Eduskuntavaalit 2015

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Hehheh. Hyvä vlad. Minua on lähinnä huvittanut ja säälittänyt viime vuosien hakkaraisinho. Siitä vaan kokeilemaan Hakkaraisen hommia viivalle. Jää varmasti moni poika hopealle Hra Hakkaraisen kanssa, kun ryhdytään puuhaamaan toimivan ja aidon bisneksen kanssa. Hakkarainen on "sopimaton" eduskuntaan ja siihen viitekehykseen, ehkä, mutta onko se sääli Hakkaraista kohtaan....vai kertooko se enemmän eduskunnasta kuin Hakkaraisesta?
Heittipä baikkali hyvän kysymyksen. Vaikka kuinka koittaa muistaa median tarkoitushakuuden on tullut naureskeltua Hakkaraiselle muiden matkassa. Noh on hyvä että herrasta on keskusteltu ja ainakin oma mielipiteeni on mustamaalamisen myötä muuttunut.
Teukka Hondurasin hippi ministeriksi opettamaan kehitysapua perkl.
 
Teuvo ei osaa käyttäytyä. Ei tuossa muusta kyse ole.

Muahan se ei haittaa mut montaa peppukipeää konservatiivia saattaa häiritä. Dokaus on vaan plussaa mielestäni, mutta rasistiset vitsailut ei saa siunaustani. Ja yrjön siunaus on tavoiteltua paskaa...
 
Minusta Hakkarainen on vähemmän sopiva kansanedustajaksi ja vaikuttaa varsin epämiellyttävältä hepulta, mutta se raivo, jota hän herättää vihervasemmistossa saa minut ajattelemaan, että kenties hän onkin mies paikallaan :).
 
Kävin juuri äsken vilkaisemassa Väykän virallisen naamakirjasivun kommentteja. Siellä näytti tilanne olevan noin fifty-fifty. Osa hyväksyy Paavon peliliikkeet ja pysyy uskollisesti tämän takana. Ja toinen puoli purkaa kiukkuaan. Suosikkikommenttini oli erään tuohtuneen Paavo-fanin kiukkuinen purkaus: "Kusetat enemmän kuin Lapin kulta !" :D
 
Ja siis minun mielestäni on oikeudenmukaisempaa, että tulot jakautuvat ennemminkin ihmisten panostuksen kuin onnen mukaisesti.
En varmaan täysin käsitä mitä yrität sanoa, mutta tässä näyttää olevan ero arvoissamme. Työstä saatu korvaus kuuluu mielestäni lähtökohtaisesti tekijälleen, mutta sitä en tarkemmin erottele onko se sitten onnen vai ahkeruuden tulosta. Jos vaikka kuvittelisi tilanteen jossa hyvillä geeneillä varustettu kurtisaani tienaa puolessa tunnissa saman rahan mitä pizzerian keittiössä kahdeksan tuntia ahkeroiva keittiömestari (jonka ei geeniensä vuoksi kannata harkita alan vaihtoa), niin en pidä sitä mitenkään ongelmallisena. Jollain periaatteellisella tasolla olen kanssasi samaa mieltä ja pidän tuollaista periaatetta hyvänä esim. verotusta pohdittaessa.

Olli Immonen kaipaa kansallismielistä vallankumousta.
Ummehtunut vasemmistohegemonia ja omahyväinen kulttuuriväki
22.4.2015 18:32 Olli Immonen 22 kommenttia
Suomen vasemmistolainen kulttuuriväki sai itkupotkuraivarin, kun perussuomalaiset rynnistivät eduskuntavaaleissa jo toiseen peräkkäiseen suurvoittoonsa. Moni kulttuurivaikuttaja astuikin heti vaalien jälkeen julkisuuteen nielemään karvasta tappiotaan ja nyyhkyttämään kansallismielisten perussuomalaisten ja konservatiivisten maaseudun keskustalaisten voittoa arvoliberaaleista ja punavihreistä puolueista.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että vasemmistolainen kulttuuriväki sai mitä ansaitsikin. Kyseinen muita ylenkatsova porukka on jo puolen vuosisadan ajan kilvan halveksinut ja polkenut kansallisia perinteitä ja kansallisidentiteettiä kansan enemmistön mielipiteistä piittaamatta. Kansa ei tällaista toimintaa vaalituloksen perusteella selvästikään enää hyväksy.

