Eduskuntavaalit 2019


Sama kirjallisesti.

Vs: 2019-03-08 Sipilä pyytää hallituksen eroa
« Vastaus #139 : tänään kello 16:24:22 »

Perussuomalaisten Halla-aho:

Lainaus
”Hyvät katsojat,​
Tänään on tapahtunut Suomen poliittisessa historiassa harvinainen tapahtuma, että hallitus on pyytänyt eroa ennen toimikautensa päättymistä. Presidentti Niinistö on myöntänyt hallitukselle eron.​
Juha Sipilän hallitus tulee jäämään monella tavalla historiaan. Jos ei sotien jälkeisen ajan huonoimpana hallituksena, niin ainakin suomalaisille kalleimmaksi käyneenä hallituksena, ja suurten epäonnistumisten hallituksena.
Hallitus ei ole onnistunut viemään läpi keskeisiä uudistushankkeitaan, mutta hallitus on myös epäonnistunut reagoimaan asianmukaisella tavalla yllättäviin tapahtumiin. Näistä tärkein on on varmasti vuonna 2015 kärjistynyt siirtolaiskriisi, jonka laskua tulemme maksamaan vielä pitkään.
Hallitus kaatui nyt muodollisesti tähän soteuudistukseen. Soten kaatuminen ei tietenkään olisi edellyttänyt sitä, että hallitus pyytää eroa. Se, että hallitus päätti nyt pyytää eroa, johtui tietenkin siitä, että kokoomus ja keskusta haluavat päästä tekemään puoluepolitiikkaa vaalikentille.​
Olen kiertänyt paljon vaalikentillä viime syksystä lähtien. Varsinkin Juha Sipilän kotikulmilla Pohjanmaalla se teksti, jota keskustan äänestäjiltä tulee, on hallitukselle erittäin kylmää kyytiä.​
On useita asioita: maahanmuuttokysymykset, maahanmuuton ongelmat, seksuaalirikokset, mutta myös ilmastopolitiikka, jossa keskusta on lähtenyt vihreiden sanelemalle linjalle. Siinäkin laskun maksaa tavallinen ihminen, joka lämmittää asuntoaan ja ostaa bensiiniä autoonsa.
Joten: tässä on kysymys vaalitempusta. Me haluamme korostaa, että johdonmukaisuus on politiikassa tärkeää. Jokainen ihminen päättää itse, mitä hän poliitikalta haluaa. Mutta jos haluaa, että politiikka muuttuu, ei kannata äänestää valehtelijoita.”​
 
Lisäksi prosentit eivät ole yksiyhteen paikkojen kanssa.
Juuri näin. Kannatus on mitattu koko maasta kun paikat jaetaan vaslipiireittäin.

Tuo ryhmä muut on myös mielenkiintoinen. 2.5% koko maassa.

Arvauksena heitän että Harkimon ryhmällä 1.5% koko maassa,mutta uudellamaalla 5% ja paikkoja tulee.
 
Sipilän hallituksen ministerit saavat jokainen virkansa puolesta yhden sotelampaan. Sipilä saa toisen lampaan jääräpäisyydestään ja siitä, että viivytteli pääministerinä turhan kauan ennen kuin vihelsi hävityn pelin poikki. Otan Sipilältä kolmannen lampaan pois, koska hän piti kiinni ”tulos tai ulos” -lupauksestaan.

roskiin_perskeko.jpg


https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5c158480-990d-4ad1-9f74-4428208a69c4
 
Uutta mallia tulille. SDPtä kosiskellaan.


Sipilä ehätti vaalikentille Hämeenlinnaan ja esitteli keskustan uuden sote-mallin: Keskiössä maakuntapohja ja julkinen terveydenhuolto.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä singahti eduskunnasta sote-uudistuksen raunioilta kampanjoimaan Hämeeseen.
Hämeenlinnassa Sipilä tapasi kenttäväkeä ja kannattajia ja esitteli keskustan vaihtoehdon uudeksi sote-malliksi.
Keskustan uusi malli olisi hänen mukaansa maakuntapohjainen ja nojaisi julkiseen terveydenhuoltoon.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...-verrattuna-hieman-riisuttu/7316232#gs.039va5
 
Joo, luin jotta hallitus kaatui... Sipistelijä vei ylipäällikölle eronpyynnön. Toivottavasti tämä Hallituksen projekti ei peruunnu...
 
Keskusta yrittää sovittaa ikiaikaista maakuntamalli-eldoradoa seuraavaksi SDP:n kanssa yhteen. Epäilen vaan mikä on Keskustan hallituskyky jos tulee rökäletappio.

