Äänestys Zapad 2017

Jos Venäjä käyttää sotilasvoimiaan Zapadin aikana, niin mikä on mielestäsi todennäköisin kohde?

  • Valko-Venäjä

  • Ukraina

  • Baltian maat

  • Ruotsi

  • Suomi

  • Puola


Tulokset ovat nähtävillä vasta äänestyksen jälkeen.
No ei, mutta että harjoituksessa ruvetaan jakamaan tuollaista - se viittaa siihen, että Venäjän todellinen SA-vahvuus ei ole juuri suurempi kuin mitä nyt saavat kaavittua kokoon yhdessä aktiivipalveluksessa olevien kanssa, tai sitten todella moni olisi tuollaisella ersatz-varustuksella liikkeellä.

Tai sitten kyseessä on taas maskirovkaa - mutta luulisi nyt sentään, että jo propagandasyistä pyrittäisiin jakamaan uudenaikaisinta varustusta mitä löytyy.

Tai kyse on todellakin maskirovkasta, yllättäen miehet päätyvät Valko-Venäjän sijaan Itä-Ukrainaan, jolloin hiukan vanhemmalla varustuksella varustetut joukot "hukkuvat" paremmin massaan.

vlad
 
Venäjä todellakin suorittaa aika suurta liikekannallepanoa tällä hetkellä.
Varusteet ovat suoraan jostain Neuvostoliiton laarien pohjalta kerättyjä. Allaoleva kuva nyt siis jostain palvelukseen kutsutusta venäläisestä reserviläisjoukosta:
Katso liite: 16378
Eipä ole Venäjän mittavasta puolustusbudjetista kovin kummoisia varusteita kustannettu. Maastopuvut ovat uusia, mutta aseina näyttävät olevan AK-74:t (vaiko jopa AKM:t?) bakeliittiosilla ja tetsari rajoittuu pariin olka- ja vyölaukkuun. Ja teräskypärätkin näyttävät olevan yhä jakaa.

On varsin yllättävää, että edes propagandasyistä ei ole jaettu uusimpia varusteita - tai sitten Venäjän varustetilanne on todellakin noin huono.

Siis ei ole reserviläisjoukko, vaan varusmiehiä, "conscripts". Jos tuota twiittiä seuraa alemmas, Heikkinen vielä vahvistaa ettei ole ressuja.
 
Tämän lähteen mukaan KH pärähtää käyntiin myös Pietarissa.
Alkaa olla jo ihan riittävästi väkeä völjyssä.
Niin sitä tottuu uuteen normaaliin. Mehän tiedämme, ettei mitään ikävää tapahdu.


Reserve call ups in St.Petersburg, as of tomorrow morning, 07.09. #Zapad2017


Tässä touhussa ei ole mitään rutiininomaista kuten Suomessa toistellaan, näin laajaa harjoitusta ei ole ollut Neuvostoliiton jälkeen.
Kyseessä voi todellakin olla täysimittainen Lkp. mutta virallista tietoa ei kai vielä ole keskiseltä ja itäiseltä sotilaspiiriltä että mitä on perustettu.
'
Tähän asti harjoitukset ovat noudattaneet kaavaa jossa yksi sotilaspiiri järjestää vuorollaan pääsotaharjoituksen ja viime vuosina sen naapurina oleva on liittynyt tähän valmiusharjoituksen muodossa.

Nyt joukkoja perustetaan kaikkialla, junia liikkuu normaalia enemmän ja strategiset joukot ovat kaikki täydessä tikissä.
 
Valko-Venäjän Lukashenkon mukaan on aika lopettaa kuvittelu siitä, että Zapad olisi puhtaasti puolustuksellinen harjoitus. Toisaalta hän korostaa, että ei tässä minnekään olla hyökkäämässä.

