#vihapuhe

Kaikki valtiomahdit ovat antaneet ja antavat maaliin johtavia syöttöjä mv-lehtien tapaisille julkaisuille, hyvähän niiden on sitten laittaa sopivaa propagandaa joukkoon.

Hesarin Saarikoski sivuaa hyvin aihetta vanhassa Pressiklubissa kohdassa 17:17. Taitaa olla vain niin, että tuo tietämättömän kansan valistaminen on edelleen se ensimmäinen toimenpide kun sivuluisu on alkanut.

Väärinajattelijoiden jahtia varten on jo perustettu ajatuspoliisi ja ilmiantokanavia ilmaantuu jatkuvasti. Joku piti huumorina sitä poliisin opetusvideota jossa lapsi teki ilmiannon vanhemmastaan sille ihanalle poliisileijonalle.

Jos viteon avaa, kannattaa katsoa myös kohta 10:25 :D

 
Nyt kuulolla!

https://www.facebook.com/hautomohattu/photos/rpp.415234698634048/827571580733689/?type=3&theater

FEMINISTINEN AJATUSHAUTOMO HATTU:

"WANTED! Hatun johtaja Johanna Vehkoo etsii entisiä trolleja tai tapansa parantaneita vihaviestien lähettelijöitä haastateltavaksi journalistiseen sarjakuvakirjaan.
Okei, ehkä he eivät hengaa täällä Hatun sivulla, mutta mistäpä sitä tietää. Jos vaikka joku teistä tuntisi jonkun. Haastattelun voi tehdä anonyymisti.

Vinkit voi lähettää joko tämän sivun inboksiin tai Hatun meiliin: hautomohattu(ät)gmail.com.
Sarjakuvateos "Vihan ja inhon internet" ilmestyy syksyllä. Se käsittelee naisiin kohdistuvaa verkkovihaa."

1506450_415235228633995_594384142616452937_n.jpg
 
Pyllykipuilu jatkuu, kun Poliisit ei joutunutkaan syyteeseen razizmista ja kiva.. eiku vihapuheesta.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ko...-argumentaatiolta/?shared=977611-f0141cef-500
Miksi poliisien rasistista kirjoittelua ei tutkita? – Valtionsyyttäjä: Kuulostaa Jussi Halla-ahon argumentaatiolta
”Tahallisuus rikosoikeudessa tarkoittaa vähän eri asiaa kuin yleiskielessä”, sanoo Jukka Rappe.
Jaa artikkeli
Aurora Rämö
KOTIMAA 13.7.2017 14:30


Valtakunnansyyttäjänviraston päätös olla tutkimatta poliisien Facebook-ryhmän rasistista kirjoittelua on hämmentävä.

Tutkivan journalismin julkaisu Long Play kirjoitti kesäkuussa, että poliiseilla on Poliisit-niminen suljettu ryhmä, jossa pilkataan ja panetellaan ulkomaalaisia moderaattorien juuri puuttumatta.

Julkaistuissa viesteissä poliisit kirjoittavat muun muassa näin:

”Islam on ekspansiivinen uskonto ja Eurooppa on uhri. Turha lässyyttää mitään muuta.”

”Kun Mustan Barbaarinkin mukaan ongelma on se, että ei voi tietää kuka on ulkomaalainen, niin voitaisiinko epäselvyyksien ja rasismin välttämiseksi velvoittaa ulkomaalaiset kantamaan esim. hihamerkkiä tai vastaavaa tunnistetta?”

Kirjoittelusta tehtiin kolme rikosilmoitusta. Koska ne kohdistuvat poliisiin, tutkintaa johti syyttäjä.

Kihlakunnansyyttäjä Laura Sairanen päätti heinäkuun alussa, ettei yhdestäkään ilmoituksesta ole syytä käynnistää esitutkintaa.



ENSIMMÄISEN rikosilmoituksen teki Poliisihallitus. Siinä pyydettiin tutkimaan, ovatko poliisit syyllistyneet virkavelvollisuuden rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Sairanen perustelee päätöstään olla tutkimatta sillä, ettei Poliisihallituksen selvityksestä ilmene, ketkä kommentteja kirjoittelivat ja missä yhteydessä.

