Amerikkalainen sotataito

ctg

Ylipäällikkö

Warfare has always been about exerting political will--and technology has always played a key role in doing that. Today, science and technology are being used to exert political will far from the traditional battlefield. Adversaries are exploiting space, cyberattacks, biology, and other emerging technologies to significantly disrupt the systems underpinning our society--including telecommunications infrastructure, power grids, public health systems, transportation systems and financial institutions. In short, an adversary can gain advantage without ever firing a shot. Are we prepared for the future of warfare?​
https://www.lanl.gov/mission/emerging-threats.php
 

ctg

Ylipäällikkö
In a leaked military manual on “unconventional warfare” recently highlighted by WikiLeaks, the U.S. Army states that major global financial institutions — such as the World Bank, International Monetary Fund (IMF), and the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) — are used as unconventional, financial “weapons in times of conflict up to and including large-scale general war,” as well as in leveraging “the policies and cooperation of state governments.”

The document, officially titled “Field Manual (FM) 3-05.130, Army Special Operations Forces Unconventional Warfare” and originally written in September 2008, was recently highlighted by WikiLeaks on Twitter in light of recent events in Venezuela as well as the years-long, U.S.-led economic siege of that country through sanctions and other means of economic warfare. Though the document has generated new interest in recent days, it had originally been released by WikiLeaks in December 2008 and has been described as the military’s “regime change handbook.”
https://www.mintpressnews.com/leaked-wikileaks-doc-reveals-how-us-military-uses-of-imf-world-bank-as-unconventional-weapons/254708/
 

Osasto 31

Kapteeni
Linkki: https://www.thedrive.com/the-war-zone/28013/air-force-tests-tiny-personnel-footprint-for-operating-fighters-in-austere-combat-zones

Air Force Tests Tiny Personnel Footprint For Operating Fighters In Austere Combat Zones
As the U.S. Air Force continues to come to terms with the fact that their sprawling air bases with long runways and extensive support infrastructure located near potential international hotspots are likely doomed in a major conflict, there is real progress being made to distill down its fighting doctrine into the smallest possible pieces. This will theoretically allow for dispersed operations over a huge geographical expanse, at bases that could be built up in a number of days and may only support transient or small detachments of combat aircraft. You can read much more about the Air Force's emerging strategy to quickly activate remote operating locations for expeditionary operations in this past article of ours.

Now, the flying force is experimenting with absolute minimal manning for austere operations, where a military policeman may end up refueling tactical fighters while another airman quickly goes from hanging ordnance on the aircraft to manning a defensive position with a light machinegun.
 

Ottoville

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
USA:n eliittijoukkojen sotilas syytteessä sotarikoksista - ammuskeli umpimähkään siviilejä, puukotti 15-vuotiaan vangin kuoliaaksi
lauantai 11.05.2019 klo 22:46

Navy Sealien joukkojenjohtaja Edward Gallagher on palkittu ja kokenut sotilas. Nyt hän joutuu oikeuteen sotarikoksista syytettynä.

Edward ”Eddie” Gallagheriä, 38, syytetään vuonna 2017 Irakissa tapahtuneista rikoksista. Blade-lempinimellä tunnetun Gallagherin väitetään ampuneen Tigris-joen rannalla kävelemässä olleen nuoren tytön, vettä noutaneen vanhan miehen ja tappaneen kylmäverisesti eliittijoukkojen pidättämän 15-vuotiaan Isisin jäsenen.
Gallagher oli puukottanut puolustuskyvytöntä nuorukaista niskaan ja vatsaan.Tämän jälkeen hän oli poseerannut valokuvaa varten kuolleen kanssa maansa lippu yläpuolellaan. Lisäksi Gallagher oli ajellut tavan takaa Tigris-joen sillalle ja ammuskellut sieltä konekivääritulta umpimähkään lähellä oleviin naapurustoihin.
Gallagherin väkivaltaisesta käytöksestä huolestuneet alaiset veivät asian eteenpäin ja vaativat tutkintaa maaliskuussa 2018. Komentaja piti Gallagherin puolia ja kehotti sotilaita pitämään suunsa kiinni, mikäli he eivät halunneet tuhota uraansa.
– Viesti oli selvästi ”Suu kiinni”, eräs seitsemästä Gallagherin toiminnasta valittaneista eliittisotilaista sanoi New York Timesin mukaan.

