Mielenkiintoisia tilastoja. Mistähän johtuu USAn laukaisujen pudotus 60-luvulla? Apollo-ohjelma? Vai pystyivätkö lähettämään enemmän satelliitteja per laukaisu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mielenkiintoisia tilastoja. Mistähän johtuu USAn laukaisujen pudotus 60-luvulla? Apollo-ohjelma? Vai pystyivätkö lähettämään enemmän satelliitteja per laukaisu?
Mielenkiintoisia tilastoja. Mistähän johtuu USAn laukaisujen pudotus 60-luvulla? Apollo-ohjelma? Vai pystyivätkö lähettämään enemmän satelliitteja per laukaisu?
Vaikeahan tuota on tietää ilman kattavia spektrianalyysejä kaasukehästä, liekö se mahdollistakaan noin kaukaa vielä nykylaitteilla. Tuo kuva kun on vain taiteilijan näkemys.Ei näyttäisi paljon meriä olevan tällä planeetalla
100 ja 200 sarjan Antares-rakettien ensimmäinen vaihe on moottoreita lukuunottamatta ukrainalaista tekoa. Moottorit on venäläisiä, alunperin Neukkulan romahduksen jälkeen varaston perukoilta löytyneitä jo kertaalleen tuhottavaksi määrättyjä NK-33 moottoreita jotka palveli kehnolla menestyksellä venäläisten N-1 kuuraketissa. Koska sellainen aiheutti lopulta myös komean Antareksen poksahduksenkin moottoriksi vaihdettiin RD-181 joka taas juontaa juurensa Energiya-Buran ohjelmaan mikä yritti apinoida jenkkien avaruussukkulaa.Eiköhän tuossa kunnioiteta Antares 230+ raketin onnistunutta laukaisua 7.11.2022.
Erikoinen raketti, se oli yhdistelmä venäläistä ja ukrainalaista osaamista, lopputuote myytiin Yhdysvaltoihin mistä sen laukaisut tehtiin. Näiden valmistus ja toimitukset jatkuivat vuonna 2016 (oli tauko sotavuoden 2015 osalta) mutta tämän tuoreemman sodan jälkeen tuotanto taisi siirtyä Yhdysvaltoihin.
Näitä on silti laukaistu 2 kpl vuonna 2022 ja ensi vuodellekin on merkitty ainakin yksi laukaisu.
En ole varma, missä määrin näissä tuoreimmissa on ukrainalaista kädenjälkeä mukana, mutta ehkä tuossa on kunnianosoitus historiapainotteisesti? Tai ehkä ukrainalaiset ovat edelleen läsnä näiden tekemisessä, vaikkei tuotantoa olisikaan Ukrainassa?
MUOKKAUS: näköjään Northrop Grummanilla on vielä yksi Antares 230+ raketti varastossa, se lennetään ensi vuonna.
Tämän jälkeen korvaava ratkaisu tehdään yhteistyössä Firefly Aerospace kanssa, nimi on Antares 330 ja tarkoitus olisi suorittaa ensilento vuonna 2024 - tarkka muotoilu "mid-to-late 2024". LÄHDE
Pakko lisätä vielä se että NK-33 oli ns. parannettu versio eikä koskaan ehtinyt N1:n kyytiin, ensilento oli Antareksella.100 ja 200 sarjan Antares-rakettien ensimmäinen vaihe on moottoreita lukuunottamatta ukrainalaista tekoa. Moottorit on venäläisiä, alunperin Neukkulan romahduksen jälkeen varaston perukoilta löytyneitä jo kertaalleen tuhottavaksi määrättyjä NK-33 moottoreita jotka palveli kehnolla menestyksellä venäläisten N-1 kuuraketissa. Koska sellainen aiheutti lopulta myös komean Antareksen poksahduksenkin moottoriksi vaihdettiin RD-181 joka taas juontaa juurensa Energiya-Buran ohjelmaan mikä yritti apinoida jenkkien avaruussukkulaa.
Toi monsteri kun alkaa toimimaan täydellä teholla, lentoja viikoittain? Niin alkaa tapahtumaan. Veikkaan, että ei mene kauaa kun Muskilla on oma avaruusasema, tukikohta kuussa ja se pitkäaikainen haave päästä louhimaan asteroideja Marsin ja Jupiterin välistä.
Olipa nihkeä avaruusteknologiaan perehtynyt toimittaja... Hänen mielestä ihmiskunnalla on varmaan parempaakin tekemistä kuin mennä marsiin? Liekö tuo ydinvoima nyt mikä tuossa nihkeyttää?Nasan hurja visio: lento Marsiin ydinvoimalla toimivalla aluksella vain 45 päivässä
Ydinvoimalla toimiva raketti lyhentäisi matka-ajan naapuriplaneetalle murto-osaan perinteiseen teknologiaan verrattuna. Nasa lupaa esitellä teknologiaa jo 2027.yle.fi
Ehkä tuossa tulee olemaan kilpailevia teknologioita lentää avaruudessa. Käytännön toteutuneet lennot sitten ratkaisevat mikä tekniikka yleistyy.Olipa nihkeä avaruusteknologiaan perehtynyt toimittaja... Hänen mielestä ihmiskunnalla on varmaan parempaakin tekemistä kuin mennä marsiin? Liekö tuo ydinvoima nyt mikä tuossa nihkeyttää?