Ilmeisesti käännöstä haetaan? 10 kpl 12 kaliiperin "kiväärin signaalipatruunoita", vaikka kyseessä on tietenkin 12 kaliiperin haulikon patruunat. Olettaisin että tarkoitettu karhujen ja vastaavien pelotteluun teerimettällä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ilmeisesti käännöstä haetaan? 10 kpl 12 kaliiperin "kiväärin signaalipatruunoita", vaikka kyseessä on tietenkin 12 kaliiperin haulikon patruunat. Olettaisin että tarkoitettu karhujen ja vastaavien pelotteluun teerimettällä.
Haltuuni tuli vanha Husqvarnan tekemä läppälukkoinen 16/65 kaliiberinen haulikko. Sulkulaitteessa ja sen akselissa on N merkintä. Muistelisin sen tarkoittavan, että N=Nitro, jolloin savutonkin ruuti kävisi.
Jotain tällasta itsekin muistelen. Onko @veeteetee muistikuvaa tästä?Jostain olen lukenut, että läppälukko Husqvarnassa N tarkoittaa nickel eikä nitro.
N-stämpel på en Husqvarna? Om man hittar ett N stämplat på pipor från Husqvarna så är det bevis på att de är av Nickelstål.
Takavuosina myytiin vastaavaa kotimaista Vihtavuori Signal-merkinantopatruunaa. Joskus nuornamiesnä tuli uutta vuotta juhlistettua sellaisten ilotulituksella, olivat muistaakseni vaan kovin hintavia nuorukaisen kukkarolle.Ilmeisesti käännöstä haetaan? 10 kpl 12 kaliiperin "kiväärin signaalipatruunoita", vaikka kyseessä on tietenkin 12 kaliiperin haulikon patruunat. Olettaisin että tarkoitettu karhujen ja vastaavien pelotteluun teerimettällä.
Se N tarkoittaa nikkeliterästä, mutta samalla se tarkoittaa että piippu kestää savutonta ruutia. Helpoin tapa varmistua on tarkastaa sarjanumero, kaikki yli 55000 kestää nitroa. Jos on damastipiippu, ne ei myöskään varmuudella kestä.
Ainakin tässä keskustelussa väitetään että N = nikkeliteräs.
Jostain tuli tieto vastaan, että lähes kaikki 1-piippuiset Hva:t on mustaruutiaseita. Jos 65 millille pesitettyyn nakataan 70 mm savuton, on lukko silmillä.Se N tarkoittaa nikkeliterästä, mutta samalla se tarkoittaa että piippu kestää savutonta ruutia. Helpoin tapa varmistua on tarkastaa sarjanumero, kaikki yli 55000 kestää nitroa. Jos on damastipiippu, ne ei myöskään varmuudella kestä.
Sotamuseon kokoelmissa on, nuo tarkk’ampuja-kammat on lähes yhtä harvinaisia kuin Suomalaiset sodan aikaiset optiikalla varustetut kivääritkin (muutamia satoja tehty?).Katsoin Ianin esitelmän lippaista ja patruunasiteistä:Kohdassa 43:00 esitellään erikoisen mallinen mosinin kampa suomalaisena keksintönä, onko näitä tullut kellekään vastaan? Jos joku peräti omistaa ylimääräisen kappaleen niin voisin olla kiinnostunut
Jos on ”N”, ase on valmistettaessa kestänyt savutonta ruutia. Jos ampuu 16/70 patruunan 16/65 pesitetyssä aseessa on vaan tyhmä. Kyllähän niitä neropatteja on jotka ampuu 12/76 samalla tavalla 12/70 aseessa ja ihmettelee kun ase ei kestä. Ja sitä hylsyä ei mitata ampumattomana, vaan ammuttuna kun krimppi on suora! Oma lukunsa vielä ne, jotka sekoittaa 20 ja 12 kaliiperiset taskussaan...Jostain tuli tieto vastaan, että lähes kaikki 1-piippuiset Hva:t on mustaruutiaseita. Jos 65 millille pesitettyyn nakataan 70 mm savuton, on lukko silmillä.
Loppusarjan aseet kestää savutonta, mutta Suomeen ei noita kasapäin toimitettu.
Kysymys varusmiesaikoina Pystykorva/Ukkopekka-tyyppisillä ampuneille. Paljonko oli valion pisteraja 300 metriltä?
kun en muista mitään pisterajoja.Eikö se aina ole ollut sama? Itselle ei tippunut kultaista, vaan hopeinen kun menin säätämään tähtäimiä juuri sinä päivänä, ja ammuin sitten kasaa kympin alle vasemmalle (rynkyllä).
Kiitos!
Tuossa tutkielmassa kerrotaan vuoden -72 ampumaohjelmiston mukaan kiväärin 300m valion raja olevan 72 pistettä, sitä edellisen ohjelmiston mukaan 75 pistettä
Onhan se eri miehekäs peli kuin nämä nykyiset läntiset tai itäiset rk:t / puolimoottorit. Kun on järjestetty ampumatapahtumia eri kalustolla, niin kyllä nuorilla miehillä poikkeuksetta on sormet syyhynneet päästä ampumaan Ukko-Pekalla, parabellumilla ja 1911:lla jotka on olleet käytettävissä. Vanhemmille taas kiinalainen ressukivääri on ollut usein kiinnostavaKiitos!
Kokeilin nimittäin äskettäin 300 metriä eka kerran sitten varusmiesaikojen. Ehkä iloisinta asiassa on, että kaukonäkö on edelleen priimaa. Ja M39 on kyllä nautinnollinen ase ampua.
Parin viikon päästä menossa uusimaan metsästäjän ampumakoetta. Kyllä siellä aina ihmetellään kun vetäisen m28-30 suojeluskuntakiväärin pussista esiin, varsinkin kun omaa ikää on reilusti vähemmän kuin pyssyllä. Sitten kun viimeksi oli vielä osumatkin nätissä parin sentin nipussa (vielä ilman sitä 12x suurentavaa optiikkaa...) niin ihmettely vaan lisääntyi.Onhan se eri miehekäs peli kuin nämä nykyiset läntiset tai itäiset rk:t / puolimoottorit. Kun on järjestetty ampumatapahtumia kiväärikalustolle, niin kyllä nuorilla miehillä poikkeuksetta on sormet syyhynneet päästä ampumaan Ukko-Pekalla, parabellumilla ja 1911:lla jotka on olleet käytettävissä. Vanhemmille taas kiinalainen ressukivääri on ollut usein kiinnostava
Itselataamisen suola on sen oman "taikacombon" etsimisessä ja löytämisessä. Nuo kokeneiden mielipiteet ovat kuitenkin hyviä aloituspisteitä, toki mitään latausreseptiä ei kannata netistä ottaa ilman että vertailee sitä kriittisesti ruudinvalmistajien maxilataus-suosituksiin.Kiitän vastanneita. Perinnease tuntuu kiinnostavan nyt suuresti. Enemmän itse asiassa kuin ajatus hirvenmetsästyksestä. Mutta katotaan.
Jatkan luotiasialla. Belgiassa tehty piippu ja Sako Range 8-grammainen tuntuvat käyvän oikein mallikkaasti. Aikomus hifistellä vielä itselataamisella, ja mitäs latausta/luotia te suosittelette? Kaveri on luvannut ladata, vaan mielipiteitä tuntuu oleva yhtä monta kuin miestäkin. Onko D-luoti se ainut oikea?