Avaruus

With high-throughput satellites covering 99% of the populated regions of the world, commercial satellite providers like Intelsat General are ready and willing to serve the growing bandwidth needs of the military defense market. But there's a catch. At the Global MilsatCom conference held earlier this month in London, new acquisition challenges came to light: Countries are still trying to figure out what they need and how they'll get it.

In the military, "they want video everywhere, and they want it to be high definition," Intelsat General President Skot Butler told SpaceNews.

However, supply has been an issue in the past. "With forces deployed around the world, it seemed there was never enough bandwidth to stream live video and fly surveillance drones over war zones," writes Sandra Erwin in another recent SpaceNews article.

Now, according to Christopher Baugh, president of Northern Sky Research, "There are orders of magnitude more supply coming." Baugh estimates that satellite service providers will generate 7 terabits of capacity by 2026-eliminating the issue of supply.

With 50 spacecraft, Intelsat operates one of the world's largest satellite fleets in operation today, and is currently in the process of building the last in a constellation of six HTS satellites. The resulting Intelsat EpicNG network can provide between 200 and 300 percent more throughput than existing wideband satellites, which comprise the U.S. government's own satcom constellation. In addition to performance improvement and security enhancements, the increased power of these high-throughput satellites has resulted in a lower cost per bit to the end user.

"The cost of satellite communications has dropped in recent years, and over the next six to 12 months could dip further, according to Baugh, from 3 percent to 20 percent, depending on the applications," writes Erwin.
http://www.spacedaily.com/reports/M...lenges_to_acquiring_SatCom_platforms_999.html

Europe's next four Galileo navigation satellites are in place atop their Ariane 5, ready to be launched next Tuesday.

Liftoff from Europe's Spaceport in Kourou, French Guiana is scheduled for 18:36 GMT (19:36 CET, 15:36 local time), carrying Galileo satellites 19-22.

Completion of Galileo's Ariane 5 rocket took place in the Spaceport's Final Assembly Building, following the arrival there of the quartet of satellites, already attached to the dispenser that will hold them in position during launch, then release them into their target 22 922 km-altitude orb
http://www.gpsdaily.com/reports/Galileo_satellites_atop_rocket_for_next_Tuesdays_flight_999.html

Toiseksi viimeinen satsi Galileoa on lähdössä kiertoradalle.
 
Minä en ymmärrä tätä MARSsiin menon kiihkoa. Miksi ei miehitetä kuuta ja tehdä kuulennoista rutiinia ja jopa kaupallisesti kannattavaa.

Trump tarttui kunnianhimoiseen hankkeeseen - haluaa amerikkalaisastronautit Kuuhun
Tiistai 12.12.2017 klo 05.41 http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712122200597358_ul.shtml

Presidentti Trump on allekirjoittanut aloitteen, jossa hän haluaa Nasan lähettävän amerikkalaisastronautit jälleen Kuuhun. Allekirjoitusta oli seuraamassa Nasan eläkkeellä olevia astronautteja kuten Peggy Whitson (oikealla). (AOP)

CNN:n mukaan presidentti Donald Trump antoi maanantaina lähtölaukauksen aloitteelle, jonka tavoitteena on lähettää maan astronautteja Kuuhun. Suunnitelman mukaan toteuttaja olisi Nasa, ja pyrkimyksenä on myös päästä Marsiin.

Uutiskanavan mukaan Trump allekirjoitti avaruusohjelman varapresidentti Mike Pencen kanssa eläkkeellä olevia astronautteja ympärillään.

- Tämä on tärkeä askel amerikkalaisten astronauttien palauttamiseksi kuuhun pitkällä aikajänteellä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1972. Tällä kertaa emme ainoastaan suunnittele jättävämme sinne lippua ja jalanjälkeä, Trump kertoi.