Vaalitulos kertoo karua kieltä Suomen kansan jakaantumisesta kahteen eri leiriin: perinteisiin arvoihin enemmän tai vähemmän nojaavaan enemmistöön sekä perinteitä murentavaan, vasemmistohegemoniaa kannattavaan vähemmistöön. Moni varmasti pohtii parasta aikaa sitä, miten olemme ajautuneet yhteiskunnassamme tällaiseen tilanteeseen. Yritän osaltani tässä kirjoituksessa avata kansamme jakautuneisuuteen johtaneita eri tekijöitä.


Siirtyminen vasemmistohegemoniaan

Nykyisen yhteiskunnallisen jakautumisen voidaan katsoa saaneen alkunsa 1960-luvulla nousseesta sukupolvikapinasta ja nuorison keskuudessa virinneestä radikaalista idealismista. Toisen maailmansodan jälkeen läntisessä maailmassa erityisesti nuoremman väen keskuudessa alkoi kyteä suunnaton viha länsimaista yhteiskuntaa ja perinteistä kulttuuria kohtaan. Tähän vaikuttivat vahvasti länsimaalaisten potema kollektiivinen syyllisyydentunto kolonialismin aikakaudesta sekä natsi-Saksan aiheuttamat traumat toisessa maailmansodassa. Euroopan maaperä oli otollinen vihan kylvämiselle kansallismielisyyttä, kansallisuusaatetta ja yhtenäisen kansan ajatusta vastaan. Sen varjolla poliittinen vasemmisto pyrki edistämään toisenlaista yhteiskunnallista agendaa. Erityisesti radikaalivasemmisto kykeni onnistuneesti hyödyntää ihmisten hämmennystä, pettymystä ja uuden kaipuuta oman agendansa edistämiseksi. Se tähtäsi länsimaisen yhtenäiskulttuurin ja kulttuuriperinnön tuhoamiseen kulttuurisen itseinhon edistämisen keinoin sekä vasemmistolaisen yhteiskuntajärjestelmän luomiseen vanhan tilalle.

Kyseinen ”internationaaliksikin” kutsuttu tuholaisjoukko on todistettavasti historian aikana pyrkinyt harjoittamaan erilaista soluttautumistoimintaa lännessä. Esimerkiksi Neuvostoliiton salaisen poliisin, KGB:n, tavoitteena oli aikoinaan marxismin levittäminen kaikkialla länsimaailmassa. Tähän kuului kaikkiin olennaisiin yhteiskunnallisten elimiin soluttautuminen ja lopulta niiden valtaaminen. Yhdysvallat pyrki torjumaan lännen mädätystä kaikkein voimakkaimmin, mutta tästä huolimatta erilaiset radikaalit vasemmistoryhmät onnistuivat valtaamaan yliopistot ja median erityisesti Vietnamin sodan myötä. Euroopassa tilanne oli valitettavasti vieläkin huonompi. Suomessa soluttautumista harjoittivat muun poliittisen vasemmiston ohella ennen kaikkea niin kutsutut stalinistit ja taistolaiset, jotka valtasivat ensin yliopistot ja myöhemmin teatterit, koulut, tiedotusvälineet ja oikeuslaitoksen.

Merkittävä osa sukupolvikapinaa sekä stalinistien ja taistolaisten toimintaa oli Neuvostoliiton vaikutusvallan lisääminen Suomessa, jota kestikin 1960-luvulta aina 1980-luvun loppuun asti. Kyseistä perinteisen länsimaisen yhteiskunnan tuhoon tähtäävää mädätystä oli tuohon aikaan erityisen vaikea torjua pääasiassa YYA-sopimuksen ja sen aiheuttaman sotilaallisen uhan vuoksi.

