Eduskuntavaalit 2019

Olet siis kokoomuksen listoilta ehdolla vain siksi, että kokoomus pääsisi hallitukseen ja pääministeripuolueeksi?

Petteri Orpo on pääministeriehdokkaani, olen siellä sitoutumattomana ja aloitan kokoomuksen eduskuntaryhmässä.Kannatan tilannetta, jossa nykyhallitus pystyy jatkamaan järkevää linjaansa.

Kysyn nyt vielä, että mikä on suhteesi siniseen tulevaisuuteen, jos tulet valituksi kokoomuksen listoilta?

Varmasti on sanomattakin selvää, että ulkoministerinä voi hyvinkin olla Sampo Terho (sin). Se on ihan hyvä tavoite. Se on hieno tilanne, jos niin pääsee käymään. Hyvillä ehdokasasettelulla saadaan ehdolle hyviä ehdokkaita. Se voi tuoda hyvän tuloksen, millä nykyhallituspohja voi jatkaa.Petteri Orpo on pääministeri, sitä toivon. Aloitan kokoomuksen eduskuntaryhmässä, se on selkeä asia.

Sanot sinisten tiedotteessa selvästi, että ”siirryn lopulta siniseen eduskuntaryhmään”.Miksi et voi sanoa sitä nyt? Onko se virheellinen tieto?

– Olennaista on, että olen sitoutumattoman ehdokkaana Kasitien vaaliliitossa kokoomuksen listoilla. Tiedotteessa on tarkemmat yksityiskohdat.

Eli et aio kommentoida suhdettasi siniseen tulevaisuuteen tässä yhteydessä mitenkään?

– En kommentoi muuta kuin että jatkan siinä ihan normaalisti niin kuin tähänkin asti. Kaikki on yhdessä sovittu, ja sovitusta pidetään kiinni.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/aa64802e-b063-4a7e-a1d9-12f749231846
 
Ensimmäisestä en ole ensimmäisestäkään pätkääkään, mutta tuosta toisesta liikaa...joten eihän se mihinkää lähde..korkeintaan eu-hillotolppa vaaleihin, jos siniset on vielä silloin olemassa..
Ollaan muuten samassa veneessä. Sekuntiakaan en ole GOT:ia nähnyt, jonkun miekoista tehdyn valtaistuimen kuvan kyllä. Olen noin muuten tässä jälkijunassa katsellut Narcosia ja täytyy sanoa, että Escobarin Medellinin kartellin sortumisesta voisi vetää analogioita Plokinpitäjän touhuihin.
 
Tässä se ongelma on. Asumistukijärjestelmän kustannus on kaksinkertaistunut 10 vuodessa.
Onko samaan aikaan nettopalkat nousseet samaan tahtiin? Ei ole. Tässä on taas suora tulonsiirto palkansaajilta pääomasijoittajille.

Kuitenkin on vähennetty tukea asuntolainan maksajille, joka nostaa omistusasumisen kustannuksia. Sitten vielä sähkön hinta ja verotus, kiinteistöverotus jne. Omistusasuja maksaa kaiken omasta verotetusta pussistaan, vuokranantajalle kaikki on verovähennyskelpoista menoa: Verot, ylläpito, rahoituslainojen korot jne. Verovähennysoikeuden poisto asuntolainasta iski aivan suoraan etua vuokranantajille tumppuun.

Täytyy muistaa, että vuokra-asuminen kilpailee omistusasumisen kanssa. Mitä jos valtio käyttäisi 2 miljardia vuodessa omistusasumisen tukemiseen eikä antaisi vuokriin tukea? Lisäisikö se vuokra-asuntojen vai omistusasuntojen kysyntää? Nostaisiko se vuokria? Ainakin se vähentäisi asuntovuokraajien tuottoja.
Olisiko liian sosialistista jos kunnat/valtio tarjoaisivat edullisia vuokra-asuntoja?
 
