Pakolaisuus

Rikostilastoja herroille (aiheesta myös Sisäisessä Turvallisuudessa):

rikosj29116mp_503_uu.jpg


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012921035191_uu.shtml
 
Tässäkin ketjussa on kauheasti tuollaista katkeraa närkästystä ja valtavaa epäluottamusta lähes kaikkiin suomalaisiin instituutioihin - tätä asennetta kaikkein karuimmillaan levittää Suomessa putinmedia trolleineen.

Niin makaat kuin petaat, valtiolliset instituutiot eivät tiedotuslinjallaan juuri muuta ole onnistuneet selväksi tekemään kuin tavan tallaajia kohtaan tuntemansa halveksunnan ja ylenkatseen, nyt on jo myöhäistä rypistää.
 
Rikostilastoja herroille (aiheesta myös Sisäisessä Turvallisuudessa):

rikosj29116mp_503_uu.jpg


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012921035191_uu.shtml

Aika paljon on kaikenlaista tilastoissa, Ei paljoa puutu tuhannesta tapauksesta. Ottaen vielä huomioon sen että varsinaiset suuret määrät turvapaikanhakijoita tuli Suomeen vasta syksyllä. Todennäköisesti heidän osaltaan rikokset tulevat näkymään täysimääräisesti vasta tulevissa vuositilastoissa.

Se on syytä huomioida että tilastoihin pääsee vain poliisille ilmoitetut tapaukset. Ylivoimaisesti suurin osa erilaisista pahoinpitelyistä, näpistyksistä ja lievemmistä seksuaalirikoksista, myös lapsiin kohdistuneista jne. jäänee ilmoittamatta poliisille.

Kansalaiset ovat syystäkin huolestuneita. Turvapaikanhakijoiden suhteellinen osuus poliisin tietoon tulleista rikoksista on monikymmenkertainen verrattuna muihin kansalaisiin..

P.S. Kuinkahan suuriksi tilaston luvut muodostuisivat jos niihin lisättäisiin jo aiemmin maahan muuttaneiden sekä maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tekemät rikokset?
 
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/169...-seksuaalirikokset-lisaantyivat-2015#comments

Lainaus linkin kommenteista.
Veikko Savolainen
29.1.2016 12:00


Siis 2015 aikana yhteensä 47 tapauksessa turvapaikanhakija on ollut epäiltynä raiskauksesta+häirinnästä ja lisäksi kerrottiin 2 tapauksesta 'pakottaminen seksuaaliseen tekoon'. Tilastotiedot aina vääristyvät mielessä monella mahdollisella tavalla, ja suhteuttaminen on tosiaan tarpeen. Olisi ehkä hyvä suhteuttaa myös sen suhteen että 32 tuhannesta tupahakijasta oli maassamme ollut 90 % varmaan vasta vuoden viimeisinä parina kolmena kuukautena. Eli on ehditty tehdä enemmän rikoksia loppuvuonna, ja luvut olisivat kai erilaiset jos koko määrä olisi ollut maassa 12 kk.

Toisaalta Suomessa on ollut turvapaikanhakijoiden lisäksi koko ajan paljon muitakin ulkomaalaisia, jotka osaltaan myös vastaavat raiskausrikosten 27 %:n osuudesta kaikista tietoon tulleista. Siihen ei ole tietenkään laskettu ulkomaalaistaustaisten osuutta, eli Suomen kansalaisuuden saaneita maahanmuuttajia, joista moni on myös entisiä turvapaikanhakijoita. Miltähän luvut sitten näyttäisivät, ja erottuisiko joltain maantieteelliseltä tai kulttuuriselta suunnalta tulleiden suhteellinen osuus joiltain toisilta tulleista ja kantasuomalaisista rikollisisista? Eräät kulttuurivinoumapiirteethän ovat joidenkin tilastotietojen mukaan tiettävästi vaikuttaneet yliedustukseen myös läheisväkivallan tilastoluvuissa eikä vain ns. puskaraiskauksissa


Jari Rahkonen

29.1.2016 13:13
Onhan tämä jo rajua kun poliisinkin pitää ihan tietoisesti muokata sanomaansa niin, että tietyt poliittiset vähemmistöpiirit saisivat rauhassa toteuttaa unelmaansa. Vielä nurinkurisempaa on se, että suurin osa kansasta kuitenkin tietää totuuden. Vaikea kuvitella miltä tuntuu nousta lavalle höpöttämään kaikkien katselijoiden tietäessä että nyt tulee vääristeltyä totuutta.
 
Niin makaat kuin petaat, valtiolliset instituutiot eivät tiedotuslinjallaan juuri muuta ole onnistuneet selväksi tekemään kuin tavan tallaajia kohtaan tuntemansa halveksunnan ja ylenkatseen, nyt on jo myöhäistä rypistää.