Gallagher oli erikoisjoukkoineen Irakin Mosulissa vapauttamassa kaupunkia Isis-taistelijoilta.
Gallagherin toimintaa ryhdyttiin tutkimaan kuukautta myöhemmin eli huhtikuussa 2018, vasta kun sotilaat uhkasivat viedä tapauksen laivaston komentajien tietoisuuteen ja julkisuuteen. Tutkinnasta valmistui 439-sivuinen raportti, jonka New York Times on saanut haltuunsa.
Syyskuussa Gallagher pidätettiin, ja tammikuusta lähtien hän on istunut laivaston vankilassa odottamassa oikeudenkäynnin alkua.
Oikeudenkäynti sotarikoksista syytettyä Gallagheria vastaan alkaa 28.toukokuuta. Gallagher voidaan tuomita elinkautiseen vankeuteen, jos hänet todetaan syylliseksi.


Sankari vai esimerkki rappiosta?
Erikoisjoukoissa 20 vuotta palvellutta, lukuisilla mitaleilla palkittua ja kahdeksalla ulkomaankomennuksella ollutta Gallagheria syytetään muun muassa harkitusta murhasta ja murhayrityksestä Irakissa. Gallagher kiistää sotarikokset.
Vaimolleen ja ystävilleen Gallagher on sotasankari, joka on syyttä suotta joutunut syytettyjen penkille. Toisille hän on taas esimerkki asevoimien sisällä vallitsevasta häikäilemättömyyden kulttuurista.
Gallagherin vaimo Andrea ystävineen taistelee miehensä vapauden puolesta.Heidän mukaansa Gallagher on syytön. He myyvät netissä t-paitoja ”Free Eddie” ja hyökkäävät tutkijoita vastaan.
Vaimon mukaan Gallagherista valittaneet nuoremmat sotilaat olivat keksineet jutut varkauksista, epärehellisyydestä, huonosta johtamisesta ja lopulta murhasta, koska eivät kyenneet vastaamaan Gallagherin heille asettamiin vaatimuksiin.
Vaimon ja Gallagherin veljen mukaan Gallagher ei ole kärsinyt useiden rankkojen ulkomaankomennusten aiheuttamasta post-traumaattisesta stressistä. Se voisi kuitenkin selittää miksi ansioitunut ja kokenut sotilas yhtäkkiä alkaa ammuskella siviilejä.
– Heidän (sotilaiden) tekonsa on perusteeton ja häpeällinen, Andrea Gallagher sanoi.

Epäilty mutta vapautettu
New York Timesin käsiinsä saamasta tutkintaraportista käy ilmi, että Gallagheria oli aiemmin Afganistanissa tutkittu pienen tytön ampumisesta, mutta puhdistettu kaikista epäilyistä.
Vuonna 2014 Gallagher oli pidätetty, kun hän oli yrittänyt ajaa laivaston poliisin päälle. Hänet vapautettiin eikä hänen tiedoissaan ole merkintää minkäänlaisesta rangaistuksesta.
Eliittisotilaiden mukaan joukkojenjohtaja Gallagher oli ”legenda” ja ”kultapoika”, joka ei esimiestensä mukaan voinut syyllistyä väärinkäytöksiin.
– Tämän miehen haluan johtavan erikoisjoukkoja taistelussa, Gallagherin esimiehet ylistivät. Esimiesten mukaan hän oli paras joukkueenjohtaja.
Gallagherin alaisina taistelleet eliittisotilaat taas kertovat toisenlaista tarinaa.Gallagher ei piitannut joukkueensa tai siviilien turvallisuudesta.
Eliittijoukon tehtävänä oli neuvoa Irakin joukkoja ja tarjota apua sala-ampujien tai lennokkien kanssa. Gallagherille tämä ei sopinut: hän halusi puhdistaa taloja Isis-joukoista ja ampua.
Sotilaiden mukaan Gallagher pakotti heitä ottamaan tarpeettomia riskejä ja tulittamaan taloja vailla kunnon syytä. Hänen toimenkuvansa oli suunnitella ja valvoa alaistensa tehtäviä, mutta kaikkein mieluiten hän istui väijymässä ase valmiina.
Gallagherin kerrotaan myös kerskuneen tappamiensa ihmisten määrillä, myös naisten.

