niäämi kirjoitti:
Iso-Mursu kirjoitti:
Ohjus-tiedustelija kirjoitti:
Vaikka aika on ihan eri, niin minusta olisi mielenkiintoista (jopa hieman suuntaa antavaa) tietää millaisia joukkoja jatkosodassa pidettiin eri kaupungeissa, nimenomaan kaupungin koon ja sijainnin mukaan. Esim. joku Vaasa tai Pori lienee ihan yhtä epätodennäköisten taistelutoimien kohde nyt kuin ennenkin, mutta tuholaistoimintaa ajatellen uhka lienee about sama kuin ennenkin.
Eikös Porin satamaa ole joskus mainostettu satamaksi jonne ulkomaiset avut tulisivat jos joskus tulisivat..
Sitä kyllä puoustaisi Porin sijainti suhteellisen lähellä Itämerta ja Tahkoluodon ja Mäntyluodon satamien syvät väylät. Myös Rauma olisi melko otollinen paikka moiselle. Siellä kun satama on aivan kaupungin vieressä eikä (yhden) pitkän tien päässä kuten Mäntyluodossa, jossa sen tien suojaaminen olsii oleellisen tärkeää.
Veikkaisinkin, että saksalaisten mallin mukaan olisi Turku moiselle oleellinen paikka ja siitä eteenpäin Naantali, Uusikaupunki, Rauma ja Pori. Etenkin TUrussa ja Naantalissa on saaristo toisaalta ongelma toisaalta siunaus. Ruotsin kautta kulkevalle huoltoliikenteelle taas ensi sijassa Vaasa ja sitten Oulu ja Kemi. Tärkeä yhteys tulee olemaan myös maayhteys Tornion kautta.
Noissa satamissa riittää väylät, kapasiteetit ja kulkuyhteydet edelleen muualle maahan.
Otetaan täysin hypoteettinen tilanne. Eletään vuoden 2015 toukokuuta, olet alueellisten joukkojen komppanian komentaja, ja tehtävänäsi on suojata Turun satamaa ja Naantalin öljynjalostamoa. Käytössäsi on uuden taistelutavan mukaisesti:
-4 jalkaväkijoukkuetta
-esikuntajoukkue
-kranaatinheitinjoukke à 3x120mm KRH
-huoltojoukkue
-1 kpl NLAW partio
-panssarimiinoja
-Käytössäsi on 1 kpl komentopasi, muuten komppania liikkuu ottoajoneuvoilla.
-Jokaisella ryhmällä on käytössä päätelaite ja ryhmäkohtaiset radiot, joiden kautta toimintaa voidaan johtaa komentopasista ja perustettavasta esikunnasta.
-Joukkuekohtaiseen aseistukseen kuuluu 1 ITKK eli yhteensä 7 kpl Itkoja.
-Oletetaan myös kohteen tärkeys huomioon ottaen, että käytössäsi on 2 kpl ITO-XX Stinger -partioita.
-Oletetaan myös merivoimien suojaavan itsenäisesti Pansion sotasatamaa, ITO-04 Umkhontoilla varustetut Hamina- ja Hämeenmaa-luokat vahvistavat alueen ilmatorjuntaa. Turun alueella toimii myös yksi Crotale-patteri, mutta sitä liikutellaan eri puolilla hajautustarkoituksessa ja painopisteen muuttuessa.
-Tulitukea on mahdollista saada myös alueelliselta tst. osastolta, jonka käytössä on 12-putkinen KRH-patteristo ja 18 putkinen-kenttätykistöpatteri.
Uusimmasta sotilasaikakauslehdestä voi katsoa lisätietoja alueellisten joukkojen komppanian kokoonpanosta. Listasin tuohon summittaisen kokoonpanon ulkomuistin perusteella.
Oletettuna vihollisena toimivat spetsnaz-joukot, maahanlasku- ja merijalkaväen joukot.
Kysymykset kuuluvat: Miten ryhmität komppanian puolustukseen, ja miten jaat joukot sataman ja öljynjalostamon välillä? Minkälaista vartioita pidät, ja miten paljon miehiä on kerrallaan vartiossa ja reservissä? Miten hyödynnät kommpanian johtamisessa uusia mahdollisuuksia (mm. päätelaitteet ja ryhmäradiot) ja taistelutapaa? Erilaisia tarkkailupisteitä voit perustaa mielesi mukaan, tehtävänäsi on kuitenkin pitää Turun satama ja Naantalin öljynjalostamo hallussasi hinnalla millä tahansa.