Eipä tälläistä maata siis kannata enää puolustaakaan? Ihan hyvin ollaan somessa opittu MV-median ja putintrollien opit. On olemassa kritiikkiä, joka on rakentavaa ja kritiikkiä, joka on repivää ja heikentävää. Vastuu on meillä, kansalaisilla.
 
Veljet, olette hairahtuneet propagandaan ja hapatukseen. Tässä TOTUUS:
upload_2016-1-29_17-53-39.png

Tämä olisi ollut oikeasti jaskanpauhantaketjun juttuja, mutta otan tämän tänne siksi että tilanne on oikeasti kärjistymässä. Voimalla on vastavoima ja tällainen naivius on melkoisen kuvottavaa.

Tällä hetkellä turvapaikanhakijat ovat keskuksissa ja toppatakit kätkevät kaupungilla suurimmat kiusaukset. Toivon olevani väärässä mutta mahtaako juhannuksen tienoilla olla tilanne enää yhtä riemukas?

Raiskaus on aina ehdottomasti tuomittava, mutta kyllä itse näen vivahde-eron siinä, jos aviopuoliso sen tekee usean avioliittovuoden jälkeen. Se ei kirjaimellisesti tule puskista, kuten neljä riuskaa pakolaisäijää 14-vuotiaan tytön kimppuun. Jos raiskauksen määrää mitattaisiin vaikka uhrin vastaanottaman kalun juoksumetreinä ja jaettaisiin uhrin aikaisempien yhdyntöjen määrällä, olisi suhdeluku vielä hiukan karumpi.

Kaikki raiskaukset ovat törkeitä mutta jotkut aivan saatanan paljon törkeämpiä. Saattaisi suklaan mussuttaminen jäädä vähemmälle.
 
Eipä tälläistä maata siis kannata enää puolustaakaan? Ihan hyvin ollaan somessa opittu MV-median ja putintrollien opit. On olemassa kritiikkiä, joka on rakentavaa ja kritiikkiä, joka on repivää ja heikentävää. Vastuu on meillä, kansalaisilla.

Höpö höpö, maata ehkä kannattaisi puolustaa, valtiota ei. Tiedä siiten en ole MV lehden slivulla käynyt kuin kerran kaksi, ja putinistia musta ei saa tekemälläkään, mutta hyvin sää veät tolla leimakirveellä, ikääkuin tiedostava asioisata totuuden kertova media konsanaan.

Mitä mun kirjotteluun tulee, valtion kannalta se ei ole repivää sen enempää kuin rakentavaa vaan täysin yhdentekevää, kuten kirjoittajansa. Mä olen rivikanslainen mulla ei ole manittavaa ihmisarvoa, vain välinearvo.
 
Viimeksi muokattu:
Erittäin lohdullisia lukuja kaiken hehkutuksen ja joukkohysterian mittoihin paisuneen panikoinnin jälkeen. Perseilyt ovat kuin ovatkin tilastojen valossa osin yksittäistapauksia vaikka järjestäytynyttäkin toimintaa on tietysti havaittu. Kumpikaan asia ei toki tullut yllätyksenä. Jokainen on toki liikaa ja seuraamusten pitäisi kaikissa seksuaalirikoksissa olla kylmän armottomia. Vankilassa tai arestissa oleva kriminaali pystyy paljon rajoitetummin uusimaan tekosiaan. Eli kunnolla kakkua ja vieraidemme osalta tietysti myös loppuelämä Schengen-alueen ulkopuolella.
 
Onneksi kukaan kantasuomalainen ei edes tahtoisi valmiiksi etsittyä kämppää sekä kahden kuun vuokraa ja Y-säätiön takausta....? Montakohan lakia tässä matu-vyöryssä on jo rikottu?

COkisnCWgAAWaAk.jpg


Oleskeluluvan saaneille metsästetään asuntoja
http://www.hs.fi/kaupunki/a1454034729447

Ympäristöministeriö alkaa kokeilla vuokra-asuntojen välivuokrausta kaikille kiirellisessä asumistarpeessa oleville. Ensimmäinen sopimus on tehty Espoon kaupungin ja yhteishyödyllisen Y-säätiön kanssa.

Yksityinen vuokra-asunnon omistaja saa valtiolta kahden kuukauden vuokran ja maksusitoumuksen vuokravakuudesta, jos hän vuokraa asuntonsa Y-Säätiön kautta.

Kokeilu aloitetaan maaliskuun alussa.