Navy Sealin maine mustunut
Gallagher joutuu sotaoikeuden eteen parin viikon päästä. Fyysisiä todisteita eliittisotilasta vastaan on kuitenkin vähän, ja todistajat ovat valtavan paineen alla. Oikeudenkäynnin lopputulos on kaikkea muuta kuin selvä.
Gallagher on pelottava esimerkki Yhdysvaltain erikoisjoukkojen toimintakulttuurista, jossa väärintekijöitä suojellaan ja kiitellään väkivallasta, vaikka se olisi ylittänyt sallitut rajat.
Jokaisen Sealin velvollisuus on kuitenkin lain mukaan ilmoittaa väärinkäytöksistä niin pian kuin mahdollista.
– Eliittiyksikön halukkuus sulkea silmät on hyvin yleinen. Ja se on erityisen totta sotatoimialueella, eläkkeellä oleva laivaston kapteeni ja asianajaja Lawrence Brennan sanoi.
Kävipä oikeudessa kuinka tahansa, kohu Navy Sealin ympärillä ei laannu.
Navy Sealin maine on kolhiintunut vuosien mittaan, kun sen sotilaita on syytetty pahoinpitelyistä, tapoista, varkauksista ja huumeidenkäytöstä.
Tammikuussa Sealin komentaja kontra-amiraali Collin Green tilasi selvityksen erikoisjoukkojen kulttuurista ja koulutuksesta. Selvityksen tuloksia ei ole vielä julistettu.
Lähteet: New York Times, Daily Mail, Der Spiegel
KATRIINA MÄKELÄ
katriina.makela@iltalehti.fi
 

Aarne1

Kapteeni
USA:n eliittijoukkojen sotilas syytteessä sotarikoksista - ammuskeli umpimähkään siviilejä, puukotti 15-vuotiaan vangin kuoliaaksi
lauantai 11.05.2019 klo 22:46

Navy Sealien joukkojenjohtaja Edward Gallagher on palkittu ja kokenut sotilas. Nyt hän joutuu oikeuteen sotarikoksista syytettynä.

Edward ”Eddie” Gallagheriä, 38, syytetään vuonna 2017 Irakissa tapahtuneista rikoksista. Blade-lempinimellä tunnetun Gallagherin väitetään ampuneen Tigris-joen rannalla kävelemässä olleen nuoren tytön, vettä noutaneen vanhan miehen ja tappaneen kylmäverisesti eliittijoukkojen pidättämän 15-vuotiaan Isisin jäsenen.
Gallagher oli puukottanut puolustuskyvytöntä nuorukaista niskaan ja vatsaan.Tämän jälkeen hän oli poseerannut valokuvaa varten kuolleen kanssa maansa lippu yläpuolellaan. Lisäksi Gallagher oli ajellut tavan takaa Tigris-joen sillalle ja ammuskellut sieltä konekivääritulta umpimähkään lähellä oleviin naapurustoihin.
Gallagherin väkivaltaisesta käytöksestä huolestuneet alaiset veivät asian eteenpäin ja vaativat tutkintaa maaliskuussa 2018. Komentaja piti Gallagherin puolia ja kehotti sotilaita pitämään suunsa kiinni, mikäli he eivät halunneet tuhota uraansa.
– Viesti oli selvästi ”Suu kiinni”, eräs seitsemästä Gallagherin toiminnasta valittaneista eliittisotilaista sanoi New York Timesin mukaan.

Gallagher oli erikoisjoukkoineen Irakin Mosulissa vapauttamassa kaupunkia Isis-taistelijoilta.
Gallagherin toimintaa ryhdyttiin tutkimaan kuukautta myöhemmin eli huhtikuussa 2018, vasta kun sotilaat uhkasivat viedä tapauksen laivaston komentajien tietoisuuteen ja julkisuuteen. Tutkinnasta valmistui 439-sivuinen raportti, jonka New York Times on saanut haltuunsa.
Syyskuussa Gallagher pidätettiin, ja tammikuusta lähtien hän on istunut laivaston vankilassa odottamassa oikeudenkäynnin alkua.
Oikeudenkäynti sotarikoksista syytettyä Gallagheria vastaan alkaa 28.toukokuuta. Gallagher voidaan tuomita elinkautiseen vankeuteen, jos hänet todetaan syylliseksi.