Neuvostoliiton viimein romahdettua 1990-luvun alussa ja sosialistiblokin murruttua vasemmistoväki koki suurta henkistä tuskaa. Samalla he myös ymmärsivät sen, että länsimainen työväki kannatti laajasti perinteistä kulttuuria ja aatemaailmaa sekä vakaata yhteiskuntaa, jotka tekivät kommunismin leviämisen mahdottomaksi. Menneisyyden virheistä viisastuneina vasemmistolaiset alkoivat pyrkiä muutosta kohti keskittymällä entistä enemmän länsimaisen kulttuurin mädättämiseen ja kulttuurihegemonian haltuunottoon. He onnistuivatkin melko pian ottamaan haltuunsa kaikki merkittävät yhteiskunnan viralliseen mielipideilmapiiriin vaikuttavat instituutiot. Muutosta palvelemaan synnytettiin muun muassa niin kutsuttu punavihreys, johon kuuluivat merkittävänä osana muun muassa eurooppalaisten traditioiden halveksunta, feminismi, pasifismi, globalismi, kiihkomielinen vähemmistöjen etujen ajaminen sekä massamaahanmuuton ja monikulttuurisuuden edistäminen. Talousbolševismi muuttui kulttuuribolševismiksi, mutta päämäärät pysyivät samana.

Kaiken kaikkiaan edellä kuvatussa ilmiössä on kyse arvoista ja uskomuksista, jotka olivat radikaaleja vielä 1960- ja 1970-luvulla, mutta joista tuli valtavirtaa eliitin keskuudessa 1990-luvulta lähtien. Kyseiset, aiemmin radikaalit ajatukset ovat nykyisin jo niin valtavirtaistuneet, ettei niitä enää osata yleisesti nähdä yhteiskunnassamme radikaaleina. Sen sijaan nykyisin kaikki ennen normaalina koettu traditionalistinen ja nationalistinen ajattelu nähdään radikaalina.

Mitä kaikkea vasemmistohegemoniasta on loppujen lopuksi seurannut suomalaiselle yhteiskunnalle? Kun 1960-luvun lopulla kytenyt nuorisokapina löi kansallista ajattelua kansainvälisyydellä, Karl Marxilla, Neuvostoliitolla ja Saksan Demokraattisella Tasavallalla peräänkuulutti tämän seurauksena 1970-luvun lopun nuoriso kansainvälistä itsekkyyttä, yksilökeskeistä ajattelua ja oman henkilökohtaisen nautinnon tavoittelua. Kollektivismi ja yhteisen hyvän ajatus murentuivat ja korvautuivat yksilökeskeisellä oman edun tavoittelulla.


Ajattele ”oikein”!

Tyypillistä vasemmistohegemonialle on se, että se pyrkii kieltämään kaikki ikävät tosiasiat sekä vaientamaan sen kannalta epämieluisan ja haitallisen yhteiskunnallisen keskustelun. Tästä on myös käytetty yleisesti nimitystä poliittinen korrektius. Tähän päivään tultaessa vasemmistohegemonian kannattajat yliopistoissa, tiedotusvälineissä, politiikassa, oikeuslaitoksissa ja muualla yhteiskunnan järjestelmässä ovat onnistuneet viemään läpi ajatuksen poliittisesta korrektiudesta lähes kaikilla kulttuurin ja yhteiskunnan aloilla. Tämän seurauksena perinteiden haastamisesta on tullut poliittisesti korrektia ja niiden kannattamisesta poliittisesti epäkorrektia. Nykyisin ei ole poliittisesti korrektia esimerkiksi kritisoida maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja globalisaatiota tai kannattaa traditioita. Jos sorrut moiseen julkiajatteluun, on edessäsi julkinen nöyryytys valtamedian myötäavustuksella ja etenemisesi yhteiskunnan portailla tullaan estämään. Kun ”oikeat” ajatukset on kerran onnistuttu vasemmiston toimesta istuttamaan osaksi yhteiskunnan virallista mielipideilmapiiriä ja järjestelmää, ainoastaan kyseisten ajatusten kannattajilla on mahdollista edetä yhteiskunnassa eteenpäin.