”Yksityiset ovat jo tarjonneet asuntoja. Myös kaupungilla itsellään on sopivia vuokra-asuntoja, jotka osoitetaan oleskeluluvan saaneille”, kertoo erityisasiantuntija Peter Fredriksson ympäristöministeriöstä.

Erilaisia tukijärjestöjä on houkuteltu mukaan kokeiluun, ja ministeriö suunnittelee lisäävänsä asumisneuvontaan tarkoitettuja määrärahoja. Järjestöjen kanssa on tarkoitus sopia asiasta ensi viikolla.

”Järjestöjen ammattilaiset auttavat ja neuvovat uusia vuokralaisia asumisen arjessa ja mahdollisissa ongelmissa”, Fredriksson lupaa.

Seuraavaksi testausta laajennetaan Vantaalle ja Helsinkiin toukokuun alussa. Molempien kaupunkien kanssa neuvottelut ovat jo pitkällä.

Fredriksson arvioi, että kokeilulla saadaan 400–500 vuokra-asuntoa. ”Ei tällä asunto-ongelmaa ratkaista, mutta vähäinenkin lisäys tulee tarpeeseen”, Fredriksson sanoo.

Myös muut suuret kaupungit harkitsevat lähtevänsä mukaan kokeiluun.

Fredrikssonin vetämä työryhmä luovutti asunto-ongelmaa selvittävän raportin perjantaina asuntoasioista vastaavalle ministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk).

Keväällä ja alkukesästä maahanmuuttovirastosta alkaa tulla tuhansia oleskelulupapäätöksiä. Sisäministeriö arvioi, että hakijoista noin kolmannekselle eli noin 10 000–12 000 ihmiselle myönnetään suojelun tarpeen perusteella oleskelulupa.

Kun turvapaikanhakija saa oleskeluluvan, hänellä on pari kuukautta aikaa muuttaa pois vastaanottokeskuksesta. Kuntapaikkojen vähyyden vuoksi neljä viidestä on muuttanut pois vastaanottokeskuksen henkilökunnan avustuksella. Vastaanottokeskuksen sosiaalityöntekijä on avustanut asunnon etsimisessä ja vuokrasopimuksen solmimisessa.

Maahanmuuttoviranomaisten mukaan yli puolet vastaanottokeskuksista lähteneistä on muuttanut tähän asti pääkaupunkiseudulle tai maakuntien kasvukeskuksiin kuten Tampereelle, Turkuun ja Ouluun. Näin käynee nytkin.

Viime vuonna pääkaupunkiseudulle muutti lähes 6 000 oleskeluluvan saanutta sekä perheidenyhdistämisen kautta tullutta

Asuntopula pahenee entisestään suurissa kaupungeissa. Jo tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla jonottaa kohtuuhintaista vuokra-asuntoa liki 40 000 hakijaa. Heistä erittäin kiireellisessä asunnon tarpeessa on 14 000.

Mikäli vuokra-asuntoja ja asumiseen tukea ei pystytä järjestämään riittävästi, Fredrikssonin mukaan on varauduttava erilaisiin väliaikais- ja kriisiratkaisuihin. Asumisratkaisuja joudutaan järjestämään ehkä nopeallakin aikataululla.

Vastaanottokeskuksina toimii käyttötarkoituksiltaan, varustetasoltaan ja yleiseltä kunnoltaan monenlaisia rakennuksia kuten toimisto- ja teollisuustiloja, kouluja ja oppilaitoksia.

Pääsääntöisesti näitä tiloja ei voida käyttää pysyvässä asuntotarkoituksessa, ja käyttötarkoituksen muutos tilapäiseenkin asumiseen edellyttää rakennuslupaa.

Työryhmä pohtii, että luvan saaminen voisi onnistua, jos rakennusta käytetään enintään viisi vuotta.
 
Aivan käsittämätöntä uutisointia tänään. Suomen Pääministeri kysyy ratkaisua pakolaisongelmaan Venäjän pääministeriltä! Kenen raja vuotaa kun laittomia muukalaisia tulee Venäjältä Suomeen??
Ja sai vastauksen:

"– Se mitä tapahtuu ei ole Venäjän politiikan seuraamus, Medvedev vastasi kysymykseen.

Medvedev syytti EU:n maahanmuuttopolitiikkaa."
 
Kyllähän linjan pitäisi olla se että tulijat asutettaisiin sinne missä on tyhjiä asuntoja ja riittävä kyky järjestää palvelut. Sataa kilometriä lähemmäs Helsinkiä ei pitäisi olla mitään asiaa. Siellä ei vain ole asuntoja tarjolla. Tulijan mielipide ei voi olla merkittävässä roolissa kun asuinpaikasta päätetään. Maksaja miettiköön kokonaisuutena taloudellisimman vaihtoehdon.
 