Lukashenko on Zapad 2017: We are not going to attack anyone
I would like to say that it is time we already stopped explaining ourselves saying that the exercise is defensive. We have an army, a joint army group of Belarus and Russia in the western direction. It exists (we have never concealed this fact from anyone), and it should be trained. Just in case

E: Korjattu linkki Beltaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Kokonaista kolme tarkkailijaa NATOsta sallitaan...Eiköhän RT, Sputnikki ja Putkonen paukuttele henkseleitä monenmonen artikkelin voimin tästäkin "avoimmuudesta"...

https://www.theguardian.com/world/2017/sep/06/nato-russia-belarus-zapad

Mielenkiintoista. Eikös suomalaisetkin sitten lopulta kutsuttu tuonne samaan rooliin, siis rajoitetusti katsomaan järjestettyjä esityksiä vapaan tarkkailun sijasta.

Tuossa edellä linkittämässäni Beltan jutussa Lukashenko muuten vielä oikein kehuu, miten ovat kutsuneet melkein kaikki halukkaat tarkkailijoiksi aivan vapaasti katsomaan, mitä tapahtuu.
 
Nämä rivät ole asemaltaan perinteisiä tarkkailijoita vaan seuraavat sotilasharjoitusnäytöstä joka heille järjestetään.
Ja nämäkin taitaa olla "tarkkailijoita" jotka päästetään katsomaan yksittäisiä taistelunäytöksiä jossain siperian metsissä. Eli realistista kuvaa ei harjoituksen kulusta anneta heillekkään.

Nonnii. Tuleehan se sieltä:
RT kirjoitti:
NATO, the UN, OSCE and individual states have been invited to attend part or all of the exercises.

Sputnikki kirjoitti:
NATO to Send Experts to Massive Russia-Belarus Zapad-2017 War Games

NATO will send three experts to the upcoming Russia-Belarus Zapad-2017 military exercises, Secretary General Jens Stoltenberg said Wednesday.

The decision to send experts comes following invitations from Russia and Belarus.

En viitsi laittaa linkkejä. Hakekaa itse jos kiinnostaa...
 
se viittaa siihen, että Venäjän todellinen SA-vahvuus ei ole juuri suurempi kuin mitä nyt saavat kaavittua kokoon yhdessä aktiivipalveluksessa olevien kanssa, tai sitten todella moni olisi tuollaisella ersatz-varustuksella liikkeellä.
Tai sitten se tarkoittaa että nyt on kutsuttu kokoon niin suuri armeija että kunnon varusteet eivät kaikille riitä, ihan kuten sodassa.
 
Itse oletan että tämä on vasta kenraaliharjoitus ja varsinainen hyökkäys alkaa vasta kun Kerchin silta on valmistunut ja jihadistit ovat aloittaneet avoimen toiminnan Euroopassa.
 
Johtaa Zapad todelliseen voimankäyttöön tai ei (tuskin johtaa), niin nyt on mielenkiintoinen tilaisuus tarkkailla miltä Venäjän sotaanlähtö oikeasti näyttää.

Tässäkin ketjussa on keskusteltu siitä kuinka yllättäen Venäjä saa rattaat pyörimään ja mahdollisesti siirrettyä väkeä rajallemme ja sen yli. Mitä voidaan todeta ZAPAD:in valmistelusta on se että sosiaalisen median aikana on asioita aika vaikea piilotella, on twitter videoita/kuvaa kalustosta ja taistelijoista sekä harjoituskutsuista ympäri Venäjää. Kaikki tämä on vasta OSINT hommaa. Vaikkakin sotaan lähtö pyrittäisiin tekemään enemmän hyssyttellen niin uskon että siitäkin muutama hyödyllinen hölmö laittaisi mediaa internettiin.
 
Tässäkin ketjussa on keskusteltu siitä kuinka yllättäen Venäjä saa rattaat pyörimään ja mahdollisesti siirrettyä väkeä rajallemme ja sen yli. Mitä voidaan todeta ZAPAD:in valmistelusta on se että sosiaalisen median aikana on asioita aika vaikea piilotella, on twitter videoita/kuvaa kalustosta ja taistelijoista sekä harjoituskutsuista ympäri Venäjää. Kaikki tämä on vasta OSINT hommaa. Vaikkakin sotaan lähtö pyrittäisiin tekemään enemmän hyssyttellen niin uskon että siitäkin muutama hyödyllinen hölmö laittaisi mediaa internettiin.
Kyllä se yllätys perustuu harhautukseen. Ollaan menivinään alueelle jonne ei mennäkään. Jäädään sotaharjoituksen jälkeen toimintavalmiuteen. Palataan harjoituksista mutta ei kotiutetakaan vaan käännytään uuteen suuntaa. Aiheutetaan kriisi jonka varjolla toimitaan ylimitoitetusti. Jne.

