Yleistä keskustelua Ylestä

Yksittäinen Hesarin artikkeli ei kesää tee. Tässä Kansas News on oikeammassa, vaikka on ekstremistien, eli äärimmistön propagandaväline.

Mua suoraan sanoen vituttaa kusipäiden suorittama käsitteiden keksiminen. Tämä koskee hevosenkengän molempien päiden touhuja.
Ei kyseessä ole mikään yksittäinen HS:n artikkeli...
http://ekirjasto.kirjastot.fi/ekirj...aa-olla-suvaitsevaisto-vs-arvokonservatiivit/

Kukas kusipää kyseisen käsitteen on keksinyt?
 
Lasse Lehtisen yksi kolumni ei nyt tee tuosta mainstreamia. Mutta jos sana sinusta on mainstreamia, se on sinun asiasi ei minun.
Sinähän tuon sanan nostit esille, joten sinun asialtasi se kovasti vaikuttaa. Oletko nyt ihan varma, ettet sekoita sanaa "suvaitsevaisto" (ainakin omasta mielestäni) astetta halventavampaan muotoon "suvakki"?

Ei Lasse Lehtinen mitenkään yksin tässä ole. Esim. Ruben Stiller, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Tamperelainen, Suomen ulkoministeri Timo Soini, persujen Suomenmaa-lehti, terrorismitutkija (ja Kokoomusta edustava Helsingin kaupunginvaltuutettu) Atte Kaleva, kosmologi Kari Enqvist, Lappeenrannan Uutiset...
 
Hups, "Suomenmaa" onkin tosiaan Keskustan lehti... No sitä paremmin sopii listaan esimerkkinä sanaa "suvaitsevaisto" käyttäneistä ei-Halla-aholaisista. Toki myös persujen "Suomen Uutiset" voisi lisätä listaan, sielläkin sana on (vähemmän yllättäen) ollut käytössä. Ja kaippa samalla voisi mainita vaikkapa Maanseudun tulevaisuus -lehdenkin.

Se varmaan tuli kuitenkin selväksi, että @adam7 on aika hakoteillä yrittäessään väittää, etteikö "suvaitsevaisto" olisi terminä jo kohtalaisen laajalti tunnettu. Sen hän ehkä voisi vielä kertoa, että mikä häntä kyseisessä sanassa mahtaa häiritä? Sehän on varsin neutraali sana, joskin toki siinä mielessä satiirinen, että suvaitsevaisto on monin paikoin kovin suvaitsematonta.
 
Mitä tulee taas sellaisiin sanoihin kuin "suvaitsevaisto", niin niitä viljelemällä ei oikein pääse uskottavaksi kirjoittajaksi. Mutta jos haluaa vain saarnata kuorolle, niin silloin menee ihan hyvin (y)
Mua suoraan sanoen vituttaa kusipäiden suorittama käsitteiden keksiminen.
Piti tästä vielä kysyä, että käytitkö ilmaisua "...v***ttaa k***päiden..." nyt sitten malliesimerkkinä siitä, millaisia sanoja palstalla kirjoittavien pitäisi viljellä päästäkseen uskottaviksi kirjoittajiksi? Sallinet minun olla 180 astetta eri mieltä.
 
Viimeksi muokattu:
Kukas Porkka on? Joku satusetä?

sisälukutaito hakusessa?

Valtamedian valeuutisoinnin sijaan kannattaa lukea esimerkiksi tämä lyhyt kirjoitus.

Sakari Linden
21 min
Liberaaliglobalistisen massamedian etukäteen hehkuttama Emmanuel Macron on ollut niin suuri pettymys Ranskan tasavallan presidentin tehtävässään, että epätoivon huipennuksena Ranskassa huhutaan jopa entisen presidentin François Hollanden paluusta politiikkaan.

Eikö ole jännää, että Suomessa YLE, HS ja muu valtamedia opettaa kansalle, kuinka ”populistit” aina vain ensin meuhkaavat, minkä jälkeen heidän kannatuksensa kuitenkin romahtaa, mikäli koskaan saavat poliittista vastuuta? Todellisessa maailmassa Macronin kannatuksen madellessa ennätysalhaalla Trumpin suosio on noussut 50 prosenttiin eli huomattavasti edeltäjäänsä korkeammalle ja Italian kansallismielisen Legan kannatus on lähes kaksinkertaistunut puolueen päästyä hallitusvastuuseen. Lisäksi Itävallan hallituksessa olevan kansallismielisen FPÖ-puolueen kannatus pysyy vakaan korkealla tasollaan.

