Avaruus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Juke
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tässä vielä kalliimpi..huippuunsa viritetty alus jolla käy Saturnuksessa 505 päivässä..tosin sillä pitää startata sinne Oberonilta ja myös telakoitua Oberonille joka on ikään kuin tämän STYX aluksen tukialus.
 

Liitteet

  • Oberon-STAGE2_71.webp
    Oberon-STAGE2_71.webp
    56.5 KB · Luettu: 10
Aivan kuten new horizons teki heti laukaisun jälkeen. Aivan kuten jokikinen ihmisen ulkoavaruuteen lähettämä laite on saavuttanut tietyn laukaisunopeuden.


Nyt ilmeisesti sulta jäi havaitsematta tämä maan kiertonopeuden saavuttava Themisin Saturnus planeetan kuun orbitin/kiertoradan hyväksikäyttö ? Se helpottaa kovasti koska ei tarvi liikaa jarrutella.
 
Nyt ilmeisesti sulta jäi havaitsematta tämä maan kiertonopeuden saavuttava Themisin Saturnus planeetan kuun orbitin/kiertoradan hyväksikäyttö ? Se helpottaa kovasti koska ei tarvi liikaa jarrutella.

Saturnuksen Themis oli 1905 William H. Pickeringin havaintoihin perustuva hypoteesi mahdollisesta saturnuksen kymmenennestä kuusta. Tuota havaintoa ei koskaan pystytty vahvistamaan ja nykyaikaisten teleskooppien ja luotainten aikakaudella varmistui, että Janus on kymmenes planeetta eikä lähelläkään hypoteetisen themiksen rataa.

He also believed he had discovered a tenth moon in 1905 from plates taken in 1904, which he called "Themis". For this discovery he was awarded the Lalande Prize of the French Academy of Sciences in 1906. Unfortunately "Themis" does not exist.

Tuollaista kuuta ei siis ole olemassakaan...
 
Viimeksi muokattu:
Laskutumiskuina mm Jupiterin Callistoa pidetään hyvänä; http://en.wikipedia.org/wiki/Callisto_(moon)

Se katsoo koko ajan muuttumatta Jupiteria samassa asennossa.

Tällaisia löytyy myös Saturnuksen kuista.

http://en.wikipedia.org/wiki/Iapetus_(moon)

Lähes kaikki varsinaiset kuut aurinkokunnassa kiertävät emoplaneettaansa noin ihan fysiikan lainalaisuuksista johtuen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tidal_locking

NASA teetti 2000- luvun alussa tutkimuksen miehitetystä matkailusta aurinkokunnassa ja callisto oli yksi hyvä vaihtoehto johtuen sen etäisyydestä jupiteriin (huomattavasti pienempi säteily) ja pienestä geologisesta aktiivisuudesta. Toisin sanoen se olisi turvallinen paikka jonkinlaiselle retkikunnalle.

Tieteellisen tutkimuksen kannalta on kuitenkin paljon mielenkiintoisempia kohteita mm. europa.
 
Tämä " UFO " eli avaruusaluksia kiertoradalle kuskaava Mother Ship olisi helppo testata tällä..pitäisi pestä Solar Impulsen speksit mennen tullen sillä cruise power on 10 kertaa SI:n minimiä isompi ja maksimiakin vielä 2 x isompi...tosin tämä painaisi vain 1/15 Solar Impulsesta. Taloudellisesti siis ehken mahdollista tehdä Suomessakin...mene ja tiedä sitten onko tahtoa.

Potkurilentokoneiden absoluuttinen korkeusennätys on 17 450 m pinnassa ja tehty ennen sotia.
 

Liitteet

  • 20,6M_PLATYPUS_x55.webp
    20,6M_PLATYPUS_x55.webp
    39.4 KB · Luettu: 7
Jotain todellakin tapahtuu, uranusta ja neptunusta lukuunottamatta jokikisellä planeetalla on tällä hetkellä luotain tutkimassa. Marsissa useampikin. Voyagerit lähettävät edelleen dataa aurinkokunnan laidalta. Rosetta saavuttaa kohdekomeettansa tänä vuonna ja laskee jopa luotaimen sille. New horizons saapuu plutoon piakkoin. Kuussakin on useampi käynnissä oleva miehittämätön missio käynnissä.

Avaruustutkimus on voimissaan, vaikka miehitetyt lennot erinäisistä syistä ovatkin taantuneet.
 
Miten sen nyt ottaa. Ainakin paperilla ja mediassa on hienoja malleja suunnitteilla. Saapa tosin nähdä toteutuvatko ne. Herää tietysti kysymys, mitä Venäjä tekee maailman suurimmalla avaruusraketilla ja Kiinakin lähes yhtäsuurella. Rahoitus tosin tuppaa katkeamaan, jahka suunnitelmista päästään toteutukseen.

http://yle.fi/uutiset/venaja_havittelee_maailman_suurinta_avaruusrakettia/7056655

>>

Tiede 28.1.2014 klo 15:52 | päivitetty 28.1.2014 klo 15:53
Venäjä havittelee maailman suurinta avaruusrakettia

Suurvallat kilpailevat jälleen avaruusteknologialla. Venäjällä on valmistumassa suunnitelma, jolla maa ottaisi Yhdysvalloilta maailman suurimman avaruusraketin omistajan tittelin.

Venäjän avaruushallinto Roscomos aikoo rakentaa maailman kaikkien aikojen suurimman avaruusraketin, kertoo uutistoimisto RIA-Novosti.

Roscosmoksen johtajan Oleg Ostapenkon mukaan laitos aikoo tehdä asiasta esityksen maan hallitukselle kuukauden kuluessa.

Avaruushallinnon suunnitelmissa on kantoraketti, joka voisi nostaa maata kiertävälle radalle 80 tonnin hyötykuorman. Kantorakettia olisi mahdollista kehittää edelleen niin, että hyötykuorma kasvaisi 160 tonniin. Tuolloin se olisi maailman suurin raketti.

Tähän saakka ennätystä on pitänyt nimissään Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan Saturn V -kantoraketti, joka vei Apollo-astronautit Kuuhun. Sen maksimihyötykuorma oli 120 tonnia.

Asiantuntijoiden mukaan suuria raketteja tarvitaan miehitetyille lennoille Marsiin ja muualle avaruuden kaukaisiin kohteisiin. Sen sijaan kaupallisesti niistä tuskin saadaan kannattavia. Kaupallisia lasteja voidaan viedä avaruuteen jo nykyisilläkin raketeilla, RIA-Novosti kertoo.

Venäjän tällä hetkellä suurimman raketin, Protonin hyötykuorma on vain 20 tonnia. Neuvostoliiton aikaan kehitteillä oli Energia-niminen raskas kantoraketti, mutta sen kehitystyö on pantu jäihin taloudellisista syistä. Roscosmos harkitsee Energian kehittelyn aloittamista uudelleen.

Nasalla on valmisteilla oma raskas kantorakettinsa, josta uutistoimiston tietojen mukaan tehdään kaksi versiota, 70 ja 130 tonnin hyötykuormilla. Space Launch Systemin ensimmäinen koelento on suunniteltu vuodelle 2017.

Uusi kilpajuoksu avaruuteen on kiihtymässä suurvaltojen kesken, sillä myös Kiina kehittää omaa superraskasta rakettiaan, jonka nimeksi tulee suomeksi Pitkä marssi 9. Se on tarkoitettu miehitetyille kuulennoille.
<<
 
Viimeksi muokattu:
Kuinkakohan todellinen on tuo GRAVITY elokuvan esittämä uhkakuva ?

Ei todellakaan mikään oikea juttu, sillä Hubble ja ISS ei todellakaan ole samalla kiertoradalla, eikä varsinkaan millään sellaisella missä se mahdollisesti osuu johonkin naapurin satelliittiin taikka sen jämiin, vaikka ne sitä ohjuksella kyrväyttäisivät. Mutta ongelma on siinä, että niitä kiertoradalla tulevia jätteitä tulee olemaan niin tuhottomasti, että se aiheuttaa pitemmällä aikavälillä mittavia ongelmia.
 
Väänsin omalle suunnitelmalleni blogin...ainakin meillä olisi maailman suurin lentokone sen jälkeen..tosin kevyempi kuin Lancaster pommikone.

http://mesoslaunch.blogspot.fi/

SL_SE_comp72.jpg
 
Jotain todellakin tapahtuu, uranusta ja neptunusta lukuunottamatta jokikisellä planeetalla on tällä hetkellä luotain tutkimassa. Marsissa useampikin. Voyagerit lähettävät edelleen dataa aurinkokunnan laidalta. Rosetta saavuttaa kohdekomeettansa tänä vuonna ja laskee jopa luotaimen sille. New horizons saapuu plutoon piakkoin. Kuussakin on useampi käynnissä oleva miehittämätön missio käynnissä.

Avaruustutkimus on voimissaan, vaikka miehitetyt lennot erinäisistä syistä ovatkin taantuneet.

Tuo New Horizon on vänkä vehje. Se on käytännössä lentävä termospullo joka horrostaa älyttömän pitkän ajan matkalla plutoon. Eikö tekniikka riitä siihen , että se myös voisi jäädä sitä plutoa tutkimaankin tuollainen matkan ja ajan jälkeen. Käsittääkseni se vain lentää ohi.
 
Laitteen hiljentäminen 250 000 km/t nopeudesta lienee mahdotonta..koska sillä ei ole kuin radan muutoksiin polttoainetta.

Tämä on juuri se ongelma...maasta ei saada kun pieniä laitteita kauas nykytekniikalla ja hinnoilla.
 
Back
Top