Äänenvaimentimet

pioneeri84

Kersantti
DSC02027.JPG


DSC02032.JPG


Kävimpä taas radalla ja mukanani oli kuvan mukainen konstruktio. Kivääri on FEG-tehtaiden näkemys Venäläisten keksinnöstä. Kiikari (Venäläinen PSO-1) nyt on varsin vaatimaton nykyisiin malleihin verrattuna,mutta kun mietitään aseen toimivuutta max.100-150m matkalla ja äänettömyyttä niin tää toimii. Patruuna oli kuvan mukaisesta laatikosta ja paketin oikeassa reunassa on patruunan ominaisuuksia. Lähtönopeus luonnollisesti alle äänen ja energiat suht vaatimattomia,kun verrataan täystehoiseen rynkyn patiin.
Ase oli niin äänetön,että vain lukko napsahti ja seuraavaksi kuultava ääni oli kun luoti räpsähti pahvin lävitse. Lisäksi vaimennin blokkasi varsin tehokkaasti lieskat piipunsuulta. Rekyylia ei ollut juuri nimeksikkään.
Toiminnaltaan ase ei vastaa lähellekkään kotimaisia valmisteita, laukaisu on varsin karkea ja osin epätarkka,aseen viimeistely on siinä ja niin,mutta -10 pakkasta ja sähläsin sen verran ,että aseen hihna lähti kantovaiheessa irti...koko setti pyöri lumessa...pikkaisen puhaltelin ja homma jatkuu..
Ja vaimennin on tilaustyönä tehty,ei minkään asetehtaan valmiste. Tietoni mukaan näitä valmistettiin 5 kpl ja Suomeen jäi 2.....loput meni Venäjälle:poop:
 

MeriTJ

Kenraali
Tuollainen kumihidastevaimennin tosiaan vaatii omanlaisensa latauksen ja luodin kiväärissä. Normaali luoti kun lähtee parhaimmillaan kilometrin sekunnissa niin se sirpaloituu & aiheuttaa kaikkea muutakin kivaa melko helposti mikäli törmää mihinkään esteeseen. Toki sotilaskäytössä oleva FMJ ei ole kaikkein herkin tuolla saralla mutta kivääripatruunoissa paineet on pistooleihin verrattuna jotain ihan muuta. Jos vaikka ajatellaan ruutimäärässä niin 9mm/.45ACP saa taakseen 0,5g ruutia kun .308 saa taakseen 3g ja .300 win mag 5g ruutia. Tästä saa vähän perspektiiviä kaasu ja painemäärien eroista piipun sisällä/suulla/aseen liikkuvilla. Tämä vaan sellainen "lisäinfo" jos jollekin ei eri patruunoiden anatomia ole tuttua. Hyvää ja mielenkiintoista keskustelua & mielenkiintoinen aihe!
 

pioneeri84

Kersantti
Aivan loistava juttu, tolla pääsee taas palan eteenpäin. Tavailin tekstiä keskikoulun Saksalla ja joitakin sanoja on jäänyt mieleen vanhoista Korkeajännityksistä ja VHS-kaseteilta,mutta kuvat kertovat paljon. Hyvä homma:cool:
 

pioneeri84

Kersantti
Vielä hiukan jatkan ihmettelyäni,koskien Bellumin vaimenninta. Erityisesti ihmetyttää tämä Suomalais-valmiste ja lähinnä kuka sen on tehnyt ja koska?? Kun katsoo tuota piipun ja vaimentimen liitosta,niin huomaa,että piippukin on ilmeiseti tehty tälle vaimentimelle tai jotain vastaavaa. Liitoskohta on työstetty aika sopivaksi ja siten,että piipun linjat sopivat hyvin vaimentimen vastaaviin.....;)
 

Liitteet

 • piippu.jpg
  piippu.jpg
  2 MB · Luettu: 45

pioneeri84

Kersantti
Hommasin Glock pistooliin äänenvaimentimen. Jotta homma toimis,ni piti myös hommata uusi,hiukan pidempi piippu,jotta sais kierteet luistin ulkopuolelle. Pati lähtee ja ääni hiljenee...mutta ase toimii vain kertalaukaus-aseena,ei viritä,koska piippu painaa nyt liikaa. No kun oli kierteet,niin koitinpa,miten toimii "kompesaattorilla".. No joo........vähän vielä olisi kehiteltävää:LOL::LOL:
 

Liitteet

 • DSC02035.JPG
  DSC02035.JPG
  789.2 KB · Luettu: 38
 • DSC02036.JPG
  DSC02036.JPG
  2.8 MB · Luettu: 36

pioneeri84

Kersantti
Joo,kyllähän Glockiin löytyy ihan hyviä vaimentimia (B&T Impuls),mutta toi hinta rupes hirvittämään. Nää on lähinnä tuhoon tuomittuja kokeiluja...jos vaikka jotenki toimis:eek:
 

Tetra

Respected Leader
BAN
P.T.K
Heppu oli ilmeisesti vähän höyrähtänyt, mutta asiaa ja asian sivustakin löytyy.
Kirjoitustensa perusteella vaikutti hyvin mielenkiintoiselta ja erinomaisesti aiheeseen perehtyneeltä henkilöltä.
 

Osasto 31

Kapteeni
Vähän juttua äänenvaimentimista Syyrian puolelta: https://www.calibreobscura.com/jihadi-rebel-and-militants-use-of-supressors/

Keeping it Quiet: Suppressor Use by Jihadis, Militants & More

Amongst various militant groups in the Middle East there is a sporadic yet noteworthy use of suppressors used on firearms. I've been tracking this and have found that suppressors, also known as silencers or moderators, have been used by Hayat Tahir al-Sham (HTS), Islamic State (ISIS), People's Protection Units (YPG), and some other groups. This has lead to some interesting conclusions from my observations. Whilst there doesn't seem to be a great dearth of video or still imagery of suppressor use by any major rebel group in Syria, in this article I'll be looking at analysing some of them.
 

ctg

Greatest LeaderAt SHOT Show 2020, I stopped by the Super Vel Ammunition booth and learned about the latest developments in their Hush Puppy Project. The products of this project include silencers with wipes and handguns featuring external slide locking levers that allow having utmost sound suppression by eliminating the noise of the cycling action. For 2020, the company has introduced the Model 2 suppressor which is more compact than the first model and they will also expand the line of pistols with Slide Lock Devices (SLD).

...

The Slide Lock Device has a different design for different pistols. For M&P 2.0 it is a part added to the trigger mechanism that protrudes from the frame and locks into a cutout in the slide. In the case of Glock pistols, the SLD is installed into the slide and when activated, it slides in front of the rear left frame rail thus preventing the slide from moving rearward.
 

ctg

Greatest Leader

A veteran-owned company called Modern Tactical Creations, or MODTAC for short, is making some very interesting carbon fiber Suppressor Shields for tactial AR (AR-15) carbine/SBR’s (Short Barreled Rifles), and MODTAC’s Dave Mason was kind enough to show DefenseReview (DR) some of them at SHOT Show 2020. The MODTAC Suppressor Shields are essentially rigid carbon fiber tubes that clamp onto the outside of any diameter silencer/sound suppressor up to 1 5/8″. The air gap around the suppressor allows it to stay cool, while the metal hardware “allows a very secure attachment mechanism”, according to Mason.

The MODTAC Suppressor Shield “just slides over the top, over the end of a suppressor, [and you just] clamp it down finger-tight plus about a half a turn [with an Allen wrench hex key], and it locks in there very, very secure,” says Mason.
 
Top