Eduskuntavaalit 2019

Merkava

Kenraali
Asipohjalta ja faktoja kannatta suosia ennemmin kuin solvaamista.Jussihan oli 2015 hallituspuolueessa.Hän ei pääse asiaa muuksi muuttamaan.Kukaan poliitikko ei varmasti suunnittele raiskaajien Suomeen kutsumista oli puolue mikä tahansa. Nyt on ongelma saada laittomat maasta ulos ja miten Jussi ratkaisee asian niin ettei riko ministerin vastuulakeja.On helppoa sanoa että matut ulos mutta monet säännöt sitovat ministereitä.Kannatan Halla ahoa pääministeriksi vain sen takia jotta saan nähdä hänen mestarilliset ratkaisunsa.Minä nimittäin haluan myös samaa
Eikai Halla-ahokaan ole puhunut nyt maassaolevien yhtä-äkkisestä poistamisesta. Se prosessi pyörii hitaasti viranomaisten suorittamana. Sen sijaan hän on esittänyt konkreettisia toimenpiteitä vetovoimatekijöiden karsimiseksi jatkossa:

Turvapaikkashoppailijoiden käännyttäminen rajalta, kun he tulevat turvallisesta maasta kuten Ruotsista. Tämä on melko radikaali keino ja edellyttää rajavalvonnan palauttamista, mutta se on silti täysin mahdollinen.

Suomi myöntää sekä turvapaikan että toissijaisen suojeluaseman neljäksi vuodeksi kerrallaan. Nämä määräajat voitaisiin EU-lain puitteissa lyhentää kolmeen vuoteen ja yhteen vuoteen. Tämä vähentäisi Suomen suhteellista houkuttelevuutta.

Jo nykyinen laki mahdollistaa suojeluntarpeen uudelleentarkastelun, kun määräaikaista oleskelulupaa ollaan jatkamassa. Suojeluasema voidaan lakkauttaa, jos suojeluntarvetta ei enää ole. Tätä mahdollisuutta ei koskaan käytetä.

Vaikka Suomen passi on matkustusasiakirjana yksi maailman arvokkaimmista dokumenteista, kansalaisuuksia jaetaan hyvin löysin kriteerein. Neljän vuoden odotusaika riittää humanitaariselle maahanmuuttajalle. Odotusaika pitäisi pidentää kymmeneen vuoteen ja toimeentulo- ja nuhteettomuusedellytyksiä tiukentaa. Tämäkin vähentäisi Suomen houkuttelevuutta.

Tulkkipalvelujen tarjoaminen vuosia maassa oleskelleille pitäisi lopettaa. Se ylläpitää kielitaidottomuutta ja kotoutumattomuutta.

Suomen pitäisi soveltaa systemaattisesti ”sisäisen paon mahdollisuutta”. Toisin sanoen esim. irakilaiselta pitäisi ensisijaisesti edellyttää suojelun hakemista oman maan rauhallisilta alueilta.

Kansalaisuus pitäisi olla peruutettavissa vakavien rikosten kuten pahoinpitelyjen tai raiskausten vuoksi.

Turvapaikkaprosessi pitää keskittää raja-alueilla oleviin keskuksiin (joita esitin jo syksyllä 2015), joista ei pääse mihinkään muuhun suuntaan kuin pois maasta.

Laittomasti maassa oleville ei pidä tarjota palveluja. Valtiovallan pitää kieltää kuntia tarjoamasta niitä. Ne houkuttelevat Suomeen ihmisiä, joilla ei ole edellytyksiä oleskeluluvan saamiseen.

Laajamittaista paluumuuttoa etenkin Somaliaan ja Irakiin pitää edistää sekä edellä mainituilla keinoilla että kyseisten maiden kanssa tehtävällä kunnianhimoisella yhteistyöllä.
 

skärdis

Respected Leader
Turvapaikkashoppailijoiden käännyttäminen rajalta, kun he tulevat turvallisesta maasta kuten Ruotsista. Tämä on melko radikaali keino ja edellyttää rajavalvonnan palauttamista, mutta se on silti täysin mahdollinen.

Eikö tuo ole jo hoidossa kun Tanska ja Ruotsi laittoivat rajavalvonnan käyntiin. Suomihan ei siihen pysty, koska kansainväliset sopimukset ja menetetty maine..

Venäjän kanssa Suomi on tämän asian onneksi hoitanut ja ulkoistanut työn venäläisille, niin ei pääse tulokkaat lausumaan taikasanojaan suomalaisille rajamiehille. Hyvä näin.
 

skärdis

Respected Leader
Tarkoitatko nyt rajat auki -poliitikkoja? Todennäköisesti heidän tarvitsee esittää tyhmää.

Tarkoitan suomalaisia äänestäjiä. Sitä saa mitä tilaat pätee myös persuille menneisiin ääniin.

