D-vitamiini, testosteroni ja miehisyys

proileri

Eversti
Ettei vaan nyt olisi käynyt niin, kun vanhan paukut ei toimi, niin uudemmilla on homma lähtenyt käyntiin :D:D

Eikai siinäkään mitään pahaa jos on käyty vähän hakemassa konsulttiapua liikkeenjohdon tueksi. Pääasia kuitenkin että tuottavuus nousussa ja saadaan yksi tai useampi uusi taistelija turvaamaan isänmaata vuonna 2036. Älä kysy mitä isänmaa voi tehdä sinun hyväksesi, vaan mitä sinä voit tehdä isänmaasi! :salut:
 

miheikki

Greatest Leader
Väitän alhaisen D-vitamiinisuosituksen ja rasvattomuushysterian vaikuttavan testosteronin puutteeseen.

Porilainen Sami Nieminen sai masennusdiagnoosin, vaikka kyse oli ihan muusta – miesten alhaisia testosteronitasoja ei juuri tunnisteta eikä hoideta
AIKALISÄ · 30.10.2019 KLO 07:00
FACEBOOK TWITTER

Mies voi kohentaa testosteronivajetta omilla valinnoillaan. Akuutin esimerkkipotilaaksi suostunut, vajaatuotannosta kärsinyt porilainen Sami Nieminen teki lääkehoidon ohella elämäntaparemontin. Nyt hänen kuntonsa ja vointinsa on hyvä. Kuva: Antti Tuunanen / Yle KuvapalveluAkuutti: Masennus vai testosteronivaje?
★★★★ Monitoiminen porilainen muusikko Sami Nieminen oli kuusi vuotta sitten 28-vuotias, eli mies parhaassa iässä.
Silti mies tunsi itsensä hyvin voimattomaksi, väsyneeksi ja alakuloiseksi. Lääkäri määritteli hänet masentuneeksi ja määräsi masennuslääkityksen. Sen seurauksena terveydentila vain heikkeni ja paino nousi rajusti.
Diagnoosi oli väärä. Erikoislääkärin vastaanotolla selvisi, että Nieminen kärsi testosteronin vajaatuotannosta. Se on entistä yleisempi ja vakavampi ongelma myös nuorilla miehillä.
Mukana Ford Thunderbird
Tänä syksynä 25 vuotta täyttävä terveysmakasiiniohjelma Akuutti liikkuu kauden avausjaksossa testosteronin ja miehisyyden ongelmakentällä. Ote on informatiivinen mutta rento. Toimittaja ja käsikirjoittaja Risto Kuusisto juttelee Sami Niemisen kanssa muun muassa tämän yli 400-hevosvoimaisen Ford Thunderbirdin kyydissä. Asetelmassa on äijäsymboliikkaa.


Tarinan opetus on, että miesten alhaista testosteronitasoa ei tunnisteta eikä hoideta Suomessa asianmukaisesti.
Syitä on monia. Potilaat itse kokevat ongelman noloksi. Lääkäreillä on ennakkoluuloja, joita hormonien ja steroidien väärinkäyttö lisää. Syiden ja seurausten suhteet ovat epäselvät.
Akuutti raivasi tietä
Terveys ja sairaudet kiinnostavat suomalaisia entistä enemmän. Se näkyy median tilastoissa ja kenties konkreettisimmin iltapäivälehtien aihevalinnoissa.
Vuodesta 1994 esitetty Akuutti edustaa tienraivausta ja jatkuvuutta. Se on saanut matkansa varrella sekä useita tiedonjulkistamispalkintoja että Skepsis-yhdistyksen huuhaa-palkinnon.
Tämäniltaisen jakson yllättävä loppukevennys tulee musiikin muodossa, kun toimittaja avaa suunsa porilaisessa kirkossa.
TV1 keskiviikko 30.10. klo 20.00
 

mienkoiv

Luutnantti
Väitän alhaisen D-vitamiinisuosituksen ja rasvattomuushysterian vaikuttavan testosteronin puutteeseen.Itsellä elävä esimerkki töissä; kollega masentui, ei auttanut lääkkeet...oli painonnousua,hyperaktiivisuutta,uneliaisuutta tai muita sivuvaikutuksia, eri lääkkeitä siis kokeiltiin. 2v kesti tuota rumbaa...sitten alkoi itse tutkia asiaa ja löysi kokemuksia testosta...kokeili ja voilá! kuulema ihan ihmeaine...etsimällä löysi itselleen annostuksen, joka toimii,niin pieni, ettei esim. mitään lihaskasvatushyötyä, mutta mm. rasvan kertyminen loppui.
Annoskokeiluvaiheessa huomasi tehot kätevästi, tyttöystävä ei saanut olla rauhassa, joten annosta alaspäin, ihan pyynnöstä. Kaikkivoipaisuuden tunne.
Luottomyyjältä todettu kama puhtaaksi, muistaakseni pistää 1krt/vko...Kustannus on 70€/2kk...

