Anti Material Rifles - raskaat kiväärit

Ei ole raskas kivääri, mutta 45-70 ladattuna kuumaksi saa aikaan kikatusta mussa. Toisaalta, tuo kun toi esille tuo Magnum Researchin 'hirvityksen,' sai aikaan saman reaktion.

 
Amerikkalainen slangi käsiaselle on handcannon. Ylläolevassa videossa ovat kirjaimellisesti sitä.
 
https://serbu.com/

Vilkaiskaapa tuolta tuota RN-50 asetta. Siinä alkaa olla .50 BMG ase sellaisissa hinnoissa, että melkein voisi laittaa tämän viestin tuonne "tarkka-ampujan peruskivääri" -ketjuun. Painokaan ei ole nähdäkseni liiallinen, 17 lbs. 29" piipulla (pelkkä ase, ei bipodia tai kiikaria). Toki se on kertalaukeava (break action), mikä saattaa vähentää soveltuvuutta tietyissä tehtävissä.

Mutta se mikä kävi mielessä, oli että miten tuo .50 BMG toimii ammuttuna 18" piipusta? Olisiko tuossa sellainen ase minkä voisi antaa sisseille materiaalin tuhoamiseen ja tarvittaessa hylättäväksi kun irtaannutaan (toivottavasti käyttökelvottomaksi tärveltynä kuitenkin)?

Vastaan tuohon edelliseen itse: Ampuu ihan liian hitaasti oikeastaan mihin tahansa käyttöön paitsi ehkä EOD tehtävät tai muu ammunta jossa ei tarvita kuin yksi laukaus.

Tuossa on video jossa tulee ilmi tuon aseen lataus proseduuri:
 
Toki se on kertalaukeava (break action), mikä saattaa vähentää soveltuvuutta tietyissä tehtävissä.

Montako kohdetta kestää useampaa laukausta .50stä? Kuten vastasit ei ole montaa sellaista, silti sotilastoimintaan puoliautomaatti taikka pulttilukko kiinteällä lippaalla.
 
Viimeksi muokattu:
Montako kohdetta kestää useampaa laukausta .50stä? Kuten vastasit ei ole montaa sellaista, silti sotilastoimintaan puoliautomaatti taikka pulttilukko kiinteällä lippaalla.

Liikkuvat maalit, tuolla jos missaa niin seuraavaan menee aikaa. Panssaroidut ajoneuvot, aina ei pääse ampumaan siihen kohtaan mistä menisi läpi ja ajoneuvo syttyisi tuleen tms. Ja tietenkin tulituki tehtävät, joissa oletuksena tarvitsee ampua useita laukauksia. Lisäksi on sitten ne tilanteet jossa esim. sissit pääsevät ampumaan jotakin materiaali maalia. Esim. vihollisen huoltokuljetus, jossa siis on useita kuorma-autoja ammuttavana.
 
Esim. vihollisen huoltokuljetus, jossa siis on useita kuorma-autoja ammuttavana.

Tuohon on olemassa ratkaisu IEDn muodossa, ja toimii varmasti paremmin kuin raskaalla kiväärillä ampuminen. Mutta vastauksesi antaa juuri osviittaa siihen miksi sotilasvehkeissä on oltava jonkinlainen lipas.
 
Tuohon on olemassa ratkaisu IEDn muodossa, ja toimii varmasti paremmin kuin raskaalla kiväärillä ampuminen. Mutta vastauksesi antaa juuri osviittaa siihen miksi sotilasvehkeissä on oltava jonkinlainen lipas.

Periaatteessa olen samaa mieltä noista IED:istä, niissä vaan on pari rajoitusta. Nimellisesti paino ja se, että ne pitää saada lähelle tietä. AM kivääri olisi hyvä lisä siksi, että se lisää viholliselle painetta ihan toisella tavalla, kun ei tarvitse ainoastaan varmistaa tienvarsia, vaan joutuu valvomaan teitä ja muita kohteita satojen metrien päähän. Myöskin voisi miettiä miten vihollinen käyttäisi vastatykistö tutkia, jos olisi vaara, että niitä kohti alettaisiin ampua. Tutkat kun pitää asettaa paikoille, mistä ne epäilemättä olisivat näkyvissä varsin kauas. Ja ennen kun sanot, että nuo voi tuhota tykistöllä, niin kaikilla alueilla ei välttämättä ole käytössä kuin D-30 kalusto.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Tutkat kun pitää asettaa paikoille, mistä ne epäilemättä olisivat näkyvissä varsin kauas. Ja ennen kun sanot, että nuo voi tuhota tykistöllä, niin kaikilla alueilla ei välttämättä ole käytössä kuin D-30 kalusto.

Tuohon en olisi tarjonnut tykistöä vaan ihan AM kivääriä taikka kahta tiedustelupartiolle. Niillä kun reijittää ensin generaattorit ja radiot niin sitten on hyvä ammuskella antenneja ja tutkamiehistöä.
 
Tuosta Serbusta niin en ymmärrä miksi siinä ei ole lipasta. Lippaallinen kertatuli ei vaadi lukolta rakenteellisesti ihmeitä, lipas painaisi alumiinisena melko maltillisesti ja nostaisi käytettävyyttä kummasti. Piipun mitasta niin 18" tiputtaa jo huomattavasti luodin lähtönopeutta verrattuna vaikkapa ta-kivääreissä yleiseen 26" mittaan. Kolhohan tuon kaliberin ase on jo väkisin enkä itse lähtisi tinkimään lähtönopeudesta varsinkin jos tarkoitus on antimateria käyttö. Onhan tuo vaikka 13" piipullakin paljon kovempi kuin mikään "papan hirvikivääri" mutta tavallaan sillä lyhyellä piipulla annetaan väärästä kohtaa tasoitusta tuossa kohtaa jos patruunana kuitenkin raskas mukana kannettava .50 cal.
 

Tykkään noista pyöristä. Jos meille tulisi 23mm raskas kivääri niin toivoisin vastaavaa viritystä. Huomaa myös että Sveitsiläiset laittoivat aseeseen kiskot optiikkaa varten. Tänä modernina aika, iso punapiste olisi hyvä, sen sijaan että yritettäisiin ottaa kontaktia maksimietäisyydellä. Pelkistettynä ideana, mies voimin liikuteltavissa oleva itselataava konetykki, minkä saa asemiin vaikeisiin paikkoihin. Ianin mukaan Sveitsiläisten ase läpäisee 36mm RHAta 100 metriltä.
 
1er RPIMa on kovia jätkiä.
 
Aika turha kapine äänenvaimennin kun tullaan kopterilla joka joka tapauksessa peittää laukauksen moottorin äänellä.
 
Back
Top