Eduskuntavaalit 2015

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Sen aikaa kun Vonka pengot sitä lego-laatikkoa, olen yrittänyt löytää jotain mihin ilmeisesti viittasit tuossa aiemmin liittyen Susanna Kosken ja muiden kokoomusnuorten tietämättömyyteen ja epärehellisyyteen varsinkin näissä työelämän soveltamisasioissa.

Kosken omilta habbo hotel irc-sivuilta löytyi pari lyhyt-tarinaa. Oliko ne jotain näitä joihin viittasit?

Samin tuntipalkka on 25 euroa. Sami on ammattitaitoinen käsityömies omalla alallaan, jolle riittää aina töitä. Työnantaja maksaisi mielellään Samille tämän työstä parempaa palkkaa, eli sen, minkä Sami ansaitsisi. Sen sijaan Samin ammattiliitto on sopinut Samin puolesta palkalle katon, jotta vastavalmistuneelle Petelle voidaan maksaa 19 euroa tunnissa.


tai


Mari opiskelee kauppatieteitä. Opinnot ovat sujuneet esimerkillisesti, mutta nyt olisi aika hankkia tarvittavaa työkokemusta. Mari olisi valmis työskentelemään pienemmälläkin palkalla tai jopa iltaisin, mutta työehtosopimuksen mukaisen palkan alittaminen on ollut monelle työnantajalle mahdottomuus. Mari pitää itse mahdollista työkokemusta arvokkaampana, kuin työstä saatua korvausta.




Kun tunnut tietävän nämä AY kiemurat niin voisitko vähän avata tätä. Kuinka sitovia ovat EK:n jäsenilleen neuvottelemat sopimat "etuisuudet". Ja lupaan uskoa rehellisen miehen sanaa. Oletko sinäkin muuten lakimies?. Jäi itseltä aikoinaan ne lakiopinnot lyhyeen. Olisin voinut oppia sitä rehellisyyttä. No nyt kävi näin.

Olen seurannut sivuja ja Kokoomusta, koska punakaartia en ole vielä koskaan äänestänyt. Media varmasti vaikuttaa tunteeseen vaikka olisin kriittinen, mutta luulen, että en enää muista, mitä on nuoruuden ehdottomuus ja kokemattomuus. Mahdollisesti olin itse jyrkempikin.

Ammattiyhdistystietoa kertyi aikanaan paljon, kun minulla oli järjestötehtävä kuuden vuoden ajan. Sotilassielu ottaa tietysti tehtävän vakavasti, mutta ei liian innokkaasti. Järjestö oli Akava ja tietysti sopimusasiat valkokaulushommia, joissa ei isompia riitoja ollut. EK oli yhteistyössä, ei niinkään vastapeluri. Meillä meni silloin oikein hyvin. Tämä vei koulutusten ja itseopiskelun kautta kapea-alaisen juristerian tuntemukseen. En ole kuitenklaan lakimies.
 
Samin tuntipalkka on 25 euroa. Sami on ammattitaitoinen käsityömies omalla alallaan, jolle riittää aina töitä. Työnantaja maksaisi mielellään Samille tämän työstä parempaa palkkaa, eli sen, minkä Sami ansaitsisi. Sen sijaan Samin ammattiliitto on sopinut Samin puolesta palkalle katon, jotta vastavalmistuneelle Petelle voidaan maksaa 19 euroa tunnissa.

Uskon, että se Marin juttu voi pitää paikkaansa ja voi hyvinkin olla oikea epäkohta, joka vaatisi korjausta, mutta tämä tuntuu varsin ihmeelliseltä tapaukselta, eli että ammattiliitto vaatisi työntekijöiden palkalle kattoa. Voin ymmärtää sen, että se voi myrkyttää työilmapiiriä, jos Sami saisi vaikkapa 100 euroa tunnissa, kun Petelle maksettaisiin 19 euroa. Näin siis vaikka tuo matemaattisesti ihan työn tuottavuutta katsoen olisikin perusteltua. Kuten tuolla toisaalla jo koitin vääntää, ihmisten oikeudenmukaisuuden käsitys ei yleensä hyväksy sitä, että jos samaa työtä tekeville yhtä kovasti ahkeroiville työntekijöille maksettaisiin suoraan palkkaa heidän tuottavuutensa suhteessa. Jonkinlainen ero hyväksytään, muttei mitä tahansa. Mutta tämä on minusta kyllä työnantajan ongelma. Ihmettelisin, jos työehtosopimukseen olisi kirjattu se, paljonko Samille voi maksimissaan maksaa tai jos onkin, niin että tämä olisi ammattiliiton eikä työnantajan aloitteesta siellä.
 