”Kirjoittajien nimet on poistettu, eikä Poliisihallitus ole ilmoituksensa perusteeksi toimittanut sellaisia kuvakaappauksia sivuista, joista olisi luettavissa yksittäisten kirjoittajien nimet.”

Long Play kertoo kuitenkin lähettäneensä syyttäjälle noin 150 kuvakaappausta ryhmän keskusteluista. Satakunta oli sellaisia, joista kirjoittajien nimet oli poistettu, yli 50 sellaisia, joissa nimet olivat näkyvillä.

Se, että materiaali on ollut käytössä esiselvityksestä varten, kerrotaan myös päätöksessä.

Miksi materiaalia ei näytetä käytetyn?

Sairanen perustelee päätöksen muissakin kohdissa sillä, ettei tietoa ole ollut saatavilla.

Hänen oli esimerkiksi oletettava poliisiryhmäläisten kirjoittaneen viestejä vapaa-ajallaan, sillä ”asiassa ei ole tähän liittyen saatavissa tarkempaa tietoa, koska Poliisihallitus ei ilmoituksensa liitteeksi tai muutoin ole toimittanut asiaa selventävää materiaalia”.

Ilmeisesti tällä tarkoitetaan, että ilman työvuorolistoja on mahdotonta päätellä, mitkä viestit on kirjoitettu töissä, koska kuvakaappauksien aikaleimoja ei voi verrata mihinkään.

Miksei lisäselvityksiä sitten pyydetty?

”Kaikkea sellaista voi tehdä, mitä Kalle Kansalainenkin voi tehdä.”

KYSYMYKSIIN voisi vastata kunnolla vain Laura Sairanen; syyttäjät tekevät päätöksensä itsenäisesti. Mutta Sairanen ei ole kuulemma tavoitettavissa ”pitkään aikaan”.

Syyttäjien yksikköä johtaa valtionsyyttäjä Jukka Rappe. Hän sanoo, ettei ole ehtinyt tutustua ratkaisuihin, vaan kommentoi yleisellä tasolla.

”Esiselvitys on eri asia kuin esitutkinta. Sitä tehdessä ei voida puuttua ihmisten oikeuksiin, vaan se on sellaisten tietojen keruuta, mitkä kuka tahansa voi saada. Mihin ei tarvita erityisiä toimivaltuuksia.”

Missä raja menee? Työvuorolistoissa?

”Poliisirikosten tutkinnanjohtajana toimivat syyttäjät kyllä melko säännönmukaisesti hankkivat lisäselvitystä.”

”Jos esimerkiksi väitetään, että poliisi on pahoinpidellyt kiinnioton yhteydessä, niin rutiininomaisesti pyydetään poliisilta tiedot, että onko tällainen kiinniotto tapahtunut ja ketä poliisimiehiä siinä on mahdollisesti kiinniottoa ollut suorittamassa.”

Eli?

”Sikäli kun tiedän, tässä jutussa esitutkinnanjohtajahan on Long Playltä pyytänyt näitä tekstejä nähtäväksi. Koska alkuperäinen informaatio, millä rikosilmoitus tehtiin, oli toisen käden tietoa. Mutta sanotaan, että esiselvityksen nyrkkisääntö on, että kaikkea sellaista voi tehdä, mitä Kalle Kansalainenkin voi tehdä.”



TOISEN rikosilmoituksen teki pastori Marjaana Toiviaisen. Hän pyysi tutkimaan, onko Facebook-ryhmässä syyllistytty kunnianloukkaukseen.

Poliisit olivat kommentoineet Toiviaiseen liittyvää uutisointia esimerkiksi näin: ”Marjaana on viety savimajan taakse ja saa siellä isosta patukasta kurinpalautusta.”

Tässäkään tapauksessa syyttäjä ei ollut onnistunut löytämään kommenttien kirjoittajille nimiä, vaikka ne selviävät kuvakaappauksista. Päätöksessä asiaan osalliseksi on merkitty ”tuntematon poliisi”.

Kysyttäessä nimien huomiotta jättämisestä Laura Sairanen sanoi Long Playlle, että kyse on epähuomiossa tapahtuneesta virheestä ja että muotoilu voidaan ”tarvittaessa korjata kirjoitusvirheenä”.

Mitä ihmettä tämä nyt on?