Missä todellisuudessa Suomessa eletään?

Oliko Macronin presidentinvaalikampanja paras esimerkki katteettomasta populismista?

 
Piti tästä vielä kysyä, että käytitkö ilmaisua "...v***ttaa k***päiden..." nyt sitten malliesimerkkinä siitä, millaisia sanoja palstalla kirjoittavien pitäisi viljellä päästäkseen uskottaviksi kirjoittajiksi? Sallinet minun olla 180 astetta eri mieltä.
No, katsos, on päässyt lipsahtamaan. Tajusit varmaan mistä puhuin. Tai, et välttämättä.

Kyse on siis siitä kun keksitään nimiä ja keksitään mitä joku "haluaa", ts. olkiukkoillaan. Tuolla tarkoitusperäkeskustelulla voi olla käyttönsä jos tarkoitus on paljastaa että joku ajaa jotain väittämällä aivan muuta, mutta se on aika harvinaista.
 
Ylen uutuussarjassa seurataan suomalaisia huipulla, eikä heistä yksikään ole valkoinen – tässä kolme syytä, miksi sarja kannattaa katsoa
Kotimainen dokumenttisarja katsoo ihonvärin ohi ja näyttää sen takaa löytyvän ihmisen.

fdf3e3dcb2704ebba7858f3ed0c34e6e.png


Vilma Ikola HS
Julkaistu: 22.8. 14:35 , Päivitetty: 22.8. 15:20

Yle julkaisi lyhytdokumenttisarjan, jossa esitellään nuoria suomalaisia muotimaailman menestyjiä kameran edessä ja takana.

Sarjan nimi on Se tyyli, ja se on katsottavissa nyt heti Areenasta.

Yhteensä viidessä alle kymmenminuuttisessä jaksossa esitellään jokaisessa yksi tyylivaikuttaja. Sarjan ideana on se, että sekä tekijöinä että kohderyhmänä ovat ruskeat suomalaiset.

Eli he, joita näkyy kaduilla, mutta joita ei huolita naistenlehtien kansiin. Ei oikein maailmalla, eikä Suomessakaan.

Suomalaisuuden esittämisen yksipuoleisuudesta on todisteita. Ronja Salmi käsitteli kolumnissaan ei-elovenojen vähäisyyttä lehtien kansikuvissa ja sitä, ettei suomessa ole edes käännöstä termille person of colour.

”Se yksin kertonee, että suomalaisuudessa on vielä tehtävää moninaisuuden saavuttamiseksi”, Salmi kirjoittaa.

Juuri tähän ongelmaan Se tyyli vastaa. Yle Areenassa sarjan kuvauksessa lukee sen olevan ”viisiosainen lyhytdokumenttisarja, joka kertoo nuorista tyylivaikuttajista Suomessa”.

Se, että nuoret tyylivaikuttajat sattuvat olemaan ruskeita on riemastuttava, tyylikkäästi sivuosaan jätetty sivuseikka.

Sarjan takana on Ruskeat Tytöt Media, joka listaa tavoitteikseen esimerkiksi representaatioiden laajentamisen mediassa ja ruskeista suomalaisista kertovien tarinoiden normalisoimisen.

Siis että heitä kuvattaisiin monipuolisemmin, jolloin julkisuuskuva vastaisi paremmin todellisuutta.

”Ettei ruskea ihminen ole aina lehdissä ruskeuden kontekstissa, puhumassa rasismista tai maahanmuutosta tai islamista tai jostain muusta, vaan voi olla vaikka juttu avioerosta tai vanhemmuudesta”, päätoimittaja Koko Hubara selittää.

Sisältöjä tuotetaan meiltä meille -periaatteella.

Sitä se onkin. Tavallinen sarja, jonka alle kymmenminuuttiset jaksot esittelevät muotimaailman nuoria kameran edessä ja takana.

Tässä kolme hyvää syytä katsoa Se tyyli.

1. Aihe itsessään on mielenkiintoinen.

Muotialasta kertovissa ohjelmissa tuntuu olevan kaksi näkökulmaa: niissä kerrotaan joko eeppinen menestystarina tai tragedia. Se tyyli käsittelee alaa maltillisemmin ja tarjoaa tilaisuuden kurkistaa toisten ihmisten maailmaan. Miten nuoret ovat päässeet kiinni raakana pidettyyn alaan? Suhtautuvatko mallit ruokaan epäterveellä tavalla? Mitä stylistin työ on? Miten musta queer -kulttuuri kohtaa cowboyt?