Foorumilla on näitä ammattiyhdistys ammattilaisia joten uskon heidän tietävän mutta tässähän on juurikin kritisoitu koko järjestelmää eikä vain yhtä osapuolta. Siis yhtä lailla EK:ta kuin muutakin AY junttauksen osapuolia.

Kun neuvotellaan minimipalkka niin toinen osapuoli vaatii sitten sen hinnaksi maksimipalkan. Näin ollen molemmat sahaavat omaa oksaa jos sen oksan nimi olisi kansakunnan etu. Vaan kun ei ole. Tämän touhun nimi on jäsenetu. Siksi on aivan järkyttävää kuinka pieniin yksiköihin tungetaan kattojärjestöjen rajaarvoja ja velvoitteita. Juuri hyvä esimerkki tuolla Vonkaleen Akava - Tehy akselilla yhden viiva tuhannen työntekijän yksiköille samat sävelet. Ei varmaan paljon tarvitse päätä raapia kun oivaltaa mikä tällä on vaikutus työllistymiseen.

Muuten, työnantajan ongelmat kasautuessaan tulevat ajan saatossa myös työntekijän ongelmiksi. Mitä pienempi pulju sitä nopeammin. Tämä olisi hyvä oivaltaa ratkaisuja etsittäessä.
 
Kyllä naurahdin ääneen kun luin että "Työnantaja maksaisi mielellään Samille parempaa palkkaa" :D Samin esimies on varmaan todennut Samille että "Sä oot niin hyvä tyyppi että mielellään maksettaisiin enemmän muttakun teidän liitto estää..." ja samalla mielistellyt samia ja yrittäny vähän hajoita ja hallitse -taktiikkaa työntekijöihin. Ei kukaan maksa kellekkään yhtään sen enempää kun on pakko eikä mikään estä työnantajaa luomasta työntekijöille palkitsemisjärjestelmää jolloin jokainen saisi sen minkä ansaitsee. TES tosiaan on minimi.

Jos nyt annetaan Susanna Koskelle sen verran luottoa että hänen tarinansa on 100% tosi ja jostain löytyy työnantaja jossa pomot pyörittelee päätään tyyliin "harmi ettei sille samille voida maksaa enempää..." niin en lähtisi ajamaan TES järjestelmää alas yhden tapauksen johdosta. Sellaista järjstelmää ei ole olemassakaan missä ei joku aina häviäisi vaihtoehtoon verrattuna. Jos työehtosopimukset ovat saatanasta ja niistä on luovuttava niin varmasti löytyy järkeviäkin argumentteja joita voidaan soveltaa laajemmin.

Tessissä on oltava mahdollisuuksia joustoon jos niin yhdessä sovitaan paikallisesti. Omassa firmassa näin on tehty, sovittu jopa maksimeiden ylityksiä ja minimeiden alituksia koska niin on päästy tietyissä tapauksissa lopputulokseen josta hyötyvät niin paikallinen työntekijä kuin paikallinen tulosyksikkökin.
 
Jos te foorumin työehtoasiantuntijat olette sitä mieltä että Susanna Kosken sivulta noukittu esimerkin omainen case Samista ja Petestä on puhdasta valetta, otan asian esille ja palaan tähän myöhemmin jos saan palautetta.

Vonkalle sen verran, että kysymys lakimiehestä tuli siitä, että asia josta sentään olemme yhtä mieltä on tämä Georg C:n rehellisyys. Tämä siis siitäkin huolimatta että hän oli lakimies.

Mutta kiitos selvennyksestä omista viiteryhmistäsi. On helpompi ymmärtää sinun kannan muodostusta kun sain kuulla urastasi edunvalvonta järjestötehtävissä.