”Tosiaan tällaisista yksityiskohdista en pysty lausumaan mitään, enkä tietysti voikaan toisen asiassa”, valtionsyyttäjä Rappe sanoo.

Syyttäjä päätyi toteamaan, ettei esitutkintakynnys ylity, koska kommentteja ei ole tarkoitettu ”kokonaan julkisiksi”. Ryhmässä oli noin 2 800 jäsentä. Pienempiinkin kirjoittelusta on tullut tuomioita.

”En nyt näihin käsillä oleviin päätöksiin ota mitenkään kantaa.”

AINOA ilmoitus, jossa mahdollinen tekijä on pystytty yksilöimään, koski Facebook-ryhmän ylläpitäjänä toiminutta nettipoliisi Marko ”Fobba” Forssia.

Forss jättäytyi ylläpidosta huhtikuussa, koska näyttäisi ”helvetin pahalle”, jos ”matsku laitetaan julki”.

Syyttäjä totesi, ettei Forss ole itse kirjoittanut mitään sopimatonta, eikä materiaaleista löytynyt mitään muutakaan sopimatonta.

Ratkaisussa kirjoitetaan, että ”pelkkä kansanryhmän harkitsematon pilkkaaminen tai ärsyttäminen ei sellaisenaan täytä tunnusmerkistöä” kansanryhmää vastaan kiihottamisen epäilemiseksi.

Long Playn alkuperäinen, pitempi artikkeli, jossa Facebook-ryhmä tuli esille, käsitteli poliisin suhtautumista ulkomaalaisilta näyttäviin.

Niin sanottu etninen profilointi – oletusten tekeminen ulkonäön perusteella – on laissa kielletty. Artikkelissa poliisit ovat sitä mieltä, ettei ulkomaalaisvalvontaa voi käytännössä suorittaa ilman etnistä profilointia.

Keitä poliisi pysäyttää ja millä perusteella esimerkiksi paperit tarkistetaan, päättää yksittäinen poliisi tapahtumapaikalla. Siksi asenteilla, ei pelkällä virallisella ohjeistuksella, on merkitystä.

Mistä syyttäjä voi päätellä pilkkaamisen olleen tahatonta?

”Tahallisuus rikosoikeudessa tarkoittaa vähän eri asiaa kuin yleiskielessä”, Jukka Rappe sanoo.

”Yleisellä tasolla voisi ajatella, että tietoisuus siitä, että viesti on sisällöltään uhkaava, panetteleva tai solvaava, riittää tahallisuuden täyttymiseen. Se ei välttämättä kytkeydy teon tarkoitukseen. ’Kaikki somalit ovat raiskaajia’ on tyypillinen tällainen väite.”

Poliisien viesteissä kirjoitettiin esimerkiksi, että afrikkalaisperäinen väestö ei menesty missään päin maailmaa. ”Syyt lienevät sekä kulttuurisia että geneettisiä ja siten osin periytyviä yksilöstä riippumatta”, yhdessä viestissä luki.

Miten tämä eroaa somaliväitteestä?

”Kuulostaa samankaltaiselta kuin se, mistä korkein oikeus tuomitsi aikanaan perussuomalaisten Jussi Halla-ahon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Siinä oli muistaakseni hyvin saman tyyppistä argumentaatiota.”

”Mutta en nyt näihin käsillä oleviin päätöksiin ota mitenkään kantaa, koska en ole niitä edes lukenut. En tiedä, miten siellä on mahdollisesti tahallisuuskysymystä käsitelty tai jätetty käsittelemättä.”

Eikö kynnyksen poliisiin kohdistuvien epäilyjen selvittämiseen pitäisi olla erityisen matala?

Lue myös
Joka seitsemäs suomalainen on rasisti – tässä tuntomerkitJari Tervo joutui dna-testiin – yllättävä ”lorahdus” löytyi perimästä
”Missään ei ole niin säädetty. Syytä epäillä -kynnys on sinällään jo hyvin matala. Se antaa esitutkintaviranomaiselle hyvin laajan harkintavallan.”



LONG PLAYN artikkelin seurauksena Poliisihallitus selvitti ulkomaalaisvalvonnassa tapahtuvaa mahdollista etnistä profilointia.

Selvitys tehtiin pyytämällä poliisilaitoksia itse arvioimaan toimintaansa. Ongelmia ei löytynyt.
 