Jotain kyllä tarttis keksiä ja pian. Antti Rinteen pääministeriuho oli sen verran vastenmielistä kuultavaa aamun radiouutisissa. Totesi muun muassa, että työtä tekevien ja työttömien välinen eriarvoistuminen loppuu, jos demarit ovat hallituksessa, tjsp.

Ihan kauniin kuuloinen ja kansaan uppoava ajatus, mutta miten prkleessä se toteutuu muuten kuin veroja sekä sosiaalisia tulonsiirtoja kasvattamalla. Tai tinkimällä kaikesta tarpeettomasta, kuten esimerkiksi ulkoisesta ja sisäisestä turvallisuudesta.
 
Rinne on nyt reilun viikon ollut Iltasanomien kansikuvapoikana, ihan huuhaajutuilla. Joskus oli kolmekin pääotsikkoa yht'aikaa. Kova on lehden SDP-vaalikampanja.
 
#valinnanvapaus

Tämä siitä markkinataloudesta!
28.2.2019 16:22 Raimo Ilaskivi 67 kommenttia

Hieman surullisin mielin naputtelin otsikon. Ehdinhän kohta kuuden vuosikymmenen mittaisen poliittisen urani aikana - päättäjänä, virkamiehenä tai seurajana - leimautua vahvaksi markkinatalouden kannattajaksi. Ajoittain tuon termin eteen liitettiin sana sosiaalinen, joskus ei. Mutta vapaasta markkinataloudesta aina oli kyse. Vapaasta kilpailusta, toiminnasta avoimilla markkinoilla, palvelusten ja tuotteiden tuottajana parhain ehdoin. Ja näillä ehdoilla Suomi menestyi. Kansan elintaso nousi, työllisyys koheni. Työmarkkinajärjestöt sopivat palkoista, yhtiökokoukset osingoista. Näin työ ja pääoma yhdistettiin toisiinsa tuotannontekijöiksi.
Surullineon olen jo muutaman vuoden ajan ollut seuratessani otsikoita, jotka ovat heittäneet yhä tummempia varjoja markkinatalouden ylle. Ja johtopäätöksenkin olen vetänyt. Markkinavoimat ovat tunkeneet alueille, jonka ei pitäisi olla niitten toimintakenttänä. Tarkoitan yhteiskunnan keskeisiä peruspalveluita, kuten sosiaalipalveluita tietyin rajauksin.

Palveluita erityisesti niille, jotka eivät omia etujan asiakkaina, yksityisten yritysten palvelututantoon siirrettyinä, pysty omia etujaan valvomaan. Tällaisia ovat ennen muuta lapset ja vanhukset, päiväkodit ja erimuotoiset vanhusten hoitolaitokset palveluntuottajina.

Viimeksimainittujahan markkinatalouden periaattein toimivat suuret, kansainväliset yritykset ovat pyrkineen valtaamaan. Miksi? Ei toki hyväntahtoisuuttaan vaan sen vuoksi, että ovat nähneet näisssä sektoreissa houkuttelevan mahdollisuuden tehdä voittoa, esim. osinkoihin tai takuukorkoihin sisällytettyä tuottoa omistajilleen. Ja - valitettavasti - korkean tuoton turvaamiseksi keskeiseksi tuotannontekijöitten alentajiksi ovat osoittautuneet palkkakustannukset; itse palkkatasosta tai sitten henkilöstön pätevyydestä tai määrästä tinkien.

Otsikot ovat sitten olleet riipaisevia, ja niitä on ollut kasvavassa määrin. Yhtäällä on kirjattu työtekijöiksi haamuja, toisaalla avoimesti hoidettu tehtäviä liian pienten ja jopa täysin epäpätevien resurssien turvin.

Yhdessä päiväkodissa ovat jopa hiiret juoksennelleet keittiössä, toisessa näytetty kuvin sotaveteraanin kynsien hoitamattominä suorastaan mädäntyneen. Kunnat ja elyt ovat ripeästi lisänneet kontrolliaan, mutta media on ollut edellä. Juuri sen otsikot ja reportaasit ovat epäkohtia paljastaneet ja parannuksia vaatineet.