Lähde: CNN
http://edition.cnn.com/2017/12/11/politics/trump-astronauts-moon/index.html

AVARUUSKAIVOKSET

Janne Luotola

Kuu ratkaisee maapallon energiahuolet - ensimmäinen kaivosraketin prototyyppi lähtee 1,5 vuoden kuluttua
JAA ARTIKKELI

Kuu on tanskalaistutkijan mukaan täynnä energiaa, jota voitaisiin käyttää maassa, kertoo ScienceNordic.

LO_Copernicus


Kuva: Asa / Lunar Orbiter 2
Ensimmäisestä vuonna 1969 tapahtuneesta miehitetystä kuulennosta saakka on pohdittu, voitaisiinko kuusta louhia maahan raaka-aineita.

Jos helium-3:a kaivettaisiin kuussa ja sitä tuotaisiin 20 avaruusaluksella maahan, koko maapallon energiantarve olisi tyydytetty kokonaiseksi vuodeksi. Näin laskee Tanskan teknillisen yliopiston avaruusteknologian asiantuntija, professori John Leif Jørgensen, joka tekee yhteistyötä yhdysvaltalaisen avaruuskaivosyhtiön kanssa.

Tavoitteena on perustaa kaivos kuuhun muutaman vuoden kuluttua. Jørgensen auttaa yhtiötä kehittämään anturia, joka takaa pehmeän laskeutumisen. Ensimmäisen laskeutujan pitäisi lentää kuuhun puolentoista vuoden kuluttua. Kaupallinen toiminta alkaa 4-5 vuoden kuluessa.

Professori ei paljasta avaruusyhtiön nimeä, mutta sanoo, että se osallistuu Google Lunar X Prize -kilpailuun. Kilpailussa palkitaan ensimmäisenä kuuhun ehtinyt yhtiö, joka muun muassa lähettää sieltä kuvia takaisin maahan.

Voitollisuus edellytyksenä
Robottikaivureiden lähettäminen kuuhun ja sieltä takaisin ei välttämättä ole teknisesti ongelmallista. Se on kuitenkin kallista, ja kustannusten vähentäminen on edellytys kaupalliselle toiminnalle.

Yksityisten yhtiöiden lisäksi myös Nasa ja Esa suunnittelevat kuun louhimista.

Louhiminen avaruudesta on tavallaan alkanutkin. Nykyään siellä "louhitaan" dataa, sillä eri yhtiöt vuokraavat satelliitteja ja myyvät eteenpäin satelliittien ottamia kuvia avaruudesta.

Seuraavaksi kuuhun pitäisi lähettää robotteja ja muutamia ihmisiä rakentamaan tukikohtia ja energiantuotantomenetelmiä kaivamista varten. Lopulta, 25 vuoden kuluessa, kuukaivokset voisivat lähettää jatkuvasti uutta lastia vietäväksi maahan.

Yhdysvaltoja ja Eurooppaa seuraavat myös ainakin Venäjä ja Kiina. Venäjä aikoo lähettää kuuhun laskeutumismoduuleita vuonna 2017 ja 2019. Kiina teki saman tempun jo viime vuoden joulukuussa. Näytteitä maahan Kiina aikoo tuoda vuonna 2017.

Puhdasta energiaa
Kuun kenties arvokkain aine on helium-3. Se on heliumin isotooppi, joka on harvinainen maassa mutta yleinen kuussa. Aurinkotuulet tuovat sitä kuuhun, jossa ei ole aineelta suojaavaa ilmakehää.

Helium-3 on haluttua ainetta, koska siitä on helppo ainakin teoriassa tuottaa energiaa. Ainetta voitaisiin käyttää tulevaisuuden fuusiovoimaloissa ilman, että syntyisi haitallista radioaktiivista jätettä.

Kuun hyödyntäminen herättää kysymyksen, millä tavalla avaruutta saa hyödyntää. Taivaankappaleiden omistamisen kieltävän sopimuksen on allekirjoittanut yli sata maailman maata. Sopimus ei kuitenkaan kiellä taivaankappaleiden tutkimista. Tulevaisuudessa säätelyä on varmasti tarpeen tarkentaa.
 