Kaikista näkyvimmin poliittisen korrektiuden saralla on toiminut nykyinen valtamedia, jolle perinteitä halveksivasta monikulttuurisesta yhteiskuntaideologiasta on muodostunut pyhä opinkappale. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan mainita julkisrahoitteisen Yleisradion laissa säädetty velvoite edistää monikulttuurisuutta. Ottaen huomioon Ylen monikulttuurisuusmission ja koko toimittajakuntaamme yleisesti leimaavan vihervasemmistolaisen ajatusmaailman voidaan perustellusti väittää, että suomalaiset ovat jatkuvasti altistettuina asenteelliselle ja epäobjektiiviselle monikulttuurisuuspropagandalle.

Tosiasiassa vasemmistohegemoniassa on kyse pelkästä näennäissuvaitsevaisuudesta ja kaksinaismoralismista. Selvimmin tämä näkyy vasemmistohegemonian kannattajien suhtautumisessa uskontoja kohtaan: kristinusko nähdään kaiken pahan alkuna ja juurena, kun taas islam pyritään kohottamaan kaiken kritiikin yläpuolelle. Samalla he esimerkiksi kritisoivat kärkkäästi evankelisluterilaisen kirkon piirissä esiintyvää naispappeuden vastustamista, mutta eivät lähde läheskään yhtä voimakkaasti tuomitsemaan islamiin kiinteästi kuuluvaa brutaalia naisten alistamista.

Vasemmistohegemonian kannattajat pyrkivät tekemään kaikista vähemmistöistä uhreja. Tämän jälkeen he ryhtyvät kiihkomielisesti puolustamaan näitä ”sorrettuja” väestönosia ja siten pyrkivät pönkittämään omaa agendaansa ja valta-asemaansa yhteiskunnassa.

Vasemmiston ja oikeiston epäpyhä allianssi

Vasemmistohegemonian kannattajat eivät ole enää tänä päivänä välttämättä talous- ja sosiaalipoliittisesti vasemmistolaisia, vaikka käsite vasemmistohegemonia antaa helposti näin ymmärtää. Heitä kuitenkin esiintyy pääasiassa enemmän poliittisen vasemmiston kuin perinteisen oikeiston piirissä. Vasemmistohegemoniaa tukevat ajatukset ovat kuitenkin alkaneet huolestuttavaa vauhtia valtavirtaistua liberaalin porvarillisen suvaitsevaisuuden sala-asussa myös Suomessa ennen vahvasti konservatiivipuolueina tunnetuissa kokoomuksessa ja keskustassa. Nykyistä poliittista vasemmistoa ja oikeistoa yhdistääkin tänä päivänä enenevissä määrin unelma yhteisestä maailmasta ilman valtioiden välisiä rajoja, jossa eri kansat ja kulttuurit sulautuvat yhdeksi homogeeniseksi, maailmankulttuuriksi, missä kulttuurien väliset mahdolliset erot ovat lähinnä kosmeettisia.

Koska vasemmisto ja oikeisto elävät tänä päivänä liitossa keskenään, on tästä syystä kansallismielisyys ainoa varteenotettava vastavoima nykyiselle rahanvallan ja monikulttuurisuuden nimiin vannovalle globalistiselle järjestelmälle. Jos haluamme aidosti palauttaa vallan takaisin kansalliselle tasolle, pois ylikansallisten päätöksentekoelinten, monikansallisten suuryhtiöiden ja niitä tukevien poliitikkojen käsistä, on saatava aikaan kansallismielinen vallankumous.