Sankari vai esimerkki rappiosta?
Erikoisjoukoissa 20 vuotta palvellutta, lukuisilla mitaleilla palkittua ja kahdeksalla ulkomaankomennuksella ollutta Gallagheria syytetään muun muassa harkitusta murhasta ja murhayrityksestä Irakissa. Gallagher kiistää sotarikokset.
Vaimolleen ja ystävilleen Gallagher on sotasankari, joka on syyttä suotta joutunut syytettyjen penkille. Toisille hän on taas esimerkki asevoimien sisällä vallitsevasta häikäilemättömyyden kulttuurista.
Gallagherin vaimo Andrea ystävineen taistelee miehensä vapauden puolesta.Heidän mukaansa Gallagher on syytön. He myyvät netissä t-paitoja ”Free Eddie” ja hyökkäävät tutkijoita vastaan.
Vaimon mukaan Gallagherista valittaneet nuoremmat sotilaat olivat keksineet jutut varkauksista, epärehellisyydestä, huonosta johtamisesta ja lopulta murhasta, koska eivät kyenneet vastaamaan Gallagherin heille asettamiin vaatimuksiin.
Vaimon ja Gallagherin veljen mukaan Gallagher ei ole kärsinyt useiden rankkojen ulkomaankomennusten aiheuttamasta post-traumaattisesta stressistä. Se voisi kuitenkin selittää miksi ansioitunut ja kokenut sotilas yhtäkkiä alkaa ammuskella siviilejä.
– Heidän (sotilaiden) tekonsa on perusteeton ja häpeällinen, Andrea Gallagher sanoi.

Epäilty mutta vapautettu
New York Timesin käsiinsä saamasta tutkintaraportista käy ilmi, että Gallagheria oli aiemmin Afganistanissa tutkittu pienen tytön ampumisesta, mutta puhdistettu kaikista epäilyistä.
Vuonna 2014 Gallagher oli pidätetty, kun hän oli yrittänyt ajaa laivaston poliisin päälle. Hänet vapautettiin eikä hänen tiedoissaan ole merkintää minkäänlaisesta rangaistuksesta.
Eliittisotilaiden mukaan joukkojenjohtaja Gallagher oli ”legenda” ja ”kultapoika”, joka ei esimiestensä mukaan voinut syyllistyä väärinkäytöksiin.
– Tämän miehen haluan johtavan erikoisjoukkoja taistelussa, Gallagherin esimiehet ylistivät. Esimiesten mukaan hän oli paras joukkueenjohtaja.
Gallagherin alaisina taistelleet eliittisotilaat taas kertovat toisenlaista tarinaa.Gallagher ei piitannut joukkueensa tai siviilien turvallisuudesta.
Eliittijoukon tehtävänä oli neuvoa Irakin joukkoja ja tarjota apua sala-ampujien tai lennokkien kanssa. Gallagherille tämä ei sopinut: hän halusi puhdistaa taloja Isis-joukoista ja ampua.
Sotilaiden mukaan Gallagher pakotti heitä ottamaan tarpeettomia riskejä ja tulittamaan taloja vailla kunnon syytä. Hänen toimenkuvansa oli suunnitella ja valvoa alaistensa tehtäviä, mutta kaikkein mieluiten hän istui väijymässä ase valmiina.
Gallagherin kerrotaan myös kerskuneen tappamiensa ihmisten määrillä, myös naisten.

