Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ihan kuten armeija niin yliopisto paikka jossa kasvetaan aikuiseksi.
Joo. Omalta osaltani yliopisto oli kyllä välillä sellainen "Kaikkea tätä en teininä arvannut tehdä"-performanssi, erilaisilla tieteenfilosofisilla twisteillä ryyditettynä. Kesälomat olivat tosin pidempiä joten kerkisi tienaamaan kolmivuorossa talveksi enemmän kaljarahaa kuin lukiossa...Yliopistossa tämä taitaa sitten tapahtua hitaammin.
Ihan kuten armeija niin yliopisto paikka jossa kasvetaan aikuiseksi.
Suomi on mennyt päin persettä koska täällä ollaan liian humaaneja ulkoa tulleita kohtaan.
Näinhän se meni... matematiikan pääaineopiskelijana katselin sitä opinto-opasta... ahh, täällä voi lukea yös historian tutkimuksen metodologiaa (taloushistoria), tähtitiedettä, japanin kieltä (pääsee kesävaihtoon Nipponiin pikkurahalla, Nousevan Auringon Valtion avokätisesti rahoittama "Japan Foundation" huolehtii teistä siellä - eivät liioitelleet!), ekonometriaa, UNIX-arkkitehtuuria...Joo. Omalta osaltani yliopisto oli kyllä välillä sellainen "Kaikkea tätä en teininä arvannut tehdä"-performanssi, erilaisilla tieteenfilosofisilla twisteillä ryyditettynä. Kesälomat olivat tosin pidempiä joten kerkisi tienaamaan kolmivuorossa talveksi enemmän kaljarahaa kuin lukiossa...
Itselläni valmistuminen pilasi hyvin alkaneet opinnot jo 7,5 vuoden jälkeen...Näinhän se meni... matematiikan pääaineopiskelijana katselin sitä opinto-opasta... ahh, täällä voi lukea yös historian tutkimuksen metodologiaa (taloushistoria), tähtitiedettä, japanin kieltä (pääsee kesävaihtoon Nipponiin pikkurahalla, Nousevan Auringon Valtion avokätisesti rahoittama "Japan Foundation" huolehtii teistä siellä - eivät liioitelleet!), ekonometriaa, UNIX-arkkitehtuuria...
lopputuloksena olin 5 vuotta myöhemmin edelleen fil. yo., ja oli vihdoin korkea aika hommata työpaikka jostain .
Tuo akka ei ole huomannut monen sisäistä neekeriä
Entä miksi salilla on niin vähän valkoisia tukevia keski-ikäisiä miehiä, miksi heitä ei kutsuta joogasalille?
Vuonna 1607 italialaissäveltäjä Claudio Monteverdi (1567–1643) teki jotain kertakaikkisen anteeksiantamatonta. Hän syyllistyi törkeään kulttuuriseen omimiseen säveltämällä usein maailman ensimmäisenä pidetyn oopperan. Jo häntä ennen muutama muukin italialaissäveltäjä oli tehnyt jotain samantapaista, mutta vasta Monteverdin L’Orfeo ja sen saama suosio teki oopperasta aidosti itsenäisen taidemuodon – ja samalla rakenteellisen sorron välineen.
Italialaisen renessanssitaiteen lähtökohdat olivat ylipäätäänkin täysin tuomittavat. Asettaessaan erityiseksi ihanteekseen antiikin estetiikan se oli tietysti luonteeltaan ensinnäkin taantumuksellista.
Sitä, että italialaiset renessanssitaiteilijat kohdistivat kulttuurisen omimisensa juuri kreikkalaisiin, voidaan pitää aivan erityisen tuomittavana. On muistettava, että roomalaiset valloittivat Kreikan niemimaan vuonna 146 eKr. ja alistivat kreikkalaista alkuperäiskulttuuria siitä eteenpäin vuosisatojen ajan.
Puhumattakaan sitten itse L’Orfeo-oopperan sisällöstä ja sen esityksistä! Aiheena kreikkalainen Orfeus-myytti, mutta tiettävästi kaikissa sen rooleissa nähtiin vain italialaisia laulajia. Eikä tässä vielä kaikki: myös teoksen naisrooleissa nähtiin vain miehiä. Vai sivuutanko nyt sukupuolisen moninaisuuden, kun kyseessä olivat kuitenkin nimenomaisesti kastraattilaulajat?