Muistellaanpa muuten 2011 vaaleja, Jytky tuli ja Katainen muodosti hallituksen käytännössä eurokriisin tukipakettien ympärille koska Soini ei suostunut kääntämään takkiaan. Hallitukseen piti haalia hirmuinen määrä puolueita. Nyt jos Keskusta jää nuolemaan haavojaan, PS:ää ei kelpuuteta ja Kokoomus ei pääse sopuun hallitusohjelmasta, niin SDP:llä on selkeitä hankaluuksia kasata toimintakykyistä, siis reippaasti yli 100:n kansanedustajan hallitusta.
 
Keskusta yrittää sovittaa ikiaikaista maakuntamalli-eldoradoa seuraavaksi SDP:n kanssa yhteen. Epäilen vaan mikä on Keskustan hallituskyky jos tulee rökäletappio.

Muistellaanpa muuten 2011 vaaleja, Jytky tuli ja Katainen muodosti hallituksen käytännössä eurokriisin tukipakettien ympärille koska Soini ei suostunut kääntämään takkiaan. Hallitukseen piti haalia hirmuinen määrä puolueita. Nyt jos Keskusta jää nuolemaan haavojaan, PS:ää ei kelpuuteta ja Kokoomus ei pääse sopuun hallitusohjelmasta, niin SDP:llä on selkeitä hankaluuksia kasata toimintakykyistä, siis reippaasti yli 100:n kansanedustajan hallitusta.

SDP-Kok-Viherpiiperöt-RKP

Mikään muu vaihtoehto ei näillä nykyarvioilla ole mahdollinen. Kokkareet saavat sen 18-21% rikkaiden ja kauniiksi & rikkaiksi itsensä kuvittelevien äänistä. SDP saa 20-22% joista osa on köyhiä ja suurin osa niitä, jotka vieläkin kuvittelevat nyky-SDP:n ajavan pienen ihmisen asiaa. Piiperöt saavat sen 5% fanaatikkoja ja 5-10% mistään mitään tietämättömien mutta hirveästi hyvää haluavien ääniä. RKP saa sen tasaisen 4,5-5% svanttejen ääniä, joiden ainoa pointti on ajaa oman kieliryhmänsä etuoikeuksia.

Yhteistulos on noin 55-57% tuolla koalitiolla. Eniten hyötyvät Kokkareet, joiden tosiasiallinen valta perustuu monissa ministeriöissä oleviin Kokkaretaustaisiin virkamiehiin. (sivumennen sanoen. tämä ongelma näkyi monessa persu/siniministeriössä nykyisellä hallituskaudella. Persujen ongelma oli siinä, että heillä ei ollut omia miehiä korkeissa virkamiehissä ja heitä vietiin kuin litran mittaa. Lindström oli hyvä esimerkki tästä. No. Toisaalta Bernerinkin ajatusten alkulähteistä voitaisiin keskustella... ).
 
Kaksi viidestä suomalaisesta on kielteinen maahanmuutolle – työntekijät ja opiskelijat toivotetaan tervetulleiksi
Vajaat puolet (47 %) suomalaisista pitää itseään lähinnä maahanmuuttomyönteisenä. Kaksi viidestä arvioi olevansa enemmänkin maahanmuuttokielteinen (41 %), käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Reilu kymmenesosa ei pysty ottamaan kantaa (12 %).
Teksti: Kunnallisalan kehittämissäätiö Kuvat: Elina Santavirta
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Sähköposti
Maahanmuuttomyönteisten kolmen kärjessä ovat vihreiden (79 %), vasemmistoliiton (61 %) ja keskustan (54 %) kannattajat. Lähes kaikki perussuomalaisten tukijat (96 %) ilmoittavat olevansa maahanmuuttokielteisiä. Kokoomuksen ja SDP:n kannattajat jakaantuvat enemmänkin kahtia sekä maahanmuuttomyönteisiin että -kielteisiin.
Suomalaisista neljä viidestä (81 %) ottaisi vastaan lähialueelleen nykyisen määrän tai enemmän ulkomaalaisia opiskelijoita ja kolme neljästä (75 %) ulkomaalaisia työntekijöitä muista EU-maista. Vastaava valmius EU:n ulkopuolisista maista on kolmella viidestä (63 %). Sen sijaan puolet (49 %) suomalaisista olisi halukas supistamaan nykyisestä pakolaisten ja turvapaikan hakijoiden sijoittumista kotiseudulleen.
Valtaosa suomalaisista olisi valmis vastaanottamaan nykyisen määrän tai enemmän maahanmuuttajia muista EU-maista (73 %), Pohjois-Amerikasta (68 %) ja Aasiasta (65 %). Reilu puolet ottaisi vähintään nykyisen määrän muuttajia Etelä-Amerikasta ja Karibialta (56 %) sekä EU:n ulkopuolisesta Euroopasta (53 %).
Sen sijaan enemmistön mielestä Suomen tulisi ottaa nykyistä vähemmän vastaan maahanmuuttajia Lähi-Idästä (61 %) ja Afrikasta (50 %). Enemmistö keskustan, kokoomuksen, SDP:n ja perusuomalaisten kannattajista vähentäisi Lähi-Idästä tulevien maahanmuuttajien määrää nykyisestä.
Tutkimuksen toteutus. KAKS- Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 1.-6.2.2019. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1 112. Vastaajat edustavat maamme 18–79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087.
https://kaks.fi/uutiset/kaksi-viide...at-ja-opiskelijat-toivotetaan-tervetulleiksi/