Navy Sealin maine mustunut
Gallagher joutuu sotaoikeuden eteen parin viikon päästä. Fyysisiä todisteita eliittisotilasta vastaan on kuitenkin vähän, ja todistajat ovat valtavan paineen alla. Oikeudenkäynnin lopputulos on kaikkea muuta kuin selvä.
Gallagher on pelottava esimerkki Yhdysvaltain erikoisjoukkojen toimintakulttuurista, jossa väärintekijöitä suojellaan ja kiitellään väkivallasta, vaikka se olisi ylittänyt sallitut rajat.
Jokaisen Sealin velvollisuus on kuitenkin lain mukaan ilmoittaa väärinkäytöksistä niin pian kuin mahdollista.
– Eliittiyksikön halukkuus sulkea silmät on hyvin yleinen. Ja se on erityisen totta sotatoimialueella, eläkkeellä oleva laivaston kapteeni ja asianajaja Lawrence Brennan sanoi.
Kävipä oikeudessa kuinka tahansa, kohu Navy Sealin ympärillä ei laannu.
Navy Sealin maine on kolhiintunut vuosien mittaan, kun sen sotilaita on syytetty pahoinpitelyistä, tapoista, varkauksista ja huumeidenkäytöstä.
Tammikuussa Sealin komentaja kontra-amiraali Collin Green tilasi selvityksen erikoisjoukkojen kulttuurista ja koulutuksesta. Selvityksen tuloksia ei ole vielä julistettu.
Lähteet: New York Times, Daily Mail, Der Spiegel
KATRIINA MÄKELÄ
katriina.makela@iltalehti.fi
Hänelle ja muille on Trump antamassa armahduksen tms.
 

Protheon_93

Eversti
Hänelle ja muille on Trump antamassa armahduksen tms.
Aika tolloa antaa tällaisille armahdusta. Mikä estää sitten näitä paikallisia yrittämästä harjoittaa oman käden oikeutta näille sotilaille, jos he eivät sitä ainakaan saa Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmältä, koska presidentti idioottina antelee kaiken maailman sotarikollisillekin armahdukset, koska on päättänyt tyhmästi linnoittautua tällaiseen jokaisen sotilaan takana seistään 100% tuella mentaliteettiin. No Trumpille tuskin näillä sotarikoksilla on väliä, koska tehtiin hänen inhoamilleen ählämeille, ja nämä sotarikolliset ovat hänelle periamerikkalisia suursankareita kun puukottelevat ja ampuvat afgaanisiviilejä! Mikäs sen patrioottisempaa hänelle! :love:

Turha sitten valitella, jos paikalliset ympäri maailman siellä, missä USA tekee sotilasoperaatioitaan alkavat yrittämään käyttää oman käden oikeutta sotarikoksia tehneitä ja mahdollisesti myös sotarikoksiin syyttömiä sotilaita kohtaan, kun Trumpilla ei ole järjen häivääkään jäljellä kun jakelee kaiken maailman sekopäille armahdukset ylistäen heidät amerikkalaisiksi sotasankareiksi.
 

kimmo.j

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Aika tolloa antaa tällaisille armahdusta. Mikä estää sitten näitä paikallisia yrittämästä harjoittaa oman käden oikeutta näille sotilaille, jos he eivät sitä ainakaan saa Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmältä, koska presidentti idioottina antelee kaiken maailman sotarikollisillekin armahdukset, koska on päättänyt tyhmästi linnoittautua tällaiseen jokaisen sotilaan takana seistään 100% tuella mentaliteettiin. No Trumpille tuskin näillä sotarikoksilla on väliä, koska tehtiin hänen inhoamilleen ählämeille, ja nämä sotarikolliset ovat hänelle periamerikkalisia suursankareita kun puukottelevat ja ampuvat afgaanisiviilejä! Mikäs sen patrioottisempaa hänelle! :love:

Turha sitten valitella, jos paikalliset ympäri maailman siellä, missä USA tekee sotilasoperaatioitaan alkavat yrittämään käyttää oman käden oikeutta sotarikoksia tehneitä ja mahdollisesti myös sotarikoksiin syyttömiä sotilaita kohtaan, kun Trumpilla ei ole järjen häivääkään jäljellä kun jakelee kaiken maailman sekopäille armahdukset ylistäen heidät amerikkalaisiksi sotasankareiksi.
Amerikkalaiset pitävat kaikkia muutenkin vihollisina, joten merkitys ei ole kovin suuri.
Toisaalta ählymaissa jenkit edistavat suurta saatanaa, joten lieneekö tuo ison ja pienen saatanan ero suuri.

Eiköhän armahdusten takana ole sisäpolitiikka.
 

Talvela

Ylipäällikkö
Now, the flying force is experimenting with absolute minimal manning for austere operations, where a military policeman may end up refueling tactical fighters while another airman quickly goes from hanging ordnance on the aircraft to manning a defensive position with a light machinegun.