Mutta onko vieläkään siirrytty kaikkein oleellisimman kysymyksen piiriin: Onko julkinen, sosiaalinen palvelutalous ylipäätään sektori, jossa on tai saa olla elintilaa markkinavoimille, jotka toimivat aivan erilaisten periaatteitten mukaan kuin sosiaalinen palvelutalous. Vastaus on tapahtumien perusteella selvästi kielteinen.

Olkoon markkinataloudella oma roolinsa mm. tuotannon ja jakelun piirissä, mutta hoitakoon julkinen valta ne palvelut, jotka ovat selkeimmin ihmisläheisiä. Se voi rekrytoida sellaisen henkilöstönkin, joille ihmisten, niin nuorten kuin vanhojen, palvelu on kutsumustyötä ja josta on myös maksettava tehtävänmukainen palkka. Jos väitetään, että markkinatalous hoitaisi nämäkin tehtävät taloudellisemmin, sekä itse kustannuksista että voitoista vastaten, sen täytyy panna poliitikot miettimään, missä on korjattavaa ja millä keinoin korjaukset tehdään.

Tämä siis siitä markkinataloudesta. Olkoon se edelleen hyvä palvelija yhteiskunnalle mutta älköön pyrkikö kansalaisten isännäksi.

Kun tämä hyväksytään, markkinatalous myös pesee kasvonsa, jotka nyt eräät sen osat ovat pahasti lianneet.

http://raimoilaskivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270506-tama-siita-markkinataloudesta
 
Markkinataloutta?

Kunnat kaavoittaa x-määrän tontteja vaatimuksin Y. Ja sitten ihmetellään miksi tontit ja asunnot on kalliita. Esim. taloyhtiöiden asuntojen keskikoko, tee pari yksiötä, niin niitä kompensoimaan pitää tehdä somaliperheelle sopiva lukaali nostamaan keskikokoa.

Asumistuet kunnan maksettavaksi, kaavoitusvalvonnasta ja säännöistä 90% pois. Esim. nyt pitää laittaa parvekelasit kaikkiin tai ei mihinkään. Valvonta ja säädökset jätettäköön vain isoimpien ylilyöntien estämiseksi.

Kunnat kaavoittaa, valvoo ja tekee säännökset sellaisiksi että vain yksi tai kaksi vanhainkotia tulee erilaisten suuryhtiöiden perustamana per kunta. Tilat täynnä ja siirtyminen toiseen ei mahdollistu.

Pitäisikö valvontaa ja vaatimuksia laskea, mutta tehdä markkinatalous toimivaksi niin että ihmiset voivat muuttaa epäkelvosta pois parempaan. Ja myös rangaistukset isommiksi. Jos jossain on vanhuksille tai lapsille huono kohtelu tai heitteillejättöä, niin vuosi pari linnaa johtajalle ja firmalle sakkoa joka käy omistajien lompakkoon.
 
Tutkija kummastelee kansanedustaja Jalosen hoipertelua puolueiden välillä: "En muista vastaavaa Suomen historiasta"
Kansanedustaja Ari Jalonen (ex-ps., ex-sin.) jättää Sinisen tulevaisuuden puolueena, lähtee vaaleihin kokoomuksen sitoutumattomana ehdokkaana ja lupaa valituksi tultuaan liittyä sekä kokoomuksen että sinisten eduskuntaryhmään.
Ari Jalonen
1.3.2019 klo 13:52
13-3-9557274.jpg

Kansanedustaja Ari Jalonen (ex-ps., ex-sin., nykyisin sit.kok.)Mari Kahila / Yle
13-3-8576359.jpg