Annos niin pieni, että tutkimusten valossa ei täyty kivessyöpäriski millään. Ainut vaan, että pitää pistää loppuikä, koska oma tuotanto on nyt seis. Jos haluaa "irti" pitää 3kk palautella ja odottaa oman tuotannon käynnistymistä.

Itsekin noita tutkinut ja voin sanoa, että jos oiretta alkaa tulla, vanhuuden kustannuksella siis, niin harkitsen vakavasti!
 

miheikki

Greatest Leader
Itse syön sinkkiä (en Tolosen :)) lisäravinteena D-vitamiinin lisäksi.

Sinkki palauttaa alentuneen testosteronin
Sinkillä on keskeinen merkitys testosteronin aineenvaihdunnassa. Sinkin piilevä vajaus on varsin yleistä länsimaissa. Piilevä sinkin vajaus laskee monen miehen testosteronitasoa (ja kääntäen, sinkkilisän syöminen nostaa sitä). Sinkki on erityisen tärkeä ravitnolisä diabetesta sairastavuille, koska sinkin puute heikentää insuliiniherkkyyttä ja testosterotin tuotantoa kiveksissä.

Sinkin piilevän puutteen toteaminen on tähän asti ollut vaikeaa, sillä yleisessä käytössä oleva seerumin sinkkitutkimus ei kuvasta solujen sinkkitasetta. Vanhastaan tiedetään, että sinkin vajaus aiheuttaa kivesten surkastumista (hypogonadismia) ja että sinkin anto puolestaan lisää kivesten testosteronituotantoa. Sinkki edesauttaa androgeenien muuttumista testosteroniksi elimistössä. Sinkki nostaa miehen alentuneen testosteronin lähes ennalleen.

Maailman johtava sinkkitutkija professori Ananda S. Prasad (Wayne State University, Detroit, Michigan) selvitti Yhdysvaltain lääkintöhallituksen (FDA) ja Terveysviraston kustantamassa tutkimuksessa ravintosinkin merkitystä miehen testosteroniin. Tutkimus julkaistiin arvostetussa Nutrition-lehdessä (1996;12(5):344-8).

Tämän Detroitissa tehdyn tutkimuksen mukaan noin 30% miehistä potee piilevää vajausta, jonka syynä oli liian vähäinen sinkin saanti ravinnossa. Suositus on 230 µmol/d, mutta keskimääräinen saanti vain 138 µmol/d (60%), vaikka muiden ravintoaineiden saanti oli suosituksen mukainen.

Professori Prasad tutki 40 normaalin terveen miehen (20-80 v) sinkkitasetta ja sen suhdetta testosteroniin mittaamalla sinkkiä perifeerisistä verisoluista (lymfosyyteistä ja granulosyyteistä). Neljälle nuorelle vapaaehtoiselle koehenkilöille (26-28 v) aiheutettiin piilevä sinkin puute rajoittamalla sinkin saanti 64-86 µmol:iin/d 20 viikon ajan. Lymfosyyttien sinkkipitoisuus laski keskimäärin 34 % (872:sta 578:aan nmol/l) ja granulosyyttien 31 % (730:sta 500:aan nmol/l). Seerumin testosteroni aleni keskimäärin 73 % (40:sta 10,6:een nmol/l).