Suurin kysymys on ilmavoimat tai ilmatorjunta. Ei Venäjä pysty operoimaan jos sillä on länsimaiden ilmavoimat tai osa niistä vastassaan. Joko joukot täytyy "maastouttaa" nopeasti siviilien sekaan tai anastettavasta alueesta täytyy jotenkin muuten olla varma, ettei vastustajan ilmavoimista ole välitöntä uhkaa. Näin minä tämän näkisin.
 
Samaa mieltä. Erityisesti paheksun sitä, ettei kysessä ole kaikkien janoisten sankari Kari Grandi!

Vaikka onhan muuten ihan legittiä jakotavaraa tuo Marlikin. Tässä kuvassahan valveutunut reserviläinen pitää yllä omaa nestetasapainoaan ja turvaa C-vitamiinin saannin. Sanalla sanoen pitää huolta toimintakyvystään. :)

Varmaan nämä kuvat ovat sellaisia, mitkä kovasti ovat huvittavinaan venäläisiä. Minulle on se käsitys, että monet venäläiset pitävät hyvin tärkeänä tätä omien asevoimiensa koulukotinuori-lookia, eli pitää olla koulukiusaaja/nuorisorikollisen tyhjä katse, helvetin ruma telnyashka ja mielellään vähän "vankilatatuointeja" (jossain tapauksissa varmaan ihan kirjaimellisesti näitä). Sitten voidaan naureskella suomalaisia varusmiehiä, vaikka joku hintelä silmälasipäinen nuorimies ja vaikka joku nainen hiukset ponnarilla takana ihan oikeissa armeijan hommissa, eikä venäläiseen tyyliin minihame/korkokenkä -paraatijoukoissa sääriään esittelemässä.

Ainoa vaan, että ne suomalaiset varusmiehet ovat lähtökohtaisesti muuta(kin) kuin yhteiskunnan heikompiosaisia. Keskimääräinen älykkyys ylittänee itänaapurin virkaveljet ja monella voi olla jotain ammattitaitoa joltakin alalta minkä voi kääntää suoraan asevoimien hyödyksi. Suomalaiset kokevat olevansa osa yhteiskuntaa ja useimmilla on motivaatio yhteiskunnan puolustamiseen pelkän pakon lisäksi. Suomalaiset ovat saaneet hyvän koulutuksen, maastoharjoituksia missä keskitytään oleelliseen ja simulaattoritreeniä sekä maastossa että tietoteknisesti. Jälkimmäinen varmaan on tosi noloo ja nörttiä venäläisten mielestä, siistit kovikset telnyashkoissaan eivät mitään tietsikkapelejä pelaile! Muutenkin heillä painopisteet olettaakseni hieman erilaiset, vaikka siitä männävuosien simputushelvetistä olisi ainakin joidenkin väitteiden mukaan päästy eroon...osittain. Ja kaipa laajalta Venäjän maalta löytyy vielä sitäkin, että varusmiehet töihin rakennuksille ja rahat kenulle tai loppumattomille everstilaumoille. Venäjän yhteiskunnan tolkuton, aivan sielunmurskaava byrokratia epäilemättä toteutuu myös asevoimissa raskaalla kädellä, mikä saa allekirjoittaneen hieman epäilemään tätä venäläisten esittämää välitöntä valmiutta tositilanteessa.

