Eduskuntavaalit 2015

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Onkohan tämä jo ollut täällä(kin)? Anyway, once more.

 
Kyllä sä ihan oikeasti olet nyt menossa metsään jos tätä uskonto osaa vetelet kovin vahvasti POP:n yhdeksi pääteemaksi. Koti, uskonto, isänmaa on ollut niin Kepun (ML) kuin SMP:n, Kokoomuksen, Kristillisten, kuin POP:nkin slogan. Jos ihan väkisin haluat tuolta ajalta uskontoa esiin nostaa niin Kristillinen liitto oli uskontopuolue erittäin vahvasti luvattuine maineen kaikkineen. Ja jopa UKK kriittinen, joten se lienee ollut sitten POP:n oikealla puolella muiden olkiukkojen kanssa.

Katsotaanpa nyt koko pakettia ja verrataan sitä siihen alkuperäiseen USA:n republikaanipuolueeseen.
1. Uskonto. Ok, nuo kaikki mainitsemasi puolueet täyttävät jossain määrin tämän vaatimuksen. Lisäisin joukkoon vielä persut. Ja olet varmaan oikeassa, että SKL oli varmaan hörhökristitympi kuin POP. USA:n republikaaneilla tämä on suunnilleen must-asia, mistä se viime esivaalien evoluutio-galluppi puhui karua kieltään.
2. Ryssän vastustus (Ronald Reaganin evil empire jnpp.). Tässä tosiaan POP oli YYA-Suomessa aika lailla yksin.
3. Oikeistolainen talouspolitiikka. Minun käsittääkseni POP oli tässä varsin oikealla, itse väittäisin, että suomalaisen poliittisen spektrin oikeimmassa laidassa, mutta korjaa ihmeessä, jos olet eri mieltä. Olisin hieman yllättynyt, jos tämä ei päde, kun puolueen nimessäkin oli siis tuo sana oikeistolainen.

Mutta mitenkäs sitten kun tullaan sieltä menneestä ajasta tähän päivään jolloin teepussit heiluu tuolla toisella puolella maapalloa ja yritetään pitää tämä uskonto = oikeistolaisuus teema kirkkaana mielessä kuten olet vahvasti todistanut. Mitkäs puolueet ovat Suomessa viimeaikoina asettaneet ehdokkaaksi pappeja sekä muita uskonoppineita ja saanet ne jopa läpi. Jopa Rouva Valtiovarainministerikin heilui aina suuri risti kaulassa vaikka olisi mikä musulmaani ollut tavattavana. Vasemmiston presidentti valaistui, tuli katumapäälle ja liittyi kirkkoon näyttävästi. Tuleva pääministeri on uskonlahkon jäsen jne. Oikeisto rules vai mitä?

Katsot väärää asiaa. Yksittäisten poliitikkojen henkilökohtaisista valinnoista ei voi vetää suoria johtopäätöksiä sen suhteen, mitä politiikkaa maassa ajetaan. Kristinuskon vaikutusvalta politiikkaan on koko ajan vähenemässä. Ihmiset eroavat laumoittain kirkosta, minkä vuoksi kohta on käsillä se, että alkaa keskustelu koko valtionkirkon asemasta. Edellinen eduskunta päätti homoliittojen puolesta ja vaalikonekyselyjen mukaan uudessa eduskunnassa ne, jotka haluavat sen päätöksen kumota on selvä vähemmistö.

Mutta tietenkin tämän vaalin selvä tulos oli se, että oikeisto voitti, vaikka oikeistolaisin Kokoomus turpiin saikin. Mutta kokonaisuutena voi kyllä vasemiston sanoa hävinneen oikeistolle.

Saatamme silti olla molemmat oikeassa. Kun todistin POP:n päätavoitteiden laillisuudesta ja demokratiasta tulleen saavutetuksi en tajunnut että myös mukana kulkenut mainintasi uskonnosta on lyönyt läpi näin voimakkaasti.