Suomessa ei ole vieläkään sellaista ongelmaan kuin esim. Oslon alueella...mutta siellä toki on maahanmuuttajaväestöä moninkertaisesti enemmän kuin meillä. Kehitys kulkee meilläkin samaan suuntaan.. Tässä hieman esimerkkejä luvuista siltä ajalta kun Norjassa sai julkistaa rikostilastoja kansallisuuksien mukaan eriteltyinä. Jokainen varmaan ymmärtänee miksi rikollisten kansallisuus vertailua ei enää sallita. Kunhan hieman edetään niin ne kyllä kielletään meilläkin.

Stadig mer overrepresentert
Ifølge politiets rapport «Voldtekt i Oslo 2007» hadde 72,8 % av gjerningsmennene det året en annen landbakgrunn enn norsk. Ved en tilsvarende undersøkelse i 2004 lå dette tallet på 63,2 % og i 2001 på 53 %. Disse tallene gjald samtlige voldtekter. Andelen utenlandske gjerningsmenn bak overfallsvoldtekter har vært gjennomgående høyere.
http://www.aftenposten.no/nyheter/i...eldte-overfallsvoldtekter-i-Oslo-5569378.html

Maahanmuuttajien osuus raiskausrikoksista on edelleen kasvanut Norjassa. Sinällään ei ehkä kannattaisi laittaa niin suurta painoa pelkille raiskauksille. Se on vain pieni osa kokonaisuudesta. Suuremman ongelman yhteiskunnalle aiheuttaa kaikenlainen muu rikollisuus ja ennen kaikkea ammattimaiseksi muuttunut sosiaaliturvan väärinkäyttö.

Tässäkin meili-ketjussa oli jo aiemmin ollut esillä Suomen tilastoja mm. somalien ja irakilaisten maahanmuuttajien työllistymisestä. Kotoutuminen ei ole ollut kovin onnistunutta. Jo 25 vuotta kestäneen kotoutumisen jälkeen työikäisistä on edelleenkin lähes 80% työttöminä (=tarkoittaa lähes kaikki). Käytännössä ensimmäinen Suomeen muuttanut sukupolvi on elättänyt itsensä täysin sosiaaliturvan avulla. Sama suunta näyttää vain jatkuvan..

Toivottavasti näistäkin puhuttaisiin enemmän julkisuudessa jotta olisi edes toivoa saada korjausta asiaan. Tilanne menee aivan mahdottomaksi jos epäkohdista pitää vaieta soveliaisuus syistä..
 
Kyllähän linjan pitäisi olla se että tulijat asutettaisiin sinne missä on tyhjiä asuntoja ja riittävä kyky järjestää palvelut. Sataa kilometriä lähemmäs Helsinkiä ei pitäisi olla mitään asiaa. Siellä ei vain ole asuntoja tarjolla. Tulijan mielipide ei voi olla merkittävässä roolissa kun asuinpaikasta päätetään. Maksaja miettiköön kokonaisuutena taloudellisimman vaihtoehdon.

Eivät suostu edes asumaan missään maaseudulla..Se on monestakin syystä ymmärrettävää. Enkä viitsi ryhtyä luettelemaan syitä sen tarkemmin - syytettäisiin rasistiksi. Suurissa kaupungeissa on eläminen paljon helpompaa.
 
Eivät suostu edes asumaan missään maaseudulla..Se on monestakin syystä ymmärrettävää. Enkä viitsi ryhtyä luettelemaan syitä sen tarkemmin - syytettäisiin rasistiksi. Suurissa kaupungeissa on eläminen paljon helpompaa.

Suomi on täynnä kaupunkeja jotka eivät ole pk-seudulla. Suostumusta ei tarvitse kysellä. Toki turvapaikan saaneella on mahdollisuus itse vuokrata vapailta markkinoilta asunto jos Helsinkiin mielii. Kaupungin asuntojonoonkin voi mennä 20000 muun kanssa. Kiireelliseen hakemukseen ei kuitenkaan olisi perusteita joten kaupungin asuntoa ei käytännössä saa ikinä. Olennaista on pitää päätösvalta maksajalla.
 
Suomi on täynnä kaupunkeja jotka eivät ole pk-seudulla. Suostumusta ei tarvitse kysellä. Toki turvapaikan saaneella on mahdollisuus itse vuokrata vapailta markkinoilta asunto jos Helsinkiin mielii. Kaupungin asuntojonoonkin voi mennä 20000 muun kanssa. Kiireelliseen hakemukseen ei kuitenkaan olisi perusteita joten kaupungin asuntoa ei käytännössä saa ikinä. Olennaista on pitää päätösvalta maksajalla.
Luuletko, että näin tapahtuu?
 
Back
Top