Itse olen aikuisiällä kuulunut kolmeen yhdistykseen joista kaksi oli lainvastaisesti pakollisia. RHY ja MHY. Tämä jälkimmäinenhän on nykyään jo vapaaehtoinen. Kolmas on sitten Kennelliitto. Se on myöskin tavallaan pakollinen jos toimii tuomarointi tehtävissä koirakokeissa. Eli ei vapaaehtoinen sanan varsinaisessa merkityksessä sekään. Olemme siis aika etäällä arvoinemme.
 
Jos te foorumin työehtoasiantuntijat olette sitä mieltä että Susanna Kosken sivulta noukittu esimerkin omainen case Samista ja Petestä on puhdasta valetta, otan asian esille ja palaan tähän myöhemmin jos saan palautetta.

Ei se välttämättä valetta ole. Tarpeeksi kun etsii ja kaivaa niin mistä tahansa aiheesta löytyy yksittäistapauksia jotka sopivat agendaan X. Jos Susanna Kosken tapaus on sellaisenaan täysin totta niin en silti lähtisi yksittäistapauksen/tapauksien perusteella tekemään radikaaleja muutoksia järjestelmään jossa osapuolina on enemmistö Suomen kansasta.
 
Olemme siis aika etäällä arvoinemme.

Näin se elämä kuljettaa.

Parhaimmillaan sitä saattoi kuitenkin olla neuvottelija, joka hyväksyttiin kaikilla puolilla.

Työntekijäpuolella kerrottiin esimerkkitapauksia, joissa työnantaja ei tuntenut sovittua tai piitannut niistä ja menettelytapoja. Niissä altistui. Koskaan en tiennyt, mikä on totta ja mikä vain rakennettu esimerkiksi. Tietysti oli julkisia oikeustapauksia.

Vastaavasti istuin joskus EK:n kanssa seminaarissa laivalla ja kuuntelin tämän kaltaisia tarinoita: "Kaverillani on yritys, joka on erikoistunut matkailuautojen ja -vaunujen huoltoihin. Kun kassa alkoi olla huonoina vuosina pohjillaan, pomo kutsui luottamusmiehen luokseen ja kertoi tilanteen. Milloin kiireellisiä huoltoja eniten tehdään? No sulan maan aikaan. Niin ja silloin kaikki ovat kesälomilla. Nyt tilanne on sellainen, että tämä pulju menee pian nurin. Voidaanko pelastaa työpaikat siten, että pidätte vaikka koko talven lomia tietyllä palkalla ja tehdään kesällä kaikki iso tili? No eihän me niin voida tehdä, me menemme lakkoon."

Tarina päättyi aina siihen, että firma "on nyt Virossa".

Siksi kai mietin aina näitä tarinoita ja tapausesimerkkejä suhteessa alan sopimuksiin. Mitä tarkoitetaan joustoilla? Yksi- vai kaksisuuntaisia? Itse pelasin yksikössäni kahteen suuntaan harmaalla alueella (sopimusten väliin jäävä tulkintavara) siten, että pahimpanakaan aikana ei loppunut ansio herroilta eikä narreilta. Mutta täpärällä se oli, eikä aina aivan helppoa ja stressitöntä.

Tätä kai Sipiläkin haluaisi nyt valtakunnallisesti, mutta tuskin SAK ja demarit tulevat sellaiseen yhteiskuntasopimukseen, jossa työntekijöiden "edut" heikkenevät millään tavoin. Ongelma on siinä, että ne rakennettiin aina lihavina vuosina, ei kestämään tätä aikaa. 91%:lle demareista Venäjä ei ole uhka eikä talous.

Oi aikoja:

Aseveliakseli ja kommunisminvastainen toiminta kylmän sodan Suomessa:

http://www.tyovaenperinne.fi/tyovaentutkimus/tt2005/nettiversio/vesikansa.htm
 
En lukenut tekstiäsi tarkkaan, ainoastaan tuon linkin otsikon ja huomasin saman juttua näppäillessäni. PS on melken kaikissa kategorioissa toisena, kahdessa kategoriassa vain kolmantena.

Tämän tuloksen pitäisi todella säikäyttää muita puolueita, varsinkin Kesk ja SDP.
Jos vielä Kok nuoret saavat puolueen haltuun alkavat tässä maassa todelliset muutoksen tuulet.
 