Mitä tarkoitat tuolla uskonnoista on lyönyt läpi? Silloin, kun POP oli vielä elossa, eli 1991 kirkkoon kuului 87% kansasta. Nyt kuuluu 74% ja suunta on edelleen alaspäin. Sinällään tämäkään ei eroa siitä mainitusta USA:sta. Sielläkin None on nopeiten kasvava uskonnollinen ryhmä.

Uskonnon vaikutus poliittisiin päätöksiin on samaan aikaan vähentynyt. Kaupat auki sunnuntaisin, homot pääsevät naimisiin, koulun uskonnonopetus ei ole enää niin tunnustuksellista kuin silloin meidän aikanamme, jne. Oikeastaan voisit mainita yhden asian, jossa kristinuskonnon vaikutus yhteiskuntaan on lisääntynyt.
 
No joo, kiitos kiitos. Ja onnittelut vielä näin pari päivää jälkikäteen. En ota kovin vakavasti tätä voittoaamun euforiaa. Ollut tuolla joskus itsekin. :oops:

Kun viimeisen erän päätteeksi kongi kumahtaa, poistuu adrenaliini kehosta niin nopeasti, että toisensa tohjoksi hakanneet kamppailijat alkavat kyynelehtiä ja halailla toisiaan. Varsinkin kamppailun voittanut osapuoli :p kehuu vastustajaansa :confused: vedet silmissä ääni väristen. Hävinnyt osapuoli ei yleensä ole ihan ymmärrettävästi niin halailulle halukas. :mad:

Ei mitään hätää, mutta tarkkana saa olla mikäli tässä ikäsarjassa viikon kuluessa ei testo tasot nouse normaaleiksi kannattaa harkita siirtymistä kuntonyrkkeilyn puolelle. Mutta jos säkkikin alkaa vaikuttamaan kaverilta niin unohtuu suojaus. Silloin hanskat naulaan ja tänne yleisön joukkoon.

Uskoisin silti että pari motivaatio leiritystä tuvanpenkillä, niin kyllä se sieltä löytyy. Teikäläisillä on tuo tahtotila yleensä sen verran kova. Suojaus ylös vaan baikal. :camo:

Kyllä minä ihan vilpitön tässä kohtaa olen.
 
Arvelinkin, että onnella viittasit geeneihin ja lapsuuden ympäristöön. Varmasti niillä on merkittävä osuus huippuosaamisen hankkimisessa, mutta luulenpa että huippuosaajaksi tuleminen vaatii (ainakin useimmilta) myös merkkitävästi ahkeruutta. Tosin henkilökohtaisesti en juuri välitä siitä onko jonkun uraan suotuisasti vaikuttavista tekijöistä 80% onnea ja 20% omaa ahkeruutta vai päinvastoin.

Ok, sanotaan niin, että ihan pelkällä onnella hankitulla lahjakkuudella ei ehkä tule vielä huippuosaajaksi, mutta minun pointtini olikin ennemminkin se, että jos sitä onnea ei ole ollut, niin nyt ja ennen kaikkea tulevaisuudessa, pelkällä ahkeruudella on sitä mahdotonta paikata. Ja siis minun mielestäni on oikeudenmukaisempaa, että tulot jakautuvat ennemminkin ihmisten panostuksen kuin onnen mukaisesti.

En. En tosin vastustakkaan sitä, että joku onnen avulla rikastuu.

