#vihapuhe

Taitaa olla "maan tapa"..
Useat Irakin juniorimaajoukkueen pelaajat paljastuivat sallittua vanhemmiksi

URHEILU30.07. 21.38

STT Bagdad

Useat Irakin alle 16-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen pelaajat ovat paljastuneet vanhemmiksi.

Maajoukkue oli maanantaina matkalla Länsi-Aasian jalkapalloliitto WAFF:n turnaukseen Jordaniaan, kun Bagdadin lentokentän viranomaiset takavarikoivat yhdeksän pelaajan passit.

Viranomaiset epäilivät heidän olevan vanhempia kuin mitä passissa oli ilmoitettu.

Irakin jalkapalloliiton mukaan pelaajat olivat ajaneet partansa näyttääkseen nuoremmilta.

–  Alle 16-vuotiaiden maajoukkueen henkilöstöä on erotettu ja pelaajat, jotka valehtelivat ikänsä, saavat sanktioita, Irakin jalkapalloliitto tiedotti.

Tapaus ei ole ensimmäinen Irakin jalkapallossa. Aiemmin tänä vuonna 18 pelaajaa jäi kiinni yritettyään pyrkiä ikäistään nuorempien joukkueeseen.
https://www.lapinkansa.fi/urheilu/u...-paljastuivat-sallittua-vanhemmiksi-201105714
 
Useat Irakin juniorimaajoukkueen pelaajat paljastuivat sallittua vanhemmiksi

Olen 14 ja voin todistaa sen....

Fr-Tom-kuva-Oman-Ministry-of-Information.jpg
 
https://www.facebook.com/tero.vaara.7?fref=nf
Tero Vaara
11 hrs ·

Huippusuosittu ”Minä tankkasin koneen!” rintanappi is back. Painomusteessa Touko Aallon otsalle kihonnutta parempaa hikeä, sekä lainsäädäntösihteeri (!) Aino Pennasen vihreitä kyyneleitä. Tuote on painettu hiilidioksivapaasti, tuulisähköllä, ojanpientareilta kerätyistä passeista keitettyyn paperimassaan. Mukana jokunen toimittaja Riku Rantalan uittama kaarnavene.

37907804_2110634532312160_6511060744451129344_n.jpg
 
Alma-tutkimus: Suomalaiset kokevat ilmapiirin ahdistavaksi, mutta tilanne on parantunut – yli 80 000 euroa tienaavat vähiten ahdistuneita
Valtaosa suomalaisista kokee ilmapiirin ahdistavaksi, mutta osuus on vähentynyt.
UUTISET06.08. 06.00 Päivitetty 06.32
PASI LIESIMAA

Kaikkein ahdistavimmaksi ilmapiiri koettiin Uudenmaan vaalipiirissä, jossa 77 prosenttia kertoi kokevansa ilmanpiirin vähintään hieman ahdistavaksi. EVA:n Ilkka Haavisto arvioi syyksi sen, että vaikka Uudellamaalla taloudessa menee keskimäärin hyvin, yksilöillä voi olla arjen vaikeuksia, kuten asunnon löytämisen vaikeuksia ja työstressiä, jotka vaikuttavat arvioon ilmapiirin ahdistavuudesta.


Hanna Gråsten

Alma Media kysyi suomalaisilta, miten he kokevat Suomen tämänhetkisen ilmapiirin.

Vastaajista 49 prosenttia koki ilmapiirin hieman ahdistavaksi, 18 prosenttia melko ahdistavaksi ja viisi prosenttia erittäin ahdistavaksi. 24 prosenttia ei kokenut ilmapiiriä lainkaan ahdistavaksi. Tutkimuksen toteutti Tietoykkönen.

Tilanne on parantunut kahdessa vuodessa. Marraskuussa 2016 suomalaisista 80 prosenttia kertoi kokevansa ilmapiirin vähintään hieman ahdistavaksi, kun taas toukokuussa 2018 osuus oli 72 prosenttia.

