Miksi kenenkään annettaisiin haistattaa paskat jos pinkat ja peti ei kelpaa?
Koska äidin pikkumussukat ovat niin älykkäitä että niitä ei tarvitse tehdä kuin sinne päin ja tietävät oikeutensa?
Mihin tällainen logiikka perustuu?
Itse en ainakaan kaipaisi palvelukseen mitään itsekeskeisiä sekä herkkähipiäisiä ay-aktivisteja joille omasta mielestään kuuluu jotain muuta kuin oikeus tasapuoliseen kohteluun.
ALOKKAILLE EI VOIDA JÄRJESTÄÄ MITÄÄN OIKEASTI RASKASTA PALVELUSTA.
Epämukavuutta ja henkistä painetta voidan järjestää vain psykologisin tempuin, aivan kuten tehdään kautta maailman, Suomessa ei takuulla ole keksitty mitään uutta.
Olisi pitänyt avata asiaa tarkemmin, eikä jättää tuota yhtä lausetta täkyksi.
Ajat muuttuvat. Paskan haistattamisella tarkoitan sitä, että suurempi osa potentiaalisesti
hyviksi taistelijoiksi koulutettavia lähtee litomaan, jos touhua ei koeta
mielekkääksi.
Tähän on kaksi syytä:
1.) Nykyään sivariin pääsee, kun vain pyytää. Lisäksi nykyään ei (ikävä kyllä) varusmiespalveluksen kesken jättämistä yleisesti pidetä minään häpeänä.
2.) Kaikessa kasvatuksessa ihan lastentarhasta läpi koululaitoksen korostetaan kriittistä ajattelua eikä sokeaa tottelemista. Nykyään lapsukaisista ei kasvateta harmaata tottelevaista massaa yhteiskunnan tarpeisiin, vaan menestyjiä. (Tämäkin menee mielestäni jo irvokkuuden puolelle.)
Ikävä kyllä sillä mennään mitä, meillä on. Ei polkupyörällä kuuhun.
Toisaalta
mielekäs koulutus voi (ja sen melkein pitääkin) olla kovaa, epämukavaa ja kuri voi olla kova, kun sen merkitys tehdään selväksi.
Lisäksi nykynuorissa on, vanhaan verrattuna, paljonkin hyviä puolia puolustusvoimien kannalta. Minusta tähän verrattuna se, että ei voida "rokottaa" taistelustressiä vastaan simputtamalla on kertakaikkiaan olematonta. Paljon isompi haitta on esimerkiksi se, että liian iso osa porukasta on läskejä.
Epämukavuutta ja henkistä painetta voidan järjestää vain psykologisin tempuin, aivan kuten tehdään kautta maailman, Suomessa ei takuulla ole keksitty mitään uutta.
Alokkaista tehdään valinnat varsinaisiin palveluspaikkoihin, pohjalla on haastattelut, psykologiset testit, fyysiset testit, sekä alijohtajien arviot jotka perustuvat havaintoihin alokkaiden käytöksestä.
Monta epäsopivaa olisi mennyt heittämällä vaikka Haminaan asti jos mentäisiin vain testien perusteella.
Todelliseen taistelustressiin totutellaan sitten myöhemmässä palveluksessa jossa voidaan edelleen karsia ja siirtää ihmisiä järjestelmän sisällä.
Näin asiat olivat ennen, en tiedä yhtään miten nykyään.
Ehkä kutsunnoissa voitaisiin kysyä halukkuutta kovaan ja pehmeään palvelukseen?
Ymmärrän kyllä tarpeen saada mukaan riittävästi ihmisiä mutta toiset ehkä jo pettyvät meininkiin.
Varmaan viidettä kertaa korostan, että henkistä painetta ei tuoteta huvin vuoksi. Taistelustressiin "rokottaminen" on se syy ja tuo voidaan tehdä paljon paremmillakin tavoilla, kuin simputtamalla.
Tuo oikean toiminnanan suorittaminen sykkeen ollessa koholla fyysisesti kuormitettuna on yksi ihan hyvä ja paljon käytetty, mutta ei ainoa.
Ja mitä tulee alokkaiden arviointiin alikkien toimesta, niin miten ihmeessä siihen simputtamista tarvitaan?