Olli Immonen
kansanedustaja (ps.)
Oulu

http://immonen.puheenvuoro.uusisuom...emmistohegemonia-ja-omahyvainen-kulttuurivaki
 
Aijaa. Jotkuthan näistä nuorista on ilmoittanut olevansa tämän lisäksi peräti vielä nuorkonservatiivi. Ovatko nämäkin sitten aina uusliberaaleja. Flirttailua äärioikeiston kanssa kuten Kanerva jyrisi. Fasistisia äänenpainoja vaahtosi Pietikäinen. Ei mitään tekemistä Kokoomuslaisten arvojen kanssa summasi Tujunen. Mitäpä tuosta. Omien leimakirves viuhuu. Niin ne toisinajattelijat on ennekin yritetty vaientaa. Tsemppiä nuoret. Tästä se kivittämien vasta alkaa.

Voivat ilmoittaa ihan mitä tahansa. Olet mahdollisesti eksyksissä. Perustelen, vaikka oletan sen olevan turhaa, jos olet rakastunut toivoon. Modernin maailman "nuorkonservatiiveissa" harhauttaa se, että he liimaavat vanhoja oikeita konservatiivisia arvoja silkan skeidan päälle. Ehrnrooth ei puhunut sopimuksista paskaa. Hän oli lakimies. Sen sijaan Susanna Kosken lausunnot "paikallisesta sopimisesta" ja sen autuudesta hymyilyttävät. Koski otti esiin palkkakaton osoituksena sopimusalojen hirvittävästä pahuudesta suhteessa harjoittelijan palkkaan.

Miten ihmeessä metalliverstaassa kerran töissä olleelta nuorelta on jäänyt soveltamisohje lukematta?

Nimittäin: Henkilölle, joka on työsuhteessa oppisopimusta solmittaessa, maksetaan opiskelijapalkkana hänen peruspalkkaansa, ellei paikallisesti sovita sitä korkeammasta palkasta.

Minäkin olen umpikonservatiivi, mutta arvoihini kuuluu edes kohtuullinen rehellisyys. Siitä en ole moksiskaan, että Koski Irc-profiilissaan mainitsi arvoikseen Lapuan liikkeen. Mikäs siinä. Mutta se, että hän selitteli myöhemmin mediassa, että joku toinen teki hänen kampanjaprofiilinsa. Sitä toista ei Kokoomusnuorista vielä löytynyt eikä löydy.

Ehkä meidänkin kellomme pysähtyivät vuoteen 1991, eivät vain väyrysten kellot. Maailma meni menojaan. Sosiologisesta näkökulmasta kokoomusnuoret saadaan, kun perinteisiin kokoomuslaisiin arvoihin yhdistetään tulevaisuuden uhkakuvat, jo pienenä opittu yrittämispuhe ja ennen kaikkea keskiluokan kriisi. Siinä missä suurten ikäluokkien nuoruudessa koulutus takasi uran ja pelkkä keskiluokkaan syntyminen hyvinvoinnin, nuoret aikuiset elävät vanhempiaan epävarmemmassa maailmassa. Nuorten tavoiteohjelmassa on katkeruutta. Nuorten vaatimuksissa kaikuu jatkuva oletus, että joku jossain on alati vaarassa saada jotakin ansaitsematonta hyvää.

Nämä nuoret avaa pelkällä psykologian approbaturilla aivan legoiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Teuvo ei osaa käyttäytyä. Ei tuossa muusta kyse ole.

Moni meistäkin saa laittaa kiittimet ristiin, ettei humuvuosinaan ollut kansanedustaja tai ylipäätään joku, jonka sanomisia ja tekemisiä laitetaan lööppeihin.

"Vonka tappeli nakkikioskilla", "Humaltunut Vonka haukkui ratikassa pelastusarmeijan luutnantin - luuli matkalipun tarkastajaksi", "Vonka soitti Susanna Koskelle ja ehdotti seksiä".