Etenkin alle 35-vuotiaista yhä harvempi kokee Suomen ilmanpiirin olevan ahdistava. 55–64-vuotiaat pitävät Suomen ilmapiiriä muita ikäryhmiä ahdistavampana.
JUKKA-PETTERI ERONEN

Alma-tutkimus: Millaiseksi koet Suomen tämänhetkisen ilmapiirin?

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n tutkimuspäällikkö Ilkka Haaviston mukaan Alma-tutkimuksen tulos selittyy pääasiassa taloudellisen tilanteen kohentumisella. EVA on tehnyt jo vuosien ajan suomalaisten asenne- ja ilmapiiritutkimuksia.

–Vuonna 2016 ei ollut tietoa talouden noususta ja ilmapiiri saattoi olla kireämpi, Haavisto toteaa.

Samaa arvioi suomalaisten keskusteluja sosiaalisessa mediassa seuraava tutkija Oula Silvennoinen.

–Talous on piristynyt, työllisyys on piristynyt. Se vaikuttaa joidenkin kohdalla siihen, miltä omat tulevaisuuden näkymät näyttävät ja miten ilmapiiri koetaan.

Toimihenkilöistä jopa 84 prosenttia piti ilmapiiriä ahdistavana vuonna 2016, kun vuonna 2018 osuus oli 73 prosenttia. Myös yhä harvempi työntekijä ja eläkeläinen pitää ilmapiiriä ahdistavana kahden vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Ainoastaan johtavassa asemassa olevien ja itsenäisten yrittäjien kokema ahdistava ilmapiiri ei ollut vähentynyt kahdessa vuodessa.

Eroja tulotasoittain
Alma-tutkimuksessa tarkasteltiin ilmapiirin kokemista eri tulotasoryhmissä. Kaikkien tulotasojen kokemukset ilmapiirin ahdistavuudesta olivat vähentyneet vuodesta 2016 vuoteen 2018. Pääsääntöisesti vähemmän hankkivat kokivat ilmapiirin ahdistavammaksi kuin enemmän tienaavat.

–Onnellisuus, ahdistuneisuus ja huolehtiminen korreloivat usein oman taloudellisen tilanteen kanssa. Vaikka kuinka sanotaan, ettei raha tuo onnea, se vähintäänkin rauhoittaa ja luo tulevaisuuden uskoa, Haavisto toteaa.

Tutkimuksessa oli nähtävillä, että yli 80 000 euroa vuodessa tienaavat kokivat ilmapiirin vähiten ahdistavaksi.

Haavisto huomauttaa, että kolikolla on myös kääntöpuoli, joka voi selittää sitä, miksi kaikkein ahdistavimmaksi ilmapiirin kokivat 60 001-80 000 euroa vuodessa tienaavat.

–Voi olla enemmän työstressiä ja statusahdistusta, että naapurilla menee vielä paremmin kuin minulla, Haavisto arvioi.

Some-keskustelussa suunta parempaan

Silvennoinen toteaa, että vuonna 2016 sosiaalisen median keskusteluissa korostui vihapuhe turvapaikanhakijoita vastaan. Nyt keskustelujen tasossa on hänestä tapahtunut muutos parempaan, mikä voi vaikuttaa suomalaisten arvioihin ilmapiiristä.

–Merkittävä vihapuhealusta MV-lehti on henkitoreissaan ja on ryhdytty nostamaan syytteitä tällaiseen toimintaan osallistuneita vastaan. Kyllä se minun mielestäni näkyy sosiaalisessa mediassa, että silkan vihapuheen määrä on vähentynyt ja ilmapiiri on vähän parempi, Silvennoinen sanoo.

Sekä vuoden 2016, 2017 että 2018 Alma-tutkimuksissa naiset kokivat ilmapiirin ahdistavammaksi kuin miehet. Silvennoinen huomauttaa, että etenkin sosiaalisessa mediassa vihaviestintä on sukupuolittunutta.

