arix
Respected Leader
Onkin näin jälkikäteen outoa ajatella, että sellainenhan hän tosiaan olikin
Eiköhän näistä kotimaisista sankaripoliitikoista löytyisi vastaavaa kaliiperia olevia yksinvaltiaita, ihan nimiä mainitsematta..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Onkin näin jälkikäteen outoa ajatella, että sellainenhan hän tosiaan olikin
Itken joka ilta itseni uneen, kun en ole saanut tappaa ketään maani puolesta. (Lainaus Seppo Hyrkäkseltä keski-iän tuntomerkeistä)Julius Caesar näki matkoillaan Aleksanteri Suuren patsaan. Julius parahti itkuun kun tajusi, että Aleksanteri oli hänen iässään jo maailman valtias.
Eli kyllä sinunkin kannattaisi ryhdistäytyä. Jos et ole Suomen Putin viiden vuoden sisään, niin jää Euroopan herruus vaan haaveeksi.
Itken joka ilta itseni uneen, kun en ole saanut tappaa ketään maani puolesta. (Lainaus Seppo Hyrkäkseltä keski-iän tuntomerkeistä)
Siihen yhdistät vielä samalta mieheltä sitaatin Ehrnroothilta:Varastan kyllä tuon lainauksen!
Eiköhän näistä kotimaisista sankaripoliitikoista löytyisi vastaavaa kaliiperia olevia yksinvaltiaita, ihan nimiä mainitsematta..
Kannattaa myös huomioida, että useimmat kenraalit olivat Aatun vankkumattomia kannattajia niin kauan kuin menestystä tuli. Sitten sodan jälkeen alkoi hurja "valkopesu".
Ja kannattaa huomioida, että kenraaleille sateli esim. juutalaisilta takavarikoituja asuntoja, vaatteita ja autoja sekä elintarvikekuponkeja. En muista mistä (tutkimus)kirjasta luin, kun kenraali meni valittamaan heikosta tilanteesta rintamalla ja sai vastaukseksi nivaskan säännöstelykuponkeja. Oli silloin miettynyt, että millaista yhteiskuntaa puolustaa/rakentaa.Kannattaa myös huomioida, että useimmat kenraalit olivat Aatun vankkumattomia kannattajia niin kauan kuin menestystä tuli. Sitten sodan jälkeen alkoi hurja "valkopesu".
Ja kannattaa huomioida, että kenraaleille sateli esim. juutalaisilta takavarikoituja asuntoja, vaatteita ja autoja sekä elintarvikekuponkeja. En muista mistä (tutkimus)kirjasta luin, kun kenraali meni valittamaan heikosta tilanteesta rintamalla ja sai vastaukseksi nivaskan säännöstelykuponkeja. Oli silloin miettynyt, että millaista yhteiskuntaa puolustaa/rakentaa.
Kannattaa muistaa myös ne tapetut saksalaiset sotainvalidit. Eli ainakin Barbarossan alkuvaiheessa oli aktiivinen ohjelma, jossa tapettiin tulevan yhteiskunnan kannalta hyödyttömäksi katsottuja haavoittuneita.Jotta tästä hepusta nyt ei tehdä jotain väärinymmärrettyä Aatu-setää, muistutan tuhotuista kuuden miljoonasta juutalaisesta. Lisäksi holokaustissa surmattiin miljoonittain muitakin natsien halveksumia siviilejä kuten slaaveja, romaneja ja kehitysvammaisia.
Niinpä.Vähän epäilen ettei saksalaisille kenraaleille pahemmin säännöstelykuponkeja jaettu.
Noin lähtökohtaisesti kenraalit olivat yhteiskunnan eliittiä ja heidän tarpeistaan huolehti yksi tai useampi sotilaspalvelija. Kenraaleille järjestyi aina hyvää ruokaa, palvelijan silittämät räätälin tekemät univormut, kahvia, konjakkia, sikareita yms. tykötarvetta joihin eliitti nyt muutenkin on tottunut. Varsinaisesti yleisen elintarvikehuollon parissa kenraalit olivat vain lomillaan. (Saksan armeijassa jokainen sotilas oli oikeutettu kahden viikon vuosilomaan ja henkilökohtaista syylomaa saattoi saada toiset kaksi viikkoa.) Kenraalin tulotasolla noilla lomilla pystyi aivan hyvin olemaan vaikka loistohotellissa, kylpylässä, laskettelukeskuksessa tai vaikka Pariisissa.
Saksalaisten kenraalien palkat olivat huomattavan suuria ja lisäksi he saattoivat saada Hitleriltä huomattavia rahapalkkioita.
Suomalaisten SS-miesten silmään paistoi heti Saksaan tultua, että esimerkiksi sotilaskodissa löytyi hyllyntäydeltä tavaraa, syötävää kuin juotavaakin. Hinnat olivat jopa halvemmat kuin saksalaisissa siviilikaupoissa. Muutenkin saksalaisten elintaso oli sodan alkuvuosina melko korkea ja kulutustavaroiden tuottamista jatkettiin kansan mielialan ylläpitämiseksi. Itärintaman jermut eivät olleet uskoa silmiään, kun esimerkiksi kesällä 1942 Berliinissä kotirouvat istuivat katukahviloissa leivoksia nauttien ja keskustellen permanenteistä. Saksan siviiliväestön olosuhteet alkoivat selkeästi huonontua vasta vuodenvaihteesta 1943, kun ensimmäiset suuret siivileihin kohdistuneet ilmahyökkäyset alkoivat aiheuttaa suurta tuhoa. Lisäksi Stalingradin tappion jälkeen kulutustavaroiden tuotantoa vähennettiin. Aluksi tämä ei tarkoittanut varsinaisesti kurjuutta, koska ensimmäiseksi lopetettiin alkuvuodesta 1943 mm. siviilikäyttöön tarkoitettujen henkilöautojen ja tapetin tuottaminen. Aluksi elintarvikesäännöstelykin oli maltillista. Esimerkiksi voita sai ostaa säännöstelykupongilla, mutta margariinia ei säännöstelty.
Varsinainen kurjuus alkoi sitten vuonna 1944 ja huipentui talven 44-45 suoranaiseen elintarvikepulaan ja loputtomiin ilmahyökkäyksiin.