Minäkään en vastusta esim. sitä, että joku voittaa lotossa. Mutta minä puhun nyt suuremmista yhteiskunnan rakenteista, eli siitä, miten paljon ihmiset tekevät työtä hyvinvoinnin tuottamiseksi ja miten paljon he sitä saavat itselleen. Mitä enemmän homma menee winner-takes-all malliin ja mitä enemmän matalan tuottavuuden työ tulee käytännössä arvottomaksi robottien myötä, minä näen sen ongelmallisena yhteiskunnan koossa pysymisen kannalta, jos ihmisten tulot jaetaan nykymallin mukaisesti, eli pääosin sille, jonka työhön se hyvinvointi voidaan liittää. Ääriesimerkkinä tästä ovat vaikkapa huippu-urheilijat. Joku Teemu Selänne nosti valtavaa palkkaa tehden duunia, josta tykkäsi. Jos hän olisi elänyt 100 vuotta sitten, ei hänen lätkän peluutaidoistaan olisi kukaan maksanut sitä, mitä siitä nyt maksetaan. Ansio siitä, että hänen työllään oli niin suuri lisäarvo, ei siis mene vain hänen geeneilleen, hänen kovalle treenaamiselleen, vaan myös sille, että yhteiskunta on muuttunut sellaiseksi, että siellä huippu-urheilu tuottaa valtavasti rahaa. Onko tuo muutos Selänteen ansiota? Ei minusta. Minusta siitä ansio kuuluu yleisesti koko yhteiskunnalle.
 
Julkisuudessa on ollut tietoja joiden mukaan lestadiolaisilla ja Kristillisillä on jokin ylitsepääsemätön juopa. Tietääkö kukaan mistä tämä juontaa juurensa? Saattaa muuten hyvinkin torpata vielä KD:n hallitus tien.
KD on lähinnä kai vapaiden suuntien kristittyjen ( esim. helluntailaiset) sekä tiettyjen evlut kirkon piiriin kuuluvien ryhmien ( esim.viidesläiset) juttu. Lestadiolaisen perinteen mukaan taas vapaiden suuntien kristityt (kuten ehkä kaikki muutkin ei-lestadiolaiset) eivät ole oikeastaan kristittyjä lainkaan. Ja kuten Tetra tuossa jo totesikin, lestadiolaiset noudattavat klassista regimenttioppia eli hengelliset asiat hoidetaan kirkon (tai mieluumin oman herätysliikkeen) piirissä ja yhteiskunnalliset asiat puolueiden, perinteisesti Keskustan. Kuitenkaan en oikein usko, että Sipilän henkilökohtaisella vakaumuksella olisi juurikaan vaikutusta KD:n mahdolliseen hallituspaikkaan. KD on kuitenkin luotettavaksi hallituskumppaniksi osoittautunut porvaripuolue, joka aatemaailmaltaan ja arvopohjaltaan sopisi ainakin mahdolliseen porvarihallitukseen.
 
Sipilä, näytä, että sinulla on munat. Jätä tuo museoon.

Kaikkien aikojen hallitusvääntö? Paavo Väyrynen: ”Haluan ulkoministeriksi”

http://www.iltasanomat.fi/vaalit201...ium=social&utm_content=android.iltasanomat.fi

Tämäpä yllättävää, että Paavo Väyrynen haluaa ministeriksi. Hän on koko vaalikampanjan ajan tuonut kysyttäessä selvästi julki tahtonsa päästä ministeriksi, koska vain sillä tavoin hän katsoo voivansa vaikuttaa maan politiikkaan. Se on ihan loogista ja järkevää. Jos minä olisin hallituspuolueen kansanedustaja, niin ilman muuta pyrkisin saman tien ministeriksi! Paavo Väyrysellä voi olla vielä hyvätkin mahdollisuudet ulkoministerin salkkuun.

Kolme vuotta sitten hän halusi presidentiksikin ja painatti jopa vaalimukit etukäteen. Karvas takaisku lienee ollut pettymys.
 
Ei kai ole edes teoriassa mahdollista, että kepulla olisi sekä pää-että ulkoministerin salkut?

Kyllä kai se teoriassa on mahdollista, siis ei laitonta, mutta käytännössä näin ei ole toimittu, koska millään puolueella ei ole ollut ehdotonta enemmistöä Eduskunnassa ja hallituksenmuodostus on aina ollut kompromisseja ja neuvotteluja eri osapuolten kesken.

Lukekaas tuon Ilta-pulun jutun lukijakommentit, kyllä saa Paavo oikein täyslaidallisen :)
 
Juha Sipilä sai minusta juuri kaverin - ellei tässä ole joku koukku, että Paavo jättää työt meppinä ja tulee sittenkin.