Koko miehitetyt lennot on tavallaan tarpeetonta. Toki sitten kun mennään teknisestä suorituksesta tarinaksi sillä on merkitystä.
 
Minä en ymmärrä tätä MARSsiin menon kiihkoa. Miksi ei miehitetä kuuta ja tehdä kuulennoista rutiinia ja jopa kaupallisesti kannattavaa.

Suattaa olla tuo van allenin vyön läpäsemisen kanssa vähä ongelmia. Jos sinne kuuhun joku olisi joskus mennyt, niin veikkaan, että homma olis toisinnettu jo muutaman kerran.

Siellä on siis käyty kerran, commodore64 tason vekottimilla ja sitten ei vaan oo menty uudelleen. Smells like a bit of shit.
 
Kuussa käynti oli 60-70 luvun tekniikalla hemmetin kallista. Eikä sitä silloin pystytty hyödyntämään kaupallisesti.
Helium3 isotooppia, jota kuussa on runsaasti, pystyy käyttämään fuusioreaktoreissa. Jos kiinnostus kuuhun uudestaan on herännyt, voisi olettaa, että myös fuusioreaktorin läpimurto on lähellä ja nyt aletaan miettiä käytännön asioita, kuten polttoaineita.
 
Minä en ymmärrä tätä MARSsiin menon kiihkoa. Miksi ei miehitetä kuuta ja tehdä kuulennoista rutiinia ja jopa kaupallisesti kannattavaa.
Kuusta ei voi tuoda Maahan mitään, mitä ei saisi helpommalla ja halvemmalla täältä. Sama potenssiin X koskee Marsia. Edes Kuusta mahdollisesti kerättävä fuusiopolttoaine ei riitä kattamaan oman painonsa Maahan kuljettamiseen tarvittavaa energiamäärää. Mahdollisten markkinoiden pitäisi siis olla lähempänä, vähintäänkin Maan kiertoradalla, jotta Kuusta voitaisiin jotain tuoda kannattavasti. Ja toistaiseksi ainoaksi sellaiseksi markkinaksi on ehdotettu näiden resurssien kerääjiä... bisneksestä on mahdoton saada tuottoa, jos voit myydä tuotteesi vain itsellesi.

Tilanne toki muuttuu, jos-kun avaruudesta alkaa löytyä kourallista tutkija-astronautteja enemmän muista syistä sinne vietyjä resurssien käyttäjiä. Syyt voivat olla teknisiä, vaikkapa erikoismateriaalien teollinen valmistus mikropainovoimassa, tai ideologisia, kuten Muskin Marsinasutussuunnitelmat. Mutta resurssien kaupallinen hyödyntäminen ei kykene olemaan se alkutekijä, josta avaruustalous lähtee käyntiin. (Luen nykyisen satelliittibisneksen Maa-talouteen, koska sekä satelliitit valmistetaan että ne palvelevat Maan pinnan läheisyydessä tapahtuvaa toimintaa.)
 
Suattaa olla tuo van allenin vyön läpäsemisen kanssa vähä ongelmia. Jos sinne kuuhun joku olisi joskus mennyt, niin veikkaan, että homma olis toisinnettu jo muutaman kerran.

Siellä on siis käyty kerran, commodore64 tason vekottimilla ja sitten ei vaan oo menty uudelleen. Smells like a bit of shit.

Sopis varmaan paremmin iltavapaiden salaliittoketjuun vai mitä ?
 
Kuussa käynti oli 60-70 luvun tekniikalla hemmetin kallista. Eikä sitä silloin pystytty hyödyntämään kaupallisesti.
Helium3 isotooppia, jota kuussa on runsaasti, pystyy käyttämään fuusioreaktoreissa. Jos kiinnostus kuuhun uudestaan on herännyt, voisi olettaa, että myös fuusioreaktorin läpimurto on lähellä ja nyt aletaan miettiä käytännön asioita, kuten polttoaineita.