Mitä siinä voisi kuin ajatella, että piisaapahan juttua.
 
Suonet anteeksi jos en ihan tuota vilpittömyyttä niele ja samalla katsele avatar kuvaasi. Ei se nyt ihan näin sentään mene. Ja olen ihan vilpitön minäkin.

Koeta nyt kestää. Vaalitappio Kokoomukselle ei ole maailmankaatuminen. Stubb juoksee näköjään Sipilän perässä kuin hevosen persepaarma ja niiaa kuin koulutyttö joka välissä....kyllä siitä hallituskumppanuutta kehittyy. RKPkin on loiventanut sanomisiaan ja jopa Persua alkaa Perse kestämään.....ihme juttu. Niin, ja Nato-keskustelukin hävisi kuin pieru Namibian aavikolle, kun vaalit saatiin tappiin. Kuten vähän epäilinkin. Keskustan vaalivoitto oli lähes veret seisauttavaa mallia ja on melkoisen hupaisaa teatteria seurata tätä Sipilän pokkailua. Eilen näytti telkkarissa, että Stubb on valmis tekemään vaikka etunojapunnerruksia, jotta pääsee samaan kahvipöytään vaalivoittajan kanssa ja yhtä huvittavaa oli seurata kuinka Rinne tuijotti vihaisesti kuin mustasukkainen vasenktomian kokenut, turhautunut kolli takavasemmalta.
 
En varmaan täysin käsitä mitä yrität sanoa, mutta tässä näyttää olevan ero arvoissamme. Työstä saatu korvaus kuuluu mielestäni lähtökohtaisesti tekijälleen, mutta sitä en tarkemmin erottele onko se sitten onnen vai ahkeruuden tulosta. Jos vaikka kuvittelisi tilanteen jossa hyvillä geeneillä varustettu kurtisaani tienaa puolessa tunnissa saman rahan mitä pizzerian keittiössä kahdeksan tuntia ahkeroiva keittiömestari (jonka ei geeniensä vuoksi kannata harkita alan vaihtoa), niin en pidä sitä mitenkään ongelmallisena. Jollain periaatteellisella tasolla olen kanssasi samaa mieltä ja pidän tuollaista periaatetta hyvänä esim. verotusta pohdittaessa.

Olli Immonen kaipaa kansallismielistä vallankumousta.


http://immonen.puheenvuoro.uusisuom...emmistohegemonia-ja-omahyvainen-kulttuurivaki

Immonen oikeassa, se että tavoitteeseen päästään edellyttää todennäköisesti Venäjän ja EU:n romahduksen.
Hyvä alku on jos maastamuutto puheet Punavuoressa ja Pispalassa realisoituvat.
 
No lyödään vaan. En usko että PS ja RKP menee samaan hallitukseen. Tähän asti fiksun Haglundin" ministeri auton takapenkki heitto" kertoo järjen sumentavasta vihakammosta persuja kohtaan. Muista että Biaudé meni myös läpi.

Kokoomus joutuu ottamaan tärkeimmäksi hallituskynnyskysymykseksi ruotsin kielen aseman ja jos se menee läpi niin RKP siirtyy helpottuneena oppositioon. Ja meneehän se. Sipilälle luvataan natotonta oppositio politiikkaa. Helppo luvata kun oppositio kavereina on vasemmisto.

Eli Kepu, Ps, Kok, Kd. Mitä pannaan panokseksi. Kuppi kahvia kenties?

Tämä olisi huippua..