Paavo Väyrynen pyytää vapautusta kansanedustajan työstä

Paavo pelaa, halusi vastauksen heti että voi esittää marttyyriä.
Seuraava siirto on "spontaani" kansanliike Lapissa joka vaatii Paavolle salkkua, muistuttaa NKVD operaatiota.
 
No huh ! Tuo eukko on kyllä kaistapää. Ilmeisesti oli vuosia takaperin perustamassa Ruotsin feministipuoluetta, mutta onnistui sielläkin suututtamaan puoluejohdon äkkijyrkillä mielipiteillään. Ja käsittääkseni juuri tämä yhden asian liike ajaa siellä mm. rajojen täydellistä avaamista, puolustusvoimien lakkauttamista ym. mukavaa.

Hänet erotettiin siitä koska oli liian radikaali siihenkin.. o_O
 
Kokoomuksen elvyttäminen alkaa muutamien nuorten läpimenneiden joukolla. Nimiä mm. Koski, Lepomäki, Rydman, Häkkänen. Nämä facistit kaikki on toivotettu pois KOK puolueesta Sirpa Pietikäisen, Kanerva & muun Kansallisen Kompostin toimesta. Se jo omasta puolestaan todistaa, että pieni toivon kipinä hehkuu kompostoituneen biojätekasan uumenissa.

 
Selailin wiki-tietoja marsalkka Mannerheimin kummipojasta Georg C. Ehrnroothista. Taitaa olla nuorilla uusliberaaleilla todella paljon matkaa näihin saappaisiin. Mission impossible.

Ehrnrooth nousi vuonna 1956 RKP:n listalta Helsingin kaupunginvaltuustoon. Vuoden 1956 kunnallisvaaleista tulikin suuntaa antava hänen myöhemmälle uralleen. Tästä piti huolen hänen kohdistamansa kritiikki Helsingin kaupunginhallituksen toteamusta vastaan, jonka mukaan kaupungilla ei ollut rahaa vanhusten asuntotuotantoa varten. Sen sijaan Helsingin kaupungilla oli varaa rakentaa apinalinna Korkeasaareen.

Poliittiselta linjaltaan Ehrnrooth oli konservatiivis-oikeistolainen, mikä tarkoitti hänen kohdallaan erityisesti perustuslaillisuuden, isänmaallisuuden ja länsimaisen yhteiskuntajärjestelmän korostamista. Näiden arvojen vaaliminen teki hänestä sekä oikeistolaisen että vakaumuksellisen antikommunistin. Hänelle Neuvostoliitto jakommunismi edustivat sitä, mikä Suomen kannalta oli vaarallista ja halveksittavaa. Sosiaalipoliittisissa kysymyksissä Ehrnrooth ei kuitenkaan ollut puhtaasti oikeistolainen ja tämän takia hänen sijoittamisensa tietylle kohdalle vasemmisto-oikeisto-akselissa ei ole helppoa. Varsinkin vanhusten asioiden ajaminen kunnallisessa ja valtakunnallisessa politiikassa oli Ehrnroothille tärkeää. Jutta Zilliacus sanookin, että Ehrnroothilla oli ”sydän vasemmalla puolella” varsinkin vanhustenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä.
 
Selailin wiki-tietoja marsalkka Mannerheimin kummipojasta Georg C. Ehrnroothista. Taitaa olla nuorilla uusliberaaleilla todella paljon matkaa näihin saappaisiin. Mission impossible.

.