Antti Laakso

Jaa artikkeli Facebookissa6
Jaa artikkeli Twitterissä
Jaa artikkeli Whatsapissa

Tästä on kyse
  • Kansanedustaja Ari Jalonen eroaa sinisistä ja lähtee kokoomuksen listalla eduskuntavaaleihin sitoutumattomana.
  • Tämän vaalikauden Jalonen jatkaa sinisessä eduskuntaryhmässä, ensi vaalikaudella hän on luvannut olla jäsenenä sekä kokoomuksen että sinisten ryhmissä.
  • Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä pitää Jalosen toimintaa hyvin erikoisena.
Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan Markku Jokisipilänmukaan Sinisen tulevaisuuden kansanedustajan Ari Jalosentorstainen ilmoitus siirtymisestä kokoomuksen sitoutumattomaksi ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa on eräs omituisimmista Suomen poliittisessa historiassa.
Jalonen kertoo jatkavansa tämän vaalikauden loppuun sinisten eduskuntaryhmässä mutta eroavansa puolueesta. Sinisissä on hyväksytty erikoinen järjestely.
Jos Jalonen tulee valituksi eduskuntaan, hän siirtyy kokoomuksen eduskuntaryhmään – ja sitten omien sanojensa mukaan lopulta takaisin sinisiin, kun kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon valinta pääministeriksi on varmistettu.
–En voi sanoa varmaksi, että vastaavaa ei olisi koskaan tapahtunut, mutta menettely on hyvin poikkeuksellinen. Ilkeämielisesti tulkiten Jalonen tekee loikan ja suunnittelee uutta loikkaa. Yleensä ei ole edustajan intresseissä pohtia tällaisia asioita julkisuudessa etukäteen, Jokisipilä kummastelee.
Jokisipilä myös hämmästelee Jalosen väitettä, että kyse ei olisi loikkauksesta. Hän ei osaa arvioida, mistä muusta voisi olla kyse, kun edustaja tekee tällaisia siirtymiä puolueiden välillä.
Mitä käy, jos Jalonen valitaan?
Markku Jokisipilä arvioi, että myös muille puolueille Jalosen ja kokoomuksen suhde herättäisi varmasti pohdintaa, jos porilainen tulisi valituksi eduskuntaan.
13-3-10668651.jpg

Tutkija Markku Jokisipilä.Carolus Manninen / Yle
Perinteisesti hallituksen muodostajaksi on valittu suurimman eduskuntaryhmän vaaleissa saaneen puolueen puheenjohtaja, mutta jos kokoomus olisi suurin yhdellä paikalla Jalosen ansiosta, muut puolueet eivät välttämättä tunnustaisi kokoomuksen asemaa.
– Saattaa olla, että Jalosen viittaama siirtymä kokoomuksesta sinisiin tarkoittaisi, että hän siirtyisi hallituksen riveistä oppositioon. Tämä voisi heiluttaa tasapainoa eduskunnassa. Sinisten eduskuntaryhmän syntyminen on ylipäätään nykyisten kannatuslukemien valossa epävarmaa, ja lähes varmaa on, että he eivät ole realistinen kandidaatti hallitukseen, Jokisipilä sanoo.
"Sinisten ympärillä paljon negatiivista"
Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi, että muidenkin sinisten kansanedustajien mielessä voi herätä ajatus lähteä jonkin muun puolueen riveissä vaaleihin.
– En hämmästyisi, jos joku sinisistä tekisi vastaavan tempun lähipäivinä.
Jokisipilä arvioi, että Ari Jalosen ja kokoomuksen vaaliliitto ei tuo positiivista myöskään kokoomukselle, joka on Satakunnasta vaaliliitossa myösRKP:n kanssa.
– Sinisten ympärillä on käyty paljon negatiivista keskustelua perussuomalaisten hajoamisesta lähtien. Kokoomus tavoittelee Jalosen mukaan ottamisella asemiensa parantamista Satakunnassa, joka on pieni vaalipiiri kahdeksalla kansanedustajallaan, Jokisipilä sanoo.
Jokisipilä arvioi, että Ari Jalosen siirtyminen kokoomuksen sitoutumattomaksi ehdokkaaksi ja tämän lupaama siirtymä eduskuntaryhmästä toiseen kertoo poliittisen kulttuurin muutoksesta. Aiemmin vastaavia ilmiöitä ei ole nähty.
Kansanedustajuus kovan työn takana
Spekulaatio Ari Jalosen asemasta huhtikuussa valittavassa eduskunnassa saattaa jäädä akateemiseksi teoretisoinniksi, sillä kokoomuksen listalla on useita kovia nimiä.
Kokoomuksessa luotetaan siihen, että Jalonen jää puolueen omien, jäsenkirjan omistavien ehdokkaiden taakse. Viime eduskuntavaaleissa(siirryt toiseen palveluun)perussuomalaisia tuolloin edustanut Jalonen sai vielä 5 753 ääntä, mutta jo kuntavaaleissa vuonna 2017 hänen äänimääränsä romahti(siirryt toiseen palveluun) aiemmasta.
Vasta tämän jälkeen perussuomalaisten hajoaminen vei Jalosen hänen poliittisen oppi-isänsä Timo Soinin vanavedessä sinisiin. Nähtäväksi jää, minkä puolueen riveissä hänen taipaleensa eduskunnassa päättyy.
Uutista voi kommentoida 1.3. klo 22 saakka.