Ymmärrän mitä Talvela tuossa ajaa takaa, mutta en ole ihan samoilla linjoilla. Mielestäni tietty rentous ja siviilimäiset piirteet ovat hyvinkin hyväksyttäviä tällaisissa yhteyksissä, meidän yhteiskunnassa sotilaat, olkoot sitten ammattilaisia, varusmiehiä tai ressuja, eivät ole mitään erillään muista pidettäviä kummajaisia vaan ihan yleinen ja arvostettu näky kaikkien paitsi aivan laitahörhöjen keskuudessa. Ko. kuvassa tyypit ovat kuitenkin hyvinkin kurinalaisen näköisiä riippumatta hiusväreistä, korvakoruista ym ja varmasti osaavat hommansa. Kolikon kääntöpuoli on sitten se, että usein näkee jämptiä ja nohevaa toimintaa esim. työelämässä josta selvästi paistaa läpi että jotakin hyvää on tullut myös armeijasta siviilipuolelle.

Jos ryssiä naurattaa, niin siinäpähän nauravat. Usein olen havaitsevinani, että kun 'isovenäläisiä uhoajia' harmittaa kovasti, he naamioivat sen vittuiluksi ja teeskennellyksi ylimielisyydeksi. Siksi en jaksa kuin virnuilla, kun ovat vittuilevinaan jokaisesta Suomen puolustukseen liittyvästä hankinnasta tai analyysistä...se on mielestäni ainoa oikea tapa suhtautua näihin lööpereihin. Ei näistä jaksaisi edes suuttua.
https://sputniknews.com/military/201607041042391782-finland-south-korea-howitzer/
https://sputniknews.com/europe/201707181055638707-finland-tunnels-russia/
 
Viimeksi muokattu:
Kaliningrad on Venäjän -kusinen eteentyönnetty-. Onko sillä arvoa, en tiedä....onhan sillä, kun unohdetaan edes minuutiksi skenaariot, joissa Eurooppa on kaikki mi jaksaa kalpaa käyttää- näyttämö. Venäjä tykkää noista Porkkaloista. Niiden arvo mitataan ennen -kaikkimijaksoikalpaakäyttää-tapahtumia. :rolleyes:

Jotenkin tuntuu että se Kaliningradin "pihvi" on ollut silloin mehevimmillään, kun puoli Eurooppaa tanssi ei-ihan-täysin-vapaaehtoisesti Moskovan pillin tahtiin.

Nyt se on aika irrallinen saari mantereella.
 
ICDS (International Centre for Defence and Security) Analysys Decoding Zapad 2017.

https://www.icds.ee/fileadmin/media/IMG/2017/Publications/ICDS_Analysis_Decoding_Zapad-2017.pdf


In conclusion, Zapad -2017 is the best indicator of Russia’s political attitude and intentions, as well as its military capabilities, readiness and plans. What Russia describes as Western “hysteric” and “buffoon -like” behavior is, in fact, NATO’s vigilance and preparedness to counter any aggression against whichever Ally. Russia would probably refrain from blatantly occupying Belarus and/or severely escalating the conflict in the Donbas before next year’s presidential election (18 March) and the football world championship (14 June - 15 July), but afterwards (if not before) the lessons learned and rehearsed in Zapad -2017 could be put into practice.
 
Jos ryssiä naurattaa, niin siinäpähän nauravat. Usein olen havaitsevinani, että kun 'isovenäläisiä uhoajia' harmittaa kovasti, he naamioivat sen vittuiluksi ja teeskennellyksi ylimielisyydeksi. Siksi en jaksa kuin virnuilla, kun ovat vittuilevinaan jokaisesta Suomen puolustukseen liittyvästä hankinnasta tai analyysistä...se on mielestäni ainoa oikea tapa suhtautua näihin lööpereihin. Ei näistä jaksaisi edes suuttua.

Juuri näin! Silloin kun venäläisistä propagandatuubeista tulee mukamas asiallista kritiikkiä niin voidaan päätellä että jotain on tehty oikein! Sama asia koskee myös amerikkalaisia, josta esimerkkinä F-35-projektiin liittyvät trollikampanjat. Näillä lienee perimmäinen tarkoitus valaa uskoa omiin siinä mielessä että ei se vastassa oleva kalusto/koulutus/jne ole kuin roskaa meidän tasoon verrattuna.

Tähän sopii hyvin vanha sananparsi "se koira älähtää johon kalikka kalahtaa".
 
Back
Top