PS
Valtionvarainministeriö
Puolustusministeriö
Opetus- ja kulttuuriministeriö

KD
Sisäministeriö
 
Aijaa. Jotkuthan näistä nuorista on ilmoittanut olevansa tämän lisäksi peräti vielä nuorkonservatiivi. Ovatko nämäkin sitten aina uusliberaaleja. Flirttailua äärioikeiston kanssa kuten Kanerva jyrisi. Fasistisia äänenpainoja vaahtosi Pietikäinen. Ei mitään tekemistä Kokoomuslaisten arvojen kanssa summasi Tujunen. Mitäpä tuosta. Omien leimakirves viuhuu. Niin ne toisinajattelijat on ennekin yritetty vaientaa. Tsemppiä nuoret. Tästä se kivittämien vasta alkaa.

s91:lle:

Tarkoitan sitä mitä sanoin. En koskaan POP:tta äänestäessä ole miettinyt äänestäväni uskonnosta johdatusta hakevaa liikettä. Kyllä se paksu kirja johon tämä ryhmä nojasi oli Suomen laki.

En kait ole väittänyt uskonnon mihinkään lisääntyneen. Se on levittynyt. Itse olet yrittänyt todistella, että uskonto edustaa oikeistolaisuutta. Halusin kiinnittää huomiota siihen, että uskovaiset ovat vahvasti mukana nykyään niissä vasemmisto puolueissakin. Ai niin, perinteinen yksittäistapauspuolustus. Stuppikin lienee yksittäistapaus kun kovassa uskossa vaalialusviikolla kodin, uskonnon, ja isänmaan nimiin alkoi vannomaan. Lopeta s91 nyt jo tolla uskonolla läträäminen. Se nyt vaan on liian yankkia Suomeen.



Olen itse uskonnoton joten minua huvittaa suuresti tämä demonisointi yrityksesi. Se tuo niin raikkaasti mieleen ajat jolloin kaikki puolueet lukuun ottamatta sosialisteja ja kommunisteja (teidän mieliksi tässä nyt ihan turhaan lajittelen nämäkin) julistivat kotia, uskontoa ja isänmaata. Kaikkia näitä kuitenkin yhdisti POP:n leimaaminen ties miksi. Lievimmillään äärioikeistoksi. Joten eipä tässäkään nyt niin kovin kauas ole edetty.

Jos sukulaisuus varakkaiden ihmisten kanssa tekee oikeistolaiseksi niin POP keulahahmo Georg C oli sitten sitä. Onko talousliberalismi ja oikeistolaisuus sama asia? Olivatko natsit oikeistolaisia? Entäpä ne aidot fasistit? Falangistit kait nyt ainakin.

Kaitpa POP oli oman nimenvaihtonsa mukaan reilusti oikeisto puolue tosin kuin SMP joka yritti istua milloin milläkin pallilla tässä jaossa.

SMP jatkoi hiukan pidempään koska myi sielunsa ja liittyi YYA porukkaan. Muuten, yksi SMP entinen kansanedustaja Lea Mäkipää joka tuli valituksi jälleen eduskuntaan persujen riveistä kehotti Suomea solmimaan YYA:ta muistuttavan sopimuksen välittömästi uudelleen.

Tässä kaksi aika erilaista samaisesta "oikeisto" puolueesta.

http://leamkip.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184396-tarvitaanko-uusi-yya-toimintamalli

Ja toinen siitä Georg C:stä

http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49493-georg-c-ehrnrooth-in-memoriam


1305948368542
 
PS on aito kansanliike jolla on potentiaalia kasvaa vielä isommaksi jos Kesk ja Kok politiikassa ei rupea näkymään äänestäjien sekä kansanedustajien kädenjälki.
 
Suosittelen kokeilemaan kaikki vaihtoehdot, PS on "tasapainoisin" puolue..