https://yle.fi/uutiset/3-10668637
 
Eipä tuo Haavisto ihan pihalla ole. Niinistö on ollut hyvä puolustusministeri niin pitkään kun on pitänyt turpansa kiinni. Suun avaamiset ja sammakoiden ulospäästämiset ovat ihan oikeasti vaikuttaneet ainakin allekirjoittaneen ympärillä olevien nuorten näkemykseen maanpuolustuksesta.
Siis Jussi Niinistön ulostulot vaikuttavat suoraan nuorten näkemykseen? Vahvaa..
 
Itse en ole enään nuori niin pysty sanomaan mikä vaikuttaa nuorten maanpuolustustahtoon. Omaani vaikuttaa ja pohdituttaa se että minkä puolesta sitä oikein henkensä täytyisi olla valmis antamaan? Suomi on muuttunut. Kansa jakautunut kahtia, politiikkaa liberaalia ja kansa kääntynyt vihervasemmistolaiselle tielle.

Uskoisin nuorten myös pohtivan samoja asioita. Puolustusvoimat ei ole demokratia. Kuoleminen jonkin asian tai jonkun puolesta ei ole helppoa. Täytyy olla syy. Se syy varmaankin puuttuu monelta. Ei koeta maata enään samalla tavalla omaksi.
 
IL: Vihreille todellinen yllätysehdokas Uudellemaalle
2.3.2019 09:02 Päivitetty: 2.3.2019 09:02

VIHREÄT


Näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius on lupautunut vihreiden ehdokkaaksi Uudellemaalle, uutisoi Iltalehti.

Ilmastonmuutos oli lopulta se, joka sai Peteliuksen toimimaan.
– Vuosikausien ajan tutkijat ovat ennustaneet ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Ennusteet yksi toisensa jälkeen ovat toteutuneet ja jotkut ennusteet menneet uusiksi. Itselleni tuli voimakas tunne siitä, etten voi katsoa tätä kehitystä vierestä, tekemättä mitään, näyttelijä sanoo Iltalehdelle.

https://demokraatti.fi/il-vihreille-todellinen-yllatysehdokas-uudellemaalle/
 
Vaalilaukkaa...


Timo Heinonen: ISIS-taistelijoiden paluu Suomeen estettävä
MATTI LEPISTÖ | 02.03.2019 | 10:46

