Brexit ja sen seuraukset

tämä kehitys on nähtävä vakavana hätähuutona ja turhautumisena
Ei tämän pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä, ei se eu-vastaisuus ole yhdessä yössä ja vaivihkaa tullut. Sitä saa mitä tilaa, syy ja seuraus.
Olemme saaneet monissa äänestyksissä heistä tukea, silloin kun on pitänyt aiheellisestikin vastustaa muiden suurten humautuksia. Nyt meidän muskelimme ei paljon auta.
Eipä tässä ole paljoa muskeleita ole ollut ennenkään, isot vie ja pienet peesaa perässä. Toivotaan, että eu/komission vastaus ei ole tähän lisää eu:ta ja lisää integraatiota, siinä vaiheessa karahtaa kiville koko touhu täysin.
Olette tasan vainajia jos vastustatte lailliseti valittua hallitusta.
Mit vit?
 
jos siinä niin käy OK... mutta tarkoitus olisi selvitä hengissä niin pitkään kuin mahdollista ja tuottaa päänvaivaa sekä kiusaa ja vahinkoa vastustajalle niin paljon kuin mahdollista...o_O

En sano että mielipiteet eroaisivat...Mutta... :)
 
Tällä laudalla on ilmeisesti enemmän vihervasemmistolaistaista EU-agitaattoria kuin missään... Miksi laudan nimi on "maanpuolustus"...?

Onko tullut virhe vai onko laudalle pesitynyt sellaista porukkaa, jonka tarkoitus onkin rikkoa maanpuolustushenkeä ja isänmaallisuutta. ja edistää EUrofililistä "minulla on unelma" agendaa...?

Montako olet jo vetänyt?
 
Brexit.jpg
 
Pitääpä käydä syömässä. Vesipoikana itse olen. On sellainen zydeemi tässä. Täällä ei ole oikein juhannusfiilistä, kun ei ole koivuja. Jotain sypressejä sun muita. Mutta hyvää yötöntä yötä sinne Pohjolaan.
 
Nonniin. Eli suomettuminen on helvettiä, kun siinä ei eletä periaatteiden mukaan.....mutta periaatteiden mukaan elämisestä lankeaa kuitenkin lasku????? Koettakaa nyt jotenkin päättää, miten tämäkin asia on. :rolleyes: Toisaalla ulvotte periaatteiden perään, mutta juuri nyt tässä brexitissä se ei toimi, voe voe, pojjaat.

Opportunismi on yksi juttu ja periaatteisiin hirttäytyminen on toinen juttu. Kummastakin joutuu maksamaan hinnan muodossa tai toisessa. Tämä voi tulla sinulle yllätyksenä mutta kaikilla valinnoilla on seurauksensa. Ikävä juttu mutta elämässä ei ole semmoista vaihtoehtoa että poimii vaan rusinat pullasta.
 
Brexit tuo kaikkien nähtäväksi Suomen turvallisuuspolitiikan konkurssin. Natoon ei uskallettu liittyä, sen sijaan on parin vuosikymmenen ajan pyritty "EU:n ytimeen". Miten on mennyt?

- EU:n keskeiset maat on pyydetty hätäkokoukseen. Suomi ei ole mukana, toisin sanoen Suomi ei kuulu EU:n ydinjoukkoon. Tämä on aina ollut kaikille muille selvää, paitsi Suomen ulkopoliittiselle johdolle. Samoihin aikoihin Suomi kokoustaa kahden kesken Vladimir Putinin kanssa, mitä puolestaan ei tee yksikään läntiseen blokkiin itsensä lukeva maa.

- Kuvitteellisesta jäsenyydestä ytimessä on maksettu rahaliiton muodossa, ja rahaliitosta on maksettu esim. Keikka-tukipaketeissa. Britannian rahalliset riskit Kreikkaan olivat yli tuhatkertaiset Suomeen nähden. Toisin kuin Suomen johdossa, Britanniassa ei katsottu että rahan kantaminen kaivoon auttaisi. Tätä "menestyksellistä" strategiaa meillä on samalla "menestyksellä" sovellettu myös esim. Talvivaaraan.

- Britannian erolla ei ole vaikutusta Euroopan maiden turvallisuuteen, koska Euroopan maat hakevat turvallisuutensa Natosta. Britannia ei ole eroamassa Natosta, joten esim. Viron turvalisuuspolitiikka pysyy ennallaan. Sen sijaan Suomen ulkopoliittisen johdon ajama "Europuolustus" näyttää nyt entistäkin hassummalta idealta. Hallituksen turvallisuuspoliittinen selonteko valmistui sopivasti ennen juhannussaunojen lämmittämistä.

- Huolimatta halusta saada EU:n kautta turvaa, nimenomaan Suomi torpedoi EU:n sitovat turvallisuustakuut (Halosen aikana). Eli turvallisuus ei oikeasti kelvannutkaan, silloin kun sitä oli tarjolla.

- EU:n ytimeen pyrkiminen ja europuolustus ovat olleet Sauli Niinistön mieleisiä projekteja. Hän ajoi Suomen euroon yhdessä Paavo Lipposen kanssa. Jo ennen presidenttiyttään hän puhui "eurooppalaisesta Natosta" ja myöhemmin europuolustuksesta. Niinistön projektit ovat pilvilinnoja, joiden jahtaamiseen on hukattu vuosia ja miljardeja. Niinistöön henkilöityy myös punaisen maton levittäminen Rosatomille (tapahtui Niinistön Sotshin-vierailun jälkeen) ja nyt Putinille annettava propagandavoitto valtiovierailusta länteen.