STT:n juttu lehdille

Kysely: Maahanmuutto jakaa suomalaiset kahtia, tulijoiden alkuperällä ja perusteilla on väliä
Opiskelijat ja EU-maista tulevat työntekijät toivotetaan tervetulleiksi, pakolaisia ja turvapaikanhakijoita karsastetaan.

Turvapaikanhakijoita Tornion järjestelykeskuksessa syyskuussa 2015.(KUVA: PANU POHJOLA / LEHTIKUVA)
Maria Rosvall STT
Julkaistu: 9.3. 0:01

SUHTAUTUMINEN maahanmuuttoon jakaa suomalaiset kahtia, kertoo tuore kysely.

Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselyyn vastanneista vajaa puolet, 47 prosenttia, pitää itseään maahanmuuttomyönteisenä. Kielteisesti maahanmuuttoon suhtautuu 41 prosenttia. Reilu kymmenesosa vastaajista ei luokitellut itseään kumpaankaan ryhmään.


KYSELYN perusteella maahanmuuttoon suhtaudutaan myönteisimmin pääkaupunkiseudulla sekä vihreiden, vasemmistoliiton ja keskustan kannattajien keskuudessa. Eniten maahanmuuttomyönteisiä vastaajia oli vihreiden kannattajissa, 79 prosenttia.

Toisessa päässä ovat maaseutumaisissa kunnissa asuvat ihmiset sekä perussuomalaiset, joiden kannattajista liki kaikki – 96 prosenttia – ilmoittivat olevansa maahanmuuttokielteisiä.

Muuta väestöä suopeammin maahanmuuttoon suhtautuvat korkeasti koulutetut ja ylemmät toimihenkilöt. Sen sijaan asenteet ovat keskimääräistä nuivempia vähiten koulutettujen, työntekijöiden ja työttömien keskuudessa.

VASTAAJIEN asenne maahanmuuttajiin oli erilainen riippuen siitä, mistä ja millä perusteilla maahanmuuttajat saapuvat Suomeen. Yleisesti ottaen opiskelijat ja EU-maista tulevat työntekijät toivotetaan tervetulleiksi, kun taas pakolaisia ja turvapaikanhakijoita karsastetaan.

Vastaajista yli 80 prosenttia hyväksyisi lähialueelleen nykymäärän tai entistä enemmän ulkomaalaisia opiskelijoita, ja 75 prosenttia muista EU-maista tulevia työntekijöitä. Sen sijaan puolet vastaajista olisi valmis vähentämään pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden sijoittumista kotiseuduilleen. Vain vajaa viidennes ottaisi heitä lisää.

Kyselyn perusteella suomalaiset vastaanottavat maahanmuuttajia mieluiten muista EU-maista, Pohjois-Amerikasta tai Aasiasta. Vähiten kannatusta saa maahanmuutto Lähi-idästä tai Afrikasta. Päinvastoin enemmistön mielestä Suomen tulisi vähentää maahanmuuttoa näiltä alueilta.

KYSELYYN vastasi helmikuun alussa yli 1 100 Manner-Suomessa asuvaa 18–79-vuotiasta ihmistä.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006029099.html
 
Enpä ainakaan minä vastusta maahanmuuttoa. Mutta vastustan sitä että tulijoiden seassa on päästetty maahan kaikenlaisia murhapaikanhakijoita. Osa ei ehkä ole vielä sitä, osa on jo tehnyt tekosiaan lähtömaissa - ja kaikkien taustat tiedetään.

Vastuuton politiikka se kansaa jakaa.

Varsin moni olisi hiljaa koko aiheesta jos 2015-2016 tapahtumat olisi hoidettu oikein.
 