–Somessa puututaan herkästi naiseuteen, ulkonäköön ja kaiken maailman raiskausfantasiat kukoistavat. Jos ne ovat vähentyneet, niin kuin nyt näyttää, en ihmettele yhtään, että moni nainen voi kokea ilmapiirin parantuneen, Silvennoinen toteaa.

Sekä naiset että miehet arvioivat tuoreessa Alma-tutkimuksessa ilmapiirin olevan vähemmän ahdistava kuin kaksi vuotta takaperin.
MOSTPHOTOS

Tutkija Oula Silvennoisen mukaan somessa käytävän keskustelun taso on parantunut, mikä voi vaikuttaa suomalaisten kokemukseen ilmapiiristä.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/al...aalla-kaikkein-ahdistuneinta-vakea-201114393/
 
Akateemisen arvovallan luovuttaminen oikeistoradikalismille vakava ilmiö

5.8.2018 16:54 Vesa-Matti Louekoski

Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatkan viikko sitten Oikea Media -verkkolehdessä julkaistu kirjoitus ”Kampanja pedofilian laillistamiseksi” herätti laajaa paheksuntaa, mikä johti muun muassa yliopiston selkeään irtiottoon kirjoituksesta. Yliopisto aikoo myös selvittää asiaa kuulemismenettelyn kautta ja tehdä omat johtopäätöksensä ennen syyslukukauden käynnistymistä. Professori Puolimatka on ilmaissut vastikään (4.8.) oman protestinsa opiskelijoiden ja rehtorin kannanottoihin ja reaktioihin Keskisuomalaisen mielipidekirjoituksessa.

Puolimatka toivoo muun muassa yliopiston rehtorin toimien tutkimista ja katsoo yliopiston olevan pienen sosiaalisessa mediassa toimivan aktivistiryhmän ohjauksessa.

Professorin nimen ja arvovallan luovutus
Oikea Media on selkeän poliittisen ja ideologisen profiilin ja mission omaava julkaisu. Kyseessä ei ole suinkaan mikä tahansa tavanomaista mediaa edustava julkaisu. Oikea Media ei ole sitoutunut journalistin ohjeisiin, eikä sen toiminnan eettisyyttä valvo Julkisen sanan neuvosto.

Oikea Media leimaa perinteisen mediakentän valheelliseksi ja vääristeleväksi kysymyksissä, jotka ovat sille tärkeitä.

Oikea Media, jolla on varsin laaja lukijakunta, edustaa poliittisten ja ideologisten painotustensa osalta selkeää oikeistoradikaalia viitekehystä. Linjassa heijastuu voimakkaasti vastajihadistinen ideologia, jota voi luonnehtia seuraavilla määreillä: uusnationalismi, maahanmuuttovastaisuus, länsimaisen kristillisen kulttuurin ylivertaisuuden puolustaminen, islamvastaisuus, Israelin ja Yhdysvaltojen nykyhallinnon kovien otteiden politiikan sokea puolustaminen sekä vähemmistövastaisuus.

Oikean Median vähemmistövastaisessa painotuksessa erityisiä silmätikkuja ovat muslimit ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, joita kohtaan pyritään herättämään äärimmäisen voimakkaita antipatioita.

Oikean Median rahoituslähteistä ei ole tietoa.

Professori Puolimatkalla ja Oikealla Medialla on tietyiltä osin varsin selkeitä ideologisia yhtymäkohtia ja siten ei voida katsoa välttämättä pelkäksi sattumaksi, että Puolimatkan kirjoitus julkaistiin juuri Oikeassa Mediassa.

Professori Puolimatkan akateeminen asema mainitaan Oikeassa Mediassa julkaistussa kirjoituksessa, mikä voidaan tulkita edellä mainitun kuvauksen perusteella nimen ja akateemisen arvovallan luovuttamiseksi voimakkaita ideologisia pyrkimyksiä ajavalle julkaisulle.