Sen jälkeen koehenkilöille annettiin päivittäin noin 30 mg sinkkiä ruuan lisänä 3 kk:n ajan, jolloin seerumin testosteroni nousi lähtötasolle. Myös viiden vanhemman miehen (55-73 v) seerumin testosteronipitoisuus mitattiin: se oli alussa 8,3 nmol/l. Kun he saivat sinkkiä 3 kk:n ajan, nousi testosteroni keskimäärin 71 % (14,2 mol:iin/l). Kuuden kuukauden sinkkihoidon jälkeen pitoisuus oli keskimäärin jo 16 nmol/l eli nousua oli yli 90 %. Sekä nuorten että vanhempien miesten verisolujen (lymfo- ja granulosyyttien) sinkkipitoisuus ja seerumin testosteroni korreloivat keskenään positiivisesti: mitä enemmän sinkkiä, sitä enemmän testosteronia. Plasman sinkki ja testosteroni sitä vastoin eivät korreloineet keskenään. (Tämä tarkoittaa sitä, ettei Suomen laboratorioissa yleisessä käytössä oleva seerumin sinkkimääritys ole luotettava elimistön sinkkitaseen mittari. Tulos voi olla "normaali", vaikka tosiasiassa henkilöllä on sinkin puutosta valko- ja muissa soluissa.)

Taulukko. Lymfosyyttien ja granulosyyttien sinkin ja seerumin testosteronin pitoisuus ennen ja jälkeen sinkkilisää (3 ja 6 kk) 55-72-vuotiailla miehillä (Prasadin tutkimus).
 

miheikki

Greatest Leader
Jakoon, koska sensuuri.

Terveystuotekauppiaiden Liitto
·
Viranomainen kieltänyt koronavirukseen liittyvien C- ja D- vitamiinitutkimuksien jakamisen yrityksien some-kanavissa
Kunnan elintarvikevalvonta on kieltänyt mm. seuraavien vitamiinitutkimuksien jakamisen yrityksien sosiaalisen median kanavissa:
-ScienceDirect-tietokannassa julkaistu tutkimus, jossa on selvitetty C-vitamiinin vaikutusta COVID-19 infektiosta kärsivien potilaiden hoidossa Kiinassa
(Can early and high intravenous dose of vitamin C prevent and treat coronavirus disease 2019 (COVID-19)?
https://doi.org/10.1016/j.medidd.2020.100028 )
-D-vitamiinitutkimukset, jotka ovat liittyneet mm. Pohjois-Italian väestön alhaisiin D-vitamiinipitoisuuksiin ja D-vitamiinin vaikutukseen torjua infektioita.
Kunnan elintarvikevalvonta on kieltänyt yrityksiä jakamasta tohtori Matti Tolosen D- ja C-vitamiinitutkimuksiin liittyvän ”Korona ja D-vitamiinivaje”-kirjoituksen. http://www.tritolonen.fi/…/3328-koronavirus-ja-d-vitamiiniv…
Viranomaisvalvonnassa asiaa on perusteltu Ruokaviraston ohjeistuksella.
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on opastanut yrityksiä poistamaan ko. tutkimukset ja tiedekirjoitukset yrityksien sosiaalisen median kanavista, vaikkakin pyytänyt Ruokavirastolta perusteluja näiden tutkimustietojen poistamisvaatimuksesta.
Ruokaviraston ohjeistus on herättänyt hämmennystä terveystuotealan toimijoissa. Nyt tehdyt viranomaispäätökset tutkimustiedon jakamisen kieltämisestä saatavat jatkossa johtaa ongelmallisiin tilanteisiin. Varsinkin jos kiellot ja rajoitukset johtavat julkisuuteen pääsevän tutkimustiedon yksipuolistumiseen tai muutoin kaventavat yrityksien vapaata tiedonvälitystä.
Mika Rönkkö, toiminnanjohtaja
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto
 