Linkki: https://www.thedrive.com/the-war-zone/28013/air-force-tests-tiny-personnel-footprint-for-operating-fighters-in-austere-combat-zones


Mistähän tällaiset ajatukset olis voitu saada..
 

ctg

Ylipäällikkö
The US Air Force has opened an investigation into a "malware" infection – which it is blaming on lawyers employed by the US Navy who are working on a war crimes case.

The bizarre case hinges around an alleged attempt by a US Navy prosecutor to plant malware on the devices of US Air Force lawyers defending a US Navy SEAL over war crimes charges from his time commanding a small unit in Afghanistan.

Like the UK, US military lawyers can work on cases involving people from outside their own branch of the armed forces.

The US Air Force Times, an independent publication, quoted from a memo written by Captain David Wilson, a senior Navy defence lawyer, referring to "malware" found on the machine of a USAF lawyer he was working alongside. This was later described as having been written to gain "full access to his computer and all files on his computer".

"In fact, I've learned that the Air Force is treating this malware as a cyber-intrusion on their network and have seized the Air Force Individual Military Counsel's computer and phone for review," he wrote.

The malware was further described as "tracking software".

Similar malware was sent to the editor of sister publication the US Navy Times, USAF Times reported. The editor had written a number of detailed articles about the ongoing trial, leading USN prosecutors to believe someone was leaking documents – in breach of a court order. USAF Times speculated that the malware was sent in the hope of identifying potential sources for those leaks.

The paper claimed the email had "contained hidden computer coding designed to extract the IP address of the Navy Times computer network and to send that information back to a server located in San Diego".

If unauthorised, such behaviour would be a clear criminal offence under American law.

The intentional, weaponised use of malware by state agencies is something that is, by law and custom, restricted to being used against actual criminals and not journalists. While aggressive and unsupervised law enforcement bodies across the world do abuse their powers, break the law and spy on journalists, doing so with email malware appears to be a new one. ®
https://www.theregister.co.uk/2019/05/22/us_navy_us_air_force_friendly_fire_malware_allegations/
 

Osasto 31

Kapteeni
Navy's Stealth Destroyers Now Part Of Experimental Squadron Alongside Drone Ships

t's official, the Navy has stood up Surface Development Squadron 1, abbreviated SURFDEVRON, in the place of the already existing Zumwalt Squadron 1 that had been established to operate the Navy three Zumwalt class stealth destroyers. This new experimental unit will not only be responsible for the Zumwalt class ships, it is also tasked with ushering in a new era of unmanned surface warfare and more.

USNI News' Megan Eckstein has put out a great report on the establishment of the outfit, a move that will have far-ranging impacts and could significantly influence the U.S. Navy's future force structure and battle doctrine.
 

Osasto 31

Kapteeni
Juttuja USA:n erikoisjoukkojen ilmaosastoista: 

Talvela

Ylipäällikkö
Kahdeksan kirjan sarja laajamittaisesta konventionaalisesta sodasta kattaen kaikki tiedustelusta logistiikkaan, ilmaiseksi pdf muodossa.


 

Osasto 31

Kapteeni
Linkki: https://www.thedrive.com/the-war-zone/28340/heres-what-the-armys-first-ever-operational-hypersonic-missile-unit-will-look-like

Here's What The Army's First Ever Operational Hypersonic Missile Unit Will Look Like


The U.S. Army has laid out its plans for establishing its first ever unit armed with hypersonic boost-glide vehicles, as well as the transporter erector launchers, or TELs, that will carry the weapons. The service describes this unique artillery battery as primarily as an experimental organization that will help with the development of new concepts of operation around the employment of hypersonic weapons, but insists that it will also have a "residual" operational capability.

U.S. Army Lieutenant General Neil Thurgood, head of the service's recently rebranded Rapid Capabilities and Critical Technologies Office (RCCTO), announced the details of the new unit, which does not yet have a designation, at the Association of the U.S. Army's LANPAC conference in Hawaii in May 2019. Formerly known as the Army Rapid Capabilities Office, RCCTO is overseeing the service's contributions to the development of a common hypersonic boost-glide vehicle that will also eventually enter service as a submarine- and air-launched weapon with the U.S. Navy and U.S. Air Force, respectively.
 