Jos vielä Kok nuoret saavat puolueen haltuun alkavat tässä maassa todelliset muutoksen tuulet.
Vaikeaa siltä on välttyä etteivätkö nuoret kuten Ville Rydman ja Susanna Koski....jne... ota haltuun Kokoomusta aika lähitulevaisuudessa.
Vantaalla tapahtunut Kokoomuksen romahdus on havahduttanut heillä muutkin paikkakunnat ja puolueen uusiutuminen on havaittu pakottavaksi. Vanhat eivät sitä tee joten heidät tullaan ohittamaan lähiaikoina.
 
Tämän tuloksen pitäisi todella säikäyttää muita puolueita, varsinkin Kesk ja SDP.
Jos vielä Kok nuoret saavat puolueen haltuun alkavat tässä maassa todelliset muutoksen tuulet.

Sitä voisi kokoomuksesta toivoa, sillä PS:n kohdalta voitanee todeta, että heidän kannatus keskittyy hieman aikuistuneempaan suuntaan. Siis, jos oletetaan että terveimmät ja vähiten eläköityneimmät ovat juurikin nuoria.

Mutta kaiken kaikkiaan maalle olisi hyväksi, jos johto vaihtuisi sieltä iäkkäimmästä päästä.

Ja nähdäkseni näin on käymässäkin. Örkki tuskin tulee olemaan enää missään erityisessä asemassa ja väykky ei ole ainakaan pääsemässä ministeriksi.
 
Sitä voisi kokoomuksesta toivoa, sillä PS:n kohdalta voitanee todeta, että heidän kannatus keskittyy hieman aikuistuneempaan suuntaan. Siis, jos oletetaan että terveimmät ja vähiten eläköityneimmät ovat juurikin nuoria.

Mutta kaiken kaikkiaan maalle olisi hyväksi, jos johto vaihtuisi sieltä iäkkäimmästä päästä.

Ja nähdäkseni näin on käymässäkin. Örkki tuskin tulee olemaan enää missään erityisessä asemassa ja väykky ei ole ainakaan pääsemässä ministeriksi.

PS on suositumpi puolue kuin Kok nuoremmissa ikäluokissa, he kannattavat myös eroa EU:sta, liittovaltiota vastustaa myös Koski ja kumppanit Kokoomuksen nuorissa..



Perussuomalaiset Nuoret on Suomen nopeimmin kasvava nuorisoliike ja tämä näkyy myös Allianssin TNS Gallupilla teettämässä tutkimuksessa: nuorten ehdottomat suosikkipuolueet olivat tasaväkisesti Vihreät ja Perussuomalaiset muiden jäädessä selvästi taakse.

Nuorisojärjestö onnittelee lämpimästi kuutta kansanedustajaansa, jotka tulivat valituksi eduskuntaan (äänimäärän mukaisessa järjestyksessä):

Vesa-Matti Saarakkala, 30, yhteiskuntatieteiden kandidaatti, Vaasan vaalipiiri
Ville Tavio, 30, lakimies, yrittäjä, Varsinais-Suomen vaalipiiri
Olli Immonen, 29, vartija, Oulun vaalipiiri
Tiina Elovaara, 28, kasvatustieteen opiskelija, Pirkanmaan vaalipiiri
Ville Vähämäki, 35, diplomi-insinööri, Oulun vaalipiiri
Simon Elo, 28, valtiotieteiden kandidaatti, Uudenmaan vaalipiiri

http://www.ps-nuoret.fi/uutiset
 
PS ja Kokooomusnuoria yhdistää vahva historiatietoisuus ja arvostus niitä kohtaan jotka itsenäisyyden taistelivat ja voittivat.


- Näitä jättimäisiä vallan keskittymiä historian varrella tulee ja menee, ja johtajat ovat valmiita menemään vallan keskittämisvimmassaan niin pitkälle kuin pääsevät. Historiasta pitäisi oppia, että nämä hankkeet kaatuvat omaan mahdottomuuteensa, kuten on käynyt Kalmarin unionin, natsi-Saksan ja Neuvostoliiton kohdalla, Roomasta puhumattakaan. Ei ole kivutonta hypätä liikkuvasta liittovaltiojunasta, mutta teemme sen mieluummin, kuin odotamme, että juna suistuu myöhemmin raiteiltaan. Nyt, jos koskaan, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

http://www.ps-nuoret.fi/uutiset


 
Örkki ja Väykky olisi kyllä ollut lyömätön ministeripari. Väykky pääministerinä ja Örkki ulkoministerinä. Kauden puolivälissä tehtäviä olisi voinut vielä vaihtaa herrojen kesken päittäin.
 
