaan. Vai: Armoa ei, Siperiaan)
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Onko rivien välistä luettavissa tuleva maallemuutto aalto? :D:D

(kun voimavarat valuu kaupunkeihin)
No, täällähän on kuulemma viljalti niitä ASUMATTOMIA OMAKOTITALOJA (tämä ajatus näkyi usein silloin syksyllä 2015 Rasmus-henkisillä).

Perkule kun jouduttiin maksamaan ihan isot rahat omakotitalosta, kun kerran niitä jonkun mukaan on ihan vaan asuttavassa kunnossa tyhjillään huomattavia määriä...empiirinen kokemus tukisi että asumattomat talot ovat 95% asuinkelvottomia tai äärimmäisen huonokuntoisia röttelöitä. Mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun empiiriset kokemukset ovat väärää, kiellettyä ajattelutapaa.
 

Raveni

Ylipäällikkö
Suomessa vihapuhe halutaan kieltää, ettei syntyisi lumipallo efektiä ja snytyisi tilannetta josta paluu aikaisempaan olisi vaikeaa ellei mahdotonta. Tässä on pitkälti kyse valtaapitävien, vallan suojelemisesta.
 
Viimeksi muokattu: