#vihapuhe

inscout

Ylipäällikkö
Paine kasvaa ja purkautuukin vielä joskus ja se ei ole ihan pieni pamaus se.

Surullista on että on tähän pisteeseen menty, mutta olihan Eurooppa yllättävänkin rauhallinen yllättävänkin pitkään.

Kierros vielä ja sitten lasku :ROFLMAO:

Samaa mieltä. Väri tosin saattaa olla erilainen. Ei tämä mikään uusi asia ole.

Väri voi olla musta tai vihreäkin. Asia on kuitenkin sama.
 

arix

Kenraali
Paine kasvaa ja purkautuukin vielä joskus ja se ei ole ihan pieni pamaus se.

Surullista on että on tähän pisteeseen menty, mutta olihan Eurooppa yllättävänkin rauhallinen yllättävänkin pitkään.

Kierros vielä ja sitten lasku :ROFLMAO:

Samaa mieltä, saamme vielä nähdä utopioiden sortuvan verisiin katuojiin...
Nautitaan elämästä kun vielä voimme, piikkilanka-aidan ulkopuolella. :D
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Samaa mieltä. Väri tosin saattaa olla erilainen. Ei tämä mikään uusi asia ole.

Väri voi olla musta tai vihreäkin. Asia on kuitenkin sama.
Värit on erilaisia.

Hitler ja Stalin olivat edellistä vuosisataa ja vuosituhatta.

Sinne jäivät ja sieltä niitä ei nykypäivään nouki itse pirukaan, vaikka parhaansa on ihan varmasti yrittänyt ja yrittää vieläkin :ROFLMAO:

 

hansai

Supreme Leader
Yle: Presidentti Niinistö otti taas kantaa lisääntyneeseen vihapuheeseen: ”Kun vihan kierre on alkanut, sen katkaiseminen on vaikeaa”
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö peräänkuuluttaa avointa keskustelua maahanmuutosta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö peräänkuuluttaa avointa keskustelua maahanmuutosta.
Kuva: LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Jaa
Julkaistu: 14:33

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui Ylen Ykkösaamussa huolestaan vihapuheen ja rasismin kasvusta.


Saksassa Hanaun joukkosurma nosti esiin huolen äärioikeiston väkivallan uhan kasvusta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö varoitti Ylen Ykkösaamussa siitä, mihin monissa maissa koventuneet puheet voivat johtaa.


– Meillä on historiassa paljon esimerkkejä siitä, miten tällainen vastakkainasettelu tulee voimakkaammaksi, kääntyy vihan puolelle ja pahimmassa tapauksessa väkivaltaan. Ei meidän tarvitse Suomessakaan mennä ajassa taaksepäin kuin vähän runsaat sata vuotta, jolloin siinä kävi aika monelle niin, että he olivat mukana jossain sellaisessa, jossa eivät olisi voineet pari vuotta aikaisemmin voineet kuvitellakaan olevansa – siis väkivallassa, tappamisessa, Niinistö sanoi Ylellä.


Presidentti viittasi Suomessa vuonna 1918 syttyneeseen veriseen sisällissotaan.


– Samanlaisia esimerkkejä nähtiin paljon rajummassa muodossa natsi-Saksan aikana tai antisemitismissä tai rasismissa tänä päivänä. Kun vihan kierre on alkanut, sen katkaiseminen on vaikeaa, Niinistö sanoi.


Presidentti Sauli Niinistö otti jo valtiopäivän avajaisissa kantaa lisääntyneeseen vihapuheeseen ja rasismiin. Niinistö kertoi avajaisissa pitämässään puheessaan olevansa huolissaan antisemitismin noususta nykypäivänä.


– Olemme sitten jonkin enemmistön tai jonkin vähemmistön edustajia. Jos aiheettomat nimittelyt arkipäiväistyvät, niiden vaikutus laimenee. Torjunnan kohteena oleva ilmiökin saattaa arkipäiväistyä, tuntua tavanomaiselta, Niinistö virkkoi puheessaan.


Ylen Ykkösaamussa Niinistö totesi, että keskustelu on alkanut maahanmuutosta. Presidentin mielestä keskustelussa tulisi ymmärtää se lähtökohta, että hädässä olevia autetaan ja työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan. Silti tulisi ymmärtää, että maahanmuutto herättää joidenkin mielissä levottomuutta ja pelkoa, presidentti sanoi.


– Keskustelemalla avoimesti auki sekä tarpeet että pelot on paljon parempi kuin osoittaa sormella naapuria, että olet väärässä ja sitten muutama nimike perään, Niinistö huomautti.


– Kiistaakin voidaan käydä, totta kai, mutta sitten jos se etenee siihen, että irtaudutaan asiasta ikään kuin kohdistamaan aggressiota toiseen ihmiseen henkilönä, silloin ollaan väärillä teillä.

 

miikkaj

Kenraali
BAN
Silti tulisi ymmärtää, että maahanmuutto herättää joidenkin mielissä levottomuutta ja pelkoa, presidentti sanoi.
Taas on itse ylipiällikkö nenän vartta pitkin kertomassa kansalle, että mitä tulisi ajatella. Menisi vaikka ihan alkuunsa asumaan vuodeksi, kahdeksi johonkin Kontulaan ja tulisi parin kekluhipan jälkeen kertomaan kuinka hänet valtasi näinä kertoina hetkellisesti näennäinen tahi hänen ihan omaa syytään aiheuttama levottomuus ja pelko.
 

hansai

Supreme Leader
Nasima Razmyarin äitiä uimahallissa kiusaavan rasistin toiminta paljastui Twitterissä – apulaispormestari: "Vihapuhe on arkea Helsingissä"

Helsingin apulaispormestarin Nasima Razmyarin luki Twitteristä rasismin kohteeksi joutuneesta vesijuoksijasta. - Epäilin heti, että kyseessä on oma äitini. Soitto äidille varmisti, että näin oli, Razmyar twiittasi.
Johanna Erjonsalo

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) sai sattumalta tietää vesijuoksua harrastavan äitinsä joutuvan jatkuvasti kiusatuksi uimahallissa.

Asia tuli ilmi maahanmuuttoasioiden asiantuntijan ja ihmisoikeusaktivistin Martta Pietarisen kolmiosaisesta twiitistä, jossa hän kertoi helsinkiläisessä uimahallissa todistamastaan rasismista tunnisteella #vihapuhenormalisoituu.
– Sain todistaa, miten erään monikulttuurisen poliitikon äiti joutui vesijuostessa kuuntelemaan "Millä sinä elät täällä? Täällä elelette rikollisesti hankituilla rahoilla". Menin väliin ja kerroin, että käytös on epäasiallista, Pietarinen twiittasi sunnuntaina.

– Nainen ei lopettanut selkeän rasistista huutamista. Hain paikalle henkilökuntaa, joka kipuili asiaan puuttumista, Pietarinen jatkoi.
Hän vaatii Helsingin kaupunkia kertomaan julkisesti, miksi liikuntapaikkojen henkilökuntaa ei ohjeisteta puuttumaan vihapuheeseen?

Martta Pietarinen jatkoi vielä Twitterissä kertomalla muiden muassa tapauksesta sen, että ilkeämielisen huutelun kohde itki tullessaan kiusatuksi.
Pietarinen sanoi saaneensa selville, että kyseinen välikohtaus on tosiasiassa toistuvaa toimintaa, jossa sama nainen solvaa samaa naista uimahallissa. Pietarisen mukaan kiusaaminen johtuu kiusat+un naisen etnisen taustan lisäksi hänen lapsensa asemasta Suomessa.

Nasima Razmyar osallistui keskusteluun maanantaiaamuna ja twiittasi huomanneensa Martta Pietarisen sunnuntaiset twiitit sattumalta.
– Epäilin heti, että kyseessä on oma äitini. Soitto äidille varmisti, että näin oli. Hän ei ollut halunnut huolestuttaa minua asialla. Rasismi ja vihapuhe on valitettavasti monelle arkea Helsingissä. Kiitos jokaiselle, joka puuttuu siihen, Razmyar twiittasi.

Hän myös kiitti Martta Pietarista äitinsä puolustamisesta kera sydän-emojin.
– Kiitos, että puutuit ja puolustit äitiäni. Se oli hänelle todella tärkeää. Välitän myös hänen puolestaan kiitokset sinulle, Razmyar twiittasi Pietariselle.

Keskusteluun on osallistunut moni muukin. Osa kertoo todistaneensa itsekin avointa rasismia kaupungin ylläpitämissä liikuntapaikoissa ja vaatii kaupungin linjaamien toimintatapojen avaamista julkisesti.
Moni twiittaaja kiittelee Martta Pietarista asiaan puuttumisesta, ja moni osoittaa myötätuntonsa Nasima Razmyarin perheelle. Yksi heistä on vihreiden konkaripoliitikko Satu Hassi.
– Törkeää käytöstä, tsemppiä sinulle ja äidillesi. En tunne äitiäsi, mutta arvelen että hän on upea ihminen, koska sinä hänen tyttärensä olet niin upea, Hassi twiittaa.

Helsingin kaupungin vastauksia twiiteissä ei ole.

Nasima Razmyarin perhe sai turvapaikan Suomesta vuonna 1993. Hänen isänsä Mohammed Daud Razmyar työskenteli ennen pakolaisuuttaan Afganistanin demokraattisen tasavallan Moskovan suurlähettiläänä.

 

Merkava

Eversti
Päivi Räsänen: Poliisi kuulusteli lähes neljä tuntia ”kristillisen uskon käsitteistä”
Kansanedustaja Päivi Räsänen ihmettelee, että ”jos lakia säätävä, 25 vuotta eduskunnassa istunut kansanedustaja ei tunnista mahdollista rikosta, miten tavallinen kansalainen voisi tunnistaa?”
 

Merkava

Eversti
Pitääkö näitä uusia raamattuun liittyviä viharikoksia tutkivalla poliisilla olla teologin koulutus, vai millä kompetenssilla näistä käsitteistä rikoksen tunnusmerkistöä kaivetaan?
 

Väärinajattelija

Alikersantti
Mielestäni isoin ongelma tuossa Räsäsen tapauksessa on se, että tutkintaa alettiin tekemään ikivanhasta kirjoituksesta, jota Räsänen ei edes itse pitänyt esillä. On mielipuolista vaatia, että ihmisten kaikki internetissä julkaistu materiaali on oikeaoppista kulloinkin vallitsevan poliittisen tilanteen mukaisesti.

Pitkän uran tehneellä poliitkolla voi olla tuhansien sivujen edestä kirjoituksia ympäri nettiä, joista suurta osaa ei edes muista. Netistä ei saa myös mitään pois, vaikka haluaisi. Kyllä vastuun pitäisi olla mielummin julkaisijalla. Mitä Räsäsen tekstien sisältöön tulee, niin jutussa poliisi on jo tehnyt päätöksen syyttämättä jättämisestä, mielestäni hyvin perustellun päätöksen. Syyttäjä sitten lähti sooloilemaan omiaan.
 

Erkki

Kenraali
Pitääkö näitä uusia raamattuun liittyviä viharikoksia tutkivalla poliisilla olla teologin koulutus, vai millä kompetenssilla näistä käsitteistä rikoksen tunnusmerkistöä kaivetaan?
Kaiken lisäksi Räsänen edustaa kristikunnan globaalia valtavirtaa: Mitkään maailmanlaajuiset suuret kirkkokunnat eivät raamatuntulkintansa perusteella hyväksy homostelua.Vain muutama läntinen protestanttinen kirkkokunta tekee tästä poikkeuksen. Suomessa vaikuttavista kirkoistakin vain evlut pitää yllä keskustelua homoliitoista.
 

Lapinukko

Eversti
Pitääkö näitä uusia raamattuun liittyviä viharikoksia tutkivalla poliisilla olla teologin koulutus, vai millä kompetenssilla näistä käsitteistä rikoksen tunnusmerkistöä kaivetaan?
Kyseistä tapaustahan tutkii Helsingin poliisi niin siitä voi arvailla mitkä on aatteet. Samoin yleisen syyttäjän - erityisesti sen
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Maija Poppanen on yhtä paljon rasisti kuin minä olen kuu-ukko, mutta tässä ajassa todellisuus on jo ylittänyt parodiahorisontin.


Kun Laura Huhtasaari tai ministerin erityisavustaja leimaavat kaikki eri mieltä olevat kommunisteiksi tai fasisteiksi, he rakentavat viholliskuvia. Osa väestöstä uskoo, mitä he sanovat. Se voi kuulostaa hyvältä läpältä, mutta sillä on vaikutuksia, koska nämä ihmiset ovat auktoriteetteja, heitä kuunnellaan.