- Muita merkittäviä tapahtumia: Pakit Suomen haaveille päästä YK:n turvallisuusneuvostoon (hävittiin Luxemburgille). Tuoreet pakit Ruotsilta yhteiseen puolustukseen liittyen.

Summa summarum: Suomen puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa leimaa pilvilinnojen rakentaminen, rahan tuhlaaminen merkityksettömiin kohteisiin, "aidalla istuminen" ts. veljeily meille väärän viitekehyksen kanssa ja kyvyttömyys tehdä sellaisia päätöksiä, joilla maan turvallisuutta oikeasti parannettaisiin.
 
Näin kauan voi kestää, ennen kuin britit todella lähtevät EU:sta

Brittien lähtö Euroopan Unionista voi kestää jopa kymmenen vuotta, uutisoi amerikkalaiskanava CNBC.

"Tulemme olemme vielä tympääntyneempiä Brexitistä puhumiseen kuin Fedin mahdollisesta koronnostosta puhumiseen, päästrategi JJ Kinahan T.D. Ameritradelta kuvailee tilannetta julkaisulle.

Periaatteesta Euroopan unionista pitäisi pystyä eroamaan kahdessa vuodessa. Mutta monimutkaisten ja toisiinsa kytkeytyvien kauppasopimusten takia brittien irtaantuminen EU:sta kokonaan saattaa todellisuudessa kestää jopa kymmenen vuotta.

"Luulen, että täydellinen irtautuminen tulee kestämään seitsemästä kymmeneen vuotta, arvelee tutkimusjohtaja Fergus McCormick tutkimusyhtiö DBRS:ltä.


___________________________________________________________

Kymmenen vuoden ajan brittien on pakko sietää kaikkea sitä paskaa mitä Bryssel keksii saaren niskaan kaataa, maksaa kiltisti jäsenmaksut ja odotella tuulikaapissa sen aikaa kun EU jäsenmaat pitävät kokouksia joissa päätetään brittien(kin) kohtalosta.

Briteiltä voisi käydä kyselemässä että mites tämä sun omasta mielestä meni?
 
Skoteilla meni kuppi nurin: Uusi kansanäänestys itsenäisyydestä

Kansanäänestyksen brexit-tulos voi johtaa toiseen äänestykseen Skotlannin tulevaisuudesta osana Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Skotlannin itsehallintoa johtava pääministeri Nicola Sturgeon ajaa pontevasti uutta itsenäisyyskansanäänestystä.

”Me alamme valmistella lainsäädäntöä, joka tarvitaan mahdollistamaan uusi kansanäänestys, kun parlamentti sitä haluaa”, Sturgeon sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kun Britannian äänestäjien enemmistö valitsi EU-eron, Skotlannissa enemmistö, 62 prosenttia halusi Britannian pysyvät unionissa. Sturgeonin mukaan Skotlanti halusi pitää paikkansa maailman suurimmilla sisämarkkinoilla työpaikkojen ja investointien vuoksi. Hänen mukaansa Skotlanti on avoin ja ulospäin suuntautunut maa ja kampanjassa korostettiin myönteisiä asioita ja maahanmuuton etuja.


”Skotlannin edessä on tilanne, että se viedään pois EU:sta vastoin tahtoamme. Minusta se ei ole demokraattisesti hyväksyttävää”, hän totesi.

Sturgeonin mielestään olosuhteet ovat muuttuneet vuoden 2014 äänestyksen jälkeen, jolloin 55 prosentin enemmistöllä itsenäistyminen torjuttiin. Hän aikoo ryhtyä kaikkiin mahdollisiin toimiin pitääkseen Skotlannin EU:ssa.

”Me haluamme keskustella myös suoraan EU:n instituutioiden ja jäsenmaiden kanssa ja mahdollisimman pian EU:n komission puheenjohtajan kanssa. Aion viikonlopun aikana olla yhteydessä EU-maihin ja tehdä selväksi sen, että äänestimme EU:ssa pysymisen puolesta”, Sturgeon lupasi.

Lähde: Kauppalehti
 
Mitähän Lontoossa majaansa pitävät Venäjän raharikkaat ajattelevat brexitistä? Jotenkin tuntuu, etteivät kamalasti siitä innostu.
 
Ihan oikeasti? Kannattaisi ottaa vähemmän niitä Juhannusjuomia. Mikään edellämainituista ei estä virkamiestä kertomasta mielipidettään. Varsinkaan upseereita, joilla ei ole mitään tekemistä EU-päätöksentekoon liittyvän poliittisen prosessin kanssa. Se kun on oikein laissa kielletty. Jääviys päätöksenteossa ja mielipiteen ilmaisu on hieman eri asiat.

Kerro vielä missä olen esittänyt kieltoa esittää mielipiteitä?
Olen vain osoittanut virkamiesten ja poliitikkojen eturistiriidan kun he esittävät omiaan, heidän urapolkunsa nousujohteisuus perustuu useimmiten liittovaltion rakenteiden kehittämiseen ja kasvattamiseen.
 
Back
Top