Siellähän Timo "ykkösprioriteetti" Soini on asiaa ollut eturintamassa hoitamassa.. Jopa vihervassareille menneet äänet ovat tässä mielessä syyttömiä, mutta persujen äänestäjät saivat sitä mitä tilasivat.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

sotajätkä

Majuri
Tarkoitan suomalaisia äänestäjiä. Sitä saa mitä tilaat pätee myös persuille menneisiin ääniin.

Siellähän Timo "ykkösprioriteetti" Soini on asiaa ollut eturintamassa hoitamassa.. Jopa vihervassareille menneet äänet ovat tässä mielessä syyttömiä, mutta persujen äänestäjät saivat sitä mitä tilasivat.
Edustuksellisessa demokratiassa äänestäjä ei saa mitä tilaa, suorassa kyllä.
 

Coffee Man

Respected Leader
Sampo Terho selitti Ylellä sinisten surkeita kannatuslukuja ja tyrmäsi loikkausaikeet: ”Miksi loikkaisin itse perustamastani puolueesta?


Soini yli viikko sitten: "Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta, on mieletön"Toivottavasti tuo Terhon heitto oli vitsi...huono vitsi mutta kuitenkin vain vitsi :ROFLMAO:

Mitä muuhun esiintymiseen tulee, niin Terho ei ollut parhaimmillaan. Homma meni välillä ihan pelleilyksi ja jotenkin jäi vaikutelma siitä että Terho esiintyi vain omalle joukolleen, joka oli studiossa vähälukuisena mutta kokonaisuudessaan. Joukkohengen nostatteluun löytyisi varmasti sopivampiakin paikkoja, nyt oli tarkoitus kalastella ääniä ja tuolla esiintymisellä ei kyllä kalasteltu sintin sinttiäkään.

Yllättävää kyllä, mutta Halla-aho voitti Terhon 10-0, mitä esiintymistaitoihin tulee...Halla-aho oli erittäin uskottava, siinä missä Terho ei todellakaan ollut. Olkoonkin että toisen takana on nousukiidossa oleva puolue ja toisen puolue nilkuttelee varmoin askelin omaan hautaansa. Sellainen hyvin vahva vaikutelma tuosta jäi että Sinisten vähäisetkin eväät on jo syöty ja siellä valmistaudutaan kuoppaamaan koko paska, heti kun äänestäjät antavat tuomionsa.

Sikälikin tuo Sammon heitto oli hyvin omituinen ja irrallaan kaikesta todellisuudesta.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
– Asiakasyrityksessä suoritetun harjoittelun jälkeen opiskelijoiden kanssa käydään henkilökohtaisesti läpi toimenpiteet työllistymisen edistämiseksi. Kyseeseen voi tulla esimerkiksi lisäosaamisen hankkiminen ja vaikkapa yrittäjyysvaihtoehdon pohtiminen, Sopranon ict-koulutusohjelmien liiketoimintajohtaja Pauliina Lautanen-Nissi sanoo.

Koodareita. Mutta mikä on osallistujien pohjakoulutus?
 

johan6

Majuri
Sveitsissä toimii hyvin joten suoraa demokratiaa ei ole mitään syytä ja perustetta moittia, se on vain vierasta poliitikoille edustuksellisessa järjestelmässä jossa heidän ei tarvitse noudattaa äänestäjien tahtoa.
Olen samaa mieltä. Suomeen voitaisiin hyvin kopioida Sveitsin lainsäädäntöä. Erityisesti toivoisin Suomeen samanlaista lainsäädäntöä taloudellisten asioiden ja verotuksen osalta.

Joistakin asioista järjestetään kansanäänestyksiä..mutta likimainkaan kaikista.

Ihan samalla tavalla kuin meillä, Sveitsissä valitaan 200 kansanedustajaa eduskuntaan jota sielä kutsutaan liittokokoukseksi.. Suomen kuntia vastaavat kantonit edustavat aluehallintoa. Ja niissä on erilaisia käytäntöjä äänestysten suhteen..

Toki meilläkin olisi mahdollista järjestää useammin suoria äänestyksiä..mutta niissäkin on omat haasteensa. Hyvin usein kansalaisten on mahdotonta saada riittävää tietoa mielipiteensä taustaksi..Toisaalta ei ole järkevää tai edes mahdollista kehittää yhteiskuntaa pelkkiin olettamuksiin perustuvien mielikuvien perusteella.

Toimivassa monipuoluejärjestelmässä edustuksellinen demokratia on hyvä tapa järjestää koko yhteiskunnan yhteinen hallinto sekä kaikkia kansalaisia koskeva lainsäädäntö, toimeenpanovalta ja oikeudenkäyttö..Siis vallan ns. kolmijako. Tämän lisäksi meillä on myös erillinen paikallishallinto, kunnat. Sinnekin valitaan edustajat vapailla vaaleilla.

Sinällään myös Suomen järjestelmä toimii hyvin. Kansalaiset saavat sitä mitä haluavat. Ja enemmistö päättää.
 
Top