Kun tätä epäinhimillistävää korttipeliä on jatkettu riittävän kauan, modernit Berliinin muurit nousevat jokaisen omaan olohuoneeseen.
 

Väärinajattelija

Alikersantti
Ukkola kirjoittaa täyttä asiaa. Nykyinen keskustelukulttuuri on mennyt ihan ihmeelliseksi. Jatkuvasti tuntee nykyään painetta sekä vasemmalta että oikealta; jotain väriä pitäisi tunnustaa. Kaikesta täytyy olla mahdollisimman voimakas ja kärkevä mielipide. "En ole ajatellut asiaa. Aihe ei kuulu osaamisalaani, joten en ole ihan varma. Tähän minulla ei ole vielä mitään varmaa mielipidettä." Tämänkaltaiset lausunnot eivät enää kelpaa nykykeskustelussa. Twitterin aikakaudella mielipiteet kaikista aiheista muodostetaan heti, kymmenen tuntia jos ehtii kulua, niin ollaan jo pahasti parhaimmista kohuista myöhässä. Ajattelu ja harkinta ovat turhia hidasteita.

Tuon natsikommari -ulinan vaikutus on myös hyvin kuvattu:

"Kun ihmisiä kutsutaan leimaavilla nimillä, ne menettävät tehonsa. Kun joka toinen keskustelija leimataan aiheetta fasistiksi tai kommunistiksi, sanoilla ei kohta ole enää merkitystä."

Tämän pisteen yli on mielestäni menty aikoja sitten.
 

tulikomento

Greatest Leader

hansai

Supreme Leader
Vaihteeksi mukava nähdä mitenkä YLE hiillostaa vassareita väkivaltafantasioinnista. Tosin vasemmistoliiton puoluesihteeri kiemurtelee minkä ehtii.

Jottei vaaka huoju, niin...

Miten fasismi ilmenee Suomessa?

Haastateltavana historiantutkija Oula Silvennoinen Helsingin yliopistosta ja vapaa tutkija, tietokirjailija Aapo Roselius.

Viikonloppuna nousi kohu kun PS-Nuorten varapuheenjohtaja Toni Jalonen julistautui fasistiksi Virossa järjestetyssä EtnoFutur IV -tapahtumassa pitämässään puheessaan.

Roseliusta ja Silvennoista fasistijulistus ei yllättänyt.

"PS-Nuorten retoriikassa näkyy fasismin klassiset piirteet - ne puheenaiheet, joita fasistit ovat kaikkina aikoina pitäneet esillä, muun muassa että kansakunta on rappeutumassa," Silvennoinen toteaa.

Roseliuksen mukaan EtnoFutur-tapahtumassa olleet Ekre-puolueen nuoret ovat toistuvasti tuoneet esiin ihailunsa fasismia ja jopa Hitleriä kohtaan, joten ei ollut yllättävää, että Toni Jalosen fasismitunnustus sai myös suosionosoituksia.

Silvennoinen ja Roselius selventävät Politiikkaradiossa, mitä fasismi tarkoittaa, miten se määritellään ja miten se ilmenee. He korostavat, että puolue tai poliittinen toimija ei voi pelkästään yksin päättää, onko heidän edustamansa liike fasistinen vai ei.

Silvennoinen ja Roselius totesivat vuonna 2016 julkaistussa kirjassaan Suomalaiset fasistit - mustan sarastuksen airuet (Otava), että "Lapuan liike, Isänmaallinen kansanliike IKL ja Vapaussodan rintamamiesten liitto VRL sanoutuivat irti fasismista, mutta samalla tekivät fasistista politiikkaa."

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on irtisanoutunut fasismi-puheista ja itseään fasistiksi kutsunut Toni Jalonen irtisanoutui.

Tutkijat näkevät kuitenkin samankaltaisia piirteitä perussuomalaisten nostamissa teemoissa ja perinteisissä fasistisissa teemoissa.

"Yksi esimerkki fasismin teemasta on perussuomalaisten retoriikassaan pitämä väestön vaihdos - termi, joka on kansainvälisen äärioikeiston salaliittoteoria siitä, että maahanmuutto johtaa ihan pian siihen että valkoiset kansat tulee ihan pian syrjäytetyiksi omissa kotimaissaan ja maahanmuuttoa oikeasti ajaa joku ylikansallinen salaliitto."


Kuuntele Politiikkaradio Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/1-50464327
 
Top