Jos tämä jatkuu niin voisimme lähettää pieniä vihreitä miehiä Pohjois-Ruotsiin suojelemaan vainottua kantaväestöä..
Kun Ruotsin sisällisota tulevaisuudessa alkaa he kiittävät vielä suomalaisia, tänne voi paeta ja täältä voi saada apuakin.

”Olisi suuri historiallinen virhe päästää taas yksi äärioikeistopuolue eurooppalaisen valtion hallitukseen”, kommentoi ruotsalainen Aftonbladet Suomen tulevia hallitusneuvotteluja.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1429697771386.html
 
Ei kannata ottaa liian tosissaan eri puolueiden nuortenosastojen mölinää. Ymmärrän, että Susanna Koski herättää nuorissa miehissä erilaisia mietteitä, mutta kannattaa nyt kuitenkin pohtia sanomisia. Ja muistaa muuten sekin, että pahalle se suskinkin hengitys aamulla haisee.

Tulemme näkemään aikanaan hirmuista pissis-teatteria, kun suski ja Li ja muutamat muut likat oikein pääsevät framille.....oppinsa ovat ammentaneet teinityttöjen ajoilta: kuinka vänkytetään ja saadaan huomiota? Ja huomiotaloudessahan tässä sanotaan elettävän ja tytöt sen tietävät hyvin. suskin Lapuan liike fantasiointi on varmasti osa tarkoin harkittua karaktäärin luomista ja huomionhakua. Li ei vielä ole punakaartin nuttua ylleen pukenut ja taitaa olla sen verran fiksumpi, että jättää sen myös tekemättä.

Ei kai tästä ole kuin pari vuotta, kun nuoriso-opiskelijat yliopistosta vähän säväyttivät. Eli paskoivat housuun tahallaan linja-autossa matkalla Turusta Helsinkiin. Kopsakan näköisiä pimuja, mutta niin vaan piti kakki tehdä kalsariin.....saahan silläkin tavoin huomiota.
 
Ei kannata ottaa liian tosissaan eri puolueiden nuortenosastojen mölinää. Ymmärrän, että Susanna Koski herättää nuorissa miehissä erilaisia mietteitä, mutta kannattaa nyt kuitenkin pohtia sanomisia. Ja muistaa muuten sekin, että pahalle se suskinkin hengitys aamulla haisee.

Tulemme näkemään aikanaan hirmuista pissis-teatteria, kun suski ja Li ja muutamat muut likat oikein pääsevät framille.....oppinsa ovat ammentaneet teinityttöjen ajoilta: kuinka vänkytetään ja saadaan huomiota? Ja huomiotaloudessahan tässä sanotaan elettävän ja tytöt sen tietävät hyvin. suskin Lapuan liike fantasiointi on varmasti osa tarkoin harkittua karaktäärin luomista ja huomionhakua. Li ei vielä ole punakaartin nuttua ylleen pukenut ja taitaa olla sen verran fiksumpi, että jättää sen myös tekemättä.

Ei kai tästä ole kuin pari vuotta, kun nuoriso-opiskelijat yliopistosta vähän säväyttivät. Eli paskoivat housuun tahallaan linja-autossa matkalla Turusta Helsinkiin. Kopsakan näköisiä pimuja, mutta niin vaan piti kakki tehdä kalsariin.....saahan silläkin tavoin huomiota.

Itse en ainakaan ole mikään Kosken suuri fani, Kokoomuksessa on parempiakin, ylipäänsä en fanita Sekoomusta..
 
Ei se välttämättä valetta ole. Tarpeeksi kun etsii ja kaivaa niin mistä tahansa aiheesta löytyy yksittäistapauksia jotka sopivat agendaan X. Jos Susanna Kosken tapaus on sellaisenaan täysin totta niin en silti lähtisi yksittäistapauksen/tapauksien perusteella tekemään radikaaleja muutoksia järjestelmään jossa osapuolina on enemmistö Suomen kansasta.