2. Päähenkilöt ovat omia persooniaan, eivät vain jonkin ryhmän edustajia.

Heitä ei katsota ihonvärin, seksuaalisuuden tai iän kautta. Rasismin aiheuttamaa ulkopuolisuuden tunnetta käsitellään, kuten aiheellista onkin, mutta se ei ole pääosassa. Vallitsevista sortavista rakenteista huolimatta päähenkilöitä ei esitetä rasismin tai seksuaalisesta suuntautumisesta johtuvan syrjinnän uhreina, vaan aktiivisina toimijoina, jotka ovat luoneet itselleen uraa.

3. Sarja on aikaansa edellä.

Jaksot ovat hyviä esimerkkejä siitä, millaisia ohjelmia voisi olla, jos tasa-arvo lisääntyisi. Päähenkilöt ovat nuoria suomalaisia menestyjiä. Hubaran mukaan ”niitä tekijöitä, joiden tiedämme puskevan ympäri vuorokauden hommia”.

He ovat myös ruskeita, mutta se ei oikeastaan ole sarjassa olennaista.

Se tyyli -lyhytdokumenttisarja Yle TV2 maanantaisin 3.9. alkaen kello 19.42. Kaikki jaksot nähtävissä Yle Areenassa.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005799526.html
 
Tässä oli aiemmin herkullinen mp.net käännös by Vaaleat Miehet Media @hansain postaamasta uutisesta, mutta poistin koska jokainen osannee kääntää yhden sanan tuosta tekstistä toisinpäin ja arvioida tulkittaisiinko tekstiä toisen lailla tällöin...
Millaisia ajatuksia muilla tekstistä herää?

Epäilen että osa on vain Suomen kansalaisia ja edustaa jotain muuta kulttuuria ja etnisyyttä.
 
Tässä oli aiemmin herkullinen mp.net käännös by Vaaleat Miehet Media @hansain postaamasta uutisesta, mutta poistin koska jokainen osannee kääntää yhden sanan tuosta tekstistä toisinpäin ja arvioida tulkittaisiinko tekstiä toisen lailla tällöin...
Millaisia ajatuksia muilla tekstistä herää?

Kaksinaismoralismin tuollainen yleensä paljastaa. Sama juttu kuin Jenkkilän Black power vs. White power. Toinen on mahtavan voimaannuttava ja toinen taantumuksellisen rasistinen iskulause.
 
Minkähänlainen business tuo Ruskeat Tytöt - media on, onko yhtiö vai mikä?

Edit:
Ruskeat Tytöt ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, voittoa tavoittelematon, ruskeilta ihmisiltä ruskeille ihmisille tarkoitettu rekisteröity yhdistys, jonka tavoite on laajentaa representaatioita kulttuurin, erityisesti median, viestinnän ja kirjallisuuden alueella, normalisoida meistä kerrottavia tarinoita sekä toimia alustana ruskeille kulttuuriammattilaisille toteuttaa omia projektejaan.
Ruskeat Tytöt ry:llä on kolme toimintamuotoa: Ruskeat Tytöt Media (lue lisää alta), konsultointi- ja viestintäpalvelu RT Collab sekä RT LIT AKATEMIA -kirjoittajakoulu.

https://www.ruskeattytot.fi/pageus/
 
Viimeksi muokattu:
Tässä oli aiemmin herkullinen mp.net käännös by Vaaleat Miehet Media @hansain postaamasta uutisesta, mutta poistin koska jokainen osannee kääntää yhden sanan tuosta tekstistä toisinpäin ja arvioida tulkittaisiinko tekstiä toisen lailla tällöin...
Millaisia ajatuksia muilla tekstistä herää?

En tajua yhtään mitään. :ROFLMAO: Mutta ei takerruta sen laatuiseen pikkuseikkaan.
 
Kotimainen dokumenttisarja katsoo ihonvärin ohi ja näyttää sen takaa löytyvän ihmisen

öööö. Tällä tavoin minä väitän koko ikäni katsoneen IHMISIÄ. Minut kasvatettiin jo puoli vuosisataa sitten siihen ymmärrykseen, että ihmiset ovat ihmisiä riippumatta nahkan väristä.....mutta hyvähän toi on, että Ylekin on tämän hoksannut. :devilish:
 
Back
Top