Kansanedustajan mukaan lakiin on lisättävä mahdollisuus poistaa vierastaistelijoilta Suomen kansalaisuus.
Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinosen mukaan Suomen lakia on pikaisesti muutettava siten, että terroristijärjestö Isisin riveihin lähteneiden taistelijoiden paluu Suomeen ei olisi enää jatkossa mahdollista.
Isisin joukoissa Syyriassa ja Irakissa on taistellut yli 40 000 ulkomaalaista Vähintään 80 henkilön tiedetään lähteneen Suomesta vierastaistelijoiksi.
– Britanniassa on jo käytössä laki kansalaisuuden menettämisestä. Laki antaa siellä mahdollisuuden ottaa pois kaksoiskansalaisuus ”yhteisen hyvän nimissä”. Tällainen mahdollisuus tarvitaan meillekin, ja turvallisuuden pitää mennä tässä kaiken muun edelle, vaatii eduskunnan puolustusvaliokunnassa ja hallinto- ja turvallisuusjaostossa toimiva Heinonen.
Hän muistuttaa, että ”Isis-morsiameksi” vuonna 2015 lähtenyt nuori nainen menetti hiljattain Britannian kansalaisuuden. Ruotsi ei myöskään auta terroristijärjestön riveihin lähteneitä kansalaisiaan.
– Osa Suomesta lähteneistä on kuollut taisteluissa ja joitain on jo palannut Suomeen. Palaajien määrän uskotaan kuitenkin nousevan, kun Isisin alue on pienentynyt Syyriassa, Heinonen sanoo.
– Tämä luo toteutuessaan todellisen korkean turvallisuusriskin maahamme. Palaavat pitää ottaa kiinni ja varmistaa, että saamme lain turvallisuuden kannalta kuntoon ja heidät palautettua lähtömaihinsa.
Suomesta vieraistaistelijoiksi lähteneiden määrä saattaa Heinosen mukaan olla tiedettyä suurempi.
– Kaikkia Syyriaan ja Irakiin matkustaneita ei välttämättä ole pystytty varmistamaan, hän sanoo.
– Lähtijöiden joukossa on sekä miehiä että naisia lapsineenkin. Suojelupoliisikin on todennut, että palatessaan he voivat olla uhka turvallisuudellemme. Lakiin pitää saada pykälä kansalaisuuden menettämisestä ja varmistaa, että palaamaan pääsevät eivät pääse olemaan vapaana. Uhka täytyy ottaa nyt vakavasti.

https://www.verkkouutiset.fi/timo-heinonen-isis-taistelijoiden-paluu-suomeen-estettava/
 
Mykkäsen ministeriön lausunto kuulostaa aivan Nergiltä...

Taistelijoita ja heidän toimijaan on seurattu tiiviissä yhteistyössä muiden maiden viranomaisten kanssa, ja sisäministeriö sanookin olevansa valmis mahdollisten palaajien saapuessa.
Kun he tulevat Suomeen meillä on tietoo minkälaisia ihmisiä, mitä ovat tehneet ja miten toimia heidän kanssaan. Sytteeseen ne, jotka joutuu sinne, ja muut muiden toimien piiriin, Mankkinen luettelee

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...-paljon-luultua-pienempia/7296438#gs.90SkmgCN
 
IL: Vihreille todellinen yllätysehdokas Uudellemaalle
2.3.2019 09:02 Päivitetty: 2.3.2019 09:02

VIHREÄT


Näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius on lupautunut vihreiden ehdokkaaksi Uudellemaalle, uutisoi Iltalehti.

Ilmastonmuutos oli lopulta se, joka sai Peteliuksen toimimaan.
– Vuosikausien ajan tutkijat ovat ennustaneet ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Ennusteet yksi toisensa jälkeen ovat toteutuneet ja jotkut ennusteet menneet uusiksi. Itselleni tuli voimakas tunne siitä, etten voi katsoa tätä kehitystä vierestä, tekemättä mitään, näyttelijä sanoo Iltalehdelle.

https://demokraatti.fi/il-vihreille-todellinen-yllatysehdokas-uudellemaalle/

Maahanmuuttolinjakin on selvä...18miljoonaa vuoden loppuun mennessä..

 
Näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius on lupautunut vihreiden ehdokkaaksi Uudellemaalle, uutisoi Iltalehti.
Jotenkin väsyttävää, että kansamme lainsäädännöstä päättämään valitaan ikäihmisiä joiden ainoa meriitti on näyttelijäntausta ja tunnetuus. Samaa sarjaa kompetenssin osalta kuin keskenkasvuiset missit tai tummaihoiset ja seksuaalisesti poikkeavat.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top