Jotenkin vaikea nähdä, että SDP ja Kokoomus mahtuisivat samaan hallitukseen. Sen verran eripäissä puolueet ovat mitä tulee talouteen ja työllisyys keinoihin. Vaikea tuosta on rakentaa toimivaa ellei jompi kumpi sitten kantaansa muuta reilusti.
 
Jotenkin vaikea nähdä, että SDP ja Kokoomus mahtuisivat samaan hallitukseen. Sen verran eripäissä puolueet ovat mitä tulee talouteen ja työllisyys keinoihin. Vaikea tuosta on rakentaa toimivaa ellei jompi kumpi sitten kantaansa muuta reilusti.
Sen jälkeen kun vaalit on käyty ja ministerin paikat on jaossa niin maailma on ihan toinen.
 
SDP ja Kokoomus samaan hallitukseen. eripäissä puolueet ovat mitä tulee talouteen ja työllisyyskeinoihin.
Kokoomuksen tulisi selventää jäsenilleen (jotka edustavat yrityksiä) että mitä tarkoittaa yhteiskuntavastuu.

Se ei ainakaan tarkoita sitä, että Kokoomus hankkii Suomeen puolikuntoisia ja -taitoisia ihmisiä työvoimaksi. Kyseinen joukko vain alentaa palkkatason ja lisää verorahoilla tukemista ja lisää rauhattomuutta.
Työn laatukaan ei ole sillä tasolla mitä edellytetään.
SDP varmaan tukee edellä kirjoittamaani, mutta heillä on sitten muita taitoja joilla yhteiskunnan rahat saadaan tuhlattua ilman varmistusta siitä mistä se raha tulee. Tässä tilanteessa toiveita enemmän kokoomuksen suuntaan JOS olisivat enemmän yhteiskuntavastuullisia.
.
 
  • Tykkää
Reactions: jak
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0ef8bc69-0b0b-49cd-950c-8862171fd684

Kuten odotettua, Jussi Niinistö ei halua poissulkea PS:n ryhmään palaamista vaalien jälkeen jos tulee valituksi. Itse pidän tätä sangen todennäköisenä jos hän on eduskunnan ainoa smurffi kesällä.

Nojoo kyllähän sosialistit(sdp) ja EU-federalistit(kok) samaan hallitukseen mahtuu kun takkia käännetään riittävästi, mutta Rinne haluaa todennäköisesti kommunistien perinneyhdistyksen(vas) mukaan ettei oma vasen laita ala vuotamaan ja siinä tulee ongelmia.
 
Viimeksi muokattu:
Kokoomuksen tulisi selventää jäsenilleen (jotka edustavat yrityksiä)
Yrittäjiä on vain neljännes joten sulla pettää tässä matematiikka. Suurin osa on korkeakoulutettuja toimihenkilöitä tai seuraavaksi suurin ryhmä muiden puolueiden tapaan eläkeläisiä. Eivät he siellä yrityksiään edusta vaan ovat palkansaajia. Äänestäjissä puolestaan profiili nuorentuu ja koulutus/palkkataso laskee lähemmäksi keskivertoa.

Jos ajatellaan yrittäjiä niin keskustalla niitä on eniten ja kokoomus vasta sitten - kolmantena persut vain muutama prosentti vähemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Yrittäjiä on vain neljännes joten sulla pettää tässä matematiikka. Suurin osa on korkeakoulutettuja toimihenkilöitä tai seuraavaksi suurin ryhmä muiden puolueiden tapaan eläkeläisiä. Eivät he siellä yrityksiään edusta vaan ovat palkansaajia. Äänestäjissä puolestaan profiili nuorentuu ja koulutus/palkkataso laskee lähemmäksi keskivertoa.
Kokoomusta kannattaa isolta osin se kaupungeissa elävä luotolla (jopa pikavipeillä) elävä kulutusluokka. Halutaan näyttää ulospäin, että menee hyvin ja Kokoomuksen kannattaminen istuu siihen itsepetokseen hyvin.
 
Suuryritysten johtajat ajavat myös edustamiensa yritysten etuja kokoomusvaltaisissa piireissä, vaikka itse eivät olekaan omistajia. Eli halpatyövoiman hankkijoiden määrä on suurempi kuin vain yrittäjät.
 
Suuryritysten johtajat ajavat myös edustamiensa yritysten etuja
Ylempinä toimihenkilöinä toimivat yritysjohtajat vaihtavat työpaikkaa hyvinkin tilaisuuden tulleen joten eivät he nimenomaisesti yritystään edusta vaan enemmänkin tuotantoelämää ja teollisuutta tai kauppaa.
 
Back
Top