Avaruus

Juke

Ylipäällikkö
BAN
Avaruuselokuvien klassikko;
Destination Moon !

National Geographic esittää;

Neutron tähden tulo ( elokuvana teattereihin edes ) mielestäni on aika ikävä tapa saada huomiota avaruuden valloituksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Juke

Ylipäällikkö
BAN
Tämä vaikuttaa hyvin realistiselta liikkumistavalta avaruudessa ion moottreiden kera; http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_sail

 

aj77

Respected Leader
Ahaa..se oli käytetty tuo yksi vaihe ?

Sen koommin kun Columbia simahti ei jenkkilästä ole miehitetty startannut..paitsi Rutanin SS-1 ja SS-2.

Ne kaksi valkoista rakettia jotka sukkulan molemmin puolin käsittääkseni kerätään merestä ja käytetään uudestaan. Niin tai näin,mutta sen toisen valkoisen raketin puolivälissä oleva kumi kärähti.

Aurinkopurje ei ole enään kai se ykkösjuttu tuolla tekniikalla,kun suomalainen kehitti tehokkaamman aurinko vaijerin. Pistetään satakilometriä pitkä vaijeri aluksen nokasta eteenpäin,johdetaan siihen vähän sähköä ja se kerää huomattavasti tehokkaammin auringon työntövoimaa. Mikäparasta se ei tarvitse paikkailua kuten aurinkopurje. Esahan vai oliko Nasa testasti tätä suomalaiskeksintöä pienessä mittakaavassa tässä taannoin.
 

vehamala

Kenraali
Mod
Neutron tähden tulo ( elokuvana teattereihin edes ) mielestäni on aika ikävä tapa saada huomiota avaruuden valloituksessa.

Katselin tuota leffaa ja kaiken periamerikkalaisen katastrofikuorrutuksen alla siinä itseasiassa esitettiin ne perustavanlaatuiset puutteet ja avoimet kysymykset, jotka edelleen ovat olemassa ja ratkaisematta.
Voimanlähdeongelma on yhä ensisijalla, mutta myös "elokehän" tuottaminen matkaajille jopa vuosisadoiksi on aivan levällään.

Ja tähän ei todellakaan tarvita neutronitähteä, paljon pienempikin kohde voi aiheuttaa elämän katoamisen maapallolta.
Eikä tähän riitä 75 vuotta, tarvitaan paljon pitempi ajanjakso ennen kuin tekniikka ja muu tarvittava on ihmisen käytössä.
 

Juke

Ylipäällikkö
BAN
Se on totta..heti kun laite liikkuu pois auringosta se kylmenee...ja on lentävä 200 000 ihmisen pakastin sen jälkeen.

Freeman Dysonin Orion lienee idean pohjana.
 

vehamala

Kenraali
Mod
Ja tuolla vehkeellä oltiin menossa viemään huollon lasti ISS:lle. Kaupallisten operaattorien alkutaival voi joskus olla takkuista. Toivottavasti vakuutukset oli kunnossa.
 

Juke

Ylipäällikkö
BAN
Werner von Braun ei selvinnyt fyssan kursseista koulussa;
Marsiin ydinvoimalla;Werneri saksalaisesta näkövinkkelistä;


 
Viimeksi muokattu:
Top