Millainen olisi eduskunta, jos vain sadan valikoidun kunnan äänet olisi huomioitu ääntenlaskennassa? Kokeile Yle Uutisten 100 kuntaa -koneella, millaiset eduskunnan voimasuhteet olisivat, jos vain sata asukkailtaan sairainta tai terveintä, pieni- tai suurituloisinta, korkeakoulutetuinta, työttömintä tai eläkeläisintä kuntaa olisi äänestänyt.

http://yle.fi/uutiset/kokeile_milta...t_tai_sairaimmat_olisivat_aanestaneet/7945975
 
'Älymystö' ja 'kulttuuriväki' eivät ehkä ole aivan sama asia. Tai oikeastaan, jälkimmäinen sisältyy pääpiirteissään edelliseen. Nykyään on ainakin paljon myös oikeisto-älymystöä joka jakaa vasemmiston arvoliberalismin mutta on vastapainoksi talousliberaalia. Ja tältä porukalta tulee aivan yhtä puusilmäisiä ideoita kuin vasemmistokollegoiltaankin.

Älymystöllä ja kulttuuriväellä on omissa silmissäni merkityksellinen ero, joskin yhdistäviäkin seikkoja on olemassa mutta mielestäni älymystöön kuuluu loppujen lopuksi kovin harva kulttuuriväen edustaja - vastaavasti etenkin vasemmistolainen kulttuuriväki laskee mielellään itsensä kuuluvaksi älymystöön, mikä on sikäli inhimillistä toimintaa, koska näin kulttuuriväki saa korotettua itsensä sen tavallisen kansan yläpuolelle - sen joka monin paikoin maksaa heidän elämänsä.

En nyt ryhdy kovinkaan tarkoin erittelemään sitä millainen mielestäni on älymystöä ja missä määrin se eroaa kulttuuriväestä, mutta noin yleispiireisesti en katso älymystöön kuuluvan kovinkaan suurta joukkoa ihmisiä Suomessa ja he jotka siihen kuuluvat ovat monella tapaa erikoislaatuisia ja heillä on hyvin usein monialaista ja todella laaja-alaista ymmärrystä yhteiskunnallisista, kulttuurisista ja filosofisista sekä tietyissä tapauksissa ehdottomasti myös tieteellisistä asioista - jonkun Krista Kososen kompetenssi tässä porukassa on (totta puhuakseni) kovin ohutta ja vajavaista ja ymmärrys sekä halu ymmärtää oman "kuplan" ulkopuolista elämää voi olla kovin minimaalinen tai rajattu. Tai sitä ei ole ollenkaan, mikä toisaalta olisi suuren luokan ihme kun huomioidaan se, että kyseinen henkilö on näyttelijä jonka työhön kuuluu se, että kykenee asennoitumaan ja asettautumaan erilaisten rooliminien asemaan ja ymmärtämään ainakin tietyllä tasolla näiden roolien toimintaa. Tai sitten hän haluaa erotella ammattiminänsä täysin todellisesta minästään.

Terho Pursiaisen älymystön riippumattomuuden määritelmä on varsin onnistunut: "Intellektuellit ovat selkeitä, olennaisia ajattelevia ja riippumattomia ihmisiä, jotka eivät anna kaupallisten mahdollisuuksien korruptoida sanottavaansa."

Oma kategorisointini on ehkäpä tiukempi tässä suhteessa mitä yleisesti hyväksytty kategorisointi, minä lasken kulttuuriväen kuuluvan suurelta osin sivistyneistöön ja sitten sivistyneistön huipulla on älymystö. Mutta se, että joidenkin mielestä sivistyneistö on yhtä kuin yhteiskunnan vastaisuus niin eihän sekään pidä paikkaansa - vai mitä.

vlad.
 
No niin, tulihan se sieltä. Paavon mukaan hänen ministeritiensä katkaisivat "NATO-haukat" ja tietenkin "mediapeli."

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-1429751628396.html

Paavo haluaisi 7000:lla äänellä ja puolueen puheenjohtajiston ulkopuolelta tulevana saada yhden keskustan neljästä ministeripaikasta. Lisäksi jonossa on edessä mm. Olli Rehn, joka on vasta ollut komissaarina. Jonossa on muitakin, jotka eivät ole vielä olleet ministerinä, mm. Antti Kaikkonen. Ei tunnu Paavon haave oikein realistiselta.
 
Back
Top