Osasto 31

Kapteeni
Linkki: https://www.msn.com/en-us/news/us/nuclear-weapons-experts-alarmed-by-new-pentagon-war-fighting-doctrine/ar-AAD7NX4?ocid=spartanntp

Raportti ladattavissa artikkelista. Pitäkää mielessä, että saattaa olla myös viesti muille.

Nuclear weapons: experts alarmed by new Pentagon 'war-fighting' doctrine

The Pentagon believes using nuclear weapons could “create conditions for decisive results and the restoration of strategic stability”, according to a new nuclear doctrine adopted by the US joint chiefs of staff last week.

The document, entitled Nuclear Operations, was published on 11 June, and was the first such doctrine paper for 14 years. Arms control experts say it marks a shift in US military thinking towards the idea of fighting and winning a nuclear war – which they believe is a highly dangerous mindset.

“Using nuclear weapons could create conditions for decisive results and the restoration of strategic stability,” the joint chiefs’ document says. “Specifically, the use of a nuclear weapon will fundamentally change the scope of a battle and create conditions that affect how commanders will prevail in conflict.”
 

Osasto 31

Kapteeni
Lyhyt pätkä, linkki koko juttuun: https://thenewsrep.com/116790/unredacted-special-forces-detachment-a-cold-war-espionage-and-counterterrorism-from-berlin-to-iran/

Unredacted: Special Forces Detachment A—Cold War espionage and counterterrorism from Berlin to Iran

It was the early 1970s, at Andrews Barracks in Berlin. A stern-looking Special Forces sergeant major paced down the hallway for roll call. Daily Army accountability formations are normally held outside, but due to the extremely classified nature of the mission carried out by the Special Forces soldiers standing in the hall that day, roll call had to be done indoors where they would not be spied on or photographed by enemy agents.

“It is the anniversary of the D-Day landing,” the sergeant major told the Green Berets. “Who here participated in D-Day and would like to go to the reunion in France?”
A large number of men in the hallway had served in Special Forces units in Vietnam, such as MACV-SOG and Project Sigma, but only a handful of men there that day had participated in D-Day. There were some Johns, Dicks, or Harrys who raised their hand. The sergeant major doing roll call then got to the last soldier raising his hand and began to write down the name Gerhard Kunert. His pencil suddenly stopped scrawling across the clipboard.

“Wait a minute. Kunert? You were not even in the American Army in 1944!”
Kunert, a member of team six, clicked his heels and replied, “I was in the 7th Panzer. I was in Normandy, and I want to go to the reunion!” Kunert was not alone: Also on his team was a German who served on U-boats during the war.

The unit was commanded by Sid Shachnow at one point, a Jewish Holocaust survivor who immigrated to America and eventually became a Green Beret, but in the unit’s ranks were a number of former Nazis. The Lodge Act, named after Senator Henry Cabot Lodge, allowed displaced persons from World War II—hailing from countries like Ukraine, Hungary, Germany, and Czechoslovakia—to join the United States Army. Many of them joined Special Forces and brought with them much-sought-after foreign language skills needed as the Cold War escalated. Some had served in the Warsaw Uprising against the Nazis. Others had fought in the 1956 Hungarian Revolution, and some had even been a part of the Finnish underground during the war.

“It was a fast track to [American] citizenship,” Colonel Warner “Rocky” Farr said. Bob Charest added, “You felt like you were in a foreign army.” The Lodge Act Green Berets could be identified by looking at their U.S. Army serial numbers, which all carried the same prefix at the beginning: 10812. “I bet at that time [1971] there were no more than 15 Americans in the unit,” Farr said, referring to native-born Americans as opposed to Lodge Act soldiers and naturalized citizens. Gradually, the unit did become more Americanized as the Cold War progressed and World War Two veterans began to age.
The unit was called Detachment A, with the classified name of 39th Special Forces Operational Detachment (SFOD). It was a clandestine Special Forces unit. Technically illegal under the Four Powers Agreement, Det A was on 24-hour standby in Berlin in the event that the USSR pushed over the wall from East Germany and invaded Western Europe. Secreting themselves in safe houses, the Det A members would activate once the forward line of Soviet troops passed over their positions, then carry out acts of sabotage and guerrilla warfare.
 

John Hilly

Kenraali
U.S. Armyn rakenne pelkistettynä täällä:

 
Top