miheikki

Greatest Leader
C- ja D-vitamiinit nyt hyväksyttyjä hoitoja koronaan USA:ssa

Kuuntele haastatteluni C-vitamiinista ym. ravintolisistä, kesto 15 minuuttia
FinnRadio.FM:ssä
C- ja D-vitamiinit on nyt vihdoin hyväksytty hoitokeinoiksi koronavirusta vastaan. Vitamiinien odotetaan säästävän tuhansia ihmishenkiä ja terveydenhuollon kustannuksia, kirjoittaa tohtori Mercola tänään verkkosivullaan. Hän on haastatellut asiassa USA:n johtavia asiantuntijalääkäreitä.
Yhdysvaltain suurimmassa sairaalassa Hospital Lenox Hill (Upper East Side de Manhattanilla) (ja 22 muussakin sairaalassa) annetaan tehohoitoa tarvitseville koronapotilaille muun hoidon lisänä suonensisäistä massiivista C-vitamiinihoitoa 1 500 mg 3–4 kertaa päivässä. Suurina annoksina C-vitamiini vahvistaa ihmisen omaa immuunijärjestelmää (neutrofiilisiä valkosoluja), tappaa viruksia ja voi vähentää tehohoitopäivien tarvetta 8-9 prosenttia, mikä vapauttaa hoitopaikkoja uusille potilaille. Vaikeissa virusinfektioissa potilaiden veren C-vitamiinipitoisuudet romahtavat, mutta ne saadaan kuntoon nopeasti isoilla C-vitamiiniannoksilla, jolloin myös potilaiden kunto kohenee "dramaattisesti". Lisäksi Yhdysvalloissa on käynnissä 60 sairaalassa tutkimus C-vitamiinihoidon vaikutuksesta korkonapotilaisiin.
Centers for Disease Control and Prevention (CDC) -viraston entinen johtajalääkäri, infektioihin erikoistunut Tom Frieden ja terveysviraston (NIH) kansanterveysspesialisti John C. Umhau korostavat C- ja D-vitamiinien tärkeyttä COVID-19-infektion torjunnassa.
Dr. Andrew Saul, Orthomolecular Medicine News Servicen päätoimittaja kertoi maaliskuun lopulla olleensa yhteydessä eteläkorealaiseen lääkäriin, jonka hoitotiimi antaa koronapotilaille suoneen 25 000 µg D-vitamiinia ja 24 g C-vitamiinia, jolloin potilaiden kunto kohenee jo muutamassa päivässä.
Amerikkalaiset tiedemiehet selostavat uudessa artikkelissaan, kuinka D-vitamiini ehkäisee ja hoitaa koronavirustartuntoja ja niistä johtuvia kuolemia (Grant ym. 2020). Ennaltaehkäisyssä tarve on 125–250 µg/vrk, jolla seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) saadaan nousemaan tasolle 100–150 nmol/l. Tartunnan saaneiden pitoisuuden tulisi nousta vieläkin suuremmaksi (turvaraja on 350 nmol/l).
Grant WB, Lahore H, McDonnell SL, et al. Evidence that Vitamin D Supplementation Could Reduce Risk of Influenza and COVID-19 Infections and Deaths. Nutrients. 2020;12(4):E988. Published 2020 Apr 2. doi:10.3390/nu12040988 Free Access

Suosittelen kaikille ennaltaehkäisevästi vähintään 500 mg C-vitamiinia päivässä
, ja jos ilmenee oireita, annoksen voi nostaa 6 000 mg:n päivässä. Terveelle keskivertoväestölle annettu saantisuositus 75 mg päivässä ei riitä alkuunkaan COVID-19-tartunnan saaneille ihmisille.
Melatoniini
Melatoniini rajoittaa COVID-19-viruksen aiheuttamia sairauksia
ja voi siten olla hyödyllinen ravintolisä tämän taudin täydentävässä hoidossa, kirjoittavat kiinalainet tiedemiehet juuri ilmestyneessä artikkelisaan (Zhang ym. 2020),
Zhang R, Wang X, Ni L, et al. COVID-19: Melatonin as a potential adjuvant treatment [published online ahead of print, 2020 Mar 23]. Life Sci. 2020;117583. doi:10.1016/j.lfs.2020.117583

Entä Suomessa?

THL valehtelee valtamediassa, että kaikkien suomalaisten D-vitamiinin saanti on nyt riittävää, kun maitoa on vitaminoitu ja väestön keskimääräinen seerumin D-vitamiinin pitoisuus on yli 50 nmol/l. Tämä on emävalhe: Minun pitoisuuteni (S-D-25) on 170 nmol/l. Jos kahden muun pitoisuus on 20 nmol/l, niin meidän kolmen keskiarvo on 70 nmol/l, mitä THL pitää riittävänä. Silti kahdella on huutava D-vaje, joka altistaa virustartunnalle.
Tosiasiassa S-D-25:n tulee olla vähintään 90 nmol/l, (mielellään 100–150) jotta se torjuu virusinfektioita, osoittavat mm. Tukholman Karoliinisen Instituutin tutkimukset. Se edellyttää yleensä vähintään 100 µg:n päivittäistä saantia, joillakin jopa enemmän (ks. edellä Grant ym. 2020).
Ruokavirasto kieltää yrityksiltä ja järjestöiltä vitamiinitutkimusten jakamisen kuluttajille ja ammattilaisille.
Ruokaviraston toiminnasta on valmisteilla kantelu oikeusasiamiehelle, ilmoittaa Suomen terveyskauppiaiden liitto tänään tiedotteessaan. Liiton mielestä Ruokavirasto pyrkii laittomin keinoin suitsimaan tiedonvälitystä ravintolisistä. Ruokavirasto väittää tiedotteessaan, ettei vitamiinien hyödyistä koronassa ole mitään tieteellistä näyttöä, joten niistä ei saa puhua mitään.
 