Lukijoille voi siis syntyä mielikuvia, että Oikean Median ajamien näkemysten ja tavoitteiden tueksi asettuvat myös akateeminen yhteisö ja kenties jopa Jyväskylän yliopisto. Kyse ei ole mistään vähäpätöisestä seikasta.

Tutkijan eettinen vastuu
Professori Puolimatkan kirjoituksessa on lainauksia, jotka sisältävät brutaaleja ja seikkaperäisiä kuvauksia rikolliseksi tiedettyjen tekojen aiheuttamista kärsimyksistä kohteilleen, jotka tässä tapauksessa ovat lapsia.

Jokaisella tutkijalla, joka käsittelee työssään erityisen järkyttävää aineistoa, on tutkimustensa tuloksista kirjoittaessaan eettinen velvollisuus käyttää harkintaa, miten hän kyseisen aineistonsa esittää: mitä voidaan julkaista ja missä muodossa asia esitetään?

Tilanne vastaa journalistisen työn yhteydessä kohdattavaa materiaalia, joka sellaisenaan joko esimerkiksi kuvina tai kirjoituksena esitettynä saattaisi olla omiaan aiheuttamaan yleisössä voimakasta ahdistusta ja järkytystä. Vastuunsa tunteva journalisti tai toimitus ei suinkaan ryntää julkaisemaan järkyttävää uutisaineistoaan sellaisenaan, vaan suorittaa vakaan harkinnan siitä, mitä voidaan esittää ja mitä taas ei. Sama vastuu koskee myös vastaavassa tilanteessa olevaa tutkijaa, joka ei suinkaan voi tukeutua ajatukseen: kaikki, mitä jossakin lähteessä on todettu, voidaan siteerauksena esittää sellaisenaan.

Edellä esitetyn eettisen vastuun ohittaminen herättää väistämättä kysymyksen siitä, pyrkiikö tutkija kenties jonkinlaiseen äärimmäiseen shokkivaikutukseen sekä inhon ja vastemielisyyden tunteiden maksimaaliseen herättämiseen lukijoissa, mikä ei ole suinkaan tieteellisen työskentelyn tarkoitus tai tunnusmerkki. Mikäli vastaus on kyllä, herää uusi kysymys siitä, mitä tutkija ajaa herättämillään voimakkailla reaktioilla. Tällöin ollaankin jo täysin akateemisen kontekstin ulkopuolella ja mahdollisena kontekstina ovat ideologiset ja poliittiset pyrkimykset.

Suuri joukko professori Puolimatkan kirjoituksen lukeneista on kokenut asian siten, että kirjoitus pyrkii kanavoimaan kielteisiä tunteita seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Kun ottaa huomioon vielä sen seikan, että merkittävä osa – erityisesti mainitut seikkaperäiset kuvaukset – professori Puolimatkan kirjoituksessa ovat lähes sanatarkkaan peräisin hänen vuonna 2017 julkaistuista kirjoituksista (1.9.2017 Seurakuntalainen-lehden blogi ja 12.9.2017 Puolimatkan omat sivut), vahvistuu mahdollinen mielikuva kanavoimistarkoituksesta, joka on tuotettu kuoreksi luodulla päivityksellä. Uusi Suomi poisti vastaavan aiemman kirjoituksen Puheenvuorosta, josta professori Puolimatka kertookin omilla sivuillaan.

Oman ihmetyksensä aiheuttaa sekin, että päivää ennen professori Puolimatkan kirjoituksen julkaisemista Oikeassa Mediassa ilmestyi samaa aihepiiriä käsittelevä päätoimittajan kirjoitus, missä väitettiin, että suurin osa pedofiileistä on homoseksuaaleja.