Aijaa. Jotkuthan näistä nuorista on ilmoittanut olevansa tämän lisäksi peräti vielä nuorkonservatiivi. Ovatko nämäkin sitten aina uusliberaaleja. Flirttailua äärioikeiston kanssa kuten Kanerva jyrisi. Fasistisia äänenpainoja vaahtosi Pietikäinen. Ei mitään tekemistä Kokoomuslaisten arvojen kanssa summasi Tujunen. Mitäpä tuosta. Omien leimakirves viuhuu. Niin ne toisinajattelijat on ennekin yritetty vaientaa. Tsemppiä nuoret. Tästä se kivittämien vasta alkaa.

s91:lle:

Tarkoitan sitä mitä sanoin. En koskaan POP:tta äänestäessä ole miettinyt äänestäväni uskonnosta johdatusta hakevaa liikettä. Kyllä se paksu kirja johon tämä ryhmä nojasi oli Suomen laki.

En kait ole väittänyt uskonnon mihinkään lisääntyneen. Se on levittynyt. Itse olet yrittänyt todistella, että uskonto edustaa oikeistolaisuutta. Halusin kiinnittää huomiota siihen, että uskovaiset ovat vahvasti mukana nykyään niissä vasemmisto puolueissakin. Ai niin, perinteinen yksittäistapauspuolustus. Stuppikin lienee yksittäistapaus kun kovassa uskossa vaalialusviikolla kodin, uskonnon, ja isänmaan nimiin alkoi vannomaan. Lopeta s91 nyt jo tolla uskonolla läträäminen. Se nyt vaan on liian yankkia Suomeen.



Olen itse uskonnoton joten minua huvittaa suuresti tämä demonisointi yrityksesi. Se tuo niin raikkaasti mieleen ajat jolloin kaikki puolueet lukuun ottamatta sosialisteja ja kommunisteja (teidän mieliksi tässä nyt ihan turhaan lajittelen nämäkin) julistivat kotia, uskontoa ja isänmaata. Kaikkia näitä kuitenkin yhdisti POP:n leimaaminen ties miksi. Lievimmillään äärioikeistoksi. Joten eipä tässäkään nyt niin kovin kauas ole edetty.

Jos sukulaisuus varakkaiden ihmisten kanssa tekee oikeistolaiseksi niin POP keulahahmo Georg C oli sitten sitä. Onko talousliberalismi ja oikeistolaisuus sama asia? Olivatko natsit oikeistolaisia? Entäpä ne aidot fasistit? Falangistit kait nyt ainakin.

Kaitpa POP oli oman nimenvaihtonsa mukaan reilusti oikeisto puolue tosin kuin SMP joka yritti istua milloin milläkin pallilla tässä jaossa.

SMP jatkoi hiukan pidempään koska myi sielunsa ja liittyi YYA porukkaan. Muuten, yksi SMP entinen kansanedustaja Lea Mäkipää joka tuli valituksi jälleen eduskuntaan persujen riveistä kehotti Suomea solmimaan YYA:ta muistuttavan sopimuksen välittömästi uudelleen.

Tässä kaksi aika erilaista samaisesta "oikeisto" puolueesta.

http://leamkip.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184396-tarvitaanko-uusi-yya-toimintamalli

Ja toinen siitä Georg C:stä

http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49493-georg-c-ehrnrooth-in-memoriam
 
Ei haeta, ei. Venäjä tuskin aloittaa uutta Ukrainaa tällä vaalikaudella johtuen halusta saada talouspakotteet purettua. Ja johan se tiedetään, että ei silloin ole syytä hakea Natoon, kun ollaan rauhan tilassa ja silloin ei missään nimessä, kun kansainvälinen tilanne kiristyy. Voi vee, jos joku mainitsee sanan "nato-optio" hallitusohjelmassa.
Epäilen, että Venäjän aggressiivinen ulkopolitiikka lientyisi tämän vaalikauden aikana. Pahoin pelkään tilanteen Ukrainassa kiristyvän entisestään. Vaikea sanoa, aletaanko talouspakotteita sellaisessa tapauksessa purkamaan. Toivoisin viimeistään seuraavien Kultaranta-keskustelujen auttavat hahmottamaan Suomen turvallisuuspolitiikan suuntaviivoja.

Vai siirrytäänkö nyt vain homorummutuksesta siltarummutukseen? (Pikku kärjistys sallittakoon.)
 
Back
Top