Kalliiksihan se tuli kun piti käytännössä tyhjästä polkaista kasaan koko Apollo-ohjelma. Mutta poliittista draivia oli, kun John F. Kennedy meni 1961 vannomaan että Yhdysvallat pääsee Kuuhun vuosikymmenen loppuun mennessä. Arvovallasta ja vaikutusvallastahan siinä kamppailtiin neukkuja vastaan. Apollohan oli ns. crash program, jossa voimavaroja ja rahaa ei säästelty. Samalla se vauhditti melko lailla esim. tietotekniikan kehitystä ja alan sovelluksiahan alkoi tullakin. Mutta motiivi kuulennoille oli poliittinen. Ja kun tavoite kesällä 1969 saavutettiin, menetettiin sen myötä suuren yleisön mielenkiinto. Nasan rahahanat sulkeutuivat ja vain ne lennot lennettiin, jotka oli jo maksettu.
 
China is expected to achieve a "major breakthrough" in nuclear-powered space shuttles around 2040, according to a report issued by China Aerospace Science and Technology Corporation on Thursday.

The achievement will be able to support large-scale exploration and development of space resources, and make mining on asteroids and space solar power plants possible, said the report, which outlines the development road map for China's space transportation system to 2045.
A future generation of carrier rockets will be put into use around 2040 and hybrid power reusable carriers will be developed, the report said.

By 2045, the means of getting into and out of space as well as space transportation will see subversive transformations, making it possible to build a space ladder, earth station and space post, as well as regularly explore the solar system on a large scale with coordination between humans and machines, said the report.

The report also said that the Long March-8 carrier rocket is expected to be launched in 2020 and the Long March series of rockets will provide commercial launch services for other countries.

Around 2025, reusable suborbital carriers will be successfully developed and suborbital space travel will come true, it said.

Around 2030, heavy carrier rockets will be launched to provide powerful support to manned lunar landing missions and sufficient transportation power for samples from Mars to return to Earth.

Around 2035, carrier rockets will be completely reusable and the future generation intelligent carrier rockets with advanced power will be launched, the report said.
http://www.spacedaily.com/reports/C...ered_interplanetary_capacity_by_2040_999.html
 
Onko tuo "nuclear powered space shuttle" sama asia kuin Project Orion - eli pieniä ydinpommeja käyttövoimanaan käyttävä alus :cool:

2.jpg
 
Onko tuo "nuclear powered space shuttle" sama asia kuin Project Orion - eli pieniä ydinpommeja käyttövoimanaan käyttävä alus :cool:

Varmaankin sama periaate kuin @Quixote :n linkissä ja samaa luokkaa allaolevien esimerkkien kanssa. Toimintaperiaate/idea on tiedetty jo pitkään ja ensimmäiset protot olivat valmiita jo 60-luvun loppupuolella. Erinäköisiä projekteja ollut tähän päivään asti vireillä. Tietääkseni tuo toimintaperiaate on ns. parhaimmillaan mitä kauempana kohde on (mars ja vastaavat). Näihin kohdistuvia projekteja ei toisaalta ole kovinkaan paljoa, verrattuna esim telluksen ympärillä pyörivien satelliittien määrään joka taitaa olla jo kymmeniä tuhansia ja näiden kuljetuksessa toimii huomattavasti halvemmat ja yksinkertaisemmat ratkaisut.

https://en.wikipedia.org/wiki/RD-0410

https://en.wikipedia.org/wiki/NERVA
 
MTUxMzExMDgzMw==


aHR0cDovL3d3dy5zcGFjZS5jb20vaW1hZ2VzL2kvMDAwLzA3Mi80NTcvb3JpZ2luYWwvbGFuZGVyLXJvdmVyLWlzcGFjZS5qcGc=


The Tokyo-based company ispace has just raised $90 million to help make its moon-exploration dreams come true.

That's a Japanese record for "Series A" funding — the round of financing that comes after the initial "seed capital" — and the most Series A money ever raised across the global commercial space sector, according to ispace representatives.