Esimerkiksi metallialalla on sekä minimi että maksimi työn vaativuuden mukaan, mutta harjoittelijalle saa maksaa niin paljon kuin lystättää. Se on vain kirjoitettu sopimuspumaskan viimeiseksi soveltamisalaesimerkiksi sinne loppuun. Mutta eipä sitä tiedä, mistä verstaasta juttu on. Suomessa on paljon ihmiskohtaloita. Jossain voisi jopa kateellinen vakkari harhauttavin perustein estää pykäliä tuntemattoman pomon maksamasta hyvälle tyypille reilua palkkaa. Vaikkapa säästääkseen oman laiskan perseensä.

On turha luulla, että työmailla työväen kesken vallitsee liikuttava solidaarisuus ja rakkaus. Sen tietää jokainen kymppi ja henkilöstöjohtaja.

Sopimukset on tehty niin paksuiksi, että tarvitaan TES-koulutus, että saa edes alkeista selvää. Sitten käräjäoikeudet ratkovat palkka- ja palvelussuhdekysymyksiä ja joskus on menty koko tie korkeimpaan, ennen kuin on tullut linjaus ja ennakkopäätös, joten käräjätuomaritkaan eivät aina ymmärrä sitä sekamelskaa, jonka pitäisi kohdata oikea elämä.
 
Foorumilla on näitä ammattiyhdistys ammattilaisia joten uskon heidän tietävän mutta tässähän on juurikin kritisoitu koko järjestelmää eikä vain yhtä osapuolta. Siis yhtä lailla EK:ta kuin muutakin AY junttauksen osapuolia.

Kun neuvotellaan minimipalkka niin toinen osapuoli vaatii sitten sen hinnaksi maksimipalkan. Näin ollen molemmat sahaavat omaa oksaa jos sen oksan nimi olisi kansakunnan etu. Vaan kun ei ole. Tämän touhun nimi on jäsenetu. Siksi on aivan järkyttävää kuinka pieniin yksiköihin tungetaan kattojärjestöjen rajaarvoja ja velvoitteita. Juuri hyvä esimerkki tuolla Vonkaleen Akava - Tehy akselilla yhden viiva tuhannen työntekijän yksiköille samat sävelet. Ei varmaan paljon tarvitse päätä raapia kun oivaltaa mikä tällä on vaikutus työllistymiseen.

Muuten, työnantajan ongelmat kasautuessaan tulevat ajan saatossa myös työntekijän ongelmiksi. Mitä pienempi pulju sitä nopeammin. Tämä olisi hyvä oivaltaa ratkaisuja etsittäessä.

Vahvensin hitusen. Panin oikein vaskistinsinisellä. Nyt olet tilaisuudessa kertoa, miten kansakunnan etu määritellään.

Akava-tehy-väki ovat muuten tämän keskustelun ansiokkaassa keskiössä. Onko kansakunnan edun mukaista maksaa tälle väelle palkkoja, joihin ei persus oikein tahdo enää riittää? Okei, kilpahuuto perusteltiin alle kymmenen vuotta sitten "kilpailulla yksityisen sektorin kanssa osaajista"......työvoimapulan oloissa vieläpä. Just joo. Tätä souvvia maksetaan sitten hamaan tappiin asti. Kansakunnan etu?

Pörssiyhtiöiden palkansaaja- prolelle voi huonosti syttyä lamppu, kun alat paasata kansakunnan edusta. Prole pihalle, osakekurssi ylös, voitot ulos ja nykyään sitten vielä ulkomaille. Kansakunnan etu? Mikä takaa, että prole säästi nahkansa, vaikka olisi puolittanut palkkansa? Aivan, ei mikään. Näissä oloissa ja näillä arvoilla ainoa varma asia on se, että jokainen repii niin paljon kuin irti saa. Kansakunnan etu? Ketä kiinnostaa ja kuka valehtelee eniten?

Miten Chigeena määrittelee kansakunnan edun? Se olisi kiintoisaa kuulla. Ihan vinkkinä: koeta nyt edes teeskennellä jotain. Valehtele vaikka vähäsen. Mutta älä sitten syytä meitä, jos emme ymmärrä hyvän päälle ja esitämme erilaisia käsityksiä.....kansakunnan edusta.
 
Back
Top