Gleb Simanovin videoinnit bussissa saivat yllättävän päätöksen...

index.php

(ja älkää kuvitelko tätä minään symppaus viestinä)
 
Gleb Simanovin videoinnit bussissa saivat yllättävän päätöksen...

index.php

(ja älkää kuvitelko tätä minään symppaus viestinä)

Tässähän voisi myös sanoa, että pelkkä matkustajien videointi ilman edes rasistista aspektia taitaisi sekin jo työnantajan puolelta olla irtisanomisen syy. Silloin syy olisi "sopimaton käytös".
 
Kovaa on peli "sisällöntuottamisessa" kun työpaikkakin uhrataan... No, jos tilaaja maksoi paremmin kuin Nobina?
 
Voisivat palkata Tommi Auran taas tilalle. Sehän sai monoa Kokoomuksen hommista ja kokemusta joukkoliikenteestä on.
 
Tässähän voisi myös sanoa, että pelkkä matkustajien videointi ilman edes rasistista aspektia taitaisi sekin jo työnantajan puolelta olla irtisanomisen syy. Silloin syy olisi "sopimaton käytös".

Joo, mutta se ei toimisi häpeärangaistuksena. Nyt saivat leimattua tuon "rasistiksi", joten se rajoittaa saatavilla olevia työpaikkoja.

Toki tuo rasismisyytös saattaa avata mahdollisuuden valitukselle oikeusteitse, mutta en odottaisi positiivista lopputulosta.
 
Tässähän voisi myös sanoa, että pelkkä matkustajien videointi ilman edes rasistista aspektia taitaisi sekin jo työnantajan puolelta olla irtisanomisen syy. Silloin syy olisi "sopimaton käytös".

Oliko siinä jotain rasistista? Kun katsoin videota, en laittanut merkille sitä tilanteessa mutta mietin kyllä, miksi ihmeessä alkoi kuvata näitä pummilla yrittäviä ja miksi ihmeessä se piti jakaa julkisuuteen. Siinä jakamisessa voi lukea rasistisen tarkoituksen ja sopimattoman käytöksen.

Olisi kuvaamatta asiallisesti sanonut, että koska ovat ilman asianmukaista matkalippua, hän ei ota kyytiin. Lempeästi vielä jatkanut, että kyse on myös tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Bussissa kun istuu matkansa maksaneita.

Tässä voi olla joku harkittukin koiruus, irtisanoutumishaku. Tekisi mieleni kurkata mitä Glebin tuki Janitskin kirjoittaa juuri nyt, mutta kun en viitsi... :cool:
 
Ihan mielenkiintoista, kun matuja jo leimataan rasisteiksi. Kuvaamisessa en nää mitään väärää, mutta julkaisu tunnistettavassa muodossa on niin ja näin, kun on kuitenkin lapsista kyse. Silti potkut tuntuu ylimitoitetulta toimenpiteeltä.

Aloin miettiä, että onpa loppujen lopuksi tutun kuuloinen nimi, mutta en saanut mistään kiinni, kuka on, mutta olikos tämä siis se sama venakko, joka nosti äläkän, kun MAAKK-sitoumus peruttiin?
 
Joo, mutta se ei toimisi häpeärangaistuksena. Nyt saivat leimattua tuon "rasistiksi", joten se rajoittaa saatavilla olevia työpaikkoja.

Toki tuo rasismisyytös saattaa avata mahdollisuuden valitukselle oikeusteitse, mutta en odottaisi positiivista lopputulosta.

Voinee tuollaisilla tempauksilla kerätä kannatusta perussuomalaisten riveissä. Pikaisen katsauksen perusteella MV-lehden kommenttipalstalla ja hommaforumilla ollaan aika pitkälti Glebin puolella.

Sinänsä mielenkiintoista, että alla olevasta hieman vastaavasta videosta (tekijät vähän tummempaa sorttia; kasvoja ei sumennettu) ei seurannut potkuja vaan pikemminkin suitsutusta ja "viraalivideo". Liekö Gleb väärää sukupuolta...
 
Voinee tuollaisilla tempauksilla kerätä kannatusta perussuomalaisten riveissä. Pikaisen katsauksen perusteella MV-lehden kommenttipalstalla ja hommaforumilla ollaan aika pitkälti Glebin puolella.