Mili

Majuri

Jotenkin tuntuu kummalta tämä THL:n pelko liiasta D-vitamiinista. Liki jokaiseen jutuun pitää laittaa varoitukset siitä. Ja käsittääkseni kaikki isot terveysorganisaatiot suosittelevat reippaasti isompia annoksia. Ilmeisesti taas totuus löytyy THL:n papereista.

D- ja C-vitamiinin positiivisiin puoliin vaaditaan tusinoittain vertaisarvioituja kaksoissokkotutkimuksia jne eikä sittenkään hyväksytä, mutta negatiivisiin riittää, että joku THL:n setä uskoo olevan haittaa.


Esim:
yle.fi/uutiset/3-10106281

"Suomessa D-vitamiinin suositeltava päivittäin saanti on Valtion ravitsemusneuvottelukunnan vuoden 2016 päivittämien ruokasuositusten mukaan 10 mikrogrammaa. "

"Valtaosa asiantuntijoista on tähän saakka hyväksynyt kompromissina, että suurin turvallinen päiväannos on 100 mikrogrammaa päivässä. "

"Aina 1960-luvulle saakka suomalaiset pikkulapset saivat 100 mikrogrammaa D-vitamiinia joka päivä."
 

miheikki

Greatest Leader
Vahvoja pillereitä saa vetää kuin muroja, jos aikoo saada vereen 300 nmol/l pitoisuuden.

D-vitamiinin yliannostus
Runsaskaan D-vitaminoitujen maitovalmisteiden käyttö ei lisää saantia yli turvallisena pidetyn saannin ylärajan. D-vitamiinin saanti ihosta tai perusravinnosta ei voi aiheuttaa myrkytystä, mutta munuaispotilaiden saama D-vitamiinin aktiivinen muoto (kalsitriolin) saattaa johtaa yliannokseen.
Myrkytysoireita voi esiintyä, kun S-D-25 on yli 300 nmol/l, jolloin usein myös veren kalsiumpitoisuus on kohonnut. Oireita ovat mm. ruokahaluttomuus, laihtuminen, yleinen heikkous, sekavuus, oksentelu ja nestevajaus.
 

miheikki

Greatest Leader
Jakoon, koska sensuuri.


Ilmeisesti vitamiinien terveysvaikutuksista voidaan kertoa myös somessa.

https://www.facebook.com/christer.s...zvYQ93PgEMsTNFK9dMwl-fjhDd9g8VOzA-LWH_WkIzhkU
Christer Sundqvist
12 mins ·

Päivän terveysmiete:
"Erävoitto! Valtion Ruokavirasto (ent. Evira) joutui perääntymään – Veti takaisin perustuslainvastaisen sensuurimääräyksensä osittain. Nyt järjestöt ja yksittäiset kansalaiset eivät enää olekaan ruokaviraston sensuurimääräyksen piirissä... Täytetään Some vitamiinitiedolla!"
 

Peiper

Majuri
Oikeasti, jos tuntuu että testot on alhaalla, niin kannattaa mennä labraan ja testauttaa. Jos haluaa noilla luontaistuotteilla yrittää nostaa niitä, niin ei muuta kuin kokeilemaan, mutta jossain vaiheessa kannattaa käydä uudestaan labroissa, että tietää onko niistä mitään iloa.
 

Mili

Majuri
Minulla on ollut mietteissä mennä kesällä testaukseen. Nyt kevään olen ottanut D:tä 5000IU eli 125mikrogrammaa sekä aamuin illoin gramman C-vitamiinia päivittäin.