Suhde opiskelijoihin
Jokaiselta professorilta edellytetään myös toimivaa ja kunnioittavaa suhdetta opiskelijoihin. Luottamuksen, turvallisuuden ja tasavertaisen kohtelun tunteen herättäminen opiskelijoissa on professorin velvollisuus. Ei saa syntyä tilannetta, missä opiskelija joutuisi pelkäämään esimerkiksi oman seksuaalisen suuntautumisen johtavan hänen menestymisensä ja etenemismahdollisuuksiensa rajoittumiseen professorin arvomaailmaan olennaisesti liittyvien näkemysten vuoksi.

Valitettavasti signaaleja professori Puolimatkan oman arvomaailman synnyttämistä kielteisistä tunteista opiskelijoiden parissa on saatu. Tunteistaan avautui eräs seksuaalivähemmistöön kuuluva opiskelija 2.8. Keskisuomalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

Professori Puolimatkan kirjoituksen kirvoittamissa tunnelmissa opiskelijat ovat ottaneet aktiivisesti kantaa ja heidän edustajiaan tullaan kuulemaan asiassa, mikä antaa äärimmäisen tärkeän ja oikeanlaisen signaalin yliopiston puolelta.

Lopuksi
Edellä mainittujen asioiden osalta on huomautettava, että professori Puolimatkalla on omat käsityksensä ja näkökulmansa asioihin, jotka tulevat aikanaan selviämään. Yliopiston asiaa koskeva prosessi huomioi myös professori Puolimatkan oikeudet, joita ei suinkaan tule väheksyä, eikä varmaan tulla väheksymäänkään.
http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuom...uttaminen-oikeistoradikalismille-vakava-ilmio
 
Oikeistossa ilmeisesti suosittu "vihapuhuja" Lauren Southern halusi käydä kävelyllä Sydneyn muslimienemmistöisessä(?) kaupunginosassa vähän katselemassa elämänmenoa. Poliisi tuli sitten kehottamaan häntä olemaan menemättä, jotta hän ei rikkoisi rauhaa (eli tarkoittanee suomennettuna: jotta muslimit eivät hyökkäisi Laurenin kimppuun?).

Hyvin menee Australiassakin, jos keskellä päivää ei saisi kävellä, missä haluaa...
 
Oikeistossa ilmeisesti suosittu "vihapuhuja" Lauren Southern halusi käydä kävelyllä Sydneyn muslimienemmistöisessä(?) kaupunginosassa vähän katselemassa elämänmenoa. Poliisi tuli sitten kehottamaan häntä olemaan menemättä, jotta hän ei rikkoisi rauhaa (eli tarkoittanee suomennettuna: jotta muslimit eivät hyökkäisi Laurenin kimppuun?).

Hyvin menee Australiassakin, jos keskellä päivää ei saisi kävellä, missä haluaa...
FtdwV5p.jpg
 
Perushomma, lapsi kilveksi yms.... Koirasta näkee kuinka sitä pelottaa ja on hermostunut tilanteesta. Koira yrittää rauhottaa tilannetta tervehtimällä (hyppäys kohti) ihmistä, että kaikki on ok.... Ja homma vaan pahenee.

Toki en saanut selvää/ymmärtänyt mitä tuossa mölötetään, mutta lapsi hakeutui kilveksi ihan automaattisesti tuossa... toki pätkä alkaa vähän kesken kaiken, että lähdekritiikkivaroitin huutaa hieman. Mistä tilanne lähti, oliko joku verbaalinen provokaatio taustalla? Näennäisesti koiranulkoiluttaja on rauhallisen oliinen kyllä jne.
 
Jos tämä edustaa sivistystä, niin huoletta voi leikkuri iskeä..

Nouseekohan tuosta kohu, kysyykö kukaan toimittaja Helsingin yliopistolta kommenttia? Ei varmaankaan, jos olisi "suvakkeja" tai "vihervasemmistoa" maalaillut montun reunalle, niin varmasti nousisi.
 
Last edited by a moderator:
Back
Top