"With this funding, ispace will begin the development of a lunar lander to establish a flexible and regular lunar transportation system, and lead the exploration and development of the lunar surface through micro-robotic systems," company founder and CEO Takeshi Hakamada said in a statement. [Moon Base Visions: How to Build a Lunar Colony (Images)]

The company also aims to mount two moon missions in the next three years. The first, targeted for early 2019, will launch the ispace lander to lunar orbit, where it will study the moon's surface. The second, in late 2020, involves putting the lander onto the lunar surface and deploying multiple rovers, company representatives said.

This lander will be capable of carrying 66 lbs. (30 kilograms) of payload, including the rovers — which themselves can each accommodate about 11 lbs. (5 kg), according to ispace representatives.
https://www.space.com/39068-ispace-90-million-dollars-moon-missions.html
 
aHR0cDovL3d3dy5zcGFjZS5jb20vaW1hZ2VzL2kvMDAwLzA3Mi82NDEvb3JpZ2luYWwvY3lnbnVzLWdhdGV3YXkuanBn


WASHINGTON — Thales Alenia Space is partnering with three U.S. companies that are working on NASA studies of concepts for the proposed Deep Space Gateway, leveraging its expertise in space station and cargo module development.

Thales announced Dec. 14 that Boeing was the latest company it was working with as part of NASA's Next Space Technologies for Exploration Partnerships (NextSTEP) 2 effort. Thales has previously also been working with Lockheed Martin and Orbital ATK. Thales did not disclose the value of the individual contracts with the three companies.

For all three companies, Thales is providing expertise in areas such as structures, environmental controls and thermal controls, said Walter Cugno, vice president of Thales Alenia Space's exploration and sciences domain, in a call with reporters. The company's contributions are currently limited to studies, he said, and does not include hardware at this time.
https://www.space.com/39117-thales-alenia-deep-space-gateway-concepts.html
 
Stratolaunch Taxi Test - Dec. 17, 2017


Tavoitteena satelliittien saattoa kohtuu hintaan. Maailman suurimman lentokoneen prototyyppi rullasi ensi kerran.
 
The disastrous scenario is one the Pentagon knows all too well could happen, and for which it is actively preparing.

"Our force structure today is built around the assumption that we have GPS and we have satellite communications. We are very lethal when we have those things," said Colonel Richard Zellmann, commander of the 1st Space Brigade based in Colorado.

"But when you start taking away those combat multipliers, we need to go back then to the days of the industrial-age army where you have to have three times as many people as the adversary does."

About 70 percent of the Army's major combat systems depend on signals being beamed from space, Zellmann said, a fact that has not slipped the attention of other countries.

"Militaries around the world have begun to understand the advantages that the US has enjoyed because of uncontested access to the space domain," Zellmann recently told reporters.

Russia and China are both developing satellites capable of maneuvering through space, potentially allowing them to smash into another orbiting object. America, too, has acquired satellites that can move in orbit and inspect or monitor other space objects.

But Zellmann noted it is far cheaper and simpler for an enemy to disrupt or damage US military satellites than to develop their own orbital platforms.

For instance, low-cost jammers placed at the right location can wreak havoc with incoming GPS signals, which are often quite weak.
http://www.gpsdaily.com/reports/US_military_imagines_war_without_GPS_999.html
 
Olisi ihan mielenkiintoista nähdä myös minkälaisiin skaaloihin avaruutta asuttaneet sivilisaatiot pystyisivät sotavoimiensa kanssa. Jos nyt ajatellaan, että esim. Neuvostoliitolla oli prosentti väkiluvusta sotavoimissa, ja Linnunradalla on helposti miljardeja Maapallon kaltaisia planeettoja, ja jos sivilisaatio olisi asuttanut vaikkapa miljoona niistä ja sillä olisi miljoonakertainen populaatio Neuvostoliittoon verrattuna, niin sillä olisi muutama sata biljoonaaa asukasta, ja muutaman biljoonan vahvuinen armeija, joka tarkoittaiis käytännössä satoja tuhansia divisioonia ja melkeimpä miljoonia sota-aluksia.
 
Back
Top