Sen takia vihollisia ei kannata ryhtyä tulittamaan käsiaseilla vähänkään pidemmille ampumaetäisyyksille, koska tulen vaikutus on heikkoa ja sillä paljastaa vain oman joukon sijainnin. Viholliselta saattaa tukiampujan laukauksilla mennä 300 - 400 m päässä pari ukkoa nurin ja liike pysähtyä vähäksi aikaa, kunnes saavat selvitettyä suurin piirtein laukausten alkuperän. Sen jälkeen aloite siirtyykin vastustajalle ja vihollisen tulenjohtaja ryhtyy ammuttamaan epäsuoraa tulta ja voi kutsua jopa ilmatukea, tehden sen kaiken suht huolettomasti varmuusetäisyyksien ulkopuolelta.
Tämän seurauksena niitä paria vihollisen ukkoa kohden on todennäköisesti monen monta omaa ukkoa nurin ja joukon taistelukyky vähintään lamautettu tai jopa menetetty kokonaan, samalla kun joukko on kuitenkin sidottu taistelukosketukseen. Huonossa tapauksessa vihollisen joukko saattaa tulivalmistelun jälkeen vielä hyökätä ja pyrkiä sillä tavoin tilanteen ratkaisemiseen, mikä menestyessään tarkoittaa käytännössä oman joukon tuhoutumista. Lopulta koko tempauksella ei ole saavutettu sotilaallisesta näkökulmasta yhtään mitään, paitsi turpasauna ja kalliita menetyksiä, mitkä heikentävät toiminnan edellytyksiä jatkossa. Taisteluajatuksena ei jatkoon!
Tätä riskiä ei kannata turhaan ottaa, jos ei tilanteen vuoksi ole välttämätön pakko, vaan sen sijaan hakea kerralla omalle tulenkäytölle suurin mahdollinen vaikutus eli käyttää heittimien ja KT:n epäsuoraa tulta, jos sitä vain on käytettävissä ja viestiyhteys olemassa. Joukon yllättäen paljastuessa ja saadessaan vihollisen suora-ammuntatulta osakseen, kannattaa tietysti ampua takaisin. Se on yleensä auttanut, ainakin edellisillä taistelukentillä.
Varsinaisessa TA-toiminnassa, kuten varmasti kaikki tietävät, niin yllä kuvatun tilanteen keskeisin problematiikka hallitaan vanhalla kunnon lyö-ja-juokse taistelutekniikalla, eli muutaman tarkan laukauksen jälkeen partio irtautuu ennen vihollisen vastatoimien käynnistymistä.