99e
https://www.puhti.fi/tuote/puhti-terveystarkastus/

Sisältää:
Täydellinen verenkuva (koostuu 18 testistä)
Lipidit (pitää sisällään 4 testiä: kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL-kolesteroli ja HDL-kolesteroli)
S -CRP, herkkä (kertoo elimistön matala-asteisesta tulehduksesta)
Glukoosi fP-Gluk (kertoo veren sokeripitoisuuden)
Pt-GFRe (estimoitu glomerulussuodosnopeus kertoo, kuinka hyvin munuaiset pystyvät puhdistamaan verta; sisältää 2 arvoa, kreatiinin ja laskennallisen GFR-arvon)
Natrium (S-Na) on yksi elimistön tärkeimmistä suoloista
S -ALAT (kertoo maksan terveydestä)
D-vitamiini (S -D-25)
Ferritiini (elimistön rautavarastojen mittari)
Tyreotropiini (S -TSH) kertoo kilpirauhasen toiminnasta

Laaja paketti miehelle sisältää vielä lisäksi teston ja B12-vitamiinin eli taidan ottaa sen.

139e
 
Viimeksi muokattu:

sotajätkä

Majuri
Minulla on ollut mietteissä mennä kesällä testaukseen. Nyt kevään olen ottanut 5000IU eli 125mikrogrammaa sekä aamuin illoin gramman C-vitamiinia päivittäin.

99e
https://www.puhti.fi/tuote/puhti-terveystarkastus/

Sisältää:
Täydellinen verenkuva (koostuu 18 testistä)
Lipidit (pitää sisällään 4 testiä: kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL-kolesteroli ja HDL-kolesteroli)
S -CRP, herkkä (kertoo elimistön matala-asteisesta tulehduksesta)
Glukoosi fP-Gluk (kertoo veren sokeripitoisuuden)
Pt-GFRe (estimoitu glomerulussuodosnopeus kertoo, kuinka hyvin munuaiset pystyvät puhdistamaan verta; sisältää 2 arvoa, kreatiinin ja laskennallisen GFR-arvon)
Natrium (S-Na) on yksi elimistön tärkeimmistä suoloista
S -ALAT (kertoo maksan terveydestä)
D-vitamiini (S -D-25)
Ferritiini (elimistön rautavarastojen mittari)
Tyreotropiini (S -TSH) kertoo kilpirauhasen toiminnasta

Laaja paketti miehelle sisältää vielä lisäksi teston ja B12-vitamiinin eli taidan ottaa sen.

139e

Tuossa ei mainita mikä testosteroni testi se on. S-Testo (kokonais) varmaan, mutta S-Testo-VL (vapaa laskennallinen) olisi myös hyvä tietää. VL:n voi laskea itsekin jos S-Testo ja SHBG on otettuna, mutta ei ainakaan omaan silmään osunut tuo SHBG. S-Testo-V on myös olemassa, mutta epäluotettavampi kuin VL joten sitä kannattanee välttää. On mahdollista, että kokonaistestosteroni on hyvä, mutta vapaa laskennallinen on silti matala koska korkea SHBG sitoo testosteronia. Vapaa laskennallinen testosteroni on biologisesti aktiivista testosteronia ja loppupeleissä se kiinnostavin arvo.
 

Mili

Majuri
Tuossa ei mainita mikä testosteroni testi se on. S-Testo (kokonais) varmaan, mutta S-Testo-VL (vapaa laskennallinen) olisi myös hyvä tietää. VL:n voi laskea itsekin jos S-Testo ja SHBG on otettuna, mutta ei ainakaan omaan silmään osunut tuo SHBG. S-Testo-V on myös olemassa, mutta epäluotettavampi kuin VL joten sitä kannattanee välttää. On mahdollista, että kokonaistestosteroni on hyvä, mutta vapaa laskennallinen on silti matala koska korkea SHBG sitoo testosteronia. Vapaa laskennallinen testosteroni on biologisesti aktiivista testosteronia ja loppupeleissä se kiinnostavin arvo.
Niitä joita kiinnosta tuo tieto itsestään, niin tuossa saman lafkan koe.


Testipaketti pitää sisällään: kokonaistestosteroni (S-Testo), sukupuolihormoneja sitova globuliini SHBG, vapaa, laskettu testosteroni (S-Testo-VL) ja D-vitamiini (S -D-25).
 

Peiper

Majuri
Muista sitten käydä samassa labrassa, jos otat vertailutuloksen ja muista että testot kannattaa mitata aamusta jolloin ne ovat korkeimmillaan, eli jos on syytä käydä ottamassa toiset, teet sen suunnilleen saman ajan kuluttua heräämisestä, jotta tulos olisi vertailukelpoinen.
 
Top