Äänenvaimentimet

Pandahki

Majuri
Eli tarvitaan bipodi tasapainottamaan kokonaisuutta.
Itse näkisin 3D-printtauksen hyödyn siinä, että pystytään rakentamaan vaimenninrakenteita joita mahdoton koneistaa perinteisesti, ja sitä kautta pienennetään ulkomittoja, painoa ja/tai parannetaan vaimennustehoa. Paras ratkaisu hidastaisi kaasut mutta ei absorboisi niiden lämpöenergiaa, vaan päästäisi ne ulos, sekä olisi mahdollisimman kompakti ja kevyt (mutta tarpeeksi kestävä). Syyläri sotii vähän tätä ideaa vastaan. Kannattaa myös muistaa, että mikä luovuttaa lämpöä nopeasti, ottaa sitä myös nopeasti vastaan.
 

arix

Ylipäällikkö
Palataan vanhaan Maxim-tyyliin, nestemäistä typpeä kiertämään vaimentimessa...:eek:
 

ctg

Greatest Leader
Palataan vanhaan Maxim-tyyliin, nestemäistä typpeä kiertämään vaimentimessa...

Aktiivi jäähdytys on mahdollinen mutta itse ajattelin niitä akkujen määrää ukolla. Kokonaisuus voi myös olla todella monimutkikas ja samalla tehokas, painon lisäyksen myötä.
 

headspace

Kersantti
Onko sulla esimerkkiä esittää?
Tuoreimmat esimerkit

Tuossa esimerkki avoimesta jäähdytysrivallisesta vaimetimesta.

Tuossa on esimerkki jäähdytysrivallisesta vaimentimesta, toki tässä erillisen vaipan sisällä olevasta. (2 kg pönttö piipun päähän? joo ei kiitos...)

Omassa (koe)käytössä oli rivallinen vaimennin hetken aikaa vuosia sitten, mutta käytännössä lisääntynyt massa tarkoitti että se varasi enemmän lämpöä kuin mitä suurempi pinta-ala loppujen lopuksi ehti jäähdyttämään :)
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Top