Sinänsä mielenkiintoista, että alla olevasta hieman vastaavasta videosta (tekijät vähän tummempaa sorttia; kasvoja ei sumennettu) ei seurannut potkuja vaan pikemminkin suitsutusta ja "viraalivideo". Liekö Gleb väärää sukupuolta...

Sukupuoli epäilemättä vaikutti.
 
Voinee tuollaisilla tempauksilla kerätä kannatusta perussuomalaisten riveissä. Pikaisen katsauksen perusteella MV-lehden kommenttipalstalla ja hommaforumilla ollaan aika pitkälti Glebin puolella.

Sinänsä mielenkiintoista, että alla olevasta hieman vastaavasta videosta (tekijät vähän tummempaa sorttia; kasvoja ei sumennettu) ei seurannut potkuja vaan pikemminkin suitsutusta ja "viraalivideo". Liekö Gleb väärää sukupuolta...

Valvontakameran kuvaa. Mitään laitonta tyttö ei tee vaan hoitaa työnsä hyvin ja ansaitsee mielestäni palkankorotuksen.
 
Valvontakameran kuvaa. Mitään laitonta tyttö ei tee vaan hoitaa työnsä hyvin ja ansaitsee mielestäni palkankorotuksen.

Hyvillään se kauppias taisi sinnikkäästä myyjättärestään olla, K-kaupat kun on yrittäjävetoisia niin Anna säästää suoraan työnantajansa varoja. Eikä samat tyypit ehkä välttämättä tule uudestaan. Saakelin tiukka mimmi.
 
Sinänsä mielenkiintoista, että alla olevasta hieman vastaavasta videostaei seurannut potkuja vaan pikemminkin suitsutusta ja "viraalivideo". Liekö Gleb väärää sukupuolta...
Ei vaan työnantaja oli väärä. Tai siis työnantajan arvot eivät salli samaa kuin tuon K-kaupan kauppiaan arvot.
 
Siis onhan tuo irtisanominen perusteltua. Henkilö on kuvannut työaikana videoita "asiakkaista" ja jakanut julkisuuteen. Ei ole verrannollinen siihen, k-market tapaukseen jossa henkilö suoritti perustellusti kiinnioton. Tuossa k-market tapauksessakin ollaan siinä hilkulla, että onko laillista vai laitonta jakaa ko. kuvaa julkisuuteen. Itse hyväksyn kummassakin tapauksessa naaman päätymisen eetteriin ei siinä mitään. K-marketin tapauksessa tosiaan direktio-oikeuden omaavaa suitsutti hyvää työtä eikä uhannut potkuja. Tuossa toisessa sitten työnantaja oli lähtenyt maineen hallinta linjalle ja sen sijaan, että olisi kertonut julkisuuteen, että pummilla matkustamista ei hyväksytä niin antoi potkut.

Mitä tulee tuohon k-marketin annaan? niin ole myös edelleenkin sitä mieltä, että tyttö pelasi niissä parissa tapauksessa aika riskillä. Parin euron tuotteen takia kun heittää painiksi niin onko se perusteltua vaarantaa itsensä?
 
Mitä tulee tuohon k-marketin annaan? niin ole myös edelleenkin sitä mieltä, että tyttö pelasi niissä parissa tapauksessa aika riskillä. Parin euron tuotteen takia kun heittää painiksi niin onko se perusteltua vaarantaa itsensä?

Toisaalta olen samaa mieltä, mutta toisaalta kyse ei todellakaan ole vain parista eurosta vaan siitä että kyseisen kaupan sijainnin tietäen niitä parieurosia kävelee parhaimmassa tapauksessa (pe-la illat, su aamut) ovesta ulos kymmenen kappaletta vartissa
 
Toisaalta olen samaa mieltä, mutta toisaalta kyse ei todellakaan ole vain parista eurosta vaan siitä että kyseisen kaupan sijainnin tietäen niitä parieurosia kävelee parhaimmassa tapauksessa (pe-la illat, su aamut) ovesta ulos kymmenen kappaletta vartissa
Pitäskös siinä vaiheessa palkata vaikka vartija? Toisaalta ilmeisesti tälla Annalla on kyllä tausta siinä mielessä kunnossa, että pärjännee paremmin kuin mitä keskiverto varija..
 
Back
Top