Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Esim. IL kuitenkin uutisoi Boriksen yrittävän kaikin keinoin estää edes pieni mahdollisuus lykkäykselle...Boris on politiikko ja lisäksi on kerta toisensa perään sanonut lähtevänsä mieluummin sopparin kanssa kuin ilman mitä varten jatkoaika on logistinen välttämättömyys.
Britannian pääministeri Boris Johnson haluaa sulkea maan parlamentin väliaikaisesti estääkseen brexitin viivästymisen.
Euroopan unionista Britannian on määrä erota 31. lokakuuta. Johnson on kiivas brexitin kannattaja ja vaatii Britannian lähtöä EU:sta kyseisellä päivämäärällä vaikka ilman erityissopimuksia.
Brittiläisen laatulehti Guardianin sunnuntaipainos Observer uutisoi, että Johnson tiimeineen tutkii, onko kansanedustuslaitoksen väliaikainen sulkeminen juridisesti mahdollista. Johnson sulkisi parlamentin viideksi viikoksi.
Taustalla on Johnsonin pelko siitä, että kansanedustajat yrittävät saada Britannialle vielä lisäaikaa EU-eron toteutumiselle.
Niin että mikä siinä kestää. Ovat äänestäneet että eroavat EU;sta ja sillä selvä. Mitä ne oikein vitkulee, sitähän saa hakemattakin sen käsityksen että ei ne oikeasti olisi halunnut erota mutta kun kansa äänesti väärin.
Trumppi lupaili reilua tukipakettia briteille, jos ne eroaa.Olen edelleen sitä mieltä, että britannia vedättää aivan huolella Unionia. Nyt kahtotaan kortit ihan tyveä myöten. Ja jos eroavat, niin mitäs tuota itkemään, eihän minkään valtion liene pakko olla tässä Onnenlaivassa, jos ei taho. Jos eron toteutuessa alkaa sataa sammakoita, tulee 7 vuoden nälänhätä, hämähäkit ja heinäsirkat, minkäs sille taitaa.
Trump ja Putin kilistävät vodkalasia ja nauravat raakkuvaa hevosennaurua taustalla.
https://www.theguardian.com/busines...-slowing-global-growth-adds-to-recession-riskBoris Johnson is heading into the crunch period for Brexit negotiations with the UK economy potentially on the brink of recession and as global economic growth falters, according to a Guardian analysis of economic news over the past month.
The prime minister faces the challenge of breaking the deadlock with Brussels to avoid a no-deal Brexit on Halloween, just as the outlook for the economy deteriorates at home and abroad.
The latest phase of talks came as Britain recorded the first fall in quarterly GDP since 2012 and as Donald Trump engages the US in a trade war with China, dragging down global trade volumes and economic growth. Economists warned that the wider global slump raised the chances of a prolonged downturn in Britain and made it more difficult for the UK to rely on trade with other nations to boost the economy after leaving the EU.
Tuolloin Parlamentti ei pysty/kerkeä kaatamaan BJ:n no-deal - vaihtoehtoa.Mitä tämä tarkoittaa: Johnson suoritti de-facto ylimenokauden vallankaappauksen laittamalla parlamentin tauolle.
Pääministerin esityksestä Britannian parlamentin istuntokausi lyhenee selvästi – aika Brexitin käsittelyyn jää vähäiseksi
Oppositio syyttää pääministeri Boris Johnsonia parlamentaarisen demokratian vastaisesta toiminnasta.yle.fi
Mitä tämä tarkoittaa: Johnson suoritti de-facto ylimenokauden vallankaappauksen laittamalla parlamentin tauolle.
Pääministerin esityksestä Britannian parlamentin istuntokausi lyhenee selvästi – aika Brexitin käsittelyyn jää vähäiseksi
Oppositio syyttää pääministeri Boris Johnsonia parlamentaarisen demokratian vastaisesta toiminnasta.yle.fi
Meni jo.Jos nyt ymmärsin oikein tämä oli mielenkiintoisin uutinen koko Brexitssä. Nimittäin mitä Liskokunginatar, illuminaattium ja kerran kymmenessä vuodessa 90-vuotispäivään viettävä kuningatar tekee? Eikö hän voisi olla hyväksymättä tuota ja näin estää tai vaikeuttaa Brexitin toteutumista? Jos hän hyväksyy sen onko sopimukseton ero Kuningattaren tavoite vai uskooko hän siten painostettavan eu:ta, että saadaan vielä parempi sopimus mitä myös Boris yrittää?
Joka tapauksessa Kuningataräiti hyväksyi Boriksen pyynnön.
Jos nyt ymmärsin oikein tämä oli mielenkiintoisin uutinen koko Brexitssä. Nimittäin mitä Liskokunginatar, illuminaattium ja kerran kymmenessä vuodessa 90-vuotispäivään viettävä kuningatar tekee? Eikö hän voisi olla hyväksymättä tuota ja näin estää tai vaikeuttaa Brexitin toteutumista? Jos hän hyväksyy sen onko sopimukseton ero Kuningattaren tavoite vai uskooko hän siten painostettavan eu:ta, että saadaan vielä parempi sopimus mitä myös Boris yrittää?
Joka tapauksessa Kuningataräiti hyväksyi Boriksen pyynnön.
UK on parlamentaarinen monarkia. Monarkki on teoriassa edelleen päämies. Käytäntö on kuitenkin se, että hän on pelkkä kulissien keulakuva ja kumileimasin. Monarkki pysyy sivussa politiikasta. Siksi hän toimi, kuten PM pyysi.
Monarkki ei saa periaatteessa tehdä poliittisia päätöksiä. Tuossa tilanteessa kumpikin vastaus oli poliittinen. Lain mukaan monarkin täytyy kuulla hallitusta asiantuntijana, siksi tuli vastaus kyllä.
Omaisuuden arvo yli ½ miljardia nykyään:Periaatteessa vain edustuksellinen. Tosiakin mielipiteitä on. Juuri se tekee tästäkin niin mielenkiintoisen. Hän on soitellut useamman kerran historiassa alusmaihin jonka seurauksena hallitussolmut ovat auenneet. Omistaa myös aika paljon vapaata maailmaa.
Hänen valtansa kumpuaa juuri siitä, että hän ei ole poliittinen henkilö vaan valtion henkilöitymä. Jos edustuksellinen monarkki tekisi poliittisia päätöksiä, se kaventaisi hänen arvovaltaansa. Nyt hän voi "jutella ja kysellä" eri osapuolien kanssa. Tässä Lissu jäi pakkorakoon, jossa neutraaleina paha oli juuri tuo "on kysyttävä ohjeita ministereiltä".Periaatteessa vain edustuksellinen. Tosiakin mielipiteitä on. Juuri se tekee tästäkin niin mielenkiintoisen. Hän on soitellut useamman kerran historiassa alusmaihin jonka seurauksena hallitussolmut ovat auenneet. Omistaa myös aika paljon vapaata maailmaa.
No, UK:ssa korkein valta on parlamentilla ja nyt pääministeri kikkailee parlamentin istuntokausien väliselle tauolle, jottei Parlamentti kerkeä laillisin toimin estämään häntä toteuttamasta No Deal Brexitiä, jonka Parlamentti on jo Mayn aikana kieltänyt.
.. ja jota britit ovat itse olleet luomassa varsin syvällisesti.Osui tällainen kommentti Brexittiin liittyen vastaan (liittyen mm. tähän viimeisimpään episodiin)
"On aika ironista, että Brexit koski EU:ta, mutta tähän mennessä se on vain osoittanut (läpivalaissut) Brittien yhteiskunnan ja poliittisen järjestelmän heikkoudet ja epäonnistumiset ja toisaalta muistuttanut EU:n hyvistä puolista."