Jep, tuo käy järkeen: suujarru hillitsee rekyyliä, hiekkasäkit pitävät asetta aloillaan laukaistaessa, ja silti ampuja laukaisee aseen etänä sähkölaukaisimella - olisikohan kamerasta - eikä olkapää kiinni aseessa. Kyllä se niin taitaa olla että melkoisen vaikea on tuossa kaliiperissa enää rakentaa käyttökelpoista asetta jossa rekyyli kohdistuu ampujaan, jonnekin muualle se rekyyli on saatava suuntautumaan jos ampuja meinaa ampua useamman kuin yhden laukauksen.
Sitä joutuu toistamaan itseään, vaikka onkin vakioasiantuntioiden mielestä kuulemma tyhmä ihminen
15 kiloa.
Olisi tyhmä kysymys näistä kranaattikivääreistä.
Minkä takia näitä ei tehdä sinkoina ?
100g kranaatti, 200-300g vastamassa ja haulikon piipun mittainen polymeeri&kevytmetalliputki painaisi yhteensä siinä kilon.
Tuon yo. norsupyssyn tyhjäpainolla saisi kolme 4-5 putkista fliegerfaustia.
Kevyen IT-ammuksen kanssa peräpurkauskaan ei olisi ongelma. Toisin kuin pst-singoissa, joilla halutaan ampua mahdollisimman raskaita ammuksia mahdollisimman kevyestä laitteesta.
Kun ammus on kevyt, vastapanos voi surutta olla reilusti ammusta massiivisempi ja hitaampi. Sen voisi mitoittaa purkautumaan vasta ammuksen lähdettyä niin, että putkessa on jo alipaine. Takavaara-alueelle lentäisi vähän nestettä tai muovikelmua.
Kertalaukeavassa putkessa ammuksen pituuskin voisi olla vapaamittainen. Olisi tilaa raketille/patoputkelle, ohjaussiiville, härpäkkeille.
Tai hyvin pitkille kapeille läpäisyammuksille.
.
1-3 putken nipuissa tuommoinen voisi olla vaikkka joka taistelijan ase.
Ja rekyylittömänä tuommoisia voisi asentaa keveille kauko-ohjatuille laveteille
Ja mihin tätä tarvitaan?
Koska vastassa on erilaista mönkiää ja uovia tulevaisuudesa odotettavissa yhä enenemissä määrin.
Tarvitaan ryhmätasolle välineitä, joilla vaikuttaa materiaalimaaliin kauemmas ja tarkemmin kuin kessillä ja halvemmalla kuin virallisilla ohjuksilla.
Ja laukaus saattaisi jopa olla halvempi kuin sergein laukaus - sama kranu, sama ajopanos mutta metalliihylsyn